Для начала обратимся к моему земляку - казаку луганскому Владимиру Далю: То, что мы сейчас называем - раб - в Киевской руси было - холоп. А что до так не любимой Вами России - так 1861 году рабство было отменено, и в этом же году - скажем - только началась гражданская война в Гамерике - приведшая только после окончания в 1865 к отмене рабства (13-я поправка к Конституции США).... Знаете, просто я вижу, как пытаются создать нового "гегемона" - только не по классовому признаку, а по национальному. И мне это - совершенно не нравится. Именно поэтому я и считаю, что большевизм - не почил в бозе, слухи о его смерти - сильно преувеличены. Он перекочевал в головы новым адептам....
йопсєль.....які ворогі? та що ж вам усюди вороги примарюються? може, лікуватись треба? вороги. кати... Які нафіг кати?? Не знаю ніяких катів. І не хочу знати, згадувати, думати навіть про це. Я живу як живу. І хочу на свій лад жити, а не по чиїйсь приказці. Неподобство не на українській розмовляти, неподобство не розмовляти на своїй рідній. Ось, і не треба перекручувати.
Та розмовляйте хоч на китайській Неподобство - це корчити з себе клінічного ідіота... "я нєпанімаю", "что-что?", "а можнна говорить нормально?" Читав... чесно - не сподобалось (((
ну может, некоторые, особо обиженные новою владою тупой и корчат. Но в целом же все нормально относятся и - более того, всюду САМИ заявляют, что державна - українська! хоча самі не розмовляють, не пишуть, не читають. Так ото й треба цінувати, що ще стільки народу це каже, констатує, а не зовсім посилає всіх з цією мовою.
Не треба плутати росіян-тих що справді з Росії, і з тими хто розмовляє російською проживаючи в Україні! Бо росіяни і правду не розуміють,в нас інтонація інша....вони мені говорять що я не розмовляю а співаю )) вони просто не встигають схопити суть... А от жити і працювати в Києві, та фіг з тим розмовляй на якій хочеш мові. Але коли робоча атмосфера, і телефонують зі Львова на рахунок ПДВ(податок на додану вартість) а на тому кінці відповіли :че это такое? Я наприклад теж білорусів не розумію. А росіян...ну бо ми росли принаймі при російськомовному телебаченні і тд.. Чого собі шукати ворогів, проблем і тд... Поляки теж не спішать на українську переходити.... на своїй шпрехають огого.... а нам як треба було прогнутися шоб продати їм фляжку горілки то самі почали по польськи говорити. Як поляки приїжають...то наші мило всміхаються бо так і чекають може якусь копійчину скрутять.... То чого до російськомовних інакше?? В нього шо на лобі пише шо він українець? Чи паспорт показав?
Оця "суть" у кожному дописі на мовних гілках проскакує... Та най вже наїсться нарешті... чи нам шкода?
Є старий анекдот. Німецьку вівчарку привели до ветеринара. -Відріжте хвіст. -??!! -Теща приїздить скоро. Щоб жодних проявів радості.