У фільмі "Ворошиловский стрелок" була така фраза: Здається, у кацапів виросло щось схоже на те саме вєлічіє
У путіна є друг Мугабу. Там за хлібом ходять так. І є прислівя - скажи мені хто тівй друг і я скажу тобі хто ти.... Як москаль не змінить своєї політики то буде щось подібне.
Куме, ви дуже не радійте. Бо в нас перспективи не кращі. Порівняйте курс кацапського рубля і нашої гривні до долярів. І що ви побачите? Що руб упав вдвічі, а гривня втричі (а було і в п’ятеро). І це ще не межа. Якщо у москалів руб упаде вп’ятеро, то в нас буде всі 10.
У вас може і не кращі. а Україна собі раду по любому дасть. Що з того що гривня впала - українець на свою середню з/п може купити стільки само горілки скільки і німець, а хліба і більше. Хоча євро вроді нікуди і не падало. Курс гривня /долар впливає на ціну імпортних товарів. За даними експертних агенств- за останній час доля українських товарів у продажі виросла на 15-20% і це добре. Це означає що при відкритті українського ринку в кінці цього року для євросоюзівських товарів- їх товари будуть не конкурентні по ціні. а українські на їх території будуть мати демпінгові ціни. Такщо немає худа без добра
Ну тоді згадайте скільки коштував буханець нашого українського хліба рік-півтора тому, а скільки зараз. Скільки буханців мона було купити тоді, а скільки зараз? До речі, а рік-півтора тому кількість горілки на 1218 грн була така сама, як і зараз? Я побачу скільки ви купите горілки через місяць-два на ті самі гроші, що зараз. Ви вкурсі, що знову акциз підійматимуть? Ціни на комуналку також нагадати? І що з того? Херня - правда? Мені поведінка деяких людей нагадує поведінку москалів. Ті приперлися сюди від фашистів визволяти, в той час коли в Москві пам’ятники ССвцям стоять і в Пітері з’їзди неофашистів проводять. А деяка категорія нашого населення радіє і плескає в долоні від того, що у кацапів руб їхній вдвічі впав. При цьому вони вважають що нема нічого страшного в тому, що своя країна ще в більшій економічній дупі, ніж кацапи. У чужому оці пилинку бачать, а в своєму і колоду не помічають.
Такі рахунки примітивні і не мають ніякого економічного сенсу - а тільки популізм. Я не кажу що в нас все добре і навіть точно знаю де не добре. Але в нас перспектива краща - бо економіка не залежить від одного типу сировини і є доступ до технологій. взагалі мова не про Україну а про росію і іі друзів. Хочете обговорювати Україну створіть тему
Мені здається, що в гривні таки кращі перспективи ніж у рубля. Якщо рубль впаде, то, звичайно, потягне за собою і гривню, але не так драматично, як це було раніше. (Тобто, вслід за різким падінням рубля по відношенню до долара, впаде по відношенню до долара і гривня, але по відношенню до рубля гривня зросте). Останніми місяцями рубль падає навіть по відношенню до гривні. Зі скрипом, але падає.