Цнота і телегонія-церква про генетичні інверсії

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Forpost, 23 лис 2006.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

я палко захищаю ідею того, що нам далеко не все відомо і про генетику і про фізику і про решту
    і що не варто бути такими категоричними, навіть якщо ми говоримо про очевидні на перший погляд наукові досягнення :)

• Подобається Подобається x 5
  2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Не може :). Якщо цікаві детальніші пояснення- завтра напишу.

3. Фесько

Фесько Well-Known Member

Та телегонія існує, ви що? Венеричні захворювання наслідуються :haha:

4. nata-k

nata-k Well-Known Member

Гелено, а я з цим і не збираюсь сперичатись. Тільки телегонія тут до чого ;)

Всім добраніч на сьогодні :)

• Подобається Подобається x 2
  5. Гелена

але ж ви язикатий Фесько :mocking:

6. D.M.

D.M. Well-Known Member

Я згоден з такою ідеєю; і взагалі, я згоден, що все може бути. Але в неправильність телегонії я вірю приблизно настільки ж, наскільки в неправильність того, що Земля плоска.

• Подобається Подобається x 7
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

І ви також не тримали, нє?

• Подобається Подобається x 1
  8. Гелена

та я вже пояснила до чого вона може бути :)

Останнє редагування: 9 січ 2009
  9. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Та-ак! Чого тільки не вигадає жінка, аби викрутитись :))) Як в анекдоті: "гени, мутації..." (с)

Якщо комусь дійсно цікава наукова (а не містично-дилетантська) точка зору - http://www.skeptik.net/pseudo/telegon.htm

• Подобається Подобається x 4
  10. Максим

Максим Well-Known Member

Не особливо хочу встрягати в дану дискусію, але мене потішили спроби доказати існування так званої телегонії на основі "духовного шляху передачі інформації потомству", враховуючи наведення в якості доказів і прикладів собак, коней, зебр і т.п. ;)

І це при тому, що, як ся припускає, "мама передає дитині не лише свої гени, як біологічна істота, але і передає від себе інформацію як істота духовна".

Доходимо до логічного висновку, що собака, кінь і т.п. істоти теж духовні, чи не так? Інакше телегонія в них би не могла бути. :good:

• Подобається Подобається x 3
  11. Гелена

може і таке бути, бо іноді вони кращі за людей :tongue::tongue::tongue:

а в вас певно з біології були п*ятірки автоматом, а з філософії талон на талоні? ;)

12. Максим

Максим Well-Known Member

Не зовсім розумію, про що мова, але припускаю, що предмету даного обговорення це не стосується :scratch_one-s_head:

13. nata-k

nata-k Well-Known Member

Миху, я знаю механізм успадкування кольору шкіри. А також багатьох інших ознак. І ці механізми перевірені не лише спостереженнями, але і молекулярними методами.
    Саме на знанні механізмів спадковості базуються встановлення батьківства, встановлення особистості та багато інших важливих процедур.

Гелено, може Вас втішить, якщо я повідомлю, що "здавала" філософію тричі (будучи студенткою, при вступі в аспірантуру, кандидатський мінімум) і весь час на "відмінно" :)

Останнє редагування: 12 січ 2009
    • Подобається Подобається x 4
  14. Фесько

Фесько Well-Known Member

О, яке явлення. Отже, телегонія впливає на майбутнє потомство. Чому телегонія така дискримінаційна? А як же телегонія у чоловіків?))))) Чоловіку, напевне, ще якось гени передаються. Прийшов до жінки, пару раз "фіть-фіть" ;) Зранку просинаєшься, підходиш до дзеркала і бачиш що схож вже на жінку. Борода осипається, шкіра квадратиками оновлюється :)))

15. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Нє, якщо слідувати "телегонійській" логіці, то чоловік мав би переносити гени від однієї жінки до іншої. Як бджілка пилок. Переспав колись з китаянкою - а потім після цілком українського весілля народились косі дітки. :)))
    Боже, до якого змішування рас (а може й видів) ми б докотились, якби то була правда. От кажуть, в мусульманських країнах чоловіки деколи ослиць... той-во-во. То у тих ослиць потім можуть народитись віслючки з людськими ручками? о_О

• Подобається Подобається x 5
  16. Фесько

Фесько Well-Known Member

Це в них така давня традиція. Якщо чоловік не зможе вослиці зірвати пліву, значить він не спроможний і до дівчини :)
    Ну тоді в такому випадку, якщо слідувати "телегонійській" логіці, то презерватив вирішує питання телегонії :mocking:

17. demetris

demetris Well-Known Member

акраз в тему назва сайту ;-)

18. Гелена

мова про те, що ми в розділі "Філософія", а не в розділі "Здоров’я"
    і взагалі то був жартівливий допис, але бачу ви і жартів не розумієте без наукового обгрунтування :mocking::mocking::mocking:

19. Divcha

Divcha Well-Known Member

Ознайомившись із темою, погоджуся з фізіологічним аспектом важливості збереження чистоти статевих стосунків, що впливає на потомство:
    Наступні процеси - венеричні захворювання внаслідок порушення балансу тієї ж мікрофлори, які можуть впливати на фертильність і т. ін.
    Не виключаю також і психологічного "накруту" майбутньої мами, яка допускала безлад у статевих стосунках. Проте, у псування генетичного коду через мікрофлору... не дуже віриться. Більше повірю, що можливі проблеми зі здоров'ям дитини через такого роду гріх, вчинений батьками.

20. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Хочу прокоментувати, спробувати ще один раз, бо вже колись давно дописувала.
    Отже з моєї точки зору, якщо БИ телегонiя пояснювалась духовнiстю, енергетикою, кармою iтд, як пояснює п. Гелена, я б напевно задумалась що може таке щось може бути, i тим бiльше якщо б менi хтось тицьнув у реальний приклад де всi чесно признались що дитина подiбна на колишнього "першого" статевого партнера.
    Але, так як телегонiя здебiльшого тисне на факт "займаностi" чи "незайманостi" висновкiв що там є презумпцiя успадкування емоцiй, духовностi немає.
    Чому?
    Розглянемо але суто як можливiсть:
    1) Якщо у жiнки був не один статевий партнер то того як вона остаточно мала дiтей вiд одного мужчини. Тодi на кого будуть подiбнi дiти? На самого самого першого? На останнього? На середнього??? Чи може на того кого найбiльше любила, тобто найсильнiшi емоцiї? Якщо так, тодi знов повертаємося до емоцiй, а це вже не тiльки "займана", "не займана", це вже щось бiльше.

2) Якщо у тої ж жiнки з бiльш нiж одним партнером до того як вона завела дiтей дiти подiбнi на батька чи/або на неї (що можливо, i я наведу приклад) - де телегонiя? Знов, якщо прив'язати духовнiсть то МОЖЛИВО найбiльшi емоцiї жiнка вiдчувала з батьком дiтей, тодi пояснення можливе.
    2.а Приклад: дуже близько знайома менi жiнка має двох дорослих дiтей вiд чоловiка в шлюбi, але вiн не був її перший. Як результат - син є просто клон батька, вiд самого самого маленького до дорослого, якщо дивитись на дитячi фотографiї, дуже легко помилитись кажучи хто є хто. Донька в дорослому вiцi дуже подiбна на маму, в дитинствi не так, через рiзну комплекцiю.

3) Якщо наприклад жiнка/дiвчина всетаки була цнотлива до шлюбу АЛЕ мала якесь величезне кохання до шлюбу, суто платонiчне, може й нероздiльне, може й бiльше почуття, нiж до чоловiка (мало шо буває в свiтi) тодi якщо враховувати пояснення телегонiї з духовної сторони - її дiти мали б виглядати як той кого вона дуже сильно кохала. Але якщо пояснювати телегонiю як суто фiзичне явище, значить дiти на нього НЕ МОЖУТЬ бути подiбнi, бо не було фiзичного контакту.
    Отже я роблю висновок, що фiзичне пояснення телегонiї як явище є несумiсне з духовним. Значить може бути тiльки одне пояснення. А яке саме це звичайно, мусить бути доведено експериментами та дослiдами, якщо це хочуть вважати за науку.
    Але я особисто абсолютно не вiрю в те що дiти будуть подiбнi не на батька чи не на матiр, якщо в матерi був фiзичний контакт з кимось до батька її дiтей.
    I ще, якщо жiнка НЕ виходить замiж а має дiтей без шлюбу, так теж буває? Тодi коли її цнота вважеється чистою чи не чистою??? Може перший був той самий самий основний? Але мала дiтей з другим? Як тодi?

• Подобається Подобається x 6
а де твій аватар? :)