Цікава стаття про Львів

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Ostape, 27 лис 2006.

1. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: Цікава стаття про Львів

Зрі в корєнь. (К. Прутков)
    Це саме ті керівники, партія котрих зараз пропонуює без інформування народу провести, якомога швидче. референдум що до "не всупу" до НАТО.
    Все в них завжди якось "НЕ ТАК" як треба.:)

2. Аналитик

Аналитик миється в бані

MARTINI

Цитата:
    Поэтому львовян не интересует настоящее – обанкротившиеся и проданные иностранцам заводы, падающие дома, проваливающиеся мостовые и средневековые условия быта

Це цікавить і непокоїть будь-яку нормальну сучасну людину. Може на Уралі інакше?

Мартини, ваш ответ неискренен. Человек и общество обычно стремятся говорить и обсуждать тему, которая его беспокоит. Раскройте газеты Львова. Что беспокоит львовян? Голодомор, москали, дела в Белорусии, советы другим народам, как им нужно жить. А о своих делах вскользь. Вот здесь, на форуме, спросили как-то: что сегодня делается с ЛАЗом? Кажется, больнее темы для львовян не должно быть. В ответ какое-то бормотание про Россию, что выкупила завод, и тишина. Тоже и про другие заводы, фабрики, институты. Не заметно ни в прессе, ни здесь на форуме беспокойства, свойственного "нормальної сучасної людинi". А ведь это речь о работе для молодых, о перспективе развития города, его будущем. И в этом трагедия львовян. Как свидетели Иеговы, которые бродят по улицам, и хватая всех за руки учат жить, так и наши львовяне всё время учат жить других. И ответ ваш не конструктивен. Беспокойство о Львове вы превратили в беспокойство за тех, у кого не так, как во Львове: "Це цікавить і непокоїть будь-яку нормальну сучасну людину. Може на Уралі інакше?"
    Да уж наверное на Урале не так, как у нас, если туда к москалям из Львова, а не оттуда во Львов едут в поисках лучшего будущего люди. Если действительно львовян беспокоит, то может им пора возмутиться, что вместо решения своих проблем наша пресса и телевидение всю нашу энергию направляют на слив негатива за окошко нашего государства.

Примером аргументы KabMinerа: "Політика на приватизацію іноземцями всього, що вижило в 90-х, нав’язана країні з-за кордону, і винне в цьому керівництво країни, а не львівська регіональна еліта."
    Вы полагаете, это заграница и руководство страны провозгласило идею, что Львов возродит туризм?
    Приватизация иностранцами - это метод скорейшего обращения в валюту богатств, украденых у народа. Приватизацию иностранцами не надо навязывать. К ней нельзя допускать без крайней на то необходимости. Допустила не заграница, а народ, который и сегодня вместо того, чтобы дать по рукам ворюгам, поучает со страниц газет и здесь на форуме, как надо жить. Если мы такие умные..

3. OldMan

OldMan Well-Known Member

Мне очень понравился пост Аналитика.
    Интересно, ответит ли кто из львовян-завсегдатаев кавьярни.
    Мне правда интересно.

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

А мені ось що сподобалось.
    Вітаю!

5. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"Львів не був колибелью помаранчевої революції" - согласен
    "Нею був Київ." - не согласен. Исчите "колыбель" за океаном.
    "А Львів дав, можливо, найбільше учасників (можливо?, а може і ні)."
    СОГЛАСЕН.
    Привезли их, они поучаствовали, и - уехали.
    А Майдан убирать - киевлянам.

6. Danilo

Danilo Well-Known Member

Цей Аналитик це хтось із завсідників кав`ярні. Лише для того зареєструвався що б зробити один допис на мій погляд "негатив". Та боїться реакції MARTINI. А коли Ви після того задаєте питання, то тінь підозри лягає саме на Вас.

7. Nikola

Nikola Well-Known Member

Это я интересовался, с полгода назад.
    Увы, где-то пропала эта тема... :)

http://www.autocentre.ua/content/view/3788/2/
    Бренда "ЛАЗ" как я понял, увы, уже не существует.
    Предприятие переименовали в "ЗКТ" - ЗАО "Завод коммунального транспорта".

Что сегодня там делается:
    http://5tv.com.ua/newsline/232/0/34098/

P.S. Ув. Аналитик!
    Поскольку на ЛФ я уже не первый день...
    Вобщем, "неудобные" вопросы задаете. :) ИМХО - вместо ответов по существу, вполне прогнозируемы навешивания "ярлыков", вспышки подозрительности, и пр. умозаключения, навеяные "шпиономанией". :)

8. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

А при чому тут туризм?
    Стосовно народу, ну, це ж популізм казати, що винен народ. Керує народом завжди еліта - до неї і претензії.

По допису:
    1. Львівяни цікавляться подіями в своєму місті не менше ніж інші люди подіями в їх містах і регіонах. Львівяни просто цікавляться більше тим, що робиться в світі, ніж інші люди; і більш політично активні ніж люди в інших регіонах. Я не вважаю це проблемою. Скоріше це перевага яка дає можливість уявляти де ти знаходишся, в якому світі живеш, і чого тобі завтра чекати від цього світу.
    2. Стосовно ЛАЗу, то для львівян там нічого особливо нового немає. Ситуація приблизно така: спочатку був промисловий гігант який багато кого годував. Потім в середині 90-х підприємство зупинилося, було подроблене і по частинах приватизоване. після чого відбувалася (і зараз триває) перекупка акцій. Дійсно частина акцій належить росіянам і вони управляють заводом (а точніше одним з підприємств які утворилися на базі ЛАЗу). періодично лунають гучні заяви про виробничий прорив який от-от має настати. Підприємство дійсно так-сяк працює (зі старими обсягами порівнювати нема чого), щось трохи випускає. Періодично в ЗМІ появляються відповідні статті середньої цікавості. А тепер питання: Що в цьому всьому цікавого щоб львівяни мали ним перейматися?

9. Аналитик

Аналитик миється в бані

KabMiner Цитата: "Стосовно народу, ну, це ж популізм казати, що винен народ. Керує народом завжди еліта - до неї і претензії."

В этом вы принципиально отличаетесь от американцев. Те не доверяют элите справедливо считая, что они не овцы. Для
    контроля элиты у них построено гражданское общество. Вас устраивает ни за что не нести ответственность, но постоянно
    предъявлять претензии: президенту, москалям, городским властям и всем прочим. При этом вы уверяете, что: "Львівяни просто
    цікавляться більше тим, що робиться в світі, ніж інші люди; і більш політично активні ніж люди в інших регіонах."
    В чем эта активность? Поговорите с людьми и услышите, что голодомор был во Львове, а не на востоке Украины, потому его здесь отмечают больше.
    Это не политическая активность, а маразм навеяный нашими политиками и "элитой" по рецептам Гебельса, благодаря которому народ вину за все свои беды переводит на кого угодно, только не на их настоящих виновников.

Вы пишете про ЛАЗ: ..був промисловий гігант який багато кого годував.. И дальше: Що в цьому всьому цікавого щоб львівяни мали ним перейматися?

Вам не кажется странным ваш вопрос, если впереди него стоит ответ: гігант який багато кого ГОДУВАВ! Или львовяне уже нашли достойную алтернативу? Пока кроме заробитчанства нашей "элитой" ничего не предложено.

10. KabMiner

Від американців ми відрізнялися, відрізняємося, і відрізнятися будемо принципово. Не буду аналізувати чому.
    Наш народ еліті також не довіряє, але еліта тим не менше ним управляє, так само як американська еліта керує американським народом (і іншими народами світу). А стосовно того хто овци а хто ні, то мушу нагадати, що американці не мають можливості обирати свого президента безпосередньо, а повноваження у нього значно серйозніші ніж у нашого Ю.
    Стосовно ответственності, то вона завжди є зворотнім боком повноважень. Якщо у мене немає повноважень керувати комунальним господарством міста, то чому я маю нести за нього ответственность? А от предявляти претензії городскім властям я дійсно можу оскільки у мене є таке право (все ж просто! дивуюсь чому ви не розумієте таких банальних істин).
    Увєряю, і буду увєряти, бо так воно і є. Стосовно того, що у Львові Голодомор відзначають більше ніж в центрі і сході України. так це ж не вина львівян. Це треба питатися донецьких і луганських чому у них "забулися" про голодомор? Іхні ж предки помирали з голоду. якщо ж вони не хочуть навіть згадати загиблих, ну то це свідчить про певний рівень "культури", але винні в цьому не львівяни, і не Геббельс.
    Странним не кажется, бо це все давно не новина і не має зараз цей завод того впливу на життя міста яке він мав раніше. Та і не матиме вже ніколи.

11. Аналитик

Аналитик миється в бані

KabMiner
    Цитата: ".Від американців ми відрізнялися, відрізняємося, і відрізнятися будемо принципово. Не буду аналізувати чому."

Пока не начнем анализировать, чем отличаемся от более преуспевающих соседей и почему, будем дальше деградировать. Учение - свет.

Цитата: Якщо у мене немає повноважень керувати комунальним господарством міста, то чому я маю нести за нього ответственность? А от предявляти претензії городскім властям я дійсно можу оскільки у мене є таке право (все ж просто! дивуюсь чому ви не розумієте таких банальних істин).

Думаю, на этом месте наше обсуждение можно закончить. Предъявлять претензии лишь для сотрясания воздуха - это не для меня. 15 лет мы предъявляем претензии. Чем больше бубним, тем безобиднее выглядим для наших властей, особенно после того, как наше бухтение было использовано для разборок между новообразоваными кланами с организацией майдана. Результат мы видим по состоянию нашей экономики, судебной системы, интелектуального уровня "элиты" и прочего. Не вижу разницы между такими претензиями и выражением недовольства на кухне в советское время. И тогда и сегодня это не более, чем выпускание пара.

12. KabMiner

Аналізувати ми звичайно можемо, але є речі обєктивні, від нас мало залежні. Не буде Україна Америкою в найближчій перспективі (може це і краще).

То що ви пропонуєте? Брати на себе відповідальність за стан того, чим ви не управляєте?! Ну, це прямо як зітц-председатель Фунт в "Золотом телёнке", нагадую, що він там сидів за всіх тих хто не хотів брати на себе відповідальність. Пропонуєте повторити його "подвиг"?
    Чи вважаєте, що краще випускати пару і надалі на кухні?

13. Hrymma

Hrymma New Member

Всім доьрого здоров"ячка!
    Хлопці, не сваріться!
    Поспілкувалась я трохи з мешканцями Центральної і Східної України (як, думаю, можна здогадатись, я львів"янка), і вкотре переконалась, що ми настільки ментально відрізняємось від них, що немає сенсу так кричати. Нажаль, за 70 років радянська влада добилась свого... вбила в нас почуття національної гідності, не гордості, а вже навіть гідності!... І як казав наш колишній Президент: "Маємо те, що маємо!" - елементарну любов до своєї країни (яку в інших країнах прищеплюють дітям з малку, бо це є чимонь природнім, нормальним) наші співвітчизники називають націоналізмом, а нас і наших предків називають бандитами. У той же час захищають і вклоняються вбивцям своїх дідів і батьків (згадайте знищену незалежність України в 1920 р., Голодомор, ІІ світову війну)...
    Сумно...
    чомусь нащадки українців, які мусіли для порятунку життя, свого і своїх близьких, емігрувати за кордон люблять Україну більше ніж її громадяни, і що деколи дивує, хочуть жити в країні своїх предків...
    Сумно, дуже сумно... ;(

14. Полковник

Полковник миється в бані

Ну, вот, с Новым Годом!
    Давайте заново открывать веточки о 3-х неразрешимых проблемах:cool:
    Уважаемая, почитайте форум. Там всё ЭТО уже есть!
    Давайте о земном, о сегодняшнем. Как НГ праздновать собираетесь?
    Москалей после 3-й бить планируете????

15. Hrymma

Hrymma New Member

Вам також гарного і вдалого Нового Року і веселиого, родинного і таплого Різдва Христового!

не хвилюйтесь не буду я нікого бити, ми ж усі Діти Божі!
    я прочитала не весь форум, як то кажуть "много букв!", а на дворі вже ніченька темная, спатоньки пора.

бажаю всім упіху!

і якось так хочеться Шевченка згадати: "... і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь..."

16. KabMiner

А ми і не сваримося, дискусія просто.
    З Новим роком!
    Найкращі побажання!:)

а де твій аватар? :)