ну так знову пора)...... п.с. в мене натхнення вечерком в основному настає....в день я серйозне не пишу... почну з термінології....життєва енергія шо використовується у різних практиках називається по-різному - кі в японії...чі в китаї...прана в індусів...дух святий в християн....все це одне і теж...тільки з різних позицій.... далі...меридіани....їх називають провідниками енергії....тільки непонятно де ті канали беруться і як вони утворені....і шо то за така енергія... по теорії розрізняють 12 меридіанів і вважається шо вони міняються протягом доби.....шо необовязково....може бути швидше може проскакувати.....може затримуватися..... взагалі-то в мене трохи інше трактування меридіанів ніж в тих джерелах шо я натикався і тих перших сайтів шо я шойно повідкривав..... там йде привязка до органів..воно і так...і трохи не так.... меридіани - це стан організму в процесі якого шось відчувається....і локалізація того відчуття найсильніша в деяких точках або може, але не обовязково, вздовж деякої лінії...це може бути а може і не бути.... тобто меридіанів у всіх немає....вони появляються...випадково...трошки...але не весь час......це стан організму..... конкретніше.....меридіан толстой кишки це стан щастя...от коли людина щаслива - в неї "відкрився" меридіан толстой кишки тільки навряд чи вона скаже вздовж якої лінії вона щаслива... меридіан печінки включається тоді коли людина багато думає..... тонкої кишки - відчуття свободи...легкості.... шлунку - відчуття сильної впевненості..... і тд....якшо цікаво то можу продовжити.....а зара вибачайте...йду їсти...
Зовсім не одне і те ж. Люди котрих ви читали самі заплуталися і заплутують інших... В в Писанні про Духа Святого говориться як про Особу зі свобідною волею. Написано, що Він говорить, засмучується, докоряє, тішиться, дозволяє, не дозволяє... Ці всі ознаки може мати тільки повноцінна Особистість, а не якась абстрактна сила. Тому Дух Святий в християн- це зовсім не якась там "життєва енергія" як в індусів, японців, чи китайців.
ви спілкуєтеся з Ісусом? чим? тільки словами? от власне....не тільки.....те саме і в китайців і індусів....тільки вони це по-іншому називають....а яблуко як хоч називай....від того воно солодшим не стане.... ви Його відчуваєте, а не абстрактно спілкуєтеся через молитви і не абстрактно відчуваєте Його прояв.......так само і китайці... слова абстрактні....тільки відчуття реальні......
Ви, просто, прийняли хибну думку інших людей, і відштовхуєтеся від цього. Слово ж Боже ж каже інакше, каже що не те саме. Я відштовхуюся у своїх судженнях саме від Слова Божого, бо Воно є певнішим за слово людське...
Ця тема настільки складна, що навіть не знаю, як писати, щоб не заплутатись. Тут потрібен просто індивідуальний підхід.
Для християнина в цигуні немає потреби. Християнин зцілюється силою і волею Божою і при потребі сам зцілює інших.
може й так.....а може і ні.... потрібно влізти трохи глибше...на поверхні того не видно..... ---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:55 ---------- так в тому ж і суть шо воно принаймі частково взаємоповязане...
мені випадково підказали з чого почати...так шоб було хоч трохи понятно з ваших позицій.... і якшо врахувати переродження себе і є частиною тренування..... тренування духу є і в них і в християн.....принаймі мали б бути..... для тренування на сході можуть використовувати і наркотики....в цьому якраз і проявляється сила духу.....тільки слабкі духом не можуть їм протистояти і впадати від них в залежність.....як і від алкоголю.....понятно шо в міру повинно бути....вся справа в тому шо міра для кожного різна...це вже інше питання..... дехто пропонує так духовність перевіряти)....якшо випити стакан горівки і все буде добре....не спянієш і не поведе....то знач ти в духовності....тобто сильний духом.... залежність це перш за все слабкість духу......і винити в цьому ці засоби це те саме шо звинувачувати ніж який може завдати смертельної рани..... те шо не вбиває робить нас сильнішими.....а в тепличних умовах дух не розвивається......це добре якшо в теплиці будеш весь час....а якшо попадеш десь інакше?....це може зламати зразу..... є різні варіанти.....десь справді дурньою займаються....а десь шось толкове роблять.....так як і в християн...
А слова Ісуса про те, що ніхто не ввійде в Царство Небесне, як тільки не через Нього Самого не дають шансів іншим релігіям.
ви ж самі колись казали шо не тільки ті шо ходять до церкви і не тільки християни можуть спастися.... а тут він каже інакше.... Ісус Дух?
Для всього є свій час... . Я без консультацій знаю коли постити, коли молитись, а коли цигун займатись. Одне діло філософствувати про високі матерії, інше займатись реальною справою. І взагалі, якби Ви усвідомлювали суть цигун, то думаю дурниць би не писали.
Це відео для тих, хто християнську віру не може відрізнити від християнського фанатизму. Може воно хоч трохи витягне декого з первісно-общинного ладу і приведе в сучасний світ добра та любові... . http://www.youtube.com/watch?v=Wcnd5dnWjhs