Ціни на нерухомість в Україні

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем lir, 14 лис 2007.

1. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Відповідь: Ціни на нерухомість в Україні

Нєєє. Мова про ЦІНИ. Два роки тому щоб побудувати особнячок 225 кв.м треба було мати в кишені $25.000 на коробку, хай ще $25.000 на внутрішні роботи, комунікації... Як зараз не знаю, але помножимо (грубо) на 2, то хай буде $100.000. Так, сума велика, але це площа 225 кв, а не 50 кв.м (в центрі)!!!, це жодних сусідів в будинку, це планування, яке ти собі придумав... За ту ж саму ціну.

Ех, мені б ваше старйо (в подарок)... :o :o :o

Додано через 1 хвилину
    Я не говорю про новобудови, а про особняк.

• Подобається Подобається x 5
  2. Tony

Tony Well-Known Member

guculyanka
    Радий шо є прихильники моєї думки та ідеї.

Та зараз деякі новобудови 0-вого циклу правда дешевші ніж старі квартири....

3. Текіла

Текіла Member

Хтось знає прогнози щодо росту-спаду цін на нерухомість? і в який період (на протязі скількох років) вони відбуватимуться?
    Знаю, що у європі нерухомість здешевлюється.

4. vasyl

vasyl Well-Known Member

Хотілося б почути про справжній кошторис від тих хто зараз будує.
    Але і він буде різнитись від ситуації до ситуації. Не забувайте про час і нерви, які витратяться під час будівництва.

Я і сам є прихильником життя поза містом. На жаль, моя дружина не розділяє моєї думки. І не дає мені продати квартиру і купити хатинку за містом :)

Але я прожив своє дитинство, юнацтво і молодість з батьками за містом у власному будинку, тому можу порівнювати.
    Плюси: свіже повітря, тишина (якщо не біля траси), спокій, більший простір самої хати + подвіря. Ви вже собі уявили сонячний день, теплі промені гріють обличчя, вітер гладить шкіру, запах свіжоскошеної трави, декілька комах гудуть над вухом....ееех
    Мінуси: 1) треба виділяти вільний час на догляд за будинком і ділянкою, або платити гроші щоб це хтось робив (зимою чистити доріжки, весною як мінімум висаджувати травичку, літом її косити, якщо є дерева: збирати врожай, осінню також збирати врожай, збирати листя, десь щось почало скрипіти, десь щось підправити, доріжки підсипати; цей список безкінечний). 2) Жити за містом дорожче. Газ - на сьогднішній день в будинку на 225 мкв буде щонайменше 200грн зимою. Світло - будете платити більше, кімнати ж більші, та й кімнат більше, + освітлення прилеглих територій. Вода - може і зекономите :) Додавайте сюди як мінімум 40км пробігу вашого авто в день додатково до того, що ви зазвичай їздите (в місяць 1000км, тобто за рік додаткова заміна масла) а це ще 400грн на місяць. І зі звичного вам ритму життя викиньте ще одну годину в день на дорогу.

Кожному своє. Мріяти можна, але ще треба дуже добре рахувати. А рахувати треба час і гроші.

Додано через 7 хвилин
    Прогнозів тільки лінивий не дає. Все зводиться до одного:
    - ринок перегрітий, ціни не відповідають реальній вартості
    - житла будується мало, тому попит перевищує пропозицію
    - найближчі 2 роки ціни будуть рости
    - на цей рік прогноз росту 20%
    - земля навколо Львова подорожчає на 30%

Колись це має закінчитись, але коли....

• Подобається Подобається x 2
  5. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

В нас є дача в Брюховичах, там звичайно місця небагато 4,5 сотки,то ми на неї уваги не звертали, шукали ділянку, а потім як подивилися які по сусідству будиночки повиростали, то задумалися а може й нам. Чоловік вже схиляється до тої думки. А ви як кажете можна шось побудувати на такому клаптику чи не варто навіть починати? Порадьте бо я в тому ніц не розумію.

6. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

У нас за один місяць на 3-кімнатну квартиру прийшло 300 грн за опалення, я ледь не впала, а ви кажете 200 грн на такий великий будинок - дорого

7. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

І я прихильник будинку...
    Кошторису не знаю, з досвіду свого ремонту і будівництва/ремоту друзів -те саме (майже) можна зробити за різні гроші.
    Відносно економії - зараз люди, які не мають необмежених фінансових можливостей, добре думають, перш ніж будувати. Не так, як було років 10 напевно тому - мода на великі "коробки", звичайно, де ж тут економія. А щодо роботи біля дому - згідна, це не для лінивих, але, знову ж таки, грядок можна і не робити. А газон, сад, стежки - це ж приємні заняття, хіба ж ні?

Не знаю, як відносно інших парамертів, а відносно площі - як на мене, можна будувати, тільки не величезний будинок і без грядок :)

• Подобається Подобається x 3
  8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ми теж думали, що краще, вже майже схилилась до будиночку за містом, але тоді зразу треба 2 машини. А найбільша проблема - як дітей в садок-школу, на гуртки возити??? Тому наразі відклали...

9. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А я виросла в будинку майже в самому центрі міста, моя мама далі там живе, а мені в квартирі спочатку не дуже комфортно було, а потім звикла. Що мні подобається в особняку так це те що можна на подвір"я вийти просто щоб подихати і не потрібно переодягатися з хатнього одягу :)

• Подобається Подобається x 4
  10. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Згідна, особливо якщо далі за містом, то постає питання доїзду...

Додано через 1 хвилину
    Хоча, наприклад, вже згадувані Брюховичі -якщо я не помиляюсь, сполучення не погане. Хоча, звичайно, автомобілем легше і комфортніше

11. Текіла

Текіла Member

дякую за відповідь.
    значить найближчі роки 2 вигідно в землю вкладувати гроші, та купляти-продавати.....

12. vasyl

vasyl Well-Known Member

Нічого це не значить :)
    Це значить, що про це всі говорять.
    Як воно буде невідомо.

Якщо маєте гроші, то вкладуйте. Всі вкладають і ви вкладайте.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

коробка, накрита дахом - то 25% від всієї вартості будинку. Я пройшов то всьо.

Додано через 2 хвилини
    Пустомити - Львів(Кульпарківська-Наукова) - 8 хв. їзди - я міряв.

14. Галинка

Галинка Well-Known Member

Ми хочемо купити земельну ділянку. Знайшли в с. Вороців, 9 км від кільцевої. Їздили дивитися, нам сподобалося. Супер. Але є одне але. Знайшли через представника агенції нерухомості і в документах, які нам показали на цю ділянку, було написано "під ведення підсобного господарства". Що це означає? Лохотрон? Що має писати в документах? Ми хочемо купити ділянку, щоб на ній будуватися. Якщо хтось мав з цим справу, то підкажіть як правильно оформити, щоб нас не обдурили.

Додано через 1 хвилину
    Як взнати вартість будинку?

15. sem41

sem41 Well-Known Member

В документах (а саме в Державному акті на право власності на земельну ділянку) має писати : для будівництва і обслуговування житлового будинку та господарських споруд. Відповідно має бути кадастровий номер,план меж земельної ділянки,на підставі чого акт видано.
    Коли ж написано "під ведення підсобного господарства"і не згадується житловий будинок,чи скажем індивідуальне будівництво, то не факт що там можна будувати житловий будинок. Порядний маклер мав би то все пояснити. А то потім прийдеться міняти цільове призначення ділянки, що не завжди можливо.

• Подобається Подобається x 3
  16. coolzak

coolzak Well-Known Member

400-600 дларів за метр квадратний-так мене орієнтував товариш що будує.земля в Жовкві для прикладу 2500 3000 за сотку

17. Patrick

Patrick Well-Known Member

Може я погано порахував , але виходить що в Канаді(я брав середні ціни в Торонто і в Едмонтоні.Ванкувер дорожчий) дешевше ніж В Львові.

18. coolzak

дума що погано щось порахував-у Торонто ціна будови 120-150 дол за квадратний фут без землі

19. Patrick

Patrick Well-Known Member

все правильно... 3 фути на метер.:o

20. coolzak

Патрік треба 10 кв футів на квадр метр

а де твій аватар? :)