ЦІНИ!

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Samojlovu4, 1 січ 2008.

1. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

Відповідь: ЦІНИ!

але трагедію зробили з одної спідниці)
    Я купую одяг, який мені подобається і щоб компанувався з тим, що в мене є.
    Офісний одяг стараюсь купувати на розпродажі, бо якісні костюми і штани коштують недешево.

але якшо мені щось дуже захочеться- то куплю собі)

• Подобається Подобається x 1
  2. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

я не знаю де в Львові за півроку ціна впаде з 60 до 6 доларів :sad:
    та й не вмію я так гроші рахувати як ви, я трохи транжира :)
    і скільки того життя, щоб через кожну покупку так морочитися і шукати де дешевше?
    я ходжу :) я люблю спідниці, блузки, ділові костюми з спідницями, плаття - звичайний гардероб для жінки :)
    я і в джинсах-футболках ходжу, але значно рідше, бо в мене в такому одязі робочий настрій начисто пропадає

3. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

ех. як на мене то найсмачніші зелені.

і ще про економію. в себе в кімнаті пічки не палю. компютер прекрасно нагріває приміщення :)

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та шо його казати.
    Я також гуляю по-маґазинах або ся подивити на різні лахи і купити вигідно. Он якраз виходила на обід і побачила файну довгу дублянку за 250 баксів. Кому тра?

Я так як і Оля дорогих речей стараюсь не купувати. Бо по-перше шкода викидати, по-друге а що як ти поправишся або схуднеш і тоді треба викинути, а як сподні коштують 150 дольців то їх і шкода викинути.
    На дітей гроші не жалію і мають вони віповідно купу лахів але навіть і їм купую щось по 5-7 дольців.
    Я не жадна але коли треба дати гроші на школу і всі решта видатки два рази подумаєш чи варто купувати чоботи за дві зарплати. Я в житті не дам за пару чобіт 1000 долларів. А є і такі ціни.

5. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

От завтра купити збираюсь ці дві речі:
    Зовнішня плата, TrekStor, на 500Гб - за 95€
    TrekStor DataStation maxi m.u Externe Festplatte 500GB (inkl. Nero BackItUp 2 Essentials), 8MB Cache

Brother DCP 135C, принтер, копіювач, сканер - 49€
    Brother DCP-135C Multifunktionsgerät (Scanner, Kopierer, Drucker)

Як кажете, вартує брати за ту ціну?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

За перше - нічого не скажу - добре, а багатофункційний я б вибрав Canon.

7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А в мене багатофункційний HP. Наразі ми задоволені. Он тіко фарба сі скінчила а купити нема кому, хоч маґазин під боком. До чого ж лінивий народ:shutup:

8. Гелена

"только поэты и женщины умеют обращаться с деньгами так, как деньги того заслуживают" (с) :D

• Подобається Подобається x 2
  9. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Це сказав поет, або "женщіна"?
    ;)

10. Гелена

я не знаю хто точно сказав, але мені сподобалося :p

11. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

от через це я би рекомендував брати лазерний БФП, фарба засохне (а це десь тиждень некористування) і можуть бути халепи.

12. Оля

Оля Старожилка форуму

У нас падають. Тому я й кажу, що нам у тому питанні легше.

Бачите, нас батьки теж мали четверо. І старалися, щоби ми були всі забезпеченні необхідним. Мама мене файно вбирала, бо я була найстарша і ще дівчина. Вона товклася по цілому світі, щоби щось нам файне привезти. В радянському ми майже не ходили. Але коли я поїхала вчитися далеко від дому, та ще й без згоди батьків, то батьки мене вирішили провчити і я мала лахи, як їхала здому, то везла повно тушонок, сала, ще чого, а решта треба було викручуватися самій. А на стипендію 40 рублів і не розженешся. Тому навчилася економити, витрачати гроші з розрахунком, зайвого нічо не купувати. На третьому курсі пішла на робоче місце, там на мене накинули купу годин, що було можливо, от тоді я вже відчула, що то мати трохи грошей. :) Але і їх не розфітькувала. Потім, як заміж вийшла, то чоловік до всіх його негативів ще попався такий, що тратити любив наліво-направо, а заробляти не спішив. Та що приходилося добре крутитися, щоби вижити. От і життя навчило. Зараз можна собі трохи вже і попустити, а вже не звикла. Тим більше, що ще троє дітей непристроєних. Так що транжирити аж ніяк не виходить.
    Та і не прикладаю я й таких вже зусиль, щоби дешево купувати. Шафа ж за стільки років і так трішить. От є ті сейли, пішла, щось нове купила. Попало, що гарне і дешеве. Часом куплю навіть і собі, а потім подарую, бо лежить новісіньке, з етикеточками. Просто нема в мене культу одежі тут. Та і, здається, що і в багатьох він теж пропав, як сюди приїхали. Тут нікого нічим не здивуєш. Тут краще хату мати файну, машину добротну, а не на рихтованих їздити,на круз щороку поїхати відпочити, їсти собі дозволити купити, що не дозволала, як но тільки приїхала. Бо то комфорт, збережені нерви, здоров"я.

Додано через 59 секунд
    Та не трагедію. :) Просто взяли її за приклад всі.

13. Гелена

а нас мама мала двоє і як не старалася переважно я ходила в в’язаних нею кофтинках і шитих нею штанах :)
    псхианалітика в студію - всі ми родом з дитинства :shutup:
    раніше не могла собі дозволити купити що хочу, а тепер якщо можу то купую і не задумуюся над тим
    а мене ще ніц не навчило, я легко ставлюся до грошей
    от якби не чоловік я б все розтринькала
    а може і ні, бо коли сама на себе надіялася, то краще рахувала, а з чоловіком так розслабилася, що просто жах :)
    та в мене теж нема культу. до культу мені далеко, як до неба пішки, але не буду я чекати півроку, щоб дешевше якусь дурну спідницю купити! я за півроку за неї забуду, я за день забуду. тому якщо я хочу якусь річ і маю гроші, то просто купую і все. і деколи хочеться саме цю річ, а не іншу і прямо вже, а не через півроку.
    не знаю як вам пояснити, просто я люблю гарні речі і купую їх при нагоді - без культу, без надміру, без доказування чогось комусь, просто мені це подобається :)

а моя думка щодо економії, приблизно така як в цьому анекдоті:

На пороге роскошного отеля стоит господин, курит дорогую сигару. К нему подходит странствующий проповедник, спрашивает:
    - Сэр, сколько стоит ваша сигара?
    - Восемь долларов.
    - А сколько сигар в день вы выкуриваете?
    - Пять.
    - Значит, вы теряете сорок долларов в день. А сколько лет вы курите?
    - Да почти всю жизнь.
    - Сэр, если бы вы не курили, за эти годы вы нажили бы целое состояние!
    - Господин проповедник! А вы когда-нибудь курили?
    - Нет.
    Так вот за моей спиной стоит отель. Вы можете его купить. Кстати, он мой

14. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А нас троє , мама не працює, бо сидить з малою, на навчання треба гроші, за квартиру платити...на лікування малої теж стільки грошей треба.Як економити, на чому? :sad:Та якось викручуємось

15. Mafija

Mafija Well-Known Member

Таки краще лазерний. В мене був струйний hp3550, намучився з ним, багато разів картриджи міняв, а вони більше 100 грн. Зараз Canon LBP2900, хоч і ч/б, та нема проблем, по 200 аркушів на день виганяю буває. В друга Epson CX3900, багатофункціональний, він не задоволений.
    Якість на струйному помітно нижча, фотки недуже. Краще раз потратитись.

16. demetris

demetris Well-Known Member

У мене таке правило: як нема на чому економити треба заробляти.
    В нас обов"язки в сім"ї поділені: я - заробляю, дружина - економить.
    Мені краще виходить як їй ;)

17. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

я теж погоджуюсь з фразою, що треба більше заробляти).
    І ще притримуюсь такого принципу, що краще менше, але якісне... це стосується і техніки, і одягу, і їжі.

• Подобається Подобається x 4
  18. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Це вже оффтоп, але категорично не згоден! На струменевому якість фото значно вища! А що до високої ціни картриджів- то користуйтесь системою безперервної подачі чорнила і буде вам щастя. А про багатофунціональні пристрої- моя особиста думка, хоч можливо це і забобони-вуони того не варті, краще окремо сканер, окремо принтер. маю Epson V100 та Epson r270 з СБПЧ Jetline

19. viltis

viltis Well-Known Member

А що з маленькою???? вибачте, якщо не доречно, але чим вона хворенька???

А щодо тратити ....Завжди кажуть -- чужі гроші легше тратити .....а от мені , навпаки, мої гроші легше стратити, аніж ті, що колись батьки давали ... Хоча, я працювати почала в 17 років , але більше для себе як хобі, а не задля грошей, а от зараз це "хоббі" непогані заробітки приносить

20. Гелена

якась така тема широка вийшла, кожен пише про своє, вже забули з чого починали :)
    мені от подумалося ще про інше: як би це парадоксально не звучало, але молоді з бідних сімей і приїзджим легше досягти успіху в житті і заробити ті ж гроші, ніж дітям з багатим сімей чи корінним жителям
    здається що в других можливостей більше, а в перших майже нічого нема або таки нічого нема, але в тому то і річ
    діти з багатих сімей дуже розслаблені, вони самі на себе пізно починають працювати, а з бідних весь час мусять думати як вижити і тому з часом досягають набагато більше і швидше. в них просто мислення інше, вони швидше дорослішають і швидше стають самостійними, більше знають ціну всьому в житті
    от і виходить – можливостей менше, а досягають більшого

Додано через 28 хвилин
    елементарний приклад: бідні студенти ще під час навчання мусять працювати, в зв’язку з чим набувають швидше професійного і життєвого досвіду, досвіду спілкування, можуть швидше знайти роботу, зробити кар’єру і т.д.
    а багаті студенти, як правило, абияк вчаться, після отримання диплому, щоб відпочити від “тяжкого” студентства їдуть на ціле літо на море, а з осені батьки починають шукати їм роботу. і ніхто нікуди не спішить і сам нічого не робить, бо нащо? думається, що ще все так буде (суджу по своїй академгрупі :))

а де твій аватар? :)