I'm so sorry!!! Пам'ять на цифри (і дати) підвела... 13 хвилин. :redface: (Сподіваюся, ніхто не зіпсував каструлю яєць.. :girl_smile::redface
Щоб легко відкрутити кришку з банки з огірками (і не тільки), треба різко стукнути долонею по дну банки. Фізика цього процесу мені не відома, але працює на всі 100. І так, я цього не знала!
Мається на увазі банка з кришкою, яка закручується? Тоді легше стукнути самою банкою об підлогу (якщо лінолеум, на плитці не варто пробувати!), або дошку, пластик, нахиливши банку на 45 градусів кришкою до низу. Тобто стуктути рогом об край кришки. Бо долоня по дну не завжди спрацьовує Хоча долонею я не пробувала, зазвичай ліктем, якщо нема об що банку стукнути..
Навіщо напрягатися? Ставите на кришку теплий збанок, або каструлю, кришка наргівається, розширюється і легко відкривається.
Svjato, Дозвольте не погодитись. Простіше зігнутись і лупнути банкою об підлогу, ніж брати каструлю, гріти воду, ставити банку на кришку, боятись, щоб не тряснуло..
Якщо робити це делікатно, без фанатизму, то не псуються. Перевірено багаторазовими дослідами. Легенько встромляю ножика в щілину і чуть-чуть його повертаю довкола осі, щоби в банку зайшли бульбашки повітря і вирівнявся тиск. Тиск-то велика сила! Давним-давно, коли ще звірі говорили, я трохи займався наукою. Один дослід потрібно було робити на протязі кількох днів в герметичній камері при сталому тиску. Камера являла собою великий масивний баняк з круглими дверцятами діаметром приблизно півметра. Так от, коли просто закрили цю дверку, а на вулиці помінявся тиск (ну скільки ж він там міг помінятися - чуть-чуть) то наступного дня два здоровенних молодих хлопи не могли відкрити цю дверку не пустивши перед тим через клапан трошки повітря для вирівнювання тиску.
Коли вже відкриваються огірочки чи помідорчики, перець чи свіжий салат то точно щось вже тепле і зготоване Може хто цього не знав?
Все рівно не те. Навіть тримав до повного охолодження (а це десь хв.30-40) - все рівно зам'які (їсти нормально, але якщо наприклад різати для салату - то нє). Мабуть таки від яєць залежить П.С. Та й не тілько від них залежить, а й від посудити в якій варились, кількості води і т.д. (різний час доходження до кипіння і відповідно і остивання). Так шо то всьо тілько гола теорія... Пішов варити звичним способом...
Во всех нас течет царская и рабская кровь или все люди братья и сестры. Тем кто не дружит со здравым смыслом и элементарной математикой РЕКОМЕНДУЮ Не читать.