НОВИЙ СВІТОВИЙ РЕКОРД ЗІ ЗБИРАННЯ КУБИКА РУБІКА – ЯК ЦЕ БУЛО (ВІДЕО) https://lenta.ua/vstanovleno-noviy-...nnya-kubika-rubika-yak-tse-bulo-video-140336/
Цікаві факти В цигарках є радіоактивний полоній 210. Тютюновий дим містить близько 7000 хімічних речовин. Багато з них отруйні, а понад 60 спричиняють рак (чадний газ, миш'як, ацетон, пестециди, якими обробляють листя тютюна та ін.) Але ще в 1964 році було виявлено, що листя тютюну в природі вбирають радіоактивний ізотоп полоній - 210 і тютюнові компанії не змогли його вилучити з листка. Велика його частка накопичується в організмі, внаслідок чого відбувається онкоперетворення клітин. Цей факт у США був засекречений, тому що міг завдати шкоди тютюновій промисловості. Людина, що випалює в день 20 цигарок, отримує таку саму дозу радіації як після 200 рентгенівських знімків на рік. (На відео додаткова інформація про вміст цигарки).
Чим корисне червоне сухе вино та темний виноград? Темний виноград, а відповідно і червоне вино, мають в складі велику кількість антиоксиданту ресвератролу. Його протизапальні, нейропротекторні та антиракові властивості вже доведені. Корисний вплив на серце та інші властивості ще вивчаються. Незважаючи на те, що ресвератрол був виявлений у більш ніж 70 видах рослин, виноград містить кілька катехінів, антоціанів, поліфенолів і флавонолів, які посилюють дію ресвератролу. Звичайно ж, щоб мати здоровий організм, потрібно вести ще і здоровий образ життя, а не обмежуватися вином. Цікаві факти
https://t.me/tsikavi_fakty_ukr/1546?single Коли робили кораблі з бетону? Перший човен з бетона був створений французом Ламбо в 1849. Це стало можливим завдяки появі залізобетону. Завдяки тому, що всередину бетону почали вставляти залізний каркас, він став дуже міцним. Тодішні винахідники ще не знали, що бетон і залізо мають однаковий коофіцієнт розширення, тому утворюють ідеальне поєднання. Найбільшу кількість бетонних кораблів було побудовано під час 1 і 2 світових воєн через нестачу сталі. До 1919 їх побудували більше 1000. У 1975 році було створено залізобетонний танкер на 60 тис тон для зберігання зрідженого газу, який досі експлуатується.
Одна перуанка народила дитину, коли їй було п"ять років, сім місяців і три тижні. Вона на фото зі своїм сином. Почитати англійською (ті, хто знає англійську) можна за посиланням. Lina Medina: The tragic story of the world's youngest mother (msn.com)
Оскільки я читаю турецькою не поспішаючи, тобто, не тому, що мені вкрай потрібно знати турецьку, а тому, що мені цікаво читати турецькою, то я періодично наштовхуюся на незрозумілі моменти. Наприклад, зустрів згадку про явище незрозумілого походження Batı Avustralya'daki garip kayalar, глянув переклад, а потім в інтернеті гуглом знайшов статтю в Вікіпедії. Я думаю, не всі знають про цю загадку природи. Кам'яна хвиля або англ. Wave Rock — природне скельне утворення, що має форму високого пасма океанічної хвилі. «Хвиля» має близько 14 м заввишки і близько 110 м завдовжки, утворює північну сторону самотнього пагорба — Hyden Rock Кам'яна хвиля — Вікіпедія (wikipedia.org)
Для того, щоб народитися нам потрібно: 2 батьків 4 бабусі і дідусі 8 прабабусь і дідусів 16 прапрадідусів і бабусь 32 тетра - бабусь і дідусів 64 пента - бабусь і дідусів 128 гекса - бабусь і дідусів 256 гепта - бабусь і дідусів 512 окта - бабусь і дідусів 1024 нона - бабусь і дідусів 2048 дека - бабусь і дідусів Всього за останні 11 поколінь потрібно 4094 предки, і все це приблизно за 300 років до того, як ми з вами народилися! Зупиніться на мить і подумайте... Скільки це доль, характерів, життєвих перемог і програшів. Ми повинні відчувати вдячність і любов до всіх наших предків, тому що кожен з них в кожному з нас! ❤
Скоріш за все - менше. Тому що предки жили в одному селі, а отже, дуже ймовірно, що мати і батько у п"ятому чи шостому поколінні мали одного і того ж дідуся чи бабцю. Або ж... View: https://youtu.be/MkhWNNbjuko