Цитати та вислови улюблених особистостей. Притчі.

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем Viktoria Jichova, 27 лис 2006.

1. Полковник

Полковник миється в бані

Забота об излишнем часто сочетается с потерей необходимого.
    Солон

• Подобається Подобається x 2
  2. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Когда вокруг тебя одни и те же люди — то как-то само собой получается, что они входят в твою жизнь.
    А войдя в твою жизнь, они через некоторое время желают её изменить.
    А если ты не становишься таким, каким они хотят тебя видеть, - обижаются.
    Каждый ведь совершенно точно знает, как именно надо жить на свете.

Пауло Коэльо(«Алхимик»)

А знаете ли Вы, что каждую ночь кто-то думает о Вас перед тем, как заснуть.
    Для кого-то Вы означаете весь мир.
    Кто-то мог бы не родиться, но родился ради Вас.
    Вы особенyы и уникальны.
    Кто-то, о чьем существовании Вы даже не подозреваете, любит Вас.
    После того, как Вы совершаете самую большую ошибку, следует что-то хорошее.
    Когда Вам кажется, что весь мир отвернулся от Вас, посмотрите, на самом деле Вы отвернулись от него.
    Когда Вам кажется, что у Вас нет шансов получить то, чего Вам хочется,возможно,Вы этого не достигнете, но, если Вы верите в свои силы, рано или поздно, Вы достигнете этого.
    Всегда запоминайте комплименты, которые были сказаны о Вас.
    Но всегда забывайте грубости.
    Всегда говорите людям, как Вы относитесь к ним. Вам будет лучше, если они будут знать о Вашем отношении.
    Если у Вас есть замечательный друг, найдите время сообщить ему о том, какой он хороший.

Пауло Коэльо

• Подобається Подобається x 3
  3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

10 мудростей Элеоноры Рузвельт*

1. Формирование характера начинается в детстве и продолжается до самой смерти.
    2. Делай то, что тебе хочется. Потому что тебя в любом случае будут критиковать. Тебя будут ругать, если ты сделал это, и будут ругать, если ты этого не сделал.
    3. Дружба с самим собой — очень важная вещь. Потому что не подружившись с собой, ты не сможешь дружить больше ни с кем.
    4. Великие умы обсуждают идеи, средние умы обсуждают события, а мелкие — людей.
    5. Счастье — это не цель, это побочный продукт.
    6. Мне кажется, что если при рождении ребенка мать попросит у феи для своего дитя самый лучший дар, то это будет любопытство.
    7. Лучше зажечь свечу, чем проклинать тьму.
    8. Никто не может заставить тебя почувствовать себя униженным без твоего согласия.
    9. Всегда помни, что у тебя нет права быть личностью. У тебя есть обязанность.
    10. Я всегда говорила своему мужу, что уж если он сможет сделать так, чтобы я поняла, то все остальные поймут точно.

4. XrustunkA

Как-то раз отец с сыном и осликом в полуденную жару путешествовал по пыльным улицам.

Отец сидел на осле, а сын вел его за уздечку.

— Бедный мальчик, — сказал прохожий, его маленькие ножки едва поспевают за ослом. Как ты можешь лениво восседать на осле, когда видишь, что мальчик совсем выбился из сил?

Отец принял его слова близко к сердцу. Когда они завернули за угол, он слез с осла и велел сыну сесть на него.

Очень скоро им повстречался другой человек. Громким голосом он сказал:

— Как на стыдно! Малый сидит верхом на осле, как султан, а его бедный старый отец бежит следом!

Мальчик очень огорчился от этих слов и попросил отца сесть на ослика позади него.

— Люди добрые, видали вы где-либо подобное? — заголосила женщина. — Так мучить животное! У бедного ослика уже провис хребет, а старый и молодой бездельники восседают на нем , будто он диван! О несчастное существо!

Ни говоря ни слова, отец и сын, посрамленные женщиной,
    слезли с ослика. Едва они сделали несколько шагов, как на пути встретился человек, который стал насмехаться над ними:

— Чего это ваш осел ничего не делает? Не приносит никакой пользы - даже не везет кого-нибудь из вас на себе?

Отец сунул ослику полную пригоршню соломы и положил руку на плечо сыну:

— Что бы мы не делали, — сказал он, обязательно найдется кто-то, кто с нами будет не согласен. Я думаю, что мы сами должны решать, как нам жить...

5. XrustunkA

"Хто хоче навчитися літати,той спочатку повинен навчитися стояти,бігати,повзати,навіть танцювати:не можна відразу навчитися високому польоту..."
    Ф. Ніцше

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не кажи Господу, що у тебе є проблеми, розкажи проблемам, що у тебе є Господь.

• Подобається Подобається x 4
  7. talavoda

talavoda Well-Known Member

Людина є нерозважною, нелогічною, егоцентричною: не зважай, люби її.
    Матір Тереза

8. XrustunkA

"Знаю я этих женщин. Любая женщина — это всегда масса проблем".
    Эрнест Хемингуэй

"Из всех животных только человек умеет смеяться, хотя как раз у него для этого меньше всего поводов."

Эрнест Хемингуэй

9. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

ПОВЕРЬ!
    Однажды атеист прогуливался вдоль обрыва, поскользнулся и упал вниз. Падая, ему удалось схватиться за ветку маленького дерева, росшего из расщелины в скале. Вися на ветке, раскачиваясь на холодном ветру, он понял всю безнадёжность своего положения: внизу были замшелые валуны, а способа подняться наверх не было. Его руки, держащиеся за ветку, ослабели.
    “Ну, – подумал он, – только один Бог может спасти меня сейчас. Я никогда не верил в Бога, но я, должно быть, ошибался. Что я теряю?” Поэтому он позвал: “Боже! Если ты существуешь, спаси меня, и я буду верить в тебя!” Ответа не было.
    Он позвал снова: “Пожалуйста, Боже! Я никогда не верил в тебя, но если ты спасёшь меня сейчас, я с сего момента буду верить в тебя”.
    Вдруг Великий Глас раздался с облаков: “О нет, ты не будешь! Я знаю таких, как ты!”
    Человек так удивился, что чуть было не выпустил ветку. “Пожалуйста, Боже! Ты ошибаешься! Я на самом деле думаю так! Я буду верить!” – “О нет, ты не будешь! Все вы так говорите!”
    Человек умолял и убеждал.
    Наконец Бог сказал: “Ну хорошо. Я спасу тебя… Отпусти ветку”. “Отпустить ветку?!, – воскликнул человек. – Не думаешь ли ты, что я сумасшедший?”

10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

:)

Женщины, особенно прошедшие мужскую школу, очень хорошо знают, что разговоры о высоких предметах - разговорами, а что нужно мужчине тело и все то, что выставляет его в самом обманчивом, но привлекательном свете; и это самое и делается
    Лев Толстой

11. Peri

Peri Well-Known Member

Притча про тисячу кульок

Кілька тижнів тому я приготував собі каву, взяв ранкову газету і сів послухати радіо. Я повертав ручку приймача, поки раптом мою увагу не привернув оксамитовий голос якогось старого чоловіка. Він щось казав про «тисячі кульок». Я зацікавився, зробив гучніше і відкинувся на спинку крісла ...

- Добре, - сказав старий, - можу посперечатися, що ви дуже зайняті на роботі. Вчора, сьогодні, завтра. І нехай вам платять багато. Але за ці гроші вони купують ваше життя. Подумайте, ви не проводите цей час зі своїми коханими і близькими. Нізащо не повірю, що вам потрібно працювати весь цей час, щоб звести кінці з кінцями. Ви працюєте, щоб задовольнити ваші бажання.

Але знайте, що це замкнуте коло - чим більше грошей, тим більше хочеться і тим більше ви працюєте, щоб отримати ще більше. Треба зуміти в один момент запитати себе: «А чи дійсно мені так потрібна ще одна кофтинка або машина?» І заради цього ви готові пропустити перший танцювальний виступ вашої доньки або спортивне змагання вашого сина? Дозвольте мені розповісти дещо, що реально допомогло мені зберегти і пам'ятати про те, що головне в моєму житті ...

І він почав пояснювати свою теорію «тисячі кульок». - Дивіться, в один прекрасний день я сів і підрахував. В середньому людина живе 75 років. Я знаю, деякі живуть менше, інші більше .. Але живуть приблизно 75 років. Тепер я 75 помножую на 52 (кількість неділь в році) і виходить 3900 - стільки неділь у вас в житті. Коли я задумався про це, мені було п'ятдесят п'ять. Це означало, що я прожив вже приблизно 2900 неділь. І в мене залишалося тільки 1000. Тому я пішов у магазин іграшок та купив 1000 невеликих пластикових кульок. Я засипав їх усі в одну прозору банку. Після цього щонеділі я витягав і викидав одну кульку ... І я помітив, що коли я робив це і бачив, що кількість кульок зменшується, я став звертати більше уваги на справжні цінності цього життя.
    Немає сильнішого засобу, ніж дивитися, як зменшується кількість відпущених тобі днів! Тепер, послухайте останню думку, якою я хотів би поділитися сьогодні з вами, перед тим як обійняти мою кохану дружину і сходити з нею на прогулянку. Цього ранку я витягнув останню кульку з моєї банки ... Тому кожен наступний день для мене подарунок. Я приймаю його з вдячністю і дарую близьким і коханим тепло і радість. Знаєте, я вважаю, що це єдиний спосіб прожити життя. Я ні про що не жалкую. Було приємно з вами поговорити, але мені потрібно поспішати до моєї сім'ї.
    Я задумався. Дійсно було про що подумати. Я планував ненадовго змотатися сьогодні на роботу - потрібно було доробити проект. А потім я збирався з колегами по роботі сходити до клубу. Замість усього цього я піднявся наверх і розбудив мою дружину ніжним поцілунком: - Прокидайся, мила. Поїдемо з дітьми на пікнік. - Коханий, що сталося? - Нічого особливого, просто я зрозумів, що ми давно не проводили разом вихідні. І ще, давай зайдемо в магазин іграшок. Мені потрібно купити пластикові кульки ...
    (CREDO )

• Подобається Подобається x 8
  12. XrustunkA

Пауло Коэльо
    "Время не меняет человека, мудрость не меняет человека, и единственное, что может перестроить строй его мыслей и чувств, — это любовь".
    11 минут

Пауло Коэльо
    "Вспомни, на что похож наш мир, — и ты поймешь: один счастливый день — это почти чудо".
    11 минут

• Подобається Подобається x 5
  13. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Завтра 70 лет исполнилось бы Сергею Довлатову...

-Порядочный человек тот, кто делает гадости без удовольствия.

-Если мы сейчас остановимся, это будет искусственно. Мы пили, когда денег не было. Глупо не пить теперь, когда они есть...

-Хорошо идти, когда зовут. Однако лучше всего, когда зовут, а ты не идешь.

14. Peri

Peri Well-Known Member

Віруй в Бога так, ніби успіх будь-якої справи залежить повністю від Нього, але працюй так, ніби все залежить лише від тебе самого.
    Святий Ігнатій Лойола

• Подобається Подобається x 6
  15. XrustunkA

Есть только два способа прожить свою жизнь.
    Первый — так, будто никаких чудес не бывает.
    Второй — так, будто все на свете является чудом.

Альберт Эйнштейн

Відносні речі стаються неочікувано, але речі очікувані не є відносними.

Трудно найти слова, когда действительно есть что сказать.Э.М. Ремарк

Мы не имеем права потреблять счастье, не производя его....Дж. Бернард Шоу

Всё всегда оказывается хорошо. Если события не идут хорошо, это потому, что вы ещё не дошли до конца.Пауло Коэльо

"Або я знайду шлях, або його прокладу." Джонатан Свіфт

"Огонь запеклих не пече." Тарас Григорович Шевченко

"Это – свобода: чувствовать, к чему стремится твоё сердце, что бы ни говорили другие".Пауло Коэльо

Скоро людство, як той святий Діонісій, ітиме з власною головою в руках, а на плечах у нього буде віртуальна голова, набахтурена абсурдом безвиході.(Ліна Костенко)

Останнє редагування модератором: 29 вер 2011
  16. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Пристрасть - це натхнення тіла, а кохання - це натхнення душі. Любов як функції геніталій залишмо приматам. Мені потрібен космос її очей.
    Лiна Костенко

17. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

‎3 грудня 1722 року народився Григорій Сковорода, один з моїх улюблених авторів

Афоризми:

Істина спалює і нищить усі стихії, показуючи, що вони лише тінь її.

Солодке пізнає пізніше той, хто може проковтнути неприємне.

Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю.

З видимого пізнавай невидиме

Хіба розумно чинить той, хто, починаючи довгий шлях, в ході не дотримує міри?

Не все те отрута, що неприємне на смак.

З усіх утрат втрата часу найтяжча.

Так само як боязкі люди, захворівши під час плавання на морську хворобу, гадають, що вони почуватимуть себе краще, коли з великого судна пересядуть до невеличкого човна, а відти знову переберуться у тривесельник, але нічого сим не досягають, бо разом з собою переносять жовч і страх, — так і життєві зміни не усувають з душі того, що завдає прикрості і непокоїть.

Визначай смак не по шкаралупі, а по ядру.

Безумцеві властиво жалкувати за втраченим і не радіти з того, що лишилось.

Ти не можеш віднайти жодного друга, не нашукавши разом з ним і двох-трьох ворогів.

Добрий розум, робить легким будь-який спосіб життя.

Хто добре запалився, той добре почав, а добре почати — це наполовину завершити.

О, коли б змога писати так само багато, як і мислити!

Мудрець мусить і з гною вибирати золото.

Коли велика справа — панувати над тілами, то ще більша — керувати душами.

Збери всередині себе свої думки і в собі самому шукай справжніх благ. Копай всередині себе криницю для тої води, яка зросить і твою оселю, і сусідську.

Хіба не любов усе єднає, будує, творить, подібно до того, як ворожість руйнує?

Хіба може говорити про біле той, котрому невідоме, що таке чорне?

Світло відкриває нам те, про що ми у темряві лише здогадувалися.

Ніхто не може вбити в собі зло, коли не втямить спершу, що таке те зло, а що добро. А не взнавши сього у себе, як можна взнати і вигнати його в інших.

Природа прекрасного така, що чим більше на шляху до нього трапляється перешкод, тим більше воно вабить, на зразок того найшляхетнішого і найтвердішого металу, який чим більше треться, тим прекрасніше виблискує.

Неправда гнобить і протидіє, але тим дужче бажання боротися з нею.

Як ліки не завжди приємні, так і істина буває сувора.

Без ядра горіх ніщо, так само як і людина без серця.

Солодке пізнає пізніше той, хто може проковтнути неприємне.

Не любить серце, не бачачи краси.

Що вподобав, на те й перетворився.

Не за обличчя судіть, а за серце.

Кому душа болить, тому весь світ плаче.

Пізнаєш істину — ввійде тоді у кров твою сонце.

Все минає, але любов після всього зостається.

18. terRen

terRen Дуже важлива персона

19. terRen

terRen Дуже важлива персона

Сожалеть, это не главное.
    Главное найти то, что поможет тебе обрести душевный покой.

Ради того, что важно, стоит рисковать.

фильм "Белый плен"

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Никогда не говорите «мне все равно».
    Не надо стремиться афишировать свое равнодушие.
    Это не показатель Вашей независимости.
    Равнодушие — это паралич души.
    Что Вы чувствуете, когда Вам говорят «мне все равно»?
    Становится пусто и холодно внутри. Вы ёжитесь и протестуете.
    Чаще всего, про себя… Ведь собеседнику… «все равно»…
    Всего каких-то два слова, а как глубоко проникают они в душу,
    занозой впиваются в сердце и остаются гнить, иногда напоминая о себе.
    Человек не может жить без уверенности в том,
    что он кому-то нужен, что его любят.
    Он чахнет, переживает, замыкается в себе, погибает.
    Худшее преступление, которое мы можем совершить по отношению к людям, — это не ненавидеть их,
    а относиться к ним равнодушно; в этом — суть бесчеловечности.
    Прошу, никогда не говорите «мне все равно»…

(с) Иван Охлобыстин

а де твій аватар? :)