Цнота і телегонія-церква про генетичні інверсії

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Forpost, 23 лис 2006.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Цнота і телегонія-церква про генетичні інверсії

Церква, яка буде намагатися підлаштовуватись під те, щоб мати авторитет у певної вікової категорії людей - це вже не церква.
    А термін "освічена молодь" як виглядає як "стара молодість". :D

2. Michel

Michel Member

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я так зрозумів, багато людей не хоче сприймати телегонію і факти на них не діють.
    Видно так жити легше.

4. Doc.

Doc. Well-Known Member

Телегонію можна перемогти, Bолхви використовували обряд очищення. Мужчина повинен збудувати ложе в тому місті де живе пара на природі під зоряним небом. Сам постелити його собі та своїй жінці. Три дні вони повинні постити та спати під зоряним небом. Перед сном мужчина повинен обмивати жінку та обмиватися сам струмковою водою, обтирати жінку льняною тканиною, сам тільки знімати краплинки води з тіла своїми руками. Ці три дні ні, ні. В першу ніч вони повинні пробачати все один одному та думати про майбутню дитину, чоловік, що дитина подібна буде до жінки, жінка, що дитина подібна до чоловіка. От і все, можна кохатись... :) ;) Планети зітруть інформацію про минуле.
    Не даром вважалося, що Волхви мали вплив на сили природи, вміли пророкувати майбутнє і лікувати людей.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дуже вже наївно думати: полежав під зірками і вперьод.:D

6. Doc.

Doc. Well-Known Member

Більше оптимізму, бо вийде як в старому анекдоті, коли дід з бабцею не так щоб зле прожили 50 років разом, сидять за столом обідають, бабця діду борщику, вареничків, всіляко догоджає, дід поїв, хватає черпак і бабцю по голові..., тай каже: "Ну не можу пробачити, що не дівчиною взяв".

7. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Думаю, що лежання під зорями навряд чи допоможе.
    Читав я інші теорії, про те, що перша дитина буде схожою не на чоловіка, а наступні вже будуть так би мовити його. Якщо дружина, звичайно, не буде гуляти.

8. Doc.

Doc. Well-Known Member

Спочатку була думка, а потім творіння.,
    Мих не дасть збрехати...

9. STELS

STELS Member

Нема чого кидатися відразу в ліжко. Тим то і відрізняється людина мудра від тварини, що має дар мислення. Правдв, в наш розпутній час, коли на кожному кроці пропагують секс (Особисто я це прирівнюю до собачих весіль, коли дещо бє в голову і затьмарює мізки - які там можуть бути думки, коли думається передком. Це стосується як жінок, так і чоловіків.)
    А цнота жінки залежить тільки від неї самої. Як кажуть в народі: сука - не схоче, кобель не скоче. Я вибачаюся за можливо не гарне висловлювання, та це факт. І ніколи не повірю в те, що жінку можна згвалтувати, хіба що її перед тим вдарити по голові так, щоб вона втратила свідомість. Чи в гіршому випадку це дитина, яка не має сили протистояти здоровому і сильному чоловіку. Але це вже і не чоловік, а скотина.

10. Ольга

Ольга Well-Known Member

недавно прочитала про це тут

• Подобається Подобається x 1
  11. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Мені здається, що так звана "телегонія", може, має щось спільного із такзваним прадавнім язичницьким звичаєм - "право першої ночі" (ius primae noctis - лат.): це коли простолюдини (піддані) вірили, що шляхтич (феудал) - носій "святої крові", яку він передасть молодій нареченій підданого, і що вона ці "гени" передасть своїм дітям, а відтак "свята кров" циркулюватиме в жилах наступних поколінь цих підданих, що ж i буде їх охороняти від всього злого. А якщо внаслідок цієї "ночі" народиться потім позашлюбна аристократська дитина, тим краще: адже вони тепер "породичалися" із шляхтою. І в це "право" свято вірилося, бо люди це вважали за велику честь для їхнього роду, оскільки були переконані, що аристократична кров має "божественне" походження. Цей звичай дуже часто практикувався в християнській Європі, може, телегонія це і є усучаснена назва цього ius primae noctis?:) ;)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Думаю, що телегонія - це якщо не наука, то розділ науки, який просто тепер підтвердив причини заборони дошлюбних контактів згідно християнських норм моралі.

• Подобається Подобається x 1
  13. Mafija

Mafija Well-Known Member

Я теж чув цю історію. Я в неї все-таки вірю, хоча на данному етапі це не має наукового обґрунтування. Рівень знань людства хоч і значний, але дуже далекий від абсолютного. Так порівняно недавно були відкриті інформаційні властивості води і явище уявної концентрації, які зробили революцію. Ми живемо в епоху швидкого розвитку науки. Гадаю, що це невдовзі буде досліджено і пояснено і ніякої містики тут не має.

14. Ольга

Ольга Well-Known Member

думаю, що і Церква не лише про один факт з фізіології думала, коли забороняла дошлюбні стосунки.

Тішить, що нещодавно у Львові виникла ще одна гілка з Руху Чистих Сердець (рух уже поширився в багатьох країнах, до нього приєдналися не тільки християни: католики, православні та протестанти, але і євреї та мусульмани). Молоді люди дають обіцянку перед Богом зберігати чистоту до шлюбу.

15. Mafija

Mafija Well-Known Member

Не думаю що конячки переживають духовні переживання під час статевого акту. Мені здається, що річ в іншому.

16. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Це буде оффтоп, не по темі - тому вибачте. Але не могла промовчати.
    Знаєте, шановний STELS, якось раз мені одна дурна молода дівчина звірила отаку історію: на черговому пізньовечірньому концерті на Співочому полі (в Києві) вона познайомилася з пристойним хлопцем, після закінчення концерту, як це буває при знайомстві, вирішили прогулятися пішки до найближчої станції метро, а потім він мав провести її додому. А іти там дууже довго, та ще й повз ліси на київських пагорбах. І от раптом посеред милої розмови він несподівано і грубо затягує її у ліс, випручатися не вдалося - захват був ще той.. руки викрутив за дерево, ні сльози, ні благання не допомагають, альтернатива: або сама, або все одно я сильніший - виваляю у землі, одяг розірву - як додому поїдеш в такому вигляді?.. Психічно-фізична атака завершилася можна сказати добровільним згвалтуванням, не вдаючись у подробиці... Із-за, по суті, дитячого страху їхати в метро хвилин 40 з пересадками серед гарно вбраних киян розкуйовдженою, зі слідами боротьби, у розірваному і брудному одязі. Якби пручалася і далі - може, він би її і не здолав в ході боротьби (бо просто так відпускати він її не збирався), а може і ні..
    Дурна, довірлива? - дурна, довірлива.. мимо того що зустрічалася не з одним хлопцем і ніби-то "розбиралася в людях". Згвалтована? - ніби й ні, "добровільно згвалтована", але чорна пляма на все життя..
    Не варто так категорично про жінок і згвалтування висловлюватися, в житті різне буває..

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

У такому випадку церква не визнає це гріх. Однозначно. Можливо винна через те, що не була уважна.

18. Arsen

Arsen Well-Known Member

Щоразу церква намагається знайти докази своєї правоти щодо заборони дошлюбних стосунків, а цього разу завдяки сумнівній теорії.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Церква про телегонію взагалі нічого не каже. Вона просто каже. Так, як створення світу: каже звідки все взялося, але не каже суті процесу, бо то не функція церкви - пояснювати наукові відкриття.

20. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Ну, звісно, дівчина винна через те, що була неуважна? А як тоді пояснити підступість того насильника? Він хіба не є тією головною причиною? Бо як кажуть, правий той, хто сильніший? І це християнський погляд? Не знаю, як зараз в Україні, але на Заході перш за все в таких випадках є винний той, хто спричиняє кривду комусь іншому, а не звинувачують жертву у тому, що вона буцімто "була неуважною", або ж що "сама спровокувала". Миху, звісно, не дай Боже!, але якщо б це, наприклад, сталося з кимось з Вашої родини чи друзів, Ви б теж таке казали? Сподіваюся, що навряд. Бо і справді, ситуації є в житті різні.:sad:

а де твій аватар? :)