Цнота і телегонія-церква про генетичні інверсії

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Forpost, 23 лис 2006.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

ви не зрозуміли ні слова з останнього допису
    може би ви з тлумачним словником почитали? рекомендую...

2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Гелено, я знову здивована.

Поясніть свою думку, дуже Вас прошу.
    Що то за духовний шлях передачі інформації потомству?

У будь-якої інформації мають буди носії. Носіями спадкової інформації є гени.
    Що є носіями духовної інформації?

Буду вдячна за конкретну відповідь на 2 моїх запитання :)

• Подобається Подобається x 5
  3. Гелена

Нато, я говорила про одну філософську теорію, яку можливо в майбутньому підтвердить наука
    але ви не можете відірватися від підручника біології, тому з вами тяжко порозумітися
    або може я зовсім не вмію пояснювати... спробую останній раз

================
    врахую те, що як каже Фесько: не варто поянювати незрозуміле невідомим
    наведу як приклад, явище психокінезу і стигмат
    психокінез - гіпотетичний парапсихологічний феномен, коли припускається, що індивід впливає на фізичні події без прямого втручання.
    стигмати - кровоточиві рани на тілі, схожі на ті які були в Ісуса Христа, відкриваються в істинно віруючих християн

отже, чи можете ви припустити, хоч би теорететично, що причиною появи стигмат є психокінез?
    іншими словами - сила віри, сила думки? яка реально впливає на тіло людини?
    тобто, думка (як варіант - почуття, емоція тощо) викликає зміни в матеріальному світі?

а група підтримки Нати, що про це скаже? ;)

===============================
    ще раз повторю - я не про психокінез говорила раніше,
    я просто наводжу паралелі, щоб ви мене краще зрозуміли
    і, будь-ласка, не треба в своїх кращих традиціях всоте повторювати як передається спадкова інформація через гени і що "це все до телегонії не має стосунку" :)

Останнє редагування: 8 січ 2009
    • Подобається Подобається x 3
  4. nata-k

nata-k Well-Known Member

Гелено, мені все важче і важче розуміти яка ж тема нашої бесіди :dntknw:.

Я говорю на тему "телегонія" — псевдонаукове вчення, яке полягає у тому, що спадкові ознаки попереднього статевого партнера самки/жінки передаються усім її наступним нащадкам (вікіпедія). А Ви про що?

Я Вас попросила дати відповідь на два чітко сформульованих запитання.
    Ви наводите паралелі, але не наводити самого пояснення ;)

5. Гелена

я поясню про що, пізніше буду мати більше часу то відпишу

а свою думку про психокінез і стигмати можете сказати?

• Подобається Подобається x 1
  6. Фесько

Фесько Well-Known Member

Цнотливість сама по собі гарне і добре учення, ніц проти неї не маю, а от телегонію.... :8:

• Подобається Подобається x 1
  7. coolzak

coolzak Well-Known Member

Ната просто робить висновки з тої бази даних і інформації яка для неї доступна ЗАРАЗ.Дивлячись на справу телегонії НІХТО не проводив серйозних дослідів (200 цнотливих і 200 не дуже з партнерами і їх днк і дані дітей і тд).Сучасна наука знає безліч історій коли те що ще вчора було незаперечною істиною сьогодні вже просто смішна вигадка тому дивно чути від людини науки такий категоричний тон.Якщо є речі які наразі зараз неможливо підвердити існуючими науковими методами то це не значить що це брехня або вигадка.

8. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Але якщо є речі, які вже зараз можна ЗАПЕРЕЧИТИ за допомогою існуючих наукових методів - то це таки брехня і вигадка.

• Подобається Подобається x 2
  9. coolzak

Генетика настільки молода наука що будь яка категоричність є свідчення браку критичного розуму(моя точка зору-не претендую на істинність.Це молоді і ярі категоричні а з досвідом і віком людина думаюча приходить до висновку що життя і мати природа часто-густо не вкладаються в прості зрозумілі дефініції)

• Подобається Подобається x 4
  10. nata-k

nata-k Well-Known Member

Середньовіччя.....
    Генетика вже достатньо розвинута щоб стверджувати, що телегоніїх нема і бути не може.
    Які випадки телегонії кому відомі?

Гелено, я не бачу сенсу у данній темі обговорювати стигмати і психокінез. Я чекаю на Ваші відповіді.

11. Гелена

я зустрічала в літературі, термін нейтриноподібні "духовні матеріальні носії"
    це з теорії про єдину основу, на хлопський розум єдиний будматеріал, матеріального і нематерального (‎духовного) світу чи єдину матеріальну основу, єдину субстанцію і її прояви на різних рівнях, які насправді тісно повязані, взаємозалежні і взаємообумовлені тощо
    особливу увагу варто звернути на обгрунтування їх взаємоперетворення
    є науковці-фізики, які працюють над науковим обгрунтуванням цієї теорії
    (і ще зазначу, що я не є палкою прихильницею цієї теорії, просто вона мені цікава)

зрештою, як і будь-яка теорія ця буде підтверджена або спростована, але вона є
    але річ в тому, що якщо ми чогось не розуміємо, то ще не факт, що цього не може бути в принципі
    я от згадала про випадки, коли людина відчуває, що з кимось з її близких стася якась біда
    як пояснити на даний момент, що є носієм цієї інформації??? але якось же вона передається
    можливо саме теорія про яку я згадала вище її найкраще пояснює
    а я про те, що оскільки людину (вся філософія і релігія) розглядає не лише як біологічну істоту, але і як духовну істоту, яка має душу, дух, ауру, біополе чи тонке тіло- називають і розуміють по-різному, але можливо тут є якесь раціональне зерно і колись саме наука це підтвердить

отже, я припускаю, що мама передає дитині не лише свої гени, як біологічна істота, але і передає від себе інформацію як істота духовна
    і не лише ту інформацію, яка впливає на характер чи моральність дитини, але можливо і на фізичне тіло
    і не тільки мама, до речі, тато теж
    навіть Кастанеда писав, що при народженні дитини мама і тато віддають їй частину своєї життєвої чи духовної сили, я вже не пам’ятаю точне формулювання

ще кажуть і я сама таке помічала, що чоловік і дружина, які довго живуть разом стають ззовні схожі одне на одного як брат і сестра
    як так стається? це рідкісні випадки, але вони теж є, як і спроби їх науково обгрунтувати чи пояснити

• Подобається Подобається x 4
  12. Гелена

а я бачу, бо це підтвердження того, що думка може спричинити фізичні зміни
    я не так про генетику, як про фізику, бо я більше цікавилася фізикою
    отже, якщо думка може вплинути на фізичне тіло, то чом би про це не поговорити в темі телегонія?
    по-моєму дотичне питання :)

====================
    щодо науки... ну от з вікіпедії Микромир, элементарные частицы, вакуум
    якщо прочитати і подумати, то вийде що і в науці фізиці спочатку виникають просто здогадки чи теорії, які важко підтвердити, що довіра до теорії залежить також від імені вченого і часом не менше, ніж від доказової бази, що є теорії визнані, в науковому світі, але до кінця не доведені
    плюс, там де є дірка в знаннях,- її латають як можуть, тобто припущеннями
    це ваш "ідеальний світ науки"

разом з тим, висновок:
    "Итак, менее чем за один век представления о фундаментальных законах, определяющих всё многообразие явлений в природе, радикально изменились"
    і думаю ще багато зміниться і додасться :)

13. coolzak

Ната без образи але науковець який говорить що-це неможливо бо все що я раніше вчив цьому суперечить-ніколи не родить нічого нового і його доля буде носити папки за іншими
    Генетика вже достатньо розвинута щоб стверджувати-ну а це то просто "слов нет"

14. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ніколи не кажіть "ніколи". Ви щойно зробили ту саму помилку, яку критикуєте.

15. nata-k

nata-k Well-Known Member

Гелено, ви мені вибачте за відвертість, але ви витягнули таку купу псевдонаукової маячні.

Ще одне прохання залишилось без уваги. Які приклади телегонії кому відомі? Які конкретно ознаки можуть передаватись не генетично (згідно законів спадковості і мінливості), а зумовлюватись "духовними" чинниками?
    Буду вдячна за чіткі відповіді.

16. Фесько

Фесько Well-Known Member

Тобто, тепер ні цілуватись, ні вітатися руками, ні обніматись, взагалі не доторкуватись до шкіри, а розмовляти тільки у распіраторі і на відстані 100 метрів - що б не дай бог ніяким чином не успадкувати чиїсь ознаки :haha:

17. Гелена

я так розумію, це ваша відповідь і на питання про психокінез і стигмати?

18. D.M.

D.M. Well-Known Member

А Ви боїтесь успадкувати чиїсь ознаки? :)

19. Фесько

Фесько Well-Known Member

Та ви що? Я ж для цього і вибрав спілкування на форумі - безпечніше :)))

20. nata-k

nata-k Well-Known Member

Гелено, я вмію не вестись на провокації :).
    Я поважаю свій час і беру участь в обговоренні лише тих питань, які мені цікаві. Стигмати і психокінез мені поки що не цікаві. І я абсолютно переконана, що це "інша опера", і певно потребує окремої теми в межах інтернет-спілкування.

Отож, Які приклади телегонії кому відомі? Які конкретно ознаки можуть передаватись не генетично (згідно законів спадковості і мінливості), а зумовлюватись "духовними" чинниками?
    Буду вдячна за чіткі відповіді.

а де твій аватар? :)