Цікава класифікація українських росіян

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем mota_boy, 6 чер 2007.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Відповідь: Цікава класифікація українських росіян

ОлдМен, нащастя зеники - це не вся Галичина, як би цього не хотілося вашій буйній уяві.

І олдмени, нащастя, також не весь Донецьк

• Подобається Подобається x 1
  2. Danilo

Danilo Well-Known Member

Він з ДАнецка. Як та баба казала: "А нужен нам парєнь дАнєцкій, с каторим васпрянєт страна!"

3. OldMan

OldMan Well-Known Member

То не моя буйна уява, то zenyk'а
    Разве я где говорил, что надо кого-то банить? :)
    А вот это, к сожалению, к сожалению. :)

4. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Что ж, если непонятно, то надо повторить.В принципе понятно почему заключительный вывод про политкорректность не увидели. Я же Россию, как пример понимания проблемы межнационального общения привел. Тут сразу пелена на глаза падает.

Заключительная мысль. Сейчас пример США ( Ой не дай бог Россию приводить). Там есть такое понятие как "harassment". Это не только домогательство (сексуальное). Это преследование или унижение человека и его достоинства по рассовым, национальным, религиозным, половым и др. признакам. Именно по этому там используются слова не "негр", "черный" а афроамериканец. Если вы начнете использовать слова, которые унижают человека другой национальности, то вас в лучшем случае уволят. Поэтому все соблюдают политкорректность. Все остальное типа про коров'яный язык (язык другой национальности), про москалей, кацапов, хохлов, азиятов, угрофиннов только шепотом дома. И уж никак не на форумах. Так что рекомендую, если уж так на Запад собрались в Европу из Антиевропы использовать слово сочетание "русский украинец". А слова про москалей, кацапов, хохлов, азиятов, угрофиннов пресекать. Тогда вопросы обсуждения уйдут в плоскось экономики и политики (внешней и внутренней) и геополитики.

Есть такая шутка даже в США. Самый ущемленный в правах - англосаксонец по происхождению, белый протестант, мужчина. Но они это компенсируют высоким уровнем образования, культуры, и поведения. Единственно, исключу из этого политиков. Это отдельная история. Как говаривал мой хороший знакомый: «Все политики учатся в одном месте, а потом проходят через волшебные двери и оказываются в разных странах.»

Можно оспаривать значение слова "москаль" и этих слов Шевченко, что Черешенка привела на умы впечатлительных украинцев, но почитайте хотя бы книгу Бульбы-Боровца "Армия без державы". Там описано становление его политических взглядов. "Матросик" и стихи Шевченко. Там не ошибешься, что такое "москаль" и каково значение.

• Подобається Подобається x 3
  5. zenyk

zenyk Well-Known Member

......ви знаєте, моє дещо агресивне ставлення до руских, "неполіткоректне" викликано тим, що через руских завойовників моя мама росла сиротою, я ніколи не бачив свого дідуся.....і десь в глибині своєї християнської душі я відчуваю необхідність вибачити руским такий злочин, забути свою ненависть до них.....однак те, що я пробачу не буде мати жодного значення якщо самі рускі (що проживають на Україні) не будуть хотіти цього. Якщо б принаймі ви перестали позиціонувати себе в настільки агресивній і навязливій формі, що ви рускі, не домагались якихось міфічних пільг на українській землі (як от зробити руску мову державною) - я впевнений, що і з моєї сторони зникла б будь-яка ненависть до вас.....
    як от, наприклад, незважаючи на численні прикрі історичні факти я не маю ненависті ні до поляків (що живуть у Львові чи гостюють) ні до німців ні до будь-кого іншого. І повеликому рахунку - мені не важливо якої нації є людина, лиш би людина була хороша.

давайте робити кроки на зустріч один одному, заради мирного співіснування!
    не лізьте зі своїм уставом в чужий монастир!

• Подобається Подобається x 5
  6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ще би додав для чернобильця персонально - і утримувалися від насмішок над нашою культурою та історією. Тобто, якщо в певному ракурсі російське тлумачити - то воно навіть смішніше вийде, ніж ваші роздуми по мотивам Шевченка....
    --
    Отак просто з поваги - утримуватися. Як би воно не кортіло пожартувати...

7. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Не вийде, то хіба росіяни можуть когось іншого поважати, а в москалів з цим величезна проблема, вони тільки себе знають, решта - бидло.

8. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ценю вашу искренность. Ну во-первых, те кого вы москалями называете не виноваты ни в чем. А те уже умерли.
    Чистый русский я или угрофин или татарин - это вопрос, который меня не очень волнует. Во мне много разных кровей. Это такая гротескная позиция "угрофина" в ответ на всякие глупости об этничности и москалях. У меня в семье есть восточные украинцы и галичане. Ели вы думаете, что никого в моей семье не убили и все видели дедов, бабок и не были сиротами, то вы ошибаетесь. Поскольку я с Поволжья, то и там голодомор прошел. Я тут тоже на ЛФ почти 2,5 года назад пришел с веткой "Есть ли разница между русскими и украинцами", думал у нас больше общего чем различного. Ну и Бориса встретил. Он меня разубедил.

Вопрос ведь состоит в том, что в горе и с страданиях можно ощущать сострадание ко всем, кто его испытали, а можно вознести в абсолют, его обобщить по национальности и требовать вендетты по отношению и презрительно относиться к тем, кто уж никак не жил 50-100 лет назад. Поэтому с вами согласен. Повторю еще раз (процитирую вас) с одной разницей:

давайте робити кроки на зустріч один одному, заради мирного співіснування!
    Монастырь только общий. Его можно строить и вот так (это скорее его рушить или не мешать рушиться) (мой пост №16):

http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=24802

А можно и вместе не возводя исторические проблемы и горе и различия в абсолют. К тому же, я думаю у нас больше общего, чем различного. (Несмотря на Бориса, моего давнего друга :))

9. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

OldMan, а Ви, вибачте, москаль чи росіянин?

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Прийшли "руські" і Вашу родину погнобили? А українці ні? Не віриться. Хтось "заложив", хтось арештовував, судив... І це усі були "руські"???
    Ви впевнені, що хтось потребує Вашого вибачення? Хто Ви такий? Ну, не Папа Римський, однозначно. "Руські", які жили і живуть в Україні, потерпали не менше, чим Ваша родина. То за що ж вони мають вибачатися? Перед ким? Перед "титульною нацією"? Нахабно поводите себе, пане.

11. afterstep

Степаничу, давайте розглянемо локальний приклад з цього, локального, форуму.
    Якщо ви пам'ятаєте низку тем, пов'язаних з "ні українізації в одесі, галичани геть до себе в галичину".
    Все звелося до того, що галичан в одесі не було, і нікого вони нічому не заставляли, і українізуватися Одесі наказали з Києва, і т.д.
    --
    Але!
    Все почалося з серйозних наїздів на негідників-галичан, що всім нав'язують силою свою мову, ставлять себе вище за інших...
    --
    zenyk ніби й не агресивно написав? але ви видерли цитату, і тлумачите її як прояв агресії... Ну от від вас не чекав цього ;)
    якщо ви додасьте оцей початок речення....
    в чоловіка є внутрішня потреба - для самого себе закрити цей 60-річний марафон ненависті. І він пише, що він і хоче цього, і зробив би це, але це не матиме жодного значення, якщо ви далі будете завідомо вороже трактувати сказані нами фрази.

12. zenyk

zenyk Well-Known Member

....от про це я і говорив.....не потребують руські прощення - їм блище до душі війна і розбрат, ніж мирне співіснування.....
    а раз так - нічого завивати, шо вам не дають нормально жити в Україні! і не будуть давати, доки не зрозумієте чого від вас хочуть!

13. afterstep

а це називається - тіло виросло, а рівень розвитку підлітковий залишився....
    безперечно, слід стримуватися і не говорити того, що спровокувало б оточуючих. Але "запалюватися" від якоїсь фрази опонента і лізти в бійку - ну то альбо ви надто фанатичні, або саме 14-ий минає....

14. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну не знаю як там 14-й минав......але я зовсім не хотів би читати подібних повідомлень про ганебну, агресивну поведінку "рускомовних" щодо українських політиків:

"Сегодня в Макеевке совершено нападение на информационную палатку Блока Юлии Тимошенко .
    Как сообщает пресс-служба Донецкого областного штаба БЮТ, пострадала не только палатка, но и агитаторы. Нападавший, мужчина 30 лет, в грубой форме потребовал, чтобы женщины, проводившие информационную работу, немедленно свернули свою деятельность. Получив отказ, нападавший, по словам агитаторов, «вышел из себя», стал крушить палатку, и ударил одну из женщин..."

а Ви?

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

І чого ж? І хто? І чому Ви впевнені, що Ви можете чогось вимагати? Ще раз запитую:ХТО ВИ ТАКИЙ, ЩОБ ВІД КОГОСЬ ЧОГОСЬ ХОТІТИ???

16. zenyk

zenyk Well-Known Member

думаю, що виражу думку багатьох, коли скажу, що хочу жити в мирній правовій державі, де за заклики до насильтсва - неминуче наступає кримінальна відповідальність, де між людьми відсутні агресивні випади на адресу опонента по діалогу, а тим більше між громадянами країни, нехай навіть і різної національності. Хотів би жити в країні, де ніхто, а тим більше іноземці, не дозволив би собі ставити під сумнів державність, державну мову чи територіальну цілісність.

І я буду докладати усіх можливих адекватних зусиль, щоб Україна стала такою країною!

а ця фараза напевно не потребує відповіді, бо викликає лиш сміх: це репліка Панінковського в діалозі з Шурою Балагановим :) :) :)
    коли читав оригінал - дуже сміявся!

Так шо, шановний Степанич - це вже плагіат! :) :) :)

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А й дійсно, хто?..
    Наспівуючи:
    Но тот, кто раньше с нею был,
    Меня, как видно, не забыл,
    И как-то в осень, и как-то в осень -
    Иду с дружком, гляжу - стоят.
    Они стояли молча в ряд,
    Они стояли молча в ряд,
    Их было восемь.

18. OldMan

OldMan Well-Known Member

Боюсь, для Вас это уже не имееет значения.
    Меня зэнэк расстреливает.
    После Данилы.
    Хотите быть третьим?
    :)

19. afterstep

зенику, уважно вчитайтеся в наступне:

і надалі - не вірте (за доброю галицькою традицією) жодним прес-службам!
    Ви ж не вірите російській пресі, жи москалів у львові переслідують?
    --
    Крім того - доволі часто буває - даю відразу приклад: п'яного депутата з його колєгами не пустили на "Дружбу" по депутатському посвідченню. Хлопака си хотів футбол на халяву подивитися... Ото - бучу підняв, і почав про якісь політичні репресії єрєсь гнати... Бо воно партія Димінського йому не подобається...

на трьох пропонуєте? а горілка - на шармак? чи тільки розстріл на халяву?

20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Данило? Стріляти?
    Думаю, Данилові простіше веслом. І кінці в воду...

а де твій аватар? :)