Легко. В університеті, я за рік про політику чи про мову ні разу не заговорил. Набридла політика, приїлась вона людям, на форумі ще можна посперечатися, хоч цікаво. А в житті думки не про це. Про підвищення стипендії ми кожен день говоримо .
А что, обсуждение конкретных проблем, связанных с украинским языком в реальной жизни уже нельзя обсуждать? Или Вы считает, что это настолько легко, что только "особенные" не могут этого понять. Но тогда почему до сих пор встает проблема в общении между русскоговорящими и украинскоговорящими людьми. При чем я знаю, что не у одной меня такие проблемы. Называйте это как хотите!
Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина. Вчіть українську, англійську та інші мови. Але російська повина бути для Вас улюбленою, рідною та говоріть на ній. А всі інші мови ви вивчите, але всерівно українською вчіться спілкуватися та писати (з поваги до неї). І крім того мовних навичок з української легше здобути і у Вас знайомі є. Та буде все без проблем )))))).
По Вашому людина ,яка пробує часом невдало навернутись до Батьківщини, до рідної мови є безчесна.Може ще й фізично слабкий чоловік повсталий на захист своєї родини проти завідомо сильного противника теж безчесний.А я рахую ,що стидно не програти , а вогида не попробувати боротись. А тепер,що до основної теми.Обговорення теми на отанніх двох сторінках як на мене підтверджує мою думку про окупантів і окупованих. Всі форумчани знають, а як не знають то здогадуються, що російськомовні дописувачі розуміють і при потребі можуть і писати українською(хоч би за допомогою перекладу).Російськомовні спілкуються російською - бо нема для кого старатись.Терпілячий стерпить.Це признак володіючого народу. Україномовні ж на всі лади пояснюють чому російськомовні праві.(Це демократично,такі правила,ми боремось за чистоту української мови,ми дуже розумні бо знаємо мови і т.п.)Як на мене - це признак невільного народу.Який навіть скинувши тирана ,не уявляючи підсвідомо життя без ярма, жаліє , виправдовує його, і сам піднімає його і сам лягає під його.Правда вимагає: Ти ж будеш зі мною менш грубим. Сподіваюсь, колись і в Україні як і в Прибалтиці і в Польщі і як у інших свободолюбивих народів(не таких ерудованих виходить, чи не ерудованих до ярма?) ще хтось скаже : я не розумію мови окупанта.
Окрісе. А Ви звідки навернулися? Кока зволоч Вас тиранила чужою мовою? "По Нашому" (з Городецьким), думаю, формулюється ТАК: 1. "Трєніруйся на кошках! (с) 2. Тут дописи українців, часом, сидиш, і розшифрувати не можеш. Шо хтів повідомити? :rus: 3. Володіє російською - най пише російською. Це "терпілячому"(с) зтерпілячити легше.
То Ви, прошу вибачити, щось страшного написали. Певен, що Ви розумієте про що Ви вели, але мені поготів ... Врешті-решт, ідею "ницості" українського народу можна доводить у якийсь інший спосіб, ну коли Вам вже так хочеться, але не чиїмись (особистими) закидами до чистоти мови співбесідника.
Извините, Панове! Что, внесены изменения в правила Форума? Вы подсказывайте, если что.... А то спилкуешься тут, спилкуешься, а ТАМ УЖЕ......
Шановний пане Городецький! Українець проживаючий в Дніпрі і при цьому розмовляючий і пишучий україннською однозначно має залізний характер і сильну волю.Прошу прийняти мою шану.І прошу вибачити, що емоції і невміння правильно описати свою думку спровокували враження ніби весь текст це відповідь на Ваші тези, чи що я не допускаю що Ви праві ,чи що маю щось проти Вас.Ще раз прошу вибачити. І ще.Я не не хочу принижати свій народ.Якщо він раб -виходить я теж.Нічого радісного.Проте всі родяться слабкими і потім хтось стає сильним ,деколи в останній час.Але щоб змінитися треба хочаб спробувати поважати себе і вимагати цього від інших.І всі знають, чи здогадуються чому російськомовні читають українською і пишуть сюди російською, і чому навіть у безпечному для україномовних Львові україномовні це приймають і виправдовують.Від цього сумно. Припис: Я почав писати на ВАШ форум пане levandivka для того щоб в дискусії довести до ладу свої думки і сумніви,а не читати Ваше востроумні коментарі.Проте буду вдячний якщо Ви дохідливо для мене малограмотного пояснете чому я повинен розуміти розуміти російську.Чи не тому що Ви її розумієте?
Всі знають, а я - ні. Мені хотілось би почути, як Ви вважаєте, чому я і не тільки я пишу на російській?(для Вас пишу на українській :D)
Точно! спровокували. То не мій Форум ... А попередньо "довести до ладу" - ніяк? Ну, щоб коли до людей звертаєтеся, хоч у загальних рисах..? Ну що ви..? не повинні. багатьом надається пільга (на час опанування української грамоти).
Окупанта - жах просто! В мене рідна мова російська, я народився і живу у Львові, але ніякої окупації чомусь не помічаю.
Ищете окупантов? Так вот она я))))) Разговариваю на русском. И родным считаю русский... Хотя, теоретически родным считаю украинский, но практически выходит русский.