Ви знаєте, це для мене справжня таємниця. Я вже не кажу про східно українські міста де і української мови не почуєте. Навіть не про Львів, де російську на вулицях було чути більш-менш регулярно. Я кажу про ЗУ районні центри, Самбір, Стрий, Дрогобич... Діти ту мову хватають моментально. Скрізь українська... Як можна потім заявляти - нє магу ґаваріть, нє умєю. Я ось знаю польську, практично, не вчивши її. Та й в Львові польську вже не так часто почуєте на вулицях. Що ж це за таємниця, що росіяни ніяк не можуть осилити української? Фізіологія чи клініка?
Педро! "Столбіть" тему для монографії ! Ви же фахово знаєте будову щелеп та усіх навколишніх нервів! Ще візьміть у співавтори отоларинглога. Може в декого виникають певні рефлекси на звучання українських слів ?
Думаю якщо б вони жили не в Україні, а в тій же Прибалтиці то не було б такого протистояння, бо не змогли б нав"язувать свого, якщо там не розумієш мови то й тебе не розуміють. логічно. А тут дома говориш і думаєш по-українські, намагаються сказати, що тебе не розуміють і взагалі, що таке Україна, це майже крим, а він російський... Шкода, що ще буває чуєш на Україні посіпак які говорять: " гаварітє па русскі, ваше нарєчіє я нє понімаю".
Згадую як відправили нас с молодшей сестрою в село до бабусі. Мені було років 10 тоді, сестричці років 7ю Вона як раз перший клас закінчила. А село було повністю украінсько, як з картинки - білі мазанки і скрипучі колодязі-журавлі "По-русски" якщо хто там і говорив, то я не знаю, принаймі наша бабуся "по-русски" спилкувалась дуже рідко, і майже ніколи у сімьї. Для сестри це було перший раз таке занурення в "мовно середовище" (для неї це було як дуже цікава гра), плюс шило в однім місці у неї завджи заважало Але все це лірика Я памьятаю як увечері першого вересня до нас додому прийшла вчителька сестри і так з порогу: "Вы что с ребенком сделали! Она же по русски не говорит!"
Отвечу в два приема... Вначале - об каше в головах современной молодежи (которая - не лучше каши в наших головах, просто одну заменили другой...Но каша - осталась кашей...Увы!) Далее - об оценке исторических событий: У коммуняк - и Мазепа, и Бандера и "пятая колонна" - суть предатели (как тут изволили выразиться - "всерівно зрадники")...Немного перефразируя - по словам их - узнаете их....Я, как вижу - тут "к борьбе за дело коммунистической партии - всегда готовы!" Мы говорили - об Украине...И в контексте именно Украины обсуждаем "пятую колонну" и политических оппонентов. Она, конечно, еще не очнь толерантна - но не надо так строго ее судить...И еще - поинтересуйтесь мнением современных испанцев о "пятой колонне" - будет интересно...
опять 25, конечно может, как быть с нашей эмиграцией ? они вроде все граждане чего-то и вполне полноправные и морально и т.д. тем не менее родина у них Украина, или нет? тем более восточная Украина это не западная, давайте оставим право рассуждать о принадлежности к государству ее гражданам, впрочем вы правы, у каждого свое мнение ... в таком случае прийдется считать украинцами все население Российской империи занятом в сельском хозяйстве .... уж не знаю в чем конкретно для вас выражалось рабство, особенно с 70-х годов до 91-го, то что у Вас было "рабством" у нас таковым не являлось, ибо власть существовавшая на нашу землю не извне пришла, а развилась внутри, что в принципе характерно для крупных промышленных центров ..... ? да ну? кто такие "совки" в вашем понимании ? это несколько по-детски грести всех под одну гребенку, милионы людей считали СССР своей родиной, среди этих людей полно гениальных ученых, врачей, инженеров, героев, да и просто нормальных честных людей ... я вам приведу пример такой, без конкретики, н овсе же , был начальник ведомственно-государственной организации в совковое время, у него в кабинете был стол, стул и шкаф, и на пенсию он пошел имея лиш пару мундиров ... сейчас люди на его должности идут на пенсию имея состояние в несколько миилонов доляриев, замки, фирмы, собственный автопарк .. а почему? потому что тот работал ради работы, а этот ради себя, понятие долга вообще отсутствует ... сомнительное демократическое завоевание , не? ну вы блин даете ............ с таким подходом ждите новых "Бендер и Шухевичей", ибо насилие (у коммунизма пока по другому не получалось) породит только насилие ... так не бывает, однозначности не бывает ... те сотни тысяч погибших у нас в Ковалевке, и 68 морских пехотинцев сутки удерживавшие наш порт против многократно превосходившего противника и предотвратившие взрыв половины города - наши герои и будут ими пока мы живы а после нас останутся героями для наших детей, внуков и т.д. ...
Йой! то Ви в Маркса вичитали характерність? А історію вчити не пробували? Чесних? - Імовірно. Нормальних? - Залежить від нормативу. Дуже часто виявлялося зворотнє. Совєцька міфологія ще недостатньо досліджена. Може статися, що у дійсності "68 морських піхотинців прибули в місто, щоб його замінувати, нафік. а німецька армія врятувала місто від знищення..."
Пригадався випадок: літо 2008, Місхор, дитячий майданчик, донька наших друзів, 4 роки, каже хлопчикам такого ж віку, щоб відійшли бо хоче на гірку, у відповідь: скажи нормально, мы тебя не понимаем, і так хвилин 10, мама одного з хлопчиків сидить збоку читає і самозадоволеним виглядом і фразою -понаехали!!! питали звідки будуть-Днепр, ось таке мовне питання на ріні дітисьок
Слава Богу, к нас такого ужаса вроде нет. И вообще, почему есть люди, которые не любят украиноязычных? Что, они хуже чем-то?
То "понти". Насправді все вони можуть, але вважають, що "це нижче їх гідность" Під час мого навчання в ХПІ, четверо моїх одногрупників, що жили в гуртожитку в одній кімнаті троє були з Волині а четвертий з Карелії. Так вже в другому семестрі росіянин вільно на побутовому рівні розмовляв українською. В той же час для багатьох корінних харківян це "не підсилу"
нєпадсілу визнати ураїнську мовою, а не нарєчієм Доречі під час навчанн в КСУ в нас одна викладачка почала читати лекції з маркетингу з теми, що української таки не існує і це маргінальна мова, тому вона викладатиме нормальною...російською, прогнозувала що в нас за 2 роки будут ще наймати репетиторів з російської як у Прибалтиці!!!! вже пройшло з того часу 8 років, аде памятаю як наші одногрупники з Миколаєва не розуміли чому ми підняли хай написали заяву в деканат і таки її поміняли
Не погоджуюсь, ця влада була насильно нав"язана і про це писали тоді наші безсмертні герої-поети, для України не характерна така влада, влада вбивць і мучителів. Україна завжди відрізнялась своїми демократичними настроями, про це свідчить перша європейська конституція і відсутність рабства в Київській Русі і т.д. А ви тут проявляєте так званий "Стокгольмский синдром" коли раби і заручники боготворять свого мучителя. Люди покривають золотом свого ідола, бо їм соромно, що вони поклоняються простому болвану.
О Донецко-Криворожской республике, ясное дело, в школе не рассказывали.... История в современной Украине - "слабое звено".... Напомню - Русская Правда - свод Законов в Киевской Руси. Это - о поспешно создаваемых новых идолах?
Руська, а не русская, читайте історію безпристрасно, росією тоді і не пахло, напів дикі племена, що ошивалися біля осередку цивілізації. Я бачу росії не потрібні свої патріоти, вони і у нас є. Про яких нових ідолів ви говорите? Ми поклоняємось Богу, а ви молитесь на ката і восхваляєте його, а він над вами насміхається. Думаєте ваші підлабузницькі дії там хтось оцінить?
це ви про кого? якого "ката" уууу..яка маячня... всі можуть осилити, при чому тут це... Можуть осилити навіть краще, ніж самі носії мови, ви! але невже незрозуміло, що люди хочуть розмовляти своєю рідною мовою?! залиште ви їх. А хочет - то розмовляйте собі хоч китайською. Що за неподобство..
Мы обсуждали - были ли рабы в Киевской Руси.Были. И сей факт закреплен в своде Законов Киевской Руси. Вместо признания своего невежества - ущаты помоев на Россию...Она-то при чем?!? Простите, а откуда это видно, что я восхваляю палачей? Или - кто не с нами - тот против нас? Так это - большевиситский лозунг - и если есть сторонники такого лозунга - то мне с ними действительно не по пути....
Раб і холоп різні речі, а Росія до того, що вона принесла з собою рабство і не просто рабство, а рабство народів і поколіннь. Так, якщо ви вороже відноситесь до всього українського і ворог України для вас взірець, то хіба не очевидно, що цей лозунг сьогодні є актуальним і не потрібно доказувати, що ви щирий патріот і що я пишу тут, що попало. В кожному вашому дописі ви показуєте свої симпатії, вашу думку важко не вгадати. Де рідна мова, чия мова, а чому ж тоді не розмовляєте, якщо можете, чи це не підлабузництво? Чи у вас не має самоповаги? Неподобство розмовляти в Україні українською мовою, неподобство бути українцем? Неподобство так писати. Ви яскраво демонструєте хто такий хохол, ось чого добився наш кат, росія, насіння цього зла глибоко засіло в душах. Дуже прикро таке читати, бо знаєш, що вороги не ззовні, а вони всередині і плюдрують все, що любиш, відкрито, навіть насміхаючись і щиро дивуючись як так парускі нє гаваріть?
ІМХО, саме ТАК: "не потрібно", "що попало". "12 стульев" читали українською? Зробити Вам аватар з цієї картинки?
а ну покажите где не так, и причем тут Маркс ??? Основа большевизма - рабочая сила где еще кроме крупных промцентров ее было столько? ото так аби чего нибудь ... никто не кого не боготворит, а даже наоборот читайте внимательнее, Киевска Русь это не та Украина что в 18 и уж тем более сейчас, и рабство в киевской руси было, может не в таких масштабах как в Риме но тем неменее ... ничем украина не отличалась и не отличается поэтов в России не меньше и вольнодумства тоже ... насильно навязали??? опять возвращаемся к количеству украинцев в рядах большевиков не мало их было в том числе и на руководящих постах ... и о Баштанской и о Висунской тож неверно "наявзыватели" не слышали ... ага, каждому Деогену мир - изнанка своей бочки ... в 85 м дали по зубам менты - "толитаризмъ", до 91-го жил хорошо - "рай на земле" и кто прав ???? ответ - оба, каждый со своей колокольни все это наблюдает ... ага по этому беспрецендентный случай присвоения Героя Советского Союза всем 68-ми ... а може у дЫйсносты доблестные войска Советской армии освободили Галичину от коричнево-черной бендеровской заразы, нэ? (это ответ в вашу тему. не торопитесь антинациональщину шить ) ну да зато Украиной тогда уж пахло так пахло, удобно тихонечко подстроиться, под предков и предков ли особенно после польских, татарских, российских, советских окупаций типа ??? я думаю Владимир узнав что он Украинский князь кувыркнулся бы со стула, а в современных источниках аж бегом, по такой логике жители Юга как минимум Скифы, а как максимум Греки ... кому рабство принесла ??? или Хмельницкий не сам предпочел под царя Российскага идти чем под "ывропейского" ясновельможного, хиба не? не правда Ваша, к Вашим представлениям об украинскости никто ничего не имеет, а вот то что Вы ограничиваетесь только своим взглядом - это уже не правильно, по- моему плевок в советского солдата еще более антиукраинский по сути чем такой же выкрутас в сторону Бандеры ....