Ціна перемоги

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем mota_boy, 28 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Відповідь: Ціна перемоги

Знайшов чудову статтю в газеті "День". Радив би почитати, особливо "таваріщам". Може хоч хтось прокинеться від летарґічного сну спричиненим гебісьтським зомбуванням.

Америка, Америка — велика країна...
    Те, що ми думаємо, та не кажемо

Людмила СТЕЛЬМАХ

«НА ПАРАД»

ЧАСТИНА 1

Зі смутком спостерігаю, як у моїй країні поступово, поволі поширюються антиамериканські настрої. Чому деякі українці не завдають собі клопоту замислитися, звідки вітер дме й кому це вигідно?
    Що стосується мене, то я з великою повагою ставлюся до американців, а головне — з глибокою вдячністю. За що?

Мабуть, найважливіше — це те, що СРСР ніколи б не виграв війну без допомоги союзників, а головним чином — без США. До речі, я пам’ятаю, як Хрущов згадав про те, що Сталін неодноразово підкреслював той самий постулат: без США ми б не могли виграти війну. І Молотов якось зазначив, що питання щодо значення США в перемозі над Німеччиною розглядалося на Політбюро.

http://www.day.kiev.ua/198479/

• Подобається Подобається x 6
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Прочитав. Про ЩО стаття? Яка її мета?

• Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Про те,що нині деякі "товаріщі" кажут,що гамериканці не "товаріщі".
    Тоді,як вони(гамериканці) - "товаріщі".О!

• Подобається Подобається x 3
  4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Гамериканець нам камрад,
    Не зна цього хіба шо гад! (моє, тіко шо придумав).

5. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

От так и формируются развед. команды. :)

Pedro, Вы разве не помните анехдот "Ховайся, Пэдро!"? :) Союзники помогли СССР стать одним из победителей во второй мировой войне. Святая правда. Людоед Гитлер оказался много тупее людоеда Сталина и тогда он достал всех, если можно употреблять это легкомысленное слово по отношению к кровавым тиранам. Но. Что происходит сейчас? Есть задача - вступить Украину в НАТО. Кем поставлена задача? Нет, даже не так. :) Кому требуется, чтобы Украина вступила в НАТО? Администрации Буша. Зачем? Для этого надо понять, кто такой Джордж Буш младший ? По всем опросам американской прессы - приближается к званию "худший президент США за всю историю существования США". Развалил окончательно экономику США, оставленную ему в блестящем состоянии предыдущим гениальным президентом Биллом Клинтоном. Набивает карманы свои и своих друзей нефтедолларами и долларами на военных поставках в странах, в которых развязал кровавые бесперспективные войны, прежде всего в Ираке. Практически уничтожил доллар, поставив на грань экономической катастрофы весь цивилизованный мир. Деньги кончились, а без денег и амбиции кончились.. пора искать того, кто бы таскал для него каштаны из огня. Ну, да ещё и на предстоящих президентских выборах в США помочь Мак Кейну тем, что похвастаться привлечением такого лакомого кусочка, как Украина к системе "коллективной безопасности и мирового порядка". Вот для чего эта статья. :)

• Подобається Подобається x 2
  6. Danilo

Danilo Well-Known Member

ЧАСТИНА 2
    Америка, Америка — велична країна...

Додано через 3 хвилини
    Ну я ще розумію, коли Ви кажете, що будете голосувати там у Хельсінкі, за Україну, а яким чином хтось з читачів "День", проголосує за Маккейна?:) В самій Америці, виборці, не всі знають про таку державу Україна, і що вона "лакомий кусочєк". :) Стаття добра, звільняє від міфів, та й взагалі пізнавальна.

7. kertis

kertis миється в бані

• Подобається Подобається x 4
  8. Полковник

Полковник миється в бані

День Победы!

С ПРАЗДНИКОМ, здравомыслящие форумчане!

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Закрили тему про Георгієвську стрічку.
    Може шановні модератори перенесуть туди мій допис як заключний ? Буду вдячний.
    =============================

Серед тих мирних українців:

• Брат мого діда Микола – інженер-фортифікатор, розстріляний у 1937;
    • Його дружина Емілія – фельдшер, відсиділа 17 років як «дружина»;
    • Вітчим мого батька Борис – хірург, випускник Військово-медичної академії, репресований та висланий у 1937 (поправлюся – він побачив побєду ду-у-уже здалека);
    • Брат моєї бабусі Олександр – механік-«золоті руки», страчений у 1939;
    • Сестра моєї бабусі – медсестра, слід її загубився у Воркуті;
    • Дід моєї дружини Іван – інженер-залізничник, начальник залізничного вузла, страчений у 1937…

… Фахівці, яких совєтскоє государство визнало непотрібними на випадок війни...

Як Ви гадаєте, шановний OldMan, ті з рідних, що залишилися в живих, дуже повинні були переживати за долю «совєтского государства» ? Само собі відрубало пів-голови (за рахунок моєї родини в тому числі).

То що ми з дружиною мусимо святкувати ?
    1. Те, що наші батьки повернулися з фронту.
    2. ???????
    3. ???????
    4. ???????

Святкуйте, Mr OldMan.

10. Полковник

Полковник миється в бані

Да, были жертвы.
    И Вашу семью не обошли.
    НО (але) МЫ ПОБЕДИЛИ.
    Вам, видимо, очень хочется под немцем ходить.

11. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: День Победы!

скористаюся певними правами, які маю:
    говорити в цій темі можна буде від післязавтра: 11 травня 2008-го року.

12. Boris_Kiev

"Лес рубят - щепки летят" ?
    Полковнику, хоч Ви зняли свою аватарку, але дозвольте сказати, що НЕ ВАШЕ СОБАЧАЧЕ діло, ЩО хочеться МОЇЙ родині.
    Я контактую з родичами, що встигли втекти - у 1920 і 1943. Не всі стали успішними людьми, але жили й живуть БЕЗ СТРАХУ.
    Турботи були, але ПРОБЛЕМ не було.

Може тепер Ви зрозумієте, що на пропаганду подібних до Вас товаріщей в мене з раннього дитинства надійний імунітет ?
    Не лякайте мене марсіанськими хворобами, вони мене не беруть.

Закусюйте. Смачного !

13. Romko

Полковнику,змиріться,але перемогли не ви.
    І не ми.
    І,навіть не Європа.
    Невже ви справді вважаєте,що перемогу,оплачену більш,як 30-ти мільйонними жертвами,вважати перемогою?
    Якщо вдуматися,то справжню перемогу в цій війні отримали США.
    Вони не понесли великих втрат,позбавились основних конкурентів,отримали контроль над основними стратегічними пунктами планети і стали набагато багатшими,як до війни.
    І,до того ж заставили світ грати по своїх правилах.

14. Полковник

Полковник миється в бані

Вы же сами написали, а я просто посочувствовал Вашей Семье.
    Извините, если что не так.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

та й не тільки це. порівняте життя німецького ветерана і совєцкого. Німці на паради не ходять і пиво собі попивають... нема проблем....

16. Boris_Kiev

Ваше "НО (але)" - НЕ ТАК.
    Воно ніколи не переважить НАШОГО. Крапка.

17. Полковник

Полковник миється в бані

ВАШЕГО чего?
    Без крапки.

18. консультант

консультант Дуже важлива персона

Був шанс позбутись московсько-більшовицького режиму, якби не маньякальний характер Гітлера. Враховуючи психчну неврівноваженність та політичну нестабільність Гітлера, воїни УПА зрозуміли, що Гітлер ще більша загроза для України, ніж большевики. Прикладаючи всі свої зусилля, як могли так і нищили фашистських окупантів і не гірше від радянських партизанських загонів. 9-го травня, на мою думку - це свято Перемоги всього людства над фашизмом, а не тільки наше. Інша справа подальша боротьба проти московсько-більшовицького режиму після війни... Не розумію, для чого було піднімати стільки молодих хлопців на подальшу боротьбу за повну незалежність України, якщо виконати це було не реально...? Для чого було залишати їх на призволяще в лісах, а самим втікати за кордон...? Чув розповідь одного з вояків УПА про те, що курінному "Яструбу" було запропоновано втікати за кордон, літак вже чекав. "Яструб" запитав:" А куди тікатимуть решта хлопців, які вступили в нерівну боротьбу...? Я на своїй землі і нікуди не тікатиму, хай втікає той, хто чужий на ній...!" Так і загинув цей мужній командир, зате інші вищестоящі командири продовжували жити до недавнього часу...
    Тому, звичайно на мою думку, свято Перемоги - це спільне Свято ! Доцільність всього іншого час та історія розсудять...

• Подобається Подобається x 3
  19. alex

alex Well-Known Member

Згоден з вами. Але ніякої перемоги нат фашизмом не було б без героїзму радянських військ. І як би США або інші країни не вважали себе переможцями, найбільшу ціну заплатила саме наша (на той час) держава. Дуже велику ціну...

20. Romko

Московські вожді та генерали ніколи не берегли своїх людей. Під час війни Ватутін, Жуков та подібні їм генерали сотнями тисяч гнали навіть неозброєних людей під фашистські кулі. Згадаймо Олександра Матросова. Скільки сотень солдат скосив один німець своїм кулеметом! Добре, що знайшовся Олександр Матросов, який своїм подвигом врятував життя ще сотням солдат. „Взяти!“ – лунала завжди команда, і ніхто ніколи не питав, скільки загинуло солдат при виконанні цього наказу. Тому і втрати під час війни в чотири рази перевищували втрати німців.
    А для нас оцей...срср ніколи не був своєю державою.
    До 1939 року московськими терористами було знищено мільйони українців. Всі терористи світу за такий період цього не зробили. Якби не було так багато жертв, то можна б і прізвища назвати. Щоб їх тільки перелічити, потрібно сотні книг. Лише на Соловках щоденно мордували до 300 людей. Більшість з них були українцями. А є ще Колима, Воркута…
    Тільки за два тижні в червні 1941 року московські людожери жорстоко замордували в тюрмах Західної України 50000 людей. За які злочини їх замордували? Це Дем’янів Лаз, Дрогобич, Львів, Золочів, Вінниця… Тюрми були в кожному районному центрі, навіть в окремих селах.
    А що було в Західній Україні після закінчення війни між червоною Росією та коричневою Німеччиною? Це була війна між червоними та коричневими фашистами. А після її закінчення московський терор у Західній Україні став пекельним.
    Про яку перемогу йдеться?
    [youtube]tFqDzzY8xp8[/youtube]

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)