Цікава класифікація українських росіян

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем mota_boy, 6 чер 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Цікава класифікація українських росіян

Львіво,моя ціль мені і самому до кінця не ясна...:rolleyes:
    Прожити б до вечера...

• Подобається Подобається x 5
  2. ТОТО

ТОТО Well-Known Member

А мені росіяни яки живуть з дитинства у Львові нагадують серіал "загублені".Є такі люди і це не одна сім'я, які принципово не дивляться українське телебачення,а тільки російське.І в цілому все українське викликає у них огиду. Уявить що там робиться в голові коли люди живучи у Львові, дивляться тільки російські новини. :sad:

• Подобається Подобається x 1
  3. premium

premium Well-Known Member

Та майже всі росіяни, що загубились в Україні, дивляться іноземні канали. Це тільки підкреслює, що вони тут імігранти і не більше.

• Подобається Подобається x 2
  4. сотник

сотник Well-Known Member

Как не вспомнить Ломоносова (коми), который не был "Иван, не помнящий родства", а правду-матку искал и резал прямо: "В русском течет 80% финской, 12% татарской, 8% славянской крови". По свидетельству очевидцев, в середине 17 века в лексиконе московитов было лишь два слова из славянского языка: "золото и господин". Первые стихи Пушкин писал на французском языке и не известно, кем бы он стал, если бы его крепостная нянька не была великоновгородских кровей. Будучи до глубины души, как помещик - крепостник и великороссийский шовинист - царедворец, уязвлен правдой Радищева о зверином облике и тиранической сущности российского крепостничества, унизился до того, что цинично "указал" тому на плохое знание русского языка. Да и как мог знать Радищев "русский" язык, если такой только закладывался Ломоносовым, его современником. "Достоянием" же 92% "великороссов" (финов, "татар") он становится лишь в 19 веке. Да и тогда в собственно России население говорило на таком "русском", что в соседних деревнях нередко не понимали друг друга. На что обращает внимание Вл.Даль.

• Подобається Подобається x 3
  5. dArt

dArt Well-Known Member

Вы знаете, с тех пор, когда Мухтара заставили гавкать по украински (даже моя жена, чистая галичанка этого смотреть не может) , поставил спутниковую антену и подключился на НТВ+. Однако,, не преувеличивайте, это совсем не отменяет и украинские каналы. Чего только ISTV стоит с "Свободой слова". Среди всех моих русскоязычных знакомых во Львове, а их у меня, думаю поболее Вашего будет, не знаю ни одних, совсем отказавшихся от украинского телевидения, так, что думаю, Вы утрируете.

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ви знаєте ТАКІ сім"ї???:eek:

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

д'Арте... :)
    Мене нудить від українського ТБ (викликає огиду).
    Але не через мову.
    Вчора, випадково втрафив на 12, на Кєнзьора - ніч не спав. :)

8. zenyk

zenyk Well-Known Member

....почалось: в стилі "...нє дакажитє!!!..."

...а з чого ж тоді стільки бруду про український переклад? і то при тому що українські переклади робляться не просто професійними акторами, а зірками українського шоу-бізнесу!!!...

і мало того, в шановного дописувача, дивним чином вмістились дві взаємновиключні думки про:

і тут же:

....думаю, що шановний пан, або сам по простоті душевній виклав свої думки, або банально нахабно вирішив проігнорувати зміст тези на яку відповідав, адже теза була не про українське телебачення в цілому з його російськомовними програмами, а саме про україномовні передачі!!!
    конкретно про україномовні передачі було в першому реченні.....цілком зрозуміло, доступно і переконливо....для чого ж заперечувати ту тезу на яку тут же ствердно відповіли???

Додано через 54 секунди
    та хоч би сім'я dArt-а!!! ось, він сам пише:

п.с. Ви знаєте, я також не можу дивитись того мухтара, але не через то що він говорить українською (на відміну від Вас) а від того шо то дешеве російське сміття, яке не має ніякої ні художньої ні розважальної ні тим більше мистецької цінності!

9. levandivka

Зенику!
    У нас вже є гілка "Читатєль про форумлян".
    Вам завести персональну?

10. zenyk

zenyk Well-Known Member

...нічого особистого. Тільки розмова на форумі.
    просто хочеться почути думки, а не заперечення на пустому місці без жодних підтверджень, та й ше й з лігчними перкрученнями!

11. Степаныч

Зручна позиція! Так можна будь-яку дурню виправдати. Наприклад, скажете, що я ман"як, я природньо запитаю "З чого Ви це взяли?", а Ви у відповідь: "почалось: в стилі "...нє дакажитє!!!".:)

Чому відразу "бруду"? Ви можете пояснити, навіщо це робиться??? Особливо субтитрування.

Да? Якими ж це зірками, коли Ваша ласка?

Зеніку,
    навіщо ж із контексту виривати тільки те, що Ви захотіли? Читайте уважніше:

12. сотник

сотник Well-Known Member

Русофилами утверждается, что территория нынешней Московской и прилегающих областей на стыке 1-2 тысячелетий заселялась племенем славян-вятичей, ассимиляция которых с местным угрофинским этносом оказалось настолько удачной, что создала заряженный энергией и с всемирно отзывчивой душой русский народ. Но при этом, как показали раскопки захоронений тех времен, вятичи по своему археологическому статусу есть мордва. А некоторые элементы в захоронениях по славянскому типу свидетельствуют лишь о том, что это племя во времена миграции по территории славянских племен, переняло элементы славянской культуры. Много было тогда племен - бродяг.
    Среди россиян есть и точка зрения, что в так называемой мифической Куликовской битве рать московского князя составляли многие тамошние этносы, которые после победы в ней стали осознавать себя единым русским народом. А также, что после завоевания и присоединения Казани и Астрахани русский народ, растекаясь, якобы стал многонациональным(!)
    Многие россияне по разным причинам пока не в состоянии осознать, что корни их этноса не славянские, а угрофино-"татарские", что так называемое "русское государство" со всей своей надстройкой и народом порождено в 13 веке: возникло, разраслось и укрепилось как неотъемлемая материальная - территориальная, правовая, моральная и духовная часть Золотой Орды, которая возрождалась - реинкарнировалась и при смене Рюриковичей Романовыми, и при взявших власть большевиках.
    Представители славянских народов с Украины, Литвы и великоновгородских земель стали проживать в собственно Московии с 16 века. Причины их переселения известны.

13. dArt

dArt Well-Known Member

Зенык, вы абсолютно правы в том, что я не вчитываюсь во ВСЕ ваши посты (простите но отсутствие свободного времени, не позволяет оказать Вам такой чести) , а просто высказал свою мнение по данному вопросу.

Для общего развития могу Вам сказать, чт о в пакет НТВ+ входят и украинские каналы, такие , как ISTV, которых нет в открытом сателитарном доступе, а так же пакет Нейшонал Джеографик, Энимал планет, Дискавери, даже 3 канала индийских фильмов,всего 116 каналов, правда, все в ненависном Вам русском переводе.

Левандовка, телевидение смотрю на обоих языках, просто не нравится когда переводят русскоязычные сериалы, темболее некачественно, и когда кто то (гражданин Украины) дает интервью на русском, а ему накладывают украинский.

ЗЫ К стати, Мухтара, как раз любит смотреть моя жена, а не я. :)

Додано через 13 хвилин
    Ви мабуть, палкий шанувальник серіалу "Леся+Рома" нє? :cowboy:

14. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

http://kontrakty.com.ua/show/ukr/article/34/27200810663.html

Але от Мухтара ми нещодавно обговорювали, оскільки його показ перед ТСН, то частенько втрапляю на кінцівку...
    Все б нічого ...але чого в кінці фільму міліція завжди бухає в найширшому значені цього слова ... спочатку втрапив на попойку усього відділу, в інший раз як жінки слідчі бухали коняком ... дивна тенденція ...

15. zenyk

zenyk Well-Known Member

якшо почати з найяскравіших - то Богдан Ступка!

Додано через 10 хвилин
    ну роки прожиті в культурному середовищі Західної України принаймі дали Вам можливість оволодіти вмінням культурно хамити....

16. Степаныч

Згоден, зірка, справжня зірка, а не шоу-бізнесу. От і цікаво мені знати:
    - кого дублював
    - як від цього виграв продубльований ним персонаж
    - що краще: чути "оригінал", та якщо ще актор відомий, чи дубляж навіть такого чудового актора, як ступка? Невже Ви справді вважаєте, що бачити відомих акторів, навіть у рекламі, які розмовляють українською, при цьому знаючи, що вони українською ні бум-бум, комусь приємно? І яким чином цей дубляж сприяє розвитку української мови? У ЧОМУ СЕНС, ЯКА МЕТА???

На моє переконання, усе це не просто дурня, це злочинна дурня. Вона принижує українську, українців, владу України, яка цю дурню запровадила. Тьфу!

От львівяни пишаються, що практично усі знають польську. Це ж добре! А якщо будете знати ще й російську? Це ж ще краще! І ви ж її знаєте! То навіщо прикидатися ідіотами "моя твоя не панимает"????????

17. levandivka

Степаничу!
    Гілка про росіян українських.
    +1, прикидаюцця ідіотами.
    Деякі.:)

18. Степаныч

Я шось не чув, щоб українські росіяни вимагали, ба навіть щоб просили/пропонували дублювати українські фільми російською!

19. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Где то с месячишко назад..на одном из каналов наткнулся на чернобелый фильм..шел спекталь "Анна и Командор" ..на чисто украинском языке!!
    Очень качественный перевод ..и Богдан Ступка и Ада Роговцева..тааааакие маааалоденькие!!!!:radist:

20. zenyk

zenyk Well-Known Member

це абсолютно не значить що на українському телебаченні слід транслювати передачі польською мовою, навіть коли оригінальна їх мова є польською!

а де твій аватар? :)