Цікава класифікація українських росіян

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем mota_boy, 6 чер 2007.

1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Звідки інфа???:shok::eek:

2. Bogun

Bogun Well-Known Member

Не майданчик, але все ж таки україномовний форум. Можливо для жителів Східної України - це єдиний форум (які вони знають :rolleyes:), де можна пропрактикувати українську. А про Pragma чи Руту, то правда, мізків не багато треба.

До речі про половину України. Я дивився "Аналіз Крові" на Новому каналі. Героєм програми була Могилевська, коли вона сказала, що бажала вступити на українську філологію, я ще трохи би не випав зі стільця.

Останнє редагування модератором: 22 вер 2008
  3. Степаныч

Ну вона ж пояснила чому!:)

4. Bogun

Bogun Well-Known Member

Та ще сказала, що це була мрія її життя.

5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Сообщение совинформбюро. :rus:
    По ночам слушает тайно....
    На мой взгляд - языково толерантный форум. Вполне может служить образцом - как надлежит общаться в нашей стране.
    К сожалению - нет у нас в стране нормального модератора - не допускающего крайностей...Вовремя показующего :banned: слишком зарывающимся pro- и contra- политсилам...И - не видно в волнах никого, кто такое сможет....

• Подобається Подобається x 3
  6. Городецький

Городецький Well-Known Member

Ну, хай вам, панове, якось і так, але мені огидно від неграмотних дописів. Так, я - сноб. Оскільки кострубатість викладення думки знецінює саму думку, то вже й самого автора не варто брати до уваги. А писати абищо і будь-якою мовою можна й на padonak.ru i udaff.com.

• Подобається Подобається x 2
  7. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Так у нас всегда борьба важнее результата...

8. Степаныч

Ну не знаю. По суті Ви праві, звісно. Людина викладе свою думку краще тією мовою, якою вільно володіє. З іншого боку, якщо людина не буде практикуватися, удосконалюватися у мові, то як вона нею досконало оволодіє? А найкраще удосконалюватись у мові в процесі спілкування, це загальновідомо.
    Я по собі у даному випадку суджу. От немає у мене можливості спілкуватися українською у повсякденному житті. Сім"я, оточення російськомовне на 99,9%. А на ЛФ спілкуюся із задоволенням.

Останнє редагування: 22 вер 2008
    • Подобається Подобається x 3
  9. Bogun

Bogun Well-Known Member

Це ваша думка. Зі "Степанычем" згоден, практикування - найліпше. Просто коли за вашою думкую йти, навіщо вчити іноземні мови, вони знецінюють саму думку та спершу неграмотно пишемо.

У мене майже 100 % україномовне оточення, але я теж із великим задоволенням спілкуюся на ЛФ.

10. Городецький

Городецький Well-Known Member

Ну нехай в MS Word перевіряє, хіба що ... Якщо вже стимул самовдосконалення існує.
    В Правилах ЛФ українською по білому написано що російська також сприйнятна на Форумі. Решта іноземних тут аж нідочого. Більшість дописувачів ЛФ мають володіти принаймні однією з цих двох (так вже склалося), але ж володіти, трясця, а не ганьбити. Це, нібито, справа честі кожної освіченої людини, ні?

11. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я це розумію. Так, але всерівно, цим твердженням ніколи російськомовні українці не вивчуть українську.

• Подобається Подобається x 1
  12. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Почему же? В какой-то мере мы все равно будем знать украинский. И даже если сделать форум только украиноязычным, то это проблему страны не решит.

13. Bogun

Bogun Well-Known Member

Ні, я не хочу, щоб форум був україномовний ))). Я бажаю, щоб всі наші громадяни, вільно говорили та писали цією мовою, а не в якійсь мірі. А навички приходять з досвідом та практикою. Наприклад у моєї знайомої дід зі Франції (залишився після війни). Його рідна мова була польська (український поляк), а також знав українську та російську. Він все життя прожив у Франції, але французьку не вивчив. Розумів, але не вмів говорити чи писати. Проживав у польському поселенні і йому ця мова була не потрібна та й польська громада допомогла зі громадянством (у 1945 році можна було домовитися).

14. Re:Story

А... Дошло до меня))) Просто нет ни необходимости, ни желания учить и владеть украинским языком.

15. Bogun

Bogun Well-Known Member

Ні, якщо ти бажаєш жити у мікросвіті, то будь ласка. Не бажаєш вчити, тобі вирішувати. Якої думки були про цього діда французи та навіть українці, коли дізнавалися, що проживши у Франції все життя, не знає жодного французького слова. Ну його вважали недорозвинутим м'яко сказати.

16. Re:Story

Почему прям не желаю? В школе учу))) Но помимо школы где-либо говорить и учить... на Западной Украине это нормально, но у нас тебя как минимум сочтут полным психом и идиотом)))
    Да, не выучить ни одного слова - это уж совсем!

17. Bogun

Bogun Well-Known Member

Так, я сам здивувався, як про це почув. Це в школі так. Школярі будь-що сприймуть, як прояв ідіотизму (у нас наприклад реготали над російськими словами: МЕСТОИМЕНИЯ, ПИСАТЬ). А в дорослому (адекватному) - це нормально. А ти спробуй познайомитися з україномовними друзями та все. Наприклад, я зі своїми шкільними друзями спілкуюсь українським суржиком, а вже з університетськими - більш-менш чистою мовою. Але всерівно з найкращими друзями - суржиком, хоч як це не жаль.

18. Re:Story

Наудивление, у нас тоже есть украиноговорящие люди. Ну, человек 20 на город. С 2 я знакома, но проблема в том, что именно из-за языка и вообще темы Украина - Россия мы сильно ссоримся. :sad:

19. Bogun

Bogun Well-Known Member

Більше ))))). Україна - Росія. У нас в Хмельницькому, один з найбільших ринків в Україні (росіян, білорусів та інших національностей безліч), коли ми сперечалися через ці дрібниці........ Політика для політиків та форумів :). А людські взаємини..... Ти спробуй знайти у цих людях те, що вас об'єднує, а не роз'єднує. Є за що сперечатися ))), за мову.

20. Re:Story

Спасибо за совет. Но не так-то легко обходить темы, касающиеся пусть даже не политики, пусть даже только языка... :sad: Потому что я на русском говорю, а она на украинском... Зато со временем переводить смогу легко))))

а де твій аватар? :)