ЦІНИ!

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Samojlovu4, 1 січ 2008.

1. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

Відповідь: ЦІНИ!

про багатих і бідних- це звичайно перебільшення.
    Просто розпещувати дитину дорогими подарунками легше, ніж словами).
    Все залежить від виховання. В мене якраз є знайомі з багатих сімей, які не хотіли жодної допомоги від батьків, шоб доказати, що вони в цьому житті чогось варті :)

• Подобається Подобається x 5
  2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

не те, щоб перебільшення, просто є винятки :)

3. traktorust

traktorust Member

Хочу розказати як на маніпуляціях з цінами держава на простих людях заробляє гроші(а може і не держава)
    Сталося це в далекій Німеччині:
    При введенні в оббіг теперішньої валюти-євро,стару(німецькі гривні) продавали за курсом 1 євро-2 німецькі гривні, буханка білого хліба коштувала 0.99 євро,а такої розмінної монети,як 0.01євро немає.
    Порахувавши обсяги продаж хліба можна порахувати які це кошти!!!

4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Як то немає монети на 1 цент?! І є, і буде, і, здається мені, завжди була...

Набагато важливіший, як на мене, якраз той факт, що нині, через 6 років, кілограмова буханка порізаного в кульочку хліба з Aldi коштує 0.89€...

• Подобається Подобається x 1
  5. traktorust

traktorust Member

Цент може і є, а 0.01 євро немає))

6. Samojlovu4

Ok, 1€ = 100 центів... 0,01€ це по-вашому скільки центів?

7. traktorust

traktorust Member

Розмінної монети немає,такої як 0.01 євро

8. Samojlovu4

???????????
    :8:

• Подобається Подобається x 2
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Коли ми маєму ціну на будь-що, то знаємо, що процентів 20-30 туди закладено для обслуговування корупції.

10. Varvar

Varvar Well-Known Member

кажуть, що в Європі (і не тільки) люди часто користуються пластиковими картками, тому розмір решти, яку теоретично чи практично може давати магазин, немає великого значення

11. Samojlovu4

Шановні, а де у Львові можна купити патрони з чорнилом, картриджі чи як їх там називають до принтера Brother DCP-135C? І скільки вони можуть коштувати приблизно?

Дякую.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

фірма ДМС вул Стороженка,12. Думаю там є.

13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Давайте все таки поговоримо про ціни,і про причини їх підняття.Я не вірю,що це ринковий процес.Докажіть мені.
    Наприклад фрукти.В основному всі фрукти привозять з Європи.Апельсини наприклад зГреції.Ще донедавна апельсини коштували 5.5грн-6грн.Ціна дорлара не піднімалась-стоїть приблизно на одному місці,ціна на апельсини в Греції не піднімалась також.Звідки взялась ціна в 10-12грн за кг.Кажуть бензин подорожчав.Брехня.В такому разі бензин би мав коштувати 14грн.Чи ківі.Банани вже сьогодні бачив в магазині по 10.50грн за кг.Що це?Який-такий ринок?Це зговір продавців,яких за це треба судити.Ціни ставлять від лампочки,які собі хочуть.Так і хочеться крикнути ура догнали і перегнали Америку.Читаючи матеріали цього форуму мені здається,що сюди заходить прекрасна пані(чи то пак панянка зі США),то попросимо її хай буде її ласка і поділиться які ціни в США на основні продукти харчування.І хай проаналізує ціну відносно середньої заробітної плати.Чи може бюджетник з зарплатнею (чистими на руки 850грн,це в спеціаліста з 27років стажу і вищою категорією)нормально жити на такі доходи.І що би було зі мною на роботі.якби я такий час не працював як не працюють вже який час наші славні народні депутати.

Додано через 4 хвилини
    Сьогодні бачив по телеканалу Рада як Шкіль цілував регіонала Клюєва,це про якого говорили,що він наймав кілера,щоб той щось зробив з Ющенком.Що це таке?

• Подобається Подобається x 2
  14. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

В долара зараз страшна інфляція. Особливо до євро. Штучна до речі. Якщо курс гривні до долара не дуже міняється це означає що в гривні також дуже велика інфляція. Відповідно ціни на продукти з Зах.Європи будуть рости.

У вісімдесятих у Ню-Йорку за $20 можна було піти і погуляти. Тепер це як мінімум $100. Те саме і з продуктами харчування і цінами взагалі. Тобто за 20 з гаком років інфляція підняла ціни в десь пять разів, за цей же проміжок середні зарплати виросли десь тілки в два рази.

15. coolzak

coolzak Well-Known Member

у торонті за таке дав 55 дол минулого тижня

16. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

то в нас.

і причому тут долар, як то Європа - то треба до євро привязуватися. а курс євро зріс.

хоча про недобросовісну конкуренцію то можливо й правду кажете пане.

Додано через 5 хвилин
    поясніть

це значить, що в нацбанку доларові резерви великі (я про валютну інтервенцію)

бачив рівень інфляції в США в 2006 р. був десь 4,5%. нє?

17. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я пишу приблизно з свого досвіду. За Марк Твейном: є три типи брехні, "добра", "погана" і статистика. ;)

Якщо курс привязаний до чогось... Власне довга і складна тема...

Американський уряд має можливість впливати на інфляцію своєї валюти яка тим більш до не давна була світовим стандартом, набагато більше чим український уряд наприклад. Теперішня адміністрація керувалась політикою що інфляція зробить американські продукти більш конкурентними на зовнішному ринку також вона зменшує державний борг. Це правда до певної міри але як говориться цо за дуже то нє здрово. Як на мене не дуже розумна економічна політика тому що евентуально приводить до більших втрат чим вигоди.

• Подобається Подобається x 3
  18. smeet

smeet просто спілкуюсь

5:20=0.2рази за рік а не в 2 рази за місяць,без підвищення зарплатні.
    Мені розказував один наш американець.що він за 25грн(5дол)купляє 5 кг свинини(правда не в супердорогому магазині),а в нас за такі гроші вже й одного не купиш.Колись(років з 10 тому)до мого знайомого приїжджав вуйко з США.Знаєте чому він найбільш здивувався коли їхав через перевал.П"ять молодих здорових чоловіків пасуть п"ять корів.Він цього ніяк не міг зрозуміти.А сім"я кормить одну а за рідкістю дві свині.Це ж тоже абсурд.Тому в нас таке дороге м"ясо.Такого в світі(нормальному світі)вже ніхто не робить.Я чув як бізнесмени від бензину говорили котрий прем"єр добрий.Казали Єхануров був найкращий.Бо Янукович з Азаровим,доїли і розкручували на гроші,Юля забороняла піднімати без належної на те причини ціни, а Єхануров був самий ліпший бо робили що хотіли,і "таке бабло загребли що і не снилося"-пряма мова.

19. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ось деякі ціни в Едмонтоні,провіція Альбера(Канада).
    Ціни приблизні(+/- 50центів)і середні , можна знайти і дешевше.
    - 1кг свинини (вирізка) - $8.
    - 1кг говядина (вирізка для BBQ) - $9
    - 1кг меленого мяса на котлети -$4
    - 12 яєць - $2
    - молоко 4л - $3.50
    - 2курки запаковані - $10-11
    - хліб від $1 до $3.20.За 3.20 - сірий тяжкий житній хліб з німецької пекарні , який не черствіє до 2х тижнів.
    - бензин - $1/л
    - пляшка горілки/віскі/рому/бренді 750мг - $18-25.

Винаймити помешкання за 1спальню(2кімнати),якщо не хочете чути нічних криків , бачити пяних індіанів ,деколи розбиті вікна в коридорі , нюхати запах "маруньки" , давати свідчення поліції і щоб ваше авто на паркінгу біля дому не було подрапане - тоді від $750/місяць і дальше.
    А якщо вам все одно - то і за $450 можна знайти.
    Купити помешкання- більш- менш порядне кондо 1спальневе (це найменше , що продають)65-70 кв.м від $220К.В банку кредит 5.5% зараз.

Середня зарплата по Едмонтоні - $20/год(це людина без спецільності).Є звичайно більші і набагато більші.А є і менші.
    Kожний день по дорозі на роботу бачу оголошення -великий біґборт , що на склад потребують робітників На старт $17.50 + бенефіти(це безплатні- окуляри для зору, кому треба , лікарство , дентист)І видно бажаючих не багато , бо це оголошення стоїть рік , щонайменше.

1канадський $ зараз = $1американському.

• Подобається Подобається x 4
  20. smeet

smeet просто спілкуюсь

Тоже неслабенько,але якщо взяти що канадець заробляє 20дол за год НЕСПЕЦІАЛІСТ,а в нас 25 в день СПЕЦІАЛІСТ то все рівно порівнювати не можна.

а де твій аватар? :)