Цікава класифікація українських росіян

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем mota_boy, 6 чер 2007.

1. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Відповідь: Цікава класифікація українських росіян

По темі?

Москалі індіанців не нагадують. :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Patrick

Patrick Well-Known Member

Україна наша мати , ми їй будем шанувати
    А Росія ,... вашу мать, ой вважайти ви на неї.:)

(Василь Мельникович. коломийки "Гуцул-хуліган 3")

• Подобається Подобається x 2
  3. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

В мене було декілька знайомих Могікан (чомусь всупереч Ф.Куперу вони далі існують). І єдин з них колись у 80-х вчився у МҐУ. Непогано знав російську. Точно не москаль, принаймі три мови знав. :)

4. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Хотелось бы поточнее... :)
    Фактичнее... :clapping:

5. Окріс

Окріс Member

Хто такі росіяни на Україні?! Звичайно окупанти! І справа не в тому ,як і коли і на яку територію вони потрапили.А втім ,що поводяться здебільшого Вони на Україні як панівний народ, тимчасово переживаючий тут якісь незручності.Українці ж більшості поводяться переферійно-запобігливо ,що притаманно більше для поневолених народів.
    Аргументую:В більшості випадків- впертому росіянинові відповідають російською(навіть у націоналістично-екстремісько налаштованих чисельних компаніях), українець в Україні в російському середовищі переходить на російську.Українська псевдоеліта типу займається високим мистецтвом, або вдаряється в шароварщину.Натомість російська поп-культура міцно завоювала на Україні переважну більшість умів, і чути на вулицях навіть Західної України переважно російський спів.Українська мова вважаїться переферійною.І це відчуває молодь.В наслідок вони переходять на російську,чи стійкіші заміняють по кілька слів українських на російські(шо на чо і т.п.).Шкода,але і на форумі росіяни пишуть російською.Це неповага сильнішого до слабшого.Слабші відповідають.Звичайно маючи на це високо-моральні, патріотично-необхідні і т.п. причини.Це гостинність слуги до пана.Думаю писати українською в Росію не варто й пробувати.Звідси росіяни - окупанти(браво), ми потележна сторона(жаль).

6. Re:Story

Re:Story Well-Known Member

Написано классно. НО получается, что те, кто говорят изначально на русском автоматически являются русскими?? То есть я не украинка, а русская, при том что у меня украинские корни? И еще, получается, что Россия - сильная, а Украина - слабая... Но при этом почти все украинцы уверены в противоположном!

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

От же ж мічуріни! Корені українські, а все решта..?

*А тим часом перевертні Нехай підростають... — Перевертнями Шевченко називає українців, які з корисливою метою нехтували національними та соціальними інтересами рідного народу. Асиміляцію української старшини, котрій для заохочення надавались у вічне володіння земля, села та кріпаки, російська влада почала проводити з початку XVIII ст.

Останнє редагування: 21 вер 2008
  8. kertis

kertis миється в бані

Дураки вы все. Есть такое понятие как "многонациональная Украинская нация". К этому надо стремиться. Если какой то придурок начнёт делить людей по национальностям, ему следует бить морду. Причём сразу.

Как правило первыми от национальной ненависти страдают евреи. Во Львове недавно синагогу разбомбили а в Одессе могилы евреев свастикой испоганили.

• Подобається Подобається x 3
  9. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Хто б сумнівався...
    Завжди і усюди! [​IMG]

10. Городецький

Городецький Well-Known Member

Це Ви про себе? "Изначально" це від самого народження? Ого, а я вчився говорити ...

Всі Штати геть завалені товарами виробництва Китаю і Мексики. Це означає що Штати - слабаки, а Мексика з Китаєм - сильні? Ні, це означає що більшість таких товарів як китайська техніка, в'єтнамський одяг, мексиканські продукти харчування і російська попс-культура - суть лайно і споживається бидлом.

11. Re:Story

То есть это я, что ли?:shok:

Да, я про себя... Да в принципе, и про весь город. Меня с детства учили говорить на русском. Да, в школе мы изучаем украинский, но это только 4 часа в неделю.

12. Окріс

Окріс Member

Що до Штатів і китайських,мексиканських товарів.Штати отримують сировину,робочу силу,енергоносії і т.п.-реформовані в товари за папір і фарбу-реформовані в долар.Тобто сильніша країна за цяцькований папір отримує РЕЧІ ,нехай не кращої якості.Але РЕЧІ.
    Що до російської поп-культури.Росіяни не лише продають часто не якісний товар нам за гроші(Наша гривня не має міжнародного попиту - тому це трудові гроші за які ми ще й змушені купляти у СИЛЬНИХ цяцькований папір: долари,євро).Вони використовують цю "культуру" без особливих зусиль для зросіянення українців. Але біда в тім, що ми не створюєм поп-культуру.Тому програєм.
    І ще. Боротися проти росіян невдячна ,марудна, "не демократично-модна" справа.Тому краще відстоювати своє, свого і старатись навязати, вибачте ,пропонувати це СВОЄ іншим і далеко за межами України теж.
    Допис:Шановна пані Re:Story!Дякую що звернули увагу на мій допис,але я невмію читати російською.Це моє право-не знати інших мов.І яним користуюсь

13. Re:Story

Ну.... в інших місцях Вам прийдеться користуватися словником або перекладачем. Але тут, так як це львовський форум, я перекладу для Вас. Мені не віриться, що ви не знаєте російську, скоріше, із принципу, не хочите її розуміти і ставите це напоказ. Шкода.
    Ось що я написала: "Написано гарно. Але виходить, що ті, хто розмовляє "изначально"(ну не пам"ятаю, як це перекладається) на російській автоматично стають росіянами?? Тобто, я не українка, а росіянка, при тому що в мене українські корні? І ще, виходить, що Росія - сильна, а Україна - слабка... Але при цьому майже всі українці впевнені в зворотньому!

Вибачаюсь за переклад, але українську я знаю не дуже гарно... І не люблю перекладати.

14. Bogun

Bogun Well-Known Member

Вибачте. Я не розумію. Якщо ви українську знаєте погано, то чого не покращуєте її. Я, наприклад, щоб ліпше писати польською чи англійською сиджу на форумах Польщі Канади, Англії і спілкуюсь так. Я перекладає та культурний рівень покращую. Знаєте, якщо б ви знала досконало українську, то могли рідною російською писати. А так посилаєтесь на те, що не знаєте мови.

У мене знайомі з Росії та Білорусі, які досить короткий термін проживають тут. Навпаки багато пишуть, друкують, прагнуть спілкуватися українською.

А ви, українка чи росіянка з українським корінням, яка вивчала в школі українську. Вивчіть досконало українську, а тоді пишіть рідною. А так це не повага не тільки до української, але й до російської.

Я, україномовний українець, покращую на цьому форумі українську мову, хоча і роблю деякі помилки. Де ще можливо покращити українську, як не на Львівському форумі :rolleyes:.

15. Окріс

Окріс Member

Почну з початку.Перше:І на сході і на півдні України більшість пробує розмовляти зі мною українською.Правда, часто це провокує невдалий переклад з російської когось з моїх супутників.А щодо показухи - то при совітах в українцях так вкорінили вічливу погідливість, що зараз кожному хто самостійно (без юрби)може твердо сказати ні сильнішому(і в т.ч. в побуті)- треба памятники ставити.Адже їх буде так мало!
    Друге:Українці,які розмовляють на якомусь етапі російською є нашим народом - українцями.Проте їм колись треба замислитись -хто вони.І ми україномовні українці повинні помогти зробити єдино правильний вибір,а саме :бути більш самобутніми, більш українськими.І для того щоб помогти їм , скиглення і прохання типу ляжте з нами під ноги чужакам, ми за мир тому не нищіть нас - не поможуть, рівно як і не аргументована безсила злість проти інших теж не аргумент. Рахую ,що власний,принциповий приклад не багатьох людей сильного характеру, які можуть не розуміти окупантів приверне більше сильних російськомовних українців до України, ніж пусте надування щік і трата слів мільйонів догідливих скигликів.
    Третє:Чи Росія сильна-так.Чи Україна слабка -так.Те що наші теоретики-політикани рахують по іншому, говорить лише про те що вони не вміють тверезо оцінити ні себе ,ні противника.Або що забивають нам баки і мають нас за дурнів для биття.
    Четверте:Дякую за переклад, за повагу.Дякую ,що не рахуєте лакеєм -який в своїй хаті не достоїн щоб до нього звертались як до господаря, по його.

• Подобається Подобається x 3
  16. Городецький

Шкода, що Ви не зрозуміли мого образного порівняння.

Ну от і зробіть ласку, не паплюжте.

Окріс, і Вам до пари.

17. Bogun

Bogun Well-Known Member

Я нічого немаю проти. Але тоді для чого англійську вивчати, коли спочатку ми над нею так знущаємось, що російськомовні українці над українською і то менше.

18. Городецький

Ну, якщо ЛФ - майданчик для мовних вправ, тоді так.
    А щоб Рутами-Лінґвами користуватися вміти - багато мізків не треба.

19. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Обычно люди гордятся умением. Гордость от неумения - это что-то... :)
    Хотя - возможно вопрос в кирилице...Может пора перейти на латиницу? Чтоб уж точно - отличаться от "москалей"? :)

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чому умєнієм? Ось майже половина України гордиться тим що не знає державної. І навіть більше тим, що не хоче знати...

а де твій аватар? :)