Ціна перемоги

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем mota_boy, 28 кві 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Відповідь: Ціна перемоги

"ОК" не було і небуде ніколи ні у кого. Все пізнається в порівнянні, я хочу сказати що на той момент ЧА була чисельнішою і мала потужнішу бронетехніку, німці вступили в війну з слабкими танками а в ЧА були т-34, КВ-1, КВ-2

оборонних редутів не було, я ж кажу їх не потрібно було на той момент ЧА готовилась йти на захід, а не відбивати атаки на своїй території

В той момент нормальну армію мали хіба що німці та СССР, в решти країн армія та техніка була хіба що для парадів, я маю на увазі Європу.

Не вораюсь звичайно, я не військовий.

2. no_coment

no_coment Well-Known Member

Якщо я не помиляюся, Ви почали з того, що закидали про НАЙКРАЩЕ ОЗБРОЄННЯ Рядянської армії з яким вона так довго не могла перемогти німців (голих та босих з вилами) і цікавилися чому радянські солдати "кидали" техніку і була раптом знищена авіація? Ось ми про ЦЕ і спілкуємося, власне на тему - "Чому"?

moto_boy
    Я веду до чого: на мою думку німеччина виграти другу світову не могла. Чому вона її почала, це вже інше питання. Чому я так думаю: пошукайте інформацію по основних видах зброї, бронетехніки, артилерії і т.д виготовлених в часи війни. Коли в німеччини рахунок іде на сотні (бронетехніка) то в СССР на тисячі інколи (може й перебільшую) на десятки тисяч. Росія взагалі така країна яку завоювати НЕМОЖЛИВО, територія занадто велика (знищити можна атомом, але не завоювати). Тому в гітлера шансів практично не було. Потенціал його був не до порівняння з потенціалом СССР, він мав ресурсу, як людського так і матеріального набагато менше.
    І зовсім це не свято коли країна, маючи перевагу в людській силі та техніці, а техніка була зовсім не морально застаріла (ну можливо авіація була трошки слабша), як нас переконували радянські історики, допустила ворога так далеко на свою територію, допустила так багато людських жертв, проспала початок війни. Скільки техніки було покинуто радянськими солдатами, скльки було знищено авіації, яка стояла на аеродромах в лінійку?

3. mota_boy

Про краще озброєння на той момент ніж у німців, ну а як про голих та босих німців, я ніколи не говорив. Веду до чого - радянська армія мала хороше озброєння та велику чисельність. Радянська армія готовилась до наступу на Європу, на західних кордонах СССР було зосереджено велика кількість техніки та боєзапасу. І так вже сильно Сталін та його оточення хотіли розпалити пожежу світової революції та принести визволення пролетаріям всіх європейських країн, що знехтувавши багаточисельними даними розвідки прогавили початок війни на своїй території. В результаті мільйонні жертви та 2 роки відступу.

• Подобається Подобається x 1
  4. no_coment

Приймається!
    Але Вашу тезу я "вирізав" з теми по Свято Перемоги.
    Нажаль, для Вас це Не свято, для мене - Свято. Я не про Сталіна та його оточення, не про радянську владу, я - про звичайних громадян, що гинули за власну свободу та свободу громадян інших держав (крім колишніх республік СРСР) в т.ч. поляк, чехів, словак, румун, болгар, тощо. В когорті загиблих було чимало українців - нашіх з Вами співгромадян (реальних, а не з плакатів, з родинами, батьками та дітьми), тих, що гинули ДАЛЕКО (!) за межами своєї країни і повинні отримати шану від тих народів, чию волю вони виборолили власним життям! Я не хочу, щоб шанували Радянську владу - я хочу щоб шанували загиблих у війні! А для цього треба мати реальний погляд на все те, що відбувалося в ті часи.... Німці, на разі, це зрозуміли. Євреї взагалі відстоюють інтереси свої співгромадян по всьому світові http://www.zn.ua/3000/3150/15393/ а ми, ще між собою не розібралися..

5. mota_boy

Так шануйте, Вам хтось забороняє, ми ж не СССР живемо де вчителів на Паску відправляли під церквами сторожувати щоб діти до плащаниці не ходили. Вас що хтось переслідує за ваші переконання :confused:

І я маю реальний погляд і Ви, просто наші погляди протилежні, завжди фати будуть мати різне трактування

6. no_coment

1. Так само як під часи "революції" Львовом діти(!) з дитячих садочків (під керівництвом вихователів) маршем чеканили крок з помаранчевими стрічками (Напевно висловлювали власну політичну думку?) під моїм будинком, а ще, священики доносили "волю Божу" прихожаним, що треба робити, за кого голосувати;

2. Якщо хтось, раптом, забажає мене за мою думку переслідувати, повірте, буду відстрілюватися до останнього патрону бо зброю тримав не один десяток років (А хто знає мої переконання?) і я майстер спорту з кульової стрільби;

3. Я ціную Ваші погляди (до речі не такі ж вони "протилежні" - часом погоджувалися Ви зі мною, часом я - з Вами);

4. Я НЕпроти Вашіх поглядів - мені більше подобаються власні!

7. mota_boy

В СССР це була політика держави, а під час революції це дибільна ініціатива, якби хтось поступив так з моєю дитиною я б того вчителя задушив

Краще б до такого не дійшло.

Ну а мені звичайно ж свої :D :D :D

8. no_coment

1. Ось і уявіть собі, що років через декілька, хтось факти "з діточками із садочків" розкрутить на свій розсуд в якійсь там брошурі і зробить з цього піар? Завжди, у всі часи, у когось обов'язково з'являється "дурна власна ініциатива", що здатна знищити самі світлі ідеї. Так було, і на жаль, так буде завжди...

"Революции придумывают гении, осуществляют фанаты, а пользуются ее результатами - прохвосты"

2. Ось і я про те ж саме.. Власне керманичі держави повинні чітко розуміти те закінчується власний піар та "політична доцільність" та починаються "принципи" і "вривається терпець" у народу.

3. Це чудово, коли людина не просто "має свої погляди", а може їх відстоювати аргументовано. А в загалі, я вважаю, що прогресивні люди повинні змінювати своє уявлення про світ із сміною самого світу. В цьому і полягає власне прогрес як такий.
    "Все тече - все - змінюється!"

9. no_coment

Моє обіцяне ВСІМ по "бензинові" Т-34 http://t34project.narod.ru/t34.html Прошу звернути увагу на дату рішення та дату початку серійного виробництва самого танку, тобто, реально в бою їх могли побачити "конкретно" лише під Москвою. А легендарний дизель мав назву В2 (який почали виготовляти серійно лише з грудня 1941 року) , крім того був і авіаційний двигун М-17. Тому, в той час коли "Харківський завод" дизельних двигунів їхав "за Урал" - горіли перші Т-34 - "як сірники".... Але я з цього зовсім не радий....

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Так. Про танки писали в журналі "За рулем".
    А ресурс дизеля був спочатку 100 годин (!).

http://www.zr.ru/articles/38305/

11. no_coment

Без проблем, просто людина повинна відповідати за свої слова - я -відповів.

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Правильно відповіли.
    Всім, кого цікавить ця тема, пропоную на сторінціhttp://zr.ru/ набрати в пошуку "Т-34" - там не одна стаття.

13. no_coment

Дякую

14. mota_boy

Не дивлячись на недоліки радянської техніки німецька була ще гірша, конструктор т-34 проїхав на такну з Харкова до Москви, а от про випробування легендарного тигра

19 апреля 1942 прототипы Хеншеля и Порше прибыли на железнодорожную станцию недалеко от Растенбурга в Восточной Пруссии. При рзгрузке не обошлось без инцендентов — прототип Порше застрял в мягком грунте и его пришлось вытягивать краном, который привезли с собой запасливые специалисты Хеншеля. Кстати свой прототип люди Хеншеля с самого начала сгружали краном. Оттуда танки прошли своим ходом 11 км и по дороге постоянно ломались.

http://easyget.narod.ru/tank/tiger.html

15. ГРоманюк

ГРоманюк Well-Known Member

:clapping: Більше читайте марення маніпулятора фактами - Резуна. :) Не терзайтесь сумнівами, відправляйте усі його словоблудства в маккулатуру.

16. Полковник

Полковник миється в бані

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Боян, Полковнику...

18. coolzak

coolzak Well-Known Member

тут дехто вже такого нагородив що мушу вставити пару слів
    -шмайсер гірший від ппш це раз
    -трьолінійка це рушниця а шмайсер це пістолет-кулемет .призначення цілком різне .рушниця це універсальна зброя а пістолет-кулемет добрий для ближнього бою.
    -танки німецькі до радянських на початковому етапі війни не доростали і близько
    42-43 німецькі з приходом пантер і тигрів кращі.
    кінець війни з переозброєнням т34 на 85 мм пушку і появою ИС більш менш паритет
    реактивні літаки стояли масово на озброєнні німців з 1944 року.на кінець війни було 1000 літаючих МЕ262 не рахуючи дрібних серій інших.

Додано через 1 хвилину
    а в чому боян?

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та,звичайно...
    "Візьмемо початок війни. Будь-який "класичний" радянський підручник подавав інформацію про раптовий, "без оголошення війни", напад Німеччини на СРСР. Тим часом війну таки було оголошено. 22 червня 1941 року посол Німеччини у Москві фон дер Шуленбург рано-вранці передав В.Молотову документ про оголошення війни - "Ноту міністерства закордонних справ Німеччини радянському уряду". Такий самий документ було передано Й. фон Ріббентропом послу СРСР у Берліні. Того ж дня В.Молотов звернувся по радіо до народу і сказав: "Німецький уряд вирішив виступити війною проти СРСР у зв'язку із зосередженням частин Червоної Армії біля східного німецького кордону".
    Юрій Шаповал.: Зрозуміло, не девальвує. Одначе поставимо запитання: для чого комусь із сталінських ідеологів прийшло в голову створити і підтримувати упродовж десятиріч саме міф "без оголошення війни"? А справа в тім, що цей міф мав важливий пропагандивний і водночас практичний, мобілізаційний характер.
    С.Л.: Які були причини катастрофічних поразок. З червня 1941 до січня 1942 року німці просунулися від кордону вглиб території СРСР на 900-1250 км. Раніше це пояснювали раптовістю нападу Німеччини, згодом "окремими помилками" Стaліна і його оточення.

Ю.Ш.: І знов-таки це була напівправда про реальну ситуацію 1941-го.
    По-перше, стратегія Москви була розрахована тільки на наступальну війну. На кордонах з Німеччиною і Румунією справді було зосереджено величезну кількість війська, яке не готувалося до оборони, не викопало окопи повного профілю і не стало до оборони.
    По-друге, винятково негативну роль відіграло переконання Сталіна у тому, що до перемоги над Англією Німеччина не наважиться виступити проти СРСР.
    По-третє, масові репресії завдали Збройним силам СРСР непоправних втрат. Починаючи з травня 1937 р., з армії усунули не менше 44 тис. представників командного складу. Найбільше постраждало вище командування. Отямившись, Сталін і нарком оборони К.Ворошилов переконались, що було обезголовлено не тільки штаби військових округів, корпусів і дивізій, а й 70% полків і 80% батальйонів. На початок 1941 р. лише 7% командно-начальницького складу мали вищу освіту, а 37% узагалі бракувало відповідної підготовки. У Київському особливому військовому окрузі майже 40% червоноармійців були неписьменними або малописьменними.
    Ю.Ш.: Так, але це ще не все. Вживалися й інші заходи, які не рекламувалися. 12 липня 1941 року Президія Верховної Ради СРСР ухвалила рішення про дострокове звільнення деяких категорій ув'язнених (засуджених за прогули, побутові, посадові та господарські злочини) і скерування їх до Червоної Армії. Головне управління таборів (Главное управление лагерей, ГУЛАГ) передало у 1941 році Червоній Армії 420 тис. ув'язнених
    Однак, як виявилось, все це не давало бажаних наслідків. І режим наполегливо шукав способи "стимулювати" героїзм. Ось лише деякі факти. 12 вересня 1941 р. Сталін видав таємний наказ за № 00 1919 про створення у прифронтовому тилу загороджувальних загонів (заградотрядов) із військ НКВД. Вони мали завдання кулеметним вогнем зупиняти відступаючі військові частини чи групи військовослужбовців, що відступали. 17 листопада 1941 року постановою Державного комітету оборони № 903сс розширено права Особливої наради (Особое совещание, ОСО) при наркомі внутрішніх справ СРСР. Тепер вона могла виносити міру покарання включно з розстрілом. Це право зберігалось до 1 вересня 1953 року, тобто до остаточної ліквідації ОСО."
    ВІЙНА ВІДОМА І НЕВІДОМА

20. сотник

сотник Well-Known Member

Это заблуждение.
    В действительности потери украинской интеллигенции (как и всего народа Украины) от большевистского террора были на порядок выше, чем, как Вы выразились, у "москалiв". Именно украинские интеллигенты тогда это и сформулировали: "Если в Москве стригут ногти, то в Киеве отрубают пальцы". Сказано точно: "не в бровь, а в глаз".

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)