Цікава і корисна інформація з мережі про прості речі, потрібні для життя і здоров'я.

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Оля, 10 січ 2015.

  1. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Ні. То від слова bind, binder...
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Hyligan

    Hyligan Іронічний

    Може бути...можливо вони навіть спільнокориневі :scratch_one-s_head:
     
  3. Lvivska Kvitka

    Lvivska Kvitka Well-Known Member

    :)))ага,щось типу того
     
  4. Hyligan

    Hyligan Іронічний

    Годівничка для птахів.

    [​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Anilka

    Anilka New Member

    ось тут э декілька цікавих порад, може комусь будуть потрібні.
     
  6. Оля

    Оля Старожилка форуму

    Чому не можна кип'ятити воду по кілька разів?
    [​IMG]

    Дивно, чому про це ніхто не говорив раніше, адже все досить просто! Щодня ми повторюємо одну й ту ж помилку, яка повільно нас вбиває... Ось чому не можна кип'ятити воду повторно!

    Про це вам повинні були розповісти на уроці хімії, але не розповіли. Справа в тому, що будь-яка водопровідна вода містить масу "лівих" речовин і мінералів. Коли ви їх підігріваєте, їхній хімічний склад змінюється. Вода, яка випаровується в процесі кипіння, доставляє ці хімікати вам в легені. А ті, що залишаються у воді, потрапляють у ваш організм разом з гарячим напоєм.

    Чим частіше ви будете кип'ятити одну і ту ж воду, тим більш імовірним є важке отруєння організму такими речовинами, як миш'як, нітрати і фторид. Корисні мікроелементи, як наприклад солі кальцію, також можуть перетворитися на отруту і викликати, як мінімум, камені в нирках.

    Ось як діють деякі елементи при повторному кип'ятінні води:

    Миш'як
    За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, питна вода є найбільшою загрозою отруєння миш'яком. Ця речовина діє не відразу - він, як прихований ворог, вбиває повільно і болісно. Наслідки від його споживання виявляються лише через роки: ураження шлунково-кишкового тракту, цукровий діабет, хвороби серцево-судинної системи, периферична невропатія, порушення функції нирок, ураження шкіри і навіть рак.

    Нітрати
    Кожен день ми споживаємо певну кількість нітратів, які знаходяться в грунті, воді та повітрі. Але якщо ця хімічна речовина піддається термічній обробці, як наприклад при кип'ятінні води, то утворюються нітрозаміни, які є канцерогенами і вельми небезпечні для здоров'я. Накопичуючись, вони сприяють розвитку раку, в тому числі раку яєчників, товстої кишки, сечового міхура, підшлункової залози, шлунка і стравоходу, а також раку крові.

    Фтор
    Думка з приводу токсичного впливу фтору неоднозначна. Однак більшість вчених стверджують, що фторид, який утворюється при повторному кип'ятінні води, становить потенційну небезпеку.

    На підставі 27 досліджень, які проводилися протягом 22 років, представники Гарвардського університету дійшли висновку, що фтор справляє негативний вплив на розумовий і фізичний розвиток дітей. Результати роботи були опубліковані в Environment Health Sciences. З них чітко випливає: фторид знижує IQ дітей. Для жінок він небезпечний ще й тому, що призводить до безпліддя.

    Чому не можна кип'ятити воду по кілька разів?
     
  7. Lvivska Kvitka

    Lvivska Kvitka Well-Known Member

    Мені мама завжди про це говорить,але я не розуміла,що в цьому такого поганого.Тепер знаю)
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

а де твій аватар? :)