доречі, а де моя минулорічна тема "Хуйло вмернув?", щось в мене передчуття що скоро може знадобитись.
Сьогоднішній день також не принесе багато радості Кремлю. Очевидно, з об"єктивних причин затухає економіка Китаю - основного споживача нафти. Тут видобутої нафти нікуда дівати, та ще й Китай починає менше купляти. Тому ціна на нафту пішла в круте піке. Колись, звичайно, вирівняється на якісь позначці. Зараз - опалювальний сезон, тому мало би споживатись більше. А з настанням літа и розгребуть надлишки нафти, це питання. Хоча дешева нафта для Європи має означати пожвавлення економіки, але Китай навиробляв уже стільки всього, що йому немає чим зайнятися (Ляльки в вишиванках і сувенірні шерлоки холмси також виготовляються в Китаї, я про всіляке кухонне та офісне причандалля чи вантузи вже навіть і мовчу). ЗІ Попутно пану Василю, скептику, скажу, що в Україні також є позитивна реакція на падіння ціни на нафту. Оскільки газ пропан-бутан, що виробляється з нафти, також падає в ціні. Я на початку листопада минулого року заправлявся по 11 гривень, то в цьому році - по 7,00, а бачив навіть ціну 6.80. Та й ціна на бензин за останні місяці знизилась приблизно на гривню, при тому, що долар на пару гривень подорожчав. Якщо порахувати ціну бензину в центах, то вона очевидно впала. Не скажу, що в українській економіці все кучеряво, але закони ринку свою справу роблять.
Памятаю ше при Янику один чувачок хвалився шо вкладає гроші в білоруські зайці і китайські юані бо то "найстабільніші валюти "
Виходжу з церкви нині, дивлюсі, а нафта вже 32.80, і не так вже і щоб щиро моливсі, просто подумав шо було б добре
Цену нефти в рублях интересно сравнивать с ценой нефти заложенной в бюджете РФ на 2016 год. Там среднегодовая цена нефти - 3165 рублей (нефть $50 * 63,3 рубля за доллар). Для исполнения бюджета Центральный банк не позволит надолго закрепиться ниже этой отметки. Управлять ценами на нефть ЦБ не может. Остается валютный курс. ЦБ может изменять процентные ставки, одалживать банкам доллары и покупать доллары на бирже чтобы держать курс доллара выше Минимально Допустимого курса, который меняется в зависимости от стоимости нефти. Самых худший рассмотренный правительством РФ сценарий предусматривает курс нефти в 2632 рубля за баррель ($40 нефть и 65,8 рублей за доллар). При этом сценарии резервный фонд страны будет исчерпан к концу года и дефицит бюджета все еще составит 5% ВВП. Важно учесть: правительство использует цену марки Юралз, которая стоит еще дешевле на 2-4 доллара, чем основная марка Brent (подробнее об этом в статье ниже).