Цигун і християнство

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Оля, 14 чер 2008.

1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: Цигун і християнство

Ви вважаєте. що голковколювання та припікання протипоказано для християнства...? Вони успішно практикуються християнами, хоч так само древні, як цигун і базуються теж на понятті енергетичних меридіанів.

Це ніхто не знає, лише Бог. Я знаю лише про результат.

Кожен із свого отримує частку. Коли священники будуть безкоштовно допомагати людям, тоді це саме робитиму я. Вони мої духовні отці на Землі і я беру з них приклад.

Взаємно !

Дякую, пане Мих.. хоч Ви мене можливо трохи розумієте.

• Подобається Подобається x 3
  2. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Цигун, в центрі якого Христос мабуть не той цигун, який виник на сході, а видозмінений з невивченими наслідками для духа людини. Тому і сумніви і заперечення. А якщо врахувати й матеріальну зацікавленість, то картина ще непривабливіша.
    Є пожива для тіла, а є пожива для духа. Що ми споживаємо, такі ми і є.

3. консультант

• Подобається Подобається x 4
  4. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

:y:

5. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  6. harmony

harmony Well-Known Member

Консультанте, я бачу ви багато тямите в цигун. Мене цікавить, де можна пройти нормальну школу по цигун і який автор по цигун є найбільш реалістичним і доступним ?

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

пропоную нове питання до обговорення, оскілька вже сумістили цигун і "християнство":
    християнство і "дєтка" порфирія іванова!...
    оце сила!..
    оце оздоровлення!...

8. harmony

harmony Well-Known Member

:)) Пупере, ви на провокатора не подібний, а провокуєте на те, щоб хтось сказав, що воно краще допомагає ніж Бог. Не хорошо....:)
    Я знаю чоловіка, який займався йогою та моржуванням. Після того, як дістав інсульт і два інфаркти, припинив ці заняття і тепер займається тільки прийомом аспірину або кардіомагнілу, шоб не повторилась біда.
    Якщо дивитись згідно Біблії "вправи тілесні корисні, але духовні - понад усе".

• Подобається Подобається x 1
  9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Чи вигадали люди щось більш безглузде, ніж ділити Бога?

10. консультант

Та не про поділ Бога мова йде, а про сумісність, чи не сумісність цигун з християнською наукою. Так як я більшу половину свого життя цікавлюсь тим цигуном, то відповідаю, що цигун може бути сумісним х християнською наукою, але не на даний час. Це станеться тоді, коли минуться ті люди, які представляючи інтереси церкви і не маючи елементарних понять в фізіології, медицині та психології, критикують цигун, відносячи все до нечистої сили та Сатани. Найлегший варіант - все що не розумієш віднести до сатанизму, самому одівши лавровий вінок святості. В чому я можу критикувати роботу космонавтів, якщо в цьому нічого не петраю.
    Так само, як деякі священники, не маючи нормальної освіти, пропхались в семинарію, і купивши парафію, вчать викоких матерій, сами в душі залишаючись такими ж, як до семинарії... .

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Про поділ. Цигун - це частина буддистської практики. Одні люди собі сформулювали образ Будди, інші Христа, і ніхто не вважає за потрібне обгрунтувати як Будда і Христос співіснують в одному просторі. Мало того, ті що хрестяться справа наліво клянуть на чому світ стоїть тих, хто хреститься злів направо. Чи щось більш безглузде, я питаю?

12. консультант

Цигун - частина буддистської практики для тих, хто під час занять звертається до Будди. Особисто я звертаюсь до Ісуса Христа, тому цигун для мене є частиною християнської практики. Хто з християн цього не сприймає, заперечувати і переконувати не буду. Кожен Іван має свій план... .:)

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну і я про те ж. Ви можете звертатися хоч до Аллаха чи Зевса.

14. ovod

ovod Well-Known Member

ну так розказуйте....розказуйте.....як не проводити просвітницьку роботу)....то і далі така ж ситуація буде.....консерватизм рулить.....
    мене тоже весь час цікавила ця тема......

15. консультант

А що розказувати?:) Я закінчив, далі без слів... .:)

16. ovod

ovod Well-Known Member

взагалі-то ваш допис зара зникне як тоді)))).....

ну тоді я почну як зберуся з думками....

17. консультант

:haha: :good: Я в шоці, допис зник. Чим Ви займаєтесь?:)

18. ovod

ovod Well-Known Member

чаклую потрошки))))....не тільки ви тим займаєтеся))))

19. консультант

Після зникнення кількох моїх дописів не маю бажання щось тут писати.

20. ovod

ovod Well-Known Member

а де твій аватар? :)