Цікава стаття

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Kostyk, 3 жов 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шо каже Мих - нехай фігня. Глянемо, що каже Ісус Христос у Біблії. Той Ісус Христос, якому, як каже Ромко, ВІРЮ.

18 І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.

17 А коли не послухає їх, скажи Церкві; коли ж не послухає й Церкви, хай буде тобі, як поганин і митник!

У кожного є свій вільний вибір.

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

маєш рацію...
    надії нема...
    Знаю,що мушу то дотягнути до кінця..яким б він не був..
    і тягну...
    Але в церкві мені не стає легше...
    і віра тут ні до чого..
    дуже багато передумалось за роки в лісі...
    нема вибору,Ром..не-ма..
    Все буде,як вирішить Він...

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, Ромко, неправда.
    Знову ти не читав Біблію.
    Той, хто говорить ЩО буде наперед - віщун.
    А пророк - означає той, хто зрікає Боже Слово.
    А оскільки ти цього не знаєш, то думаєш, що ти - віщун.

4. Зануда

Зануда така зануда

То би було дуже просто, не вбив, не вкрав....І до неба навпростець. Ми грішимо частіше ніж нам то навіть видається і гріхи наші, хоч і не є такими масштабними, але часом мають дуже неприємні наслідки. А ми такі захоплені своєю теорією про "не вкрав, не вбив" і не знаємо, скільком людям насипали перцю на свіжі рани.
    А ще спитаю - що є злого у відвідуванні церкви? Не ходиш - твоє право, але навіщо та жовч у сторону тих, що ходять? Я ходжу тільки в неділю. Жаль! Хотіла би щодня бути на службі - не виходить. І мені дивно, що людям ліниво прийти принаймні раз на тиждень. І мені смішно, коли вони прикриваються ідейними міркуваннями, виправдовуючи свою відсутність. Я вважаю, що ми стільки Богу завдячуємо, що прийти на літургію раз на тиждень - не така вже й велика жертва.

5. surma

surma Well-Known Member

Пане Мих, можливо Ісус мав тут на увазі Живу Церкву Христову, а не церкву-будинок. Тобто, вікривши людям Істину, Він він вірив, що буде багато одновірців, які увірувавши в Нього, тим самим становитимуть ту Церкву.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

то корінна помилка. віра все до чогось, але якщо її виключити з життя, вона стає нідочого.

7. Romko

та не думаю я,що віщун..хоч і Пророк...
    Просто знаю..що зараз так..через будь-який момент все може змінитись кардинально(хоч і не маю надії)..
    і на все воля Божа...а не моя...

не знаю..може й насипав...

А що доброго?
    Хочеш - ходи...:dntknw:

8. Зануда

Зануда така зануда

А як то мало б виглядати? Переступив поріг церкви і камінь з душі? Нє, так рідко коли буває. Тобі потрібна церква, як спільнота, ане лише, як будівля. Тобі потрібна духовна підтримка. Треба відкритись на Божу ласку. Мало вірити у те, що Господь є, треба дати Йому можливість діяти у твоєму житті. А ти взвалив усе на себе і в ліс, типу я сильний, я все потягну, я сам, я зможу. Гординя. Дозволь Йому взяти на себе твій тягар. Відбудуй в собі надію і це спрацює.
    Я бачила людей, які в горі не втрачали довіру до Бога і то були відкриті, світлі люди. В них була надія, вони вірили, що Бог допоможе їм витримати все.

• Подобається Подобається x 4
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

По-перше, Ромко відкидає будь-яку церкву.
    По-друге, згадайте, як Ісус виганяв торгашів з храму, чому? Бо Він називав храм - Домом Отця Свого.

Коли Ромко каже: я вірю у Бога, а церкву відкидаю, нагадує історію про хлопчика, який хотів бути чистим, але при тому говорив, що митися він нізащо не буде.

10. Romko

Так і я надіюсь лиш на Нього..
    більш нема на кого..
    А цитувати мені псалми не треба...
    і казати.що лиш християнська віра..і теде..
    Ради Бога...:nea:

11. Зануда

Зануда така зануда

То є мій оазис рівноваги. Кручусь, як білка в колесі цілий тиждень, себе не пам"ятаю. З кожним роком обростаю новою в"язкою клопотів. Я боюсь загубити себе у тому всьому, у тій рутині. А прийду на літургію і час зупиняється. Отримую силу на наступний тиждень.

• Подобається Подобається x 2
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тоді і жалітися на життя тобі нема чого. У тебе все є, нє?

13. surma

surma Well-Known Member

Це дійсно слова Пророка... Бачите, пане Ромку, іноді бувають у вас моменти, коли з вами говорить напевно сам Господь, але й бувають моменти. коли ви не можете розібратись в собі. Для того. щобвсе це прояснилось потрібно відкинути все, що є гріхом і йому сприяє. Очистившись, ви допоможете собі, своїй дружині та Зоряні.

14. Kostyk

Kostyk Member

Словами Ромка не переконати... але я вірю, що глибоко в душі він справді вірить в Бога, і навіть хотів би ходити до Церкви, просто чомусь має якусь недовіру ще чи якісь інші причини. Тому тут може помогти тільки Божа ласка, і наші молитиви.
    І ще рекомендацію Ромкові: читай Св.Письмо і книги святих отців.

15. Зануда

Зануда така зануда

Ми якось плавно перейшли із обговорення статті на особу п. Ромка. Пропоную вернутись до теми.

16. Kostyk

Kostyk Member

100% підтримую!

17. Romko

і я...:sorry:

а де твій аватар? :)