Ціни на нерухомість в Україні

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем lir, 14 лис 2007.

1. Patrick

Patrick Well-Known Member

Відповідь: Ціни на нерухомість в Україні

3 лінійних фути = 1м(більщ-менш)
    ...а 1 кв. м = 10 кв.фт

• Подобається Подобається x 2
  2. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

А мене чоловік завжди просить щоБ я йому якиЙсь калькулятор знайшла, такий щоБ мажна було шосЬ по будівництві рахувати, хтось чув про таке, може скинете ссилки.

3. Текіла

Текіла Member

от на цьому зараз і нагрівають до 100% річних....
    купівля-продаж землі з переофорленням документів.

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

рахуєте весь матеріал, доставку, роботу і все-все.... і множите то на 2.

5. sselev

sselev Well-Known Member

Правильно роблять що займаються.
    Ріелтори наводнюють пресу статтями про те що ціни будуть тільки рости, а ми чим гірші? Але ж можна завалити пресу інформацією, що квартири ніхто не купує і інтерв"ю з керівниками неіснуючих агенств нерухомості які це підтверджують.

6. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

В мене в батьків будинок збудований більше 30 років тому (в ті часи ще ніхто не думав про економію газу та енергозбереження), не утеплений, щоправда пластикові вікна стоять, 4 кімнати. Площі точно незнаю 150-200 квадратів
    Опалення сучасне, двохфункційний котел з примусовим обігом води.
    Взимку в найхолодніший місяць споживали до 400 кубів газу (200 грн)
    Решта зимові місяці 250-300 кубів, влітку 10-20 кубів газу.
    Тут у Львові за 2 кімнати опалення плачу інколи навіть трохи більше.
    Окрім газу там оплачується ще ел.енергія біля 20 грн і телефон.

7. Галинка

Галинка Well-Known Member

Вже другий тиждень шукаємо будинок під Львовом, придатний до життя в ньому. З того, що пропонують на ринку - це суцільне жахіття!!! За стару хату в Басівці без ремонту, без води, туалету, нормального даху, окремого заїзду і окремого відгородженого подвір"я просять 60000у.о. Тої хати я би не хотіла і за 5000у.о., а маклєр так її вихвалює, ніби новозбудовану віллу продає:beee: Немає навіть землі, щоб щось нове в перспективі збудувати. А щоб в цій же хаті жити, то 10000у.о. як мінімум потрібно ще вкласти. Не розумію, хто формує ті ціни на нерухомість у Львові? Попит-пропозиція, чи як? Старезна хата в Борщовичах, на болоті (80сот.болота:scare: ), в чагарниках (хто дивиться серіал"Зачароване кохання", то та хата схожа на хату баби Зої під лісом) коштує 37000у.о. Як люди не стидаються взагалі таке "чудо" продавати? На ту хату напевно духи вночі злітаються, як в ній жити? а в Керниці за хату з великим метражем(біля 220кв.м.), в якій кілька років ніхто не жив, і в яку теж потрібно вкласти десь 10000у.о. перед тим, як в неї вселитися, хочуть 80000у.о. Я в шоці!!! Чому ті хати продаються не підготовлені? Ніхто навіть пальцем не кивне перед тим, як її продавати, хоч би якісь марафет навели перед тим, як людей в хату впускати. Як вмерла бабця, так все там так і лишилося - заходиш і мурашки по тілу бігають... Одним словом повний "тунєц"!

8. sselev

sselev Well-Known Member

Ще цікаві факти про ринок нерухомості.

Мій брат з дружиною хотіли взяти квартиру-кавалєрку в кредит, ціна 35000 у.о (зроблений цілком пристойний ремонт). Один банк незважаючи на високі доходи захотів поручителя і оцінив всього в 31000. Інший банк поручителя не вимагав, та й погодився видати кредит на повну суму, але... при огляді квартири виявилось що вона "неліквідна" і не може бути заставою.

Банки бояться видавати кредит, незважаючи на те, що дохід більший в 2-3 рази місячних внесків. Це прямо свідчить що ціна дуже завищена. Але навіть не зважаючи на це на ту квартиру було ще багато претендентів.

9. Галинка

А коли то було? Таких цін вже ніби немає.

10. Ola-la

Ola-la Member

народ, а чи буде взагалі-то обвал цін на нерухомість? як гадаєте? які прогнози?:ninja:

11. sselev

sselev Well-Known Member

Тобто квартира 14 квадратів зараз коштує ще дорожче???

Додано через 9 хвилин
    Прогнозувати важко але спричинити обвал можна.

Наприклад не купувати нерухомість... забудовник побудував великий будинок на кількасот квартир, квартири ніхто не бере, комуналку треба сплачувати, ... врешті решт доведеться продавати без прибутку, а то й в мінус, щоб хоч якісь гроші треба відбити.

Штатівський сценарій у нас прокрутити важко, бо у нас нема легкодоступних кредитів на житло. Але в цілому теж можливий варіант, що не захочуть платити по кредитах, банк буде вимушений продавати це житло дуже дешево, щоб хоча б щось собі відбити.

12. vasyl

vasyl Well-Known Member

Думаю що буде. Тільки не знаю коли...

13. Ola-la

Ola-la Member

а як же той факт, що в основному фірми-забудовники - це філіал банків, під якими штучно створена організація інвестування, яка забезпечує збереження коштів від інфляції?..щось я не думаю, що житло в нас впаде...навіть той податок, що запланували висунути у 2008, але змістили на 2009 рік, не сильно спасе...може я вкрай песимістична...але життя на планеті дорожчає.

14. sselev

sselev Well-Known Member

Податок на нерухомість це маразм, тому що найбільше це торкнеться звичайних людей аніж одиниць хто скупив кілька квартир щоб здавати в оренду чи/або перепродати.

Насправді все залежить тільки від нас, потенційних покупців житла. Тільки ми визначаємо що буде продаватись, а що ні - стосується житла, авто, техінки, продуктів і т.д.

15. Галинка

Залежить не від нас, а від тих олігархів, які масово скуповують нерухомість, щоб не постраждати від інфляції. Та частка ринку по купівлі не рухомості простими громадянами, дуже маленька, яка не робить погоди в цілому по ринку в Україні! як на мене, то нам взагілі підрізали крильця на стільки, що самостійно добиватися чогось в житті просто вже стає не можливим. Кредит на 60000-80000 у.о.взяти нереально, бо офіційні зарплати в нас в межах 400-600грн., а неофіційні під увагу не беруться!

16. sselev

sselev Well-Known Member

Це правда, але я не то мав на увазі.
    Житло має такі ціни тому що досі є покупці (одиниці але є), готові викласти такі гроші.

"Из-за высоких цен квартиры не покупают даже в кредит"
    http://realt.ua/Statti/0_Index.php?prg=View1stt.php&idn=21414

17. mxa

mxa Well-Known Member

На рахунок обвалу дуже сумніваюся. Ті хто мають у власності нерухомість нічого не втрачають при її простої, а тільки заробляють. Поки не з'явиться податок на м. кв. буде такий от бардак робитись. Достатньо пройти центром і подивитись скільки приміщень пустує. Кількість просто вражає. Взяти хоча б одну Чародійку на І.Франка.
    Я декілька разів зтикався з тим що посередники (агенції Нерухомості) накручують ціни при здачі офісів в аренду. Причому накручують дуже серйозно, наприклад офіс що здавався за 400 у.о. вони здавали за 600 у.о. :) А власники приміщень дуже часто закривають на це очі бо самі нічого не розуміються в цінах, і хочуть побільше заробити. Мені здається що посередники дуже серйозно піднімають ціни абсолютно на всі приміщення при цьому не даючи покупцю абсолютно нічого взамін цього. Наприклад при оренді офісу вони беруть собі стільки ж скільки коштує оренда на 1 міс., але не дають вам ніяких гарантій що власник приміщення за пару місяців не розторгне з вами угоду. У мене була подібна ситуація коли власник попросив мене шукати собі новий офіс, хоча попередня домовленність була ще принаймі на 4 міс. Відверто кажучи я став дуже злим по відношенню до всіх посередників без вийнятку. Вони взагалі ніякої корисної роботи не роблять, а от платити ти маєш їм дуже велику суму, і розвелось тіх агенцій вже ціла купа.

• Подобається Подобається x 3
  18. sem41

sem41 Well-Known Member

Продана вже.При чому не як власність, а як ТзОВ.

Купуйте тоді хліб на пекарні,молоко в корівнику, сало в свинарнику,одежу на фабриці,авто заправляйте на нафтопереробному заводі.Можна продовжувати до безкінечності.Як за авто в салоні 20% переплатити то нормально.А от як посередник з нерухомості заробить тисячку,то "жаба давить". Вас ніхто не заставляє користуватись послугами посередників,бачите приміщення йдіть шукайте власника і купуйте.А то що Вас з офісу виселяли,так коли угоду підписували потрібно було уважно читати і думати як запобігти такій ситуації (штрафами,санкціями).
    P.S.А ви, до речі, чим займаєтесь,якщо не секрет.Не здивуюся якщо і ви виявитесь в деякій мірі посередником))

19. mamatu

mamatu Well-Known Member

це навіть краще, що не підготовлені. бо для продажу, зазвичай, робиться настільки умовний ремонтець, що за місяць все геть повідвалюється. (так було із знайомими: зняли квартирку з ремонтом, а той ремонт пооблазив скоренько).
    питання в тому, що вони за свої розвалюшки стільки грошей хочуть.

Додано через 8 хвилин
    ви не праві.
    по-перше, посередникі в інших галузях навмисно не накручують ціну товару, щоб собі більший куш зірвати...
    а по-друге, нас як раз примушують користуватись послугами маклерів. адже у них настільки все схвачено, що немає жодного шансу працювати напряму із власниками.
    це факти. на жаль...

20. sselev

sselev Well-Known Member

Заробляють, тільки за умови якщо хтось її орендує.

Про посередництво при оренді я вже створював тему на форумі, але як мені доступно пояснили агенства нагло вклинюються і орендувати напряму майже неможливо.

а де твій аватар? :)