Цікава класифікація українських росіян

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем mota_boy, 6 чер 2007.

1. Bogun

Bogun Well-Known Member

Легко. В університеті, я за рік про політику чи про мову ні разу не заговорил. Набридла політика, приїлась вона людям, на форумі ще можна посперечатися, хоч цікаво. А в житті думки не про це. Про підвищення стипендії ми кожен день говоримо :).

2. Городецький

Городецький Well-Known Member

Філіал дитсадку на ЛФ! Шо діється!!!

3. Bogun

Bogun Well-Known Member

Не дит.садочка, а майбутнього України.

• Подобається Подобається x 1
  4. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

А что, обсуждение конкретных проблем, связанных с украинским языком в реальной жизни уже нельзя обсуждать? Или Вы считает, что это настолько легко, что только "особенные" не могут этого понять. Но тогда почему до сих пор встает проблема в общении между русскоговорящими и украинскоговорящими людьми. При чем я знаю, что не у одной меня такие проблемы. Называйте это как хотите!

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Вчіться!
    Вчіться добре!
    І жодних мовних проблем не матимете.

6. Re:Story

Ну, учиться то я учусь. Но от этого вопрос "на каком языке говорить" волшебным образом не исчезает. :sad:

7. Bogun

Bogun Well-Known Member

Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина. Вчіть українську, англійську та інші мови. Але російська повина бути для Вас улюбленою, рідною та говоріть на ній. А всі інші мови ви вивчите, але всерівно українською вчіться спілкуватися та писати (з поваги до неї). І крім того мовних навичок з української легше здобути і у Вас знайомі є. Та буде все без проблем )))))).

Останнє редагування: 22 вер 2008
  8. Окріс

Окріс Member

По Вашому людина ,яка пробує часом невдало навернутись до Батьківщини, до рідної мови є безчесна.Може ще й фізично слабкий чоловік повсталий на захист своєї родини проти завідомо сильного противника теж безчесний.А я рахую ,що стидно не програти , а вогида не попробувати боротись.
    А тепер,що до основної теми.Обговорення теми на отанніх двох сторінках як на мене підтверджує мою думку про окупантів і окупованих.
    Всі форумчани знають, а як не знають то здогадуються, що російськомовні дописувачі розуміють і при потребі можуть і писати українською(хоч би за допомогою перекладу).Російськомовні спілкуються російською - бо нема для кого старатись.Терпілячий стерпить.Це признак володіючого народу.
    Україномовні ж на всі лади пояснюють чому російськомовні праві.(Це демократично,такі правила,ми боремось за чистоту української мови,ми дуже розумні бо знаємо мови і т.п.)Як на мене - це признак невільного народу.Який навіть скинувши тирана ,не уявляючи підсвідомо життя без ярма, жаліє , виправдовує його, і сам піднімає його і сам лягає під його.Правда вимагає: Ти ж будеш зі мною менш грубим.
    Сподіваюсь, колись і в Україні як і в Прибалтиці і в Польщі і як у інших свободолюбивих народів(не таких ерудованих виходить, чи не ерудованих до ярма?) ще хтось скаже : я не розумію мови окупанта.

9. levandivka

Окрісе.
    А Ви звідки навернулися? :mocking:
    Кока зволоч Вас тиранила чужою мовою?

"По Нашому" (з Городецьким), думаю, формулюється ТАК:
    1. "Трєніруйся на кошках! (с)
    2. Тут дописи українців, часом, сидиш, і розшифрувати не можеш:dntknw:. Шо хтів повідомити? :rus:
    3. Володіє російською - най пише російською. Це "терпілячому"(с) зтерпілячити легше.

Останнє редагування: 23 вер 2008
  10. Городецький

Городецький Well-Known Member

То Ви, прошу вибачити, щось страшного написали. Певен, що Ви розумієте про що Ви вели, але мені поготів ... Врешті-решт, ідею "ницості" українського народу можна доводить у якийсь інший спосіб, ну коли Вам вже так хочеться, але не чиїмись (особистими) закидами до чистоти мови співбесідника.

11. Полковник

Полковник миється в бані

Извините, Панове!
    Что, внесены изменения в правила Форума?
    Вы подсказывайте, если что....
    А то спилкуешься тут, спилкуешься, а ТАМ УЖЕ......

12. Окріс

Окріс Member

Шановний пане Городецький!
    Українець проживаючий в Дніпрі і при цьому розмовляючий і пишучий україннською однозначно має залізний характер і сильну волю.Прошу прийняти мою шану.І прошу вибачити, що емоції і невміння правильно описати свою думку спровокували враження ніби весь текст це відповідь на Ваші тези, чи що я не допускаю що Ви праві ,чи що маю щось проти Вас.Ще раз прошу вибачити.
    І ще.Я не не хочу принижати свій народ.Якщо він раб -виходить я теж.Нічого радісного.Проте всі родяться слабкими і потім хтось стає сильним ,деколи в останній час.Але щоб змінитися треба хочаб спробувати поважати себе і вимагати цього від інших.І всі знають, чи здогадуються чому російськомовні читають українською і пишуть сюди російською, і чому навіть у безпечному для україномовних Львові україномовні це приймають і виправдовують.Від цього сумно.
    Припис: Я почав писати на ВАШ форум пане levandivka для того щоб в дискусії довести до ладу свої думки і сумніви,а не читати Ваше востроумні коментарі.Проте буду вдячний якщо Ви дохідливо для мене малограмотного пояснете чому я повинен розуміти розуміти російську.Чи не тому що Ви її розумієте?

13. Re:Story

Всі знають, а я - ні. Мені хотілось би почути, як Ви вважаєте, чому я і не тільки я пишу на російській?(для Вас пишу на українській :D)

14. levandivka

Точно! спровокували.
    То не мій Форум ...

А попередньо "довести до ладу" - ніяк? Ну, щоб коли до людей звертаєтеся, хоч у загальних рисах..?

Ну що ви..? не повинні.
    багатьом надається пільга (на час опанування української грамоти).

15. sselev

sselev Well-Known Member

Окупанта - жах просто! :) В мене рідна мова російська, я народився і живу у Львові, але ніякої окупації чомусь не помічаю.

16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я також не вбачаю у вас окупанта....
    може тому, що українською розмовляєте?..:smile:

17. Re:Story

Ищете окупантов? Так вот она я))))) Разговариваю на русском. И родным считаю русский... Хотя, теоретически родным считаю украинский, но практически выходит русский.

• Подобається Подобається x 3
  18. levandivka

О як...
    Визначтеся: переверетні окупантами бути не можуть.
    Треба щось одне вибрати.

19. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я?...
    шукаю окупантів?!... :shok:
    відколи?..

20. levandivka

Згадав совєцький мульт про "Ослика, який мріяв стати метеликом" (матолек?)...:pardon:

а де твій аватар? :)