Цікава класифікація українських росіян

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем mota_boy, 6 чер 2007.

1. Bogun

Bogun Well-Known Member

Якщо полюбить, то одне з двох або він стане російськомовним чи вона українською націоналісткою. Все таки кохання. Але я не думаю, що пані Re:Story буде шукати українського націоналіста.

Але кохання.......

• Подобається Подобається x 3
  2. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Знайдете, знайдете.... ;)

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

+1!!!:)
    ЗІ: Та шо ж такоє! Пише: "Ваш допис надто короткий"!!!

4. Марусино

Марусино Well-Known Member

:))):))):)))

5. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Не обращайте внимания,как говорится обычное дело :)))
    Прошлый раз (два года назад),дело происходило не в Алуште (Крым),а в Севастополе (Крым).
    Фигурантом была женщина,а не мужчина!:haha:
    Действие происходило не на улице,а в кафе!!!
    Но фигурировала вся та же "тістечка" !!!!!:)))
    Только в другой интерпритации!!!
    Типа не радивая русскоязычная официантка, не смогла принести свидомой украиночке пироженое!!!:dntknw:

6. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

от цікаво, чому є російськомовні (так вони себе називають) українці, а нема, наприклад, грекомовних чи татаромовних, польськомовних чи угорськомовних ??? хммм... і ше,чому ніколи не чув про китайськомовних корейців чи французькомовних німців?? (тіко не тра в приклад ставити гамериканців, бо то не нація а фіг знає шо..)

7. Марусино

звідки їм узятись? взагалі, про що це ви:)) Вам не йметься від того, що частина вашої країни - українці російськомовні?

8. Bogun

Bogun Well-Known Member

Україна за відсотком українців, які визнали українську мову рідною вже є моноетнічною, а за відсотком українців тим паче :).

9. Марусино

вона ітак моноетнічна, але ж російська мова є рідною у багатьох - нічого ви з цим не поробите.

• Подобається Подобається x 1
  10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А може американці якраз є дуже характерним прикладом. Чомусь ті рускаязічниє які на протязі 4-5 поколінь так і не осилили української приїхавши в Америку в порівняно молодому (до 50 років) віці за всяку ціну стараються стати англомовними.
    В нас в Австралії Мельбурн є 2-м містом в світі по кількості грецького населення після Афін. І ось я там не зустрів грекомовного грека на кшталт рускаязічнава в Україні. Всі розмовляють з тобою по-англійськи а в другому поколінні у всіх етнічних груп першою мовою є англійська так що між собою вони вже розмовляють по-англійськи навіть якщо володіють мовами країн де є їхнє коріння.

11. Bogun

Bogun Well-Known Member

У мене питання, назвіть мені хоча б одну моноетнічну державу, де 2 державні мови. Крім Фінляндії і Білорусі.

Вам для довідки у Фінляндії дві державні мови, але фінська офіційна на 92 % території, а шведська всього на 6 %. Як відомо в конституції Криму: 3 мови (російська, українська, кримсько-татарська). Крим займає 4,5 % площі України, отже у нас фінський варіант, крім того у нас ще російська і кримсько-татарська мова.

Навіть за відсотком населення, які вважають українську мову рідною. Україна - моноетнічна держава.

Останнє редагування: 21 жов 2008
  12. Шурави

Шурави Well-Known Member

Ну, вот это могло быть. :)

13. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Да, я буду искать далеко не националиста!))

Ваша доброта не знает границ!!

Эх, не верится как-то, но все может бытьт))) И когда этот опрос проводился? Было бы инетересно узнать количество украинцев, считающих украинский родным языком в каждом городе.

14. Bogun

Bogun Well-Known Member

Опитування :). Всеукраїнський перепис населення.
    http://www.ukrcensus.gov.ua/

Там можна подивитися, кожну область і місто за національним складом і мовним.

• Подобається Подобається x 2
  15. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Спасибо. Честно говоря, очень интересная картина. По статистике, у меня пол города должно разговаривать на украинском. Но на практике я встречаю не более 3-4 человек в день. Есть над чем подумать.

16. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Bogun,
    для справки: Согласно параграфа 17 Основного закона (Конституции) Финляндии, национальными языками Финляндии являются финский и шведский на всей территории Финляндии. :)

17. Bogun

Bogun Well-Known Member

Але офіційний шведський, він використовується для галочки, навіть фінська влада визнала, що всі роки викорінювала шведську мову.

Якщо ви бажаєте вам для довідки. На початку XX століття 60 % населення спілкувалося шведською, а на даний момент - 93 % фінською і лише для 6 % вона є рідною.

То що пане Mattilainen йдемо за фінським варіянтом, вб'ємо російську мову в Україні.

Єдина територія для якої створено усі умови для шведської мови http://ru.wikipedia.org/wiki/Аландские_острова Аландські острови, тобто тих 6 %. І там єдина державна мова - шведська.

Останнє редагування: 21 жов 2008
    • Подобається Подобається x 4
  18. Salata

Salata Well-Known Member

Просто водка в тех краях несвежая. ;)

Забавно, что врачи без самодиагностирования не лечат, причем при отравлении крайне важно ЧЕМ человек отравился. И в обморок он грохнулся, видимо, от озарения. Или пирожные были с кураре...

19. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Мне это известно. :)

Очень рад, что Вы переживаете за русский язык. :)

20. Шурави

Шурави Well-Known Member

Постривайте, я здається все зрозумiв. То був один i тий же чоловiк. Який за два роки до того бачив як клята офiцiянтка не второпала що таке тiстечка i який таки з'їв тi тiстечка.

а де твій аватар? :)