Цигун і християнство

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Оля, 14 чер 2008.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 1
  2. ovod

ovod Well-Known Member

почну з термінології....життєва енергія шо використовується у різних практиках називається по-різному - кі в японії...чі в китаї...прана в індусів...дух святий в християн....все це одне і теж...тільки з різних позицій....

далі...меридіани....їх називають провідниками енергії....тільки непонятно де ті канали беруться і як вони утворені....і шо то за така енергія...

по теорії розрізняють 12 меридіанів і вважається шо вони міняються протягом доби.....шо необовязково....може бути швидше може проскакувати.....може затримуватися.....
    взагалі-то в мене трохи інше трактування меридіанів ніж в тих джерелах шо я натикався і тих перших сайтів шо я шойно повідкривав.....
    там йде привязка до органів..воно і так...і трохи не так....
    меридіани - це стан організму в процесі якого шось відчувається....і локалізація того відчуття найсильніша в деяких точках або може, але не обовязково, вздовж деякої лінії...це може бути а може і не бути....
    тобто меридіанів у всіх немає....вони появляються...випадково...трошки...але не весь час......це стан організму.....

конкретніше.....меридіан толстой кишки це стан щастя...от коли людина щаслива - в неї "відкрився" меридіан толстой кишки тільки навряд чи вона скаже вздовж якої лінії вона щаслива...
    меридіан печінки включається тоді коли людина багато думає.....
    тонкої кишки - відчуття свободи...легкості....
    шлунку - відчуття сильної впевненості.....
    і тд....якшо цікаво то можу продовжити.....а зара вибачайте...йду їсти...

3. Levko

Levko Well-Known Member

Зовсім не одне і те ж.
    Люди котрих ви читали самі заплуталися і заплутують інших...
    В в Писанні про Духа Святого говориться як про Особу зі свобідною волею. Написано, що Він говорить, засмучується, докоряє, тішиться, дозволяє, не дозволяє... Ці всі ознаки може мати тільки повноцінна Особистість, а не якась абстрактна сила.
    Тому Дух Святий в християн- це зовсім не якась там "життєва енергія" як в індусів, японців, чи китайців.

• Подобається Подобається x 2
  4. ovod

ovod Well-Known Member

ви спілкуєтеся з Ісусом? чим? тільки словами? от власне....не тільки.....те саме і в китайців і індусів....тільки вони це по-іншому називають....а яблуко як хоч називай....від того воно солодшим не стане....

ви Його відчуваєте, а не абстрактно спілкуєтеся через молитви і не абстрактно відчуваєте Його прояв.......так само і китайці...
    слова абстрактні....тільки відчуття реальні......

5. Levko

Levko Well-Known Member

Ви, просто, прийняли хибну думку інших людей, і відштовхуєтеся від цього.
    Слово ж Боже ж каже інакше, каже що не те саме.
    Я відштовхуюся у своїх судженнях саме від Слова Божого, бо Воно є певнішим за слово людське...

6. ovod

ovod Well-Known Member

ну так...точка відліку в нас різна......

7. консультант

Ця тема настільки складна, що навіть не знаю, як писати, щоб не заплутатись. Тут потрібен просто індивідуальний підхід.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

В жодній релігії світу нема того, що є у християнстві: Бог є любов. І в тому вже велика різниця.

9. prox

prox Well-Known Member

Для християнина в цигуні немає потреби. Християнин зцілюється силою і волею Божою і при потребі сам зцілює інших.

10. ovod

ovod Well-Known Member

може й так.....а може і ні....
    потрібно влізти трохи глибше...на поверхні того не видно.....

---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:55 ----------

так в тому ж і суть шо воно принаймі частково взаємоповязане...

11. Levko

Levko Well-Known Member

Яким чином взаємопов"язано?

12. prox

prox Well-Known Member

Взагалі нічим не пов"язане, а вільний час забирає. Краще цей час постом і молитвою заповнити.

13. ovod

ovod Well-Known Member

мені випадково підказали з чого почати...так шоб було хоч трохи понятно з ваших позицій....
    і якшо врахувати
    переродження себе і є частиною тренування.....
    тренування духу є і в них і в християн.....принаймі мали б бути.....
    для тренування на сході можуть використовувати і наркотики....в цьому якраз і проявляється сила духу.....тільки слабкі духом не можуть їм протистояти і впадати від них в залежність.....як і від алкоголю.....понятно шо в міру повинно бути....вся справа в тому шо міра для кожного різна...це вже інше питання.....

залежність це перш за все слабкість духу......і винити в цьому ці засоби це те саме шо звинувачувати ніж який може завдати смертельної рани.....
    те шо не вбиває робить нас сильнішими.....а в тепличних умовах дух не розвивається......це добре якшо в теплиці будеш весь час....а якшо попадеш десь інакше?....це може зламати зразу.....
    є різні варіанти.....десь справді дурньою займаються....а десь шось толкове роблять.....так як і в християн...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А слова Ісуса про те, що ніхто не ввійде в Царство Небесне, як тільки не через Нього Самого не дають шансів іншим релігіям.

15. ovod

ovod Well-Known Member

ви ж самі колись казали шо не тільки ті шо ходять до церкви і не тільки християни можуть спастися....

а тут він каже інакше.... Ісус Дух?

16. консультант

Для всього є свій час... . Я без консультацій знаю коли постити, коли молитись, а коли цигун займатись. Одне діло філософствувати про високі матерії, інше займатись реальною справою. І взагалі, якби Ви усвідомлювали суть цигун, то думаю дурниць би не писали.

17. консультант

Це відео для тих, хто християнську віру не може відрізнити від християнського фанатизму. Може воно хоч трохи витягне декого з первісно-общинного ладу і приведе в сучасний світ добра та любові... .

http://www.youtube.com/watch?v=Wcnd5dnWjhs

а де твій аватар? :)