Ціни на нерухомість в Україні

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем lir, 14 лис 2007.

1. vasyl

vasyl Well-Known Member

Відповідь: Ціни на нерухомість в Україні

Не сказав просто щоб сказати. Веду файл в якому все собі занотовую.
    Переглянув 26 приміщень. 4 - працював з власниками. 22 - жодне маклери попередньо не бачили. 99% це я так помякшив, тому що ті другі маклери які приходили деякі бачили. Просто я на них не попав :)
    В принципі немає потреби водити клієнтів по офісам. Достатньо туди прийти подивитись стан, взяти копію плану, і для наглядності зробити фото. І все. Я по телефону всі питання можу вияснити, план по факсу. І я можу приймати рішення чи дивитись. Тому що з цих 26 я би не ходив дивитись на 15 це точно. Але ж ніхто цього не робить!!! Чому???
    Можу вам ще розповісти. Особливо про тих що друкуються у Ваш магазин. Якось взявся обдзвонювати по газеті.
    Декілька уважно вислуховують кажуть "так-так, передзвоню", вішають різну лапшу і не передзвонюють. Так просто.
    Деякі коли починаю випитувати про приміщення починають дратуватись чого це я так багато питань задаю. Розмова починає зводитись до того що я ще маю просити їхньої ласки показати мені приміщення. Вибачте це не до мене...
    Є ще одна унікальа маклерша. Читяю обяву - дзвоню. Поговорили, вона каже домовлюсь з власниками про показ. І пропадає. Я вже звик. Через тиждень вже з інших джерел дзвоню за приміщення. Починаю розпитувати, а там жіночка каже - "А то ви п. Василь? Знаєте щось я не змогла тоді домовитись, ваш телефон загубила, часу не було бла-бла-бла. Вас ще цікавить те приміщення? Ну то я зараз домовлюсь - завтра будемо дивитись" І пропала. Смішно.
    А тих трьох маклерів що я згадував які працюють, щось шукають, то це люди які мали вже зі мною справу, власник агенства в якому працює маклер мій знайомий, мене знають.
    Між іншим я приміщення шукаю за яке буду платити 2-3тис зелених а може й більше. Ніяк не можу змиритись з думкою що таку суму віддам комусь не з тих трьох.
    Ставлю себе на місце власників приміщень. Я б точно так само поступив - розповідав би маклерам про себе (чим більше тим краще), сам би давав оголошення. Користувався б усіма можливими варіантами. Тому нікого не звинувачую просто констатую - на ринку бардак і низький рівень обслуговування.

Додано через 5 хвилин
    У нас вони ні за що не відповідають. А якщо допомагають в чомусь при документальному оформленні (це при купівлі-продажу, при оренді вони взагалі мало що вирішують) то або совість мучає, або по доброті душевній, або дійсно відробляють свої гроші (таких дуже мало)

• Подобається Подобається x 5
  2. sselev

sselev Well-Known Member

В нас ринку нерухомості як такого нема, а є колективна монополія.

3. alex

alex Well-Known Member

Це все,звичайно суттєво. Але чому ви не говорити про монополію ринку забудови? Адже забудовники отримують подекуди до 200-300% чистого прибутку! Що, на їх апетити також впливає всіма лаяна корупція? Чи просто вони знають, що яку б ціну не забили, все одно буде попит.
    Погоджуючь, попит породжує пропозицію. Але не настільки,коли в нашій країні ціни на житло НЕРЕАЛЬНІ!

4. sem41

sem41 Well-Known Member

Так є монополія,тому і пхаються всі кому треба і не треба в мери та депутати.Стосовно 200-300% не скажу,чи аж так але що не бідують то точно.Може і так ,а то власне і пов*язано все.Чужих (тих що не проплатили) на той ринок не пустять от вам і монополія за взятку.

Додано через 14 хвилин
    Добре не будемо перераховувати з калькулятором))

Чому ж не робить.Я маю,наприклад, сторінку в неті де викладено технічні плани та фото об*єктів (не оренда:) ).Звичайно ж фото не передасть повної картини особливо всередині приміщення,але загальне враження можна скласти.
    Економиться суттєво час, відсікаючи непотрібні покази.

Та не повірю що віддасте 2-3 тисячі комісійних.То було б зовсім не мудро з Вашого боку.На таких сумах власне можливо дуже суттєво торгуватися з агенціями,тим більше що Ви їх добре знаєте.
    Змушений згодитися.Знову ж таки перший крок цивілізувати ринок,щоб в податковій не писали надання інформаційних послуг,а власне послуги на ринку нерухомості. А в законі пописали права і обов*язки сторін.

• Подобається Подобається x 1
  5. mxa

mxa Well-Known Member

Минулого року після 1,5 міс. безуспішних пошуків офісу я додумався зробити простеньке оголошення, роздрукувати його на А4 форматі, та найняти дівчинку що побігала і порозклеювала це оголошення в центрі міста. В оголошенні написав: Без посередників!
    І за 2 тижні вже мав купу дуже гарних пропозицій саме від власників приміщень :)
    Буквально декілька місяців назад спробував провернути те саме і отримав всього 2 дзвінка. Кепсько що наш мер так напряг двірників котрі тепер зривають всі оголошення.

6. Ola-la

Ola-la Member

на чомусь грунтуються такі думки? чи це просто власні фантазії? 200 у.о. метр де? у Бібрці?

• Подобається Подобається x 3
  7. Галинка

Галинка Well-Known Member

А тут мені нагадався аніктод "Барыль подорожал!". Коли бабка, яка сидить, продає соняшникове насіння і піднімає ціну, бо бензин подорожчав:D :D :D або "На городі гарбузи, а в Києві дядько":D :D :D
    Яке відношення має вторинний ринок до первинного?????!!!!!

8. demetris

demetris Well-Known Member

ну добрий вечір...
    різниця між первинним і вторинним не надто велика. враховуючи львівські особливості - поготів.

9. sem41

sem41 Well-Known Member

Пряме.Власник дивиться що квартира в "нульовому" стані,яка ще не має навіть приватизаційних документів (ризик) коштує 1500-1800/кв.м і відповідно вже дешевше свою приватизовану квартиру продавати не хоче.Питання спірне що краще брати,але вплив є,і вплив доволі значний.

10. vasyl

vasyl Well-Known Member

Торгуватись це однозначно.
    Добре що і самі агенти кажуть що з ними можна(треба!) торгуватись :)))

От мені дивно інше. Чому в нас в країні для своїх то і найкраще обслуговування, і кава, і знижка... А для всіх інших аби як. Якщо ти свій то в тебе суттєві переваги. Якщо ти прийшов з вулиці то з тебе три шкури зідруть. Скажете менталітет?
    Для чого самим собі звужувати ринок збуту? Зробіть всіх "своїми". Уявляєте як виросте кількість потенційних клієнтів?

11. alex

alex Well-Known Member

Так, обов"язково впадуть. Вже 5 років чекає уся країна... Почекаємо ще років з 10!

Додано через 1 хвилину

А забудовникам, тобто власникам будівельних компаній, це потрібно? Хто ж хоче підпускати до власного корита сторонніх...

12. sem41

sem41 Well-Known Member

Менталітет?! Знаєте трохи є в тому сенсі щось.Особливо якщо спілкувались колись з тьотями з тих перших,чи "старих" ,не знаю як і назвати маклерів.Ті за 10 долярів вдавляться.А ціни звичайно стабілізуються на ринку (посередницьких послуг),просто розмір комісійних формувався в часи коли квартири коштували 10-30 тисяч долларів,і комісійні в розмірі 5% не виглядали чимось над-над,як і місячна оплата за оренду офісу.Ціни виросли,а посередники теж люди,і як клієнт не торгується,то чого ж відмовлятись від додаткових коштів.:) Стосовно ж кількості потенційних клієнтів...при тих цінах що є зараз кількість клієнтів звичайно ж зменшилась,і це власне шанс для клієнта,він може висувати свої вимоги по обслуговуванню і ціні за це обслуговування.

13. Галинка

Галинка Well-Known Member

Згідна, якщо порівнювати квартири новобудов, але якщо взяти під увагу 30-літній будинок 35-40км. від Львова, збудований зі шпалів за 80000у.о.??? Або 60-літній без ремонту, без окремого заїзду(2хати на одному подвір"ї, а сусід-алкоголік) за 60000у.о. Перспективи в обидвох варіантах - 0. Звідки такі ціни???

14. sselev

sselev Well-Known Member

2 роки тому чув що десь в районі Добротвору можна купити дачу за 500-1000 у.о. + можливий ремонт, але питання доїзду на роботу до Львова залишається відкритим.
    Завищені ціни ставлять власники нерухомості, маклери як правило тут ні при чому. Власники нагодовані фактами про те що нерухомість буде тільки рости в ціні, відповідно дешево продавати наразі не будуть.

15. matvslviv

matvslviv миється в бані

щодо нерухомості то вже є перші признаки обвалу ринку: багато фірм вже дають знижку на 20% (візьміть газету Ваш магазин - великим буквами на всю сторінку пише), хоть все одно ніхто не купує, бо ніхто не має таких грошей.

16. sselev

sselev Well-Known Member

Обвал це добре звичайно ж, але 20% ще не межа.

17. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

як не знаєте то не кажіть
    от зараз здається наш офіс за 800, один маклер поставив ціну 800, а інший таки 1000 у.о.
    бачила оголошення в ВМ
    та я давно знаю що маклери набивають ціну, не раз з тим стикалася

18. sselev

sselev Well-Known Member

визнаю свою неправоту...

19. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

мали аналогічну ситуацію.от уже як4 місяця 3 шукаемо квартиру орендувати,через ВМ-майже неможзливо натрапити на власника-усе ті "інформаційні агенства",які за 180 гр дають лише телефони власників(чуть не потрапили на той розвод,добре шо не вистачило 20гр) або агенства.ціни в них нереальні!!!!нам як молодій сім'ї,яка ше й маля чекає тратитися не виходить сильно,а тут ціни по 300-400 у.о. за 1-кім.!!!це ким працювати треба щоб такі гроші платити? от ми і порозклеювали оголошення в бажаному районі,ходили з чоловіком пів дня клеїли,а на другий день він ішов на роботу тією дорогою і оголошення наші вже були поздирані!

Додано через 3 хвилини
    цікавий факт,у Відні,квартира для орендування в центрі-250 евро!
    а у Львові? жах! це при тому,шо зарплата пересічного австрійця 1000-1500 евро. можна жити.
    а от я маю зарплату 1000 гр ( вчитель),у декреті.от і шукаю квартиру недорогу,але знайти не можу.

20. sselev

sselev Well-Known Member

Я думаю позривали двірники, яким платять щоб зривали все підряд. Слабо віриться що в маклерів є агенти, які ходять по місту і зривають оголошення.
    Поправте мене якщо я неправий

а де твій аватар? :)