У Польщі рекордно подешевшав бензин РОМА КОЗУБ'ЯК - 14:30 ПОДІЇ , СВІТ Ціни на бензин у Польщі впали до показників 2009 року, а вартість дизпалива досягла рівня лютого 2010 року. Новину повідомляє «Преса України». Аналітики лодзинського брокерського бюро Reflex вважають, що на вартість палива впливає інформація про збої в китайській економіці. Вони думають, що дана тенденція на зниження вартості палива буде зберігатися і надалі, особливо це буде стосуватися дизельного палива. На сьогодні ціна бензину Pb95 у країні становить 4 злотих 14 грошів (трохи менше 1 євро), що є найнижчою з травня 2009 року. Вартість дизельного палива коштує 3 злотих 98 грошів – це є найнижчою ціною із лютого 2010 року. Літр зрідженого газу в Польщі в середньому коштує 1 злотий 95 грошів (менше пів євро). Раніше, 5 січня 2016 року, на міжнародних біржах вартість бареля нафти марки «Brent» опустилася до найнижчої за останнє десятиліття позначки - 34.81 доларів США.
А я сьогодні газом по 6.56 заправився. Правда, ціна на стеллі була 7.69, але там для власників дисконт-карти всякі фокуси: враховують бали з попереднього місяця - скидка, до повного - ще скидка, більше 25 літрів - ще скидка, купив паперову склянку чаю - ще скидка. От і вийшла скидка 1.13 на кожному літрі. Значить, мені газ обійшовся по 0.26 євро. Слава В!
так. я заливав пару раз в перемішку звичайної. Що можу сказати? як залию спиртову - жере більше. Курва чує, що то горівка...
США починають експорт скрапленого природного газу Хтось з Росії пригадую з мене сміявся коли я писав що це стане реальністю досить скоро.
Білий дім завдав чергового удару по Кремлю: Почався експорт американського газу до ЄС неділя, 10 січень 2016, 23:54 VKTwitterOdnoklassnikiGoogle+ Експерти вважають дії США скоріше політичним рішенням, ніж комерційним. Танкер для транспортування газу. Фото: atlanticsentinel.com. Танкер Energy Atlantic прибуде до газового терміналу в штаті Луїзіана для завантаження першої партії скрапленого газу, яка піде на експорт із США. Першу партію блакитного палива повинна закупити компанія BG Group з Британії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог. Даний крок США, по початку експорту скрапленого газу збільшить конкуренцію в секторі торгівлі газом. Що в свою чергу може нашкодити конкурентам з Африки, Росії і Канади. Зокрема в Європі, може істотно урізати ринок російського газу. Планується, що до 2020 року, США наростять обсяг експорту скрапленого газу і займуть третє місце в світі в цьому секторі. Поступаючись лише Катару та Австралії. Єдиний мінус для експорту газу з США в нинішніх умовах - це знижені ціни на сировину, які часто прив'язані до цін на нафту. Роблячи таким чином, експорт американського газу скоріше політичним, ніж комерційним ходом.
Не встиг РБК порадіти, що припинилось падіння ціни на нафту і відбулась коректировка, як через пару годин ціна опустилась нижче 31. Зараз на CNBC біля 30.75 Brent Crude (Feb'16) - @LCO.1 - Stock Quotes
30,48 на лютий, 30, 78 на березень, а деревяний завмерший... Шо в них там торгівлю взагалі не починали?
Ми трохи більше року раділи тому, що нафта таляпалась нижче 70. Хотілося б, звичайно, побачити двійочку в розряді десятків. Як казав О.Бендер: "Із любопитства".
Наштовхнувся на статтю "Чим подальше зниження ціни на нафту загрожує Україні" Аж цікаво стало. Аргумент такий: Чем дальнейшее падение цен на нефть грозит Украине Але виникає резонне питання: Яка причина зниження цін наприклад, на зерно? Відповідь: Бо знижується собівартість (дешевші паливно-мастильні), тому той, у кого ефективніше с/г, може дозволити собі знизити ціну і все ж таки отримати прибуток. Україна продаватиме зерно дешевше, але й собівартість менша. Я так думаю. При нормальних умовах господарювання.