Прикольно))) Наверное, я все-таки "перевертень"... только вот звучит как-то не очень... Эх, не помню я такой мультик
Ви виростали скоріш за все у важких дискреминаційних умовах ,як і все Запоріжжя і відповідно Дніпровщина.Все українське там викорінювали окупанти ще від загарбання цих земель Петром російським.Відправили в рабство на болото українське військо- тогочасну еліту нашу,ввели рабство (кріпосництво, яке переросло у колгоспи),створювали неодноразово голод(останній у Вас у 1946/47рр),садили і вбивали українців, насміхались з україномовних( і зараз україномовних у Вас часто питають: ти шо з села?). В таких умовах більшість міського населення перейшла на російську мову. Те, шо голос племені пробивається у Вас все ж на ззовні і про Вашу відвагу.Адже за це, в кращому випадку, російськомовні Вас не підтримають, а україномовні типу не помітять.Ви цим вчинком не вписуєтесь в систему пустих балачок.Адже якщо визнати що щось можна змінити навіть на цьому форумі (російськомовний зробив кілька дописів українською і головне цим визнав що українець має право не знати російської мови ), то можливо прийдеться глянути на себе як на балакунів. Мені здається Ви справді шукаєте відповіді.
Проблеми "невільного народу", "чистоти мови" - це проблеми у ваших думках. Ваше право вважати що росіяни сильні, а українці слабкі, але вибачте з таким настроєм навряд чи зміните стан речей у бажану сторону. Якщо не подобається - робіть щось, а то тільки одні розмови...
Я дуже сподівався що на Львівському форумі декілька чоловік одразу грунтовно і логічно розіб'є мою теорію "невільного народу і окупанта" на голо. Це було б славне діло. Репліки і перехід на особистості хоча і нормально, проте - балачки.
Ви оце маєте на увазі?: Ну давайте по пунктах. 1. "Всі форумчани знають, а як не знають то здогадуються, що російськомовні дописувачі розуміють і при потребі можуть і писати українською(хоч би за допомогою перекладу).." Почитайте правила форуму: "1. Мова: 1.1 Прийнятими тут мовами ведення дискусій є українська та російська мови. Використання інших мов цьому форумі є порушенням Правил. Назви темам рекомендуємо давати українською мовою". От людина і пише тією мовою, яку вона краще знає, краще володіє, краще зможе викласти свою думку. До чого тут окупанти-окуповані? Нісенітниця. 2. "Російськомовні спілкуються російською - бо нема для кого старатись.Терпілячий стерпить.Це признак володіючого народу." Усі форумляни, і, я переконаний, Ви у тому числі чудово розуміють російську. Деякі хворобливо реагують на неграмотну українську. То в чому проблема? Що потрібно "терпіти"??? Ну а висновок щодо "володіючого народу" взагалі не можна уявити звідки взявся??? 3. "Україномовні ж на всі лади пояснюють чому російськомовні праві...Як на мене - це признак невільного народу.Який навіть скинувши тирана ,не уявляючи підсвідомо життя без ярма, жаліє , виправдовує його, і сам піднімає його і сам лягає під його.Правда вимагає: Ти ж будеш зі мною менш грубим." Звідки Ви взяли про "пояснюють"??? Я от зараз намагаюся "пояснювати", але я російськомовний. Тому повторюся: звідки Ваш висновок, незрозуміло. Особливо щодо "лягає". 4. "Сподіваюсь, колись і в Україні як і в Прибалтиці і в Польщі і як у інших свободолюбивих народів(не таких ерудованих виходить, чи не ерудованих до ярма?) ще хтось скаже : я не розумію мови окупанта". Ну, дурнів серед усіх народів вистачає. А от щодо окупанта... Мене особисто ніхто не окуповував. І я нікого не окуповував. І на окупованій території не проживав. Може, Вас російськомовні донеччани, чи луганчани, чи кримчани і пр. і пр. окупували? І соки з Вас пили? Тоді у Вас велика проблема! Висновок: Ваша "теорія" - ознака відчуття меншовартості. Це як дитина, яка дорослішає і починає все робити всупереч батькам. "Перехідний вік" називається. "Подорослішайте", відкиньте комплекси, і зрозумієте, що Ви неправі. Сильні, впевнені у собі люди ніколи не будуть болісно реагувати на абсолютно індіферентні речі. І вигадувати проблеми там, де їх немає.
Степаничу! Ви ж печатку забули прибити... Тримайте: Полковнику! Долучайтеся! беріть кувалду. Розумію, шо ніпаложена, але... Для слави...
Я ще досі мало написав на форумі, але це здається сварка форумчан чи не тре було так гуляти на дні міста.
А загибель під Крутами героїв це непорозуміння?! З Вашої відповіді випливає що хто не знає російської мови той дурень, а хто не знає української - нормальний.Якась дивна нерівність для братнього народу. А що до Вашої заперечення - слабенько.Я чекав, правда від українця, приблизно такого заперечення: Український народ є свободолюбивий і героїчний. Аргументація:Вже понад триста років він не припиняє боротьби ( в тім числі і збройної ) проти русифікації і свого знищення фізичного і як етносу. А те що україномовні форумчани (не змінюючи демократичних правил цього форуму, одноосібно),наразі, не можуть твердо відстоювати права української мови і вимагати до себе поваги - носить місцевий характер. Адже в реальному житті є багато патріотів ,які можуть в своїй хаті не розуміти мови агресора. Які добре розуміють, що в державі недержавною мовою спілкується чи сприймає її від демонстративно ігноруючого державну чужинця лише окупант, гість або лакей. З таким запереченням я погоджуюсь. Суща правда. А так як все вияснено, дискусії не виходить і мною все сказано що хотілось - то я одноосібно припиняю зі свого боку цю розмову. Примітка: Якщо хтось раптом, користуючись правом вільної людини заявить що не розуміє мови чужака - не переймайтесь образами що посипляться на Вас. Адже день ,коли патріота не облив брудом окупант чи його прибічники ( явні чи скриті ) можна рахувати прожитим на даремно.Бо тоді виходить що те що Ви робите їх насправді не хвилює.А отже тоді Ваша робота малоефективна.
Не знаю- не знаю... Звичайно, лікувати патологічних патріотів проблематично. але, як тільки ТАКому патріотові замість прапору "лопату" в руки тицьнути - "копай, займися конкретним ДІЛОМ" (любИм) - одразу і просвітління починається. Виглядає на те... І припис: "Cito"..?
Без коментарів. Усе настільки запущено... Продовжуйте жити у ВАШОМУ світі. Побажання: не лізьте з ВАШИМ вигаданим світом в реал. Хворобу можна попробувати вилікувати. Хибні переконання невиліковні. (тягне на цитату!).
жах . щодо нас, одеситів. Независимо от того, каков реальный вклад изображенных на памятнике персонажей в становление и развитие Одессы, "пантеон" отцов-основателей города – это часть одесской истории и культуры, а, следовательно, часть истории и культуры Украины. И дело отнюдь не в какой-то особой "любви" одесситов к представителям российского императорского двора. В течение трех лет в самом центре Одессы тихо-мирно простояла фигура сына Екатерины, императора Павла Первого. Недавно она, вместе со всей композицией "Апельсину, спасшему Одессу", без шума и скандала переехала в новое место подальше от центра. Поэтому не столько неоднозначное решение горсовета о восстановлении памятника Екатерине, сколько последовавшая вслед за ним зачастую неадекватная реакция национал-патриотов откинула Одессу лет на десять назад. Снова, как на заре независимости, всплыл провокационный вопрос: где будет стоять памятник – в Одессе или в Украине? Украина – страна с богатой историей, и история Одессы – ее составная часть. В истории нашей страны немало трудных, сомнительных, даже "неправильных", с современной точки зрения, страниц. Их нужно изучать, понимать, осознавать. Но "бороться" с ними – значит уподобляться религиозным фанатикам из "Талибана", взрывающим "неправильные", по их мнению, изваяния Будды. Монумент на Екатерининской площади – это памятник не гонителю украинского народа, а персонажу одесской мифологии, увековечивший один из эпизодов истории города. И такой памятник в нашем городе, на мой взгляд, вполне уместен. Так же, как уместен языческий Парфенон в столице православной Греции. Для недопущения подобных ситуаций европейская цивилизация давно придумала принцип местного самоуправления, а именно – право территориальной громады самостоятельно принимать решения местного значения. На мой вопрос относительно того, нужно ли восстанавливать памятник Екатерине, последний главнокомандующий УПА Василь Кук ответил: "Что будет стоять на площади – должны решать сами одесситы". Если бы тогда, три месяца назад, украинским национал-патриотам хватило бы мудрости занять такую позицию, ситуация бы не накалилась до нынешней точки и не перешла бы в ультимативную плоскость "Одесса или Украина". Но, к сожалению, они уподобились российским шовинистам и устроили истерику вроде той, которой сопровождался перенос мемориала советским солдатам в Таллинне. Какой памятник ставить на площади – это сугубо одесское решение. Оно может кому-то нравиться, а кому-то – нет, но этот вопрос был и остается внутренним делом территориальной громады.
Ви тут про Гітлера згадували... от цікаво якби Гітлер започаткував якесь місто, ви б йому памятник поставили...? ну як засновнику, як частина рідної історії.... жах...
давайте все по статті. Не треба перебільшувати...гітлер... ви - бандері, ми - катерині. У чому проблема? тільки прошу не відовідати "він герой, вона кат"
Гаразд, Марусино. Справа навіть не в тому, кат вона, чи ні. Факт є той, що вона нам чужа, друге, вона розігнала козацьку січ, робила все, щоб знищити Україну. І от ви ставите памятник їй... як це називається? або мозахізм, або підспів Росії... соромно, нє?
Мих....ну я вище ж відповідала. чому ми ставимо їй пам'ятника... Монумент на Екатерининской площади – это памятник не гонителю украинского народа, а персонажу одесской мифологии, увековечивший один из эпизодов истории города. И такой памятник в нашем городе, на мой взгляд, вполне уместен. Так же, как уместен языческий Парфенон в столице православной Греции.
Шось ніхто не згадує про інші цікаві "якості" Катєріни, переважно завдяки яким вона і відома всьому іншому прогресивному світові... Чи я щось пропустив?! Це також був одним з критеріїв побудови памітніка цій неординарній особі?!