Відповідь: Цигун і християнство Jaguar тут написав все вірно. Християнство є певним духовним прозрінням, і це інший погляд на речі, інший світогляд. Євангеліє має якби шкаралупу, через неї тільки можна ввійти всередину, інакше не виходить. До моменту навернення, чи як пише Євангеліє, „відкриття очей”, це щось труднозрозуміле, нецікаве, часом навіть дратує. Лука так пише про зустріч з Ісусом двох Його учнів: і далі Без моменту „пізнання Його” можна трактувати чи намагатися зрозуміти Біблію як завгодно, але це трактування буде просто „від світу цього”.В мові Євангелія слово „світ”означає світ людських стосунків після гріхопадіння, суспільство з його нерівністю, несправедливістю, неправдою.На іконах зіслання Святого Духа в нижній частині зображений Космос, тобто цей самий світ, в темряві, під кількома оболонками, його сумний вигляд контрастує з Богородицею і Апостолами, на яких зійшли Дух у вигляді язиків полум"я... Та ні, все творіння є добрим... Буття 1. 31 : І побачив Бог усе, що вчинив. І ото, вельми добре воно!
Відповідь: Цигун і християнство Якось ці два дописи суперечать один-одному. Чи для Бога нерівність, несправедливість і неправда є добрими ? Не буду йти далі по аналогії можна багато куди зайти із моєю фантазією. Можна зробити хіба уточнення що він це сказав до гріхопадіння. А от тепер не відомо що він "думає" і "скаже" про це що існує.
Відповідь: Цигун і християнство Шановний, а Ви написали то якось схоже на: християнство - то шкідлива звичка. Не все, не все...
Відповідь: Цигун і християнство Хто знає, якщо релігія переростає в одержимість та нав'язливість тоді можливо і так. А це що я навів це приклад, можна не бути один ні іншим і знати що то таке. А якщо чесно в мене дядько алкоголік, я знаю що то таке зі сторони, але ж я не є таким, я робив свої висновки по вчинкам тої людини. Так і з християнством, я читав біблію, спілкувався із людьми, котрі сповідують(чи вважають що сповідують) християнство, а тому можу робити власний висновок. Сліпо подаючись кудись у якісь філософські, політичні чи релігійні течії, це вже, як на мене, не зовсім коректно. Власне ви тоді на себе берете якісь забов'язання. А якщо ви(в загальному сенсі) не повністю обізнані у всьому, то це вже сліпе наслідування.
Відповідь: Цигун і християнство Не спорю... БОГ - Абсолютний; ВІН учора, сьогодні й назавжди той же; незмінний; Любов. Додано через 7 хвилин Ви хочете сказати, що зробили правильний висновок в тому випадку, і через те зробили правильний висновок про християнство?
Відповідь: Цигун і християнство Це мій власний висновок. Я б вам ще і про священників і про інші речі розповів, але то цього не стосується. Якщо вас християнство гріє і ви живете по моралі, тоді вірте ніц проти не маю. То є ваш вибір. А я зробив свій, свобода і пошук.
Відповідь: Цигун і християнство Просто в біблії слово "світ" вживається в двох значеннях – світ як творіння Боже, як всесвіт, і світ як людське суспільство (в українській мові є ще слово „мир”, „мирський”, „в миру”),і воно виражається по-грецьки одним словом – космос. ( в цьому реченні в грецькому оригіналі тричі вжито слово „космос”, але значення – трохи різняться)...
Відповідь: Цигун і християнство Я співчуваю вам і вашим близьким у практичному досвіді по цілительству. Одне діло захоплюватись, інше діло вивчати. Про які здібності лікувати ви говорите, якщо ви поняття не мали. що робили...? У вас і не було ніяких здібностей, тому що ви по повній прогамі співпрацювали з темними силами, приносячи лише шкоду людям, собі і своїм близьким. Хто вам сказав, що можна займатись духовними практиками, не потрібно духовного наставника, у вашому випадку - Ісуса Христа? Тому все, чим ви нібито володіли, якщо володіли, а не просто рішили пофантазувати, відійшло від вас. Будь-яка духовна , виконана без звернення до Бога носить діаметрально протилежну суть - неналежну Божим принципам. Папа Римський присвоїв Джуні Давіташвілі, в якої я проходив курси, звання бакалавра цілительних наук. В спеціальну методику розвитку і вдосконалення цілительства крім молитв, входить медитація, цигун та аутотренінг, який включає в себе поняття трансу. Крім того я особисто знаю в Польщі двох високопоставлених римо-католицьких священників, які теж вивчають ці системи і навіть успішно займаються кунг-фу. Вже 30 років я вичаю все це, а більше 20-ти років займаюсь цілительством і нічого від мене не відійшло на відміну від вас. Методом радіостезії, я знайшов вже біля 20-ти чоловік безвісти зниклих, яких поховали, як християн, а то їх рідним жити не хотілось, всі роки ходили в здогадках. Поїдьте в Шпильчну, що перед Бібркою і запитайте звідки там криниці з водою. Геологи відмовились шукати там воду, тому що кругом тверда порода, а я знайшов вже більше 10-ти місць, на яких люди викопали собі криниці і води повно. Кільканадцятьом десяткам людей передбачив смертельну небезпеку, чим уберіг їх і їх близьких, біля 10- ти чоловік вивів з стану коми та двох клінічної смерті / син одного з Львівських священників з високим духовним саном, можу дати адресу, тепер цей син закінчив духовну семинарію і вчиться в духовній академії/, сотням допоміг у визначенні і постановці правильного діагнозу, дав консультацію про доцільність, чи недоцільність хірургічної операції, поїздки, підписання договору, зміни місця проживання, роботи, аналіз морально-психологічної ситуації в сім"Ї, колективі, на роботі і так далі... Тепер скажіть, що поганого в цьому...? Ще раз нагадую вам словах Ісуса Христа:" Не по словах судитиму вас, а по ділах ваших". Одне діло займатись пустословством, інше показувати реальний результат роботи. Якщо душа людина сіяє зсередини, щоденно дякуючи Богові за ласку і турботу, за все чого вона досягла, ніяка нечисть не зможе зашкодити їй. Якщо людина ходить, як блудний син і не знає до якого берега примкнути, спокушуючись на різні спокуси, то пристати до злого не виникає проблеми. Якщо сонце світить на болото, то від того воно бруднішим не стане. Бог - це Любов. Я люблю всіх, хто перебуває в любові, а не шукає зла, яке виражається в єхидності, підлості та підступності. Я радію, коли бачу, що допомагаю і іншим, і радію, коли інші допомагають комусь. Робитись праведним, базуючись лише на словесній болтовні, не маю такої звички. Чим би я не займався: цигун, парапсихологією, біоенергетикою, карате, медитацією і т.д., якщо я бачу, що завдяки цьому приношу користь людям і люди ходять щасливі, усміхнені, то буду цим займатись цим і ніхто мені не суддя, лише один Господь Бог. Якщо буде потрібно, я готовий віддати душу свою, щоб врятувати когось Чомусь замість того, щоб перебувати в Світлі та Любові, деякі люди мають схильність ходити в Темряві, перебуваючі в незрозумілому шизоференічно- нав"язливому стані... PS: Вибачаюсь. але не міг оминути допис Калиниченка, тому що за цими питаннями стоять тисячі. якщо не мільйони таких, як я. Дякую адміністрації, що не викинули з форуму і дали змогу відповісти.:y:
Відповідь: Цигун і християнство Майже на 100% згідний із консультантом. Не враховуючи Ісуса Христа і уточнення якого Бога на всі 100%. А це те що хтось там із священиків займається йогою, конг-фу, карате та іншими не християнськими методиками, ще не означає, що вони є чіткими послідовниками християнської релігію. Там всілякі масони, ордени тамплієрів і тд вже давно бавились таємними знаннями(враховуючи не християнські).
Відповідь: Цигун і християнство Щодо першої частини вашого допису, тут я згоден, і навіть поставив би вам карму. Це було неусвідомлене спілкування з темними силами, і шкоди принесло багато... А вчителі в мене були, з книжок такого навчитись важко, і потрібна певна окультна ініціація, хоча... знаю і самоучок.Тільки тоді я був напіватеїстом, хотілось допомогти людям, але й грошей хотілося. Зараз, через роки, дехто з ким ми починали, покинув займатись цілительством, а мій хороший знайомий продовжує займатись цими практиками, і одночасно щонеділі ходить до церкви, незважаючи що Церква негативно відноситься до цього, і мотивує це подібно до вас, тобто своїм бажанням допомогти людям. Я вас не осуджую, якщо ви так сприйняли мій допис, вибачте. А чому займатись практиками, що розвивають енергію в людині, погано, несумісно з християнством, для себе я вирішив, прочитавши деякі твори єп.О.Мілеанта http://psylib.org.ua/books/milea01/txt16.htm, а ще протестантського пастора Курта Коха. http://blagodat.spks.ru/b_books2.htm , але насамперед із Святого Письма, волхви і провидці, описані, наприклад в Діяннях, теж допомагали людям...
Відповідь: Цигун і християнство Священник - це ще не Церква і тим більше не Бог. Священник - це лише одна міліардна, якщо ще не менша частина Церкви. Всі християни разом з Ісусом Христом являють собою Церкву - Тіло Христове. Люди - це члени Тіла Церкви - Тіла Христового, Головою якого є Сам Христос. Якщо члени Тіла Христового відчувають мою допомогу і вдячні мені за це, значить Церква сприймає це. Ті статті, що ви навели - це чергові статті ширпотребу, які списують проповідники один в одного, надимаючись своїм убогим розумом. Відносно того, що я роблю і мені подібні, вони відношення ніякого не мають. Я не займаюсь ні ворожбою, ні магією, ані не вивчаю окультні науки. Відносно парапсихології, скажу що там крім негативу є багато корисних речей, пов"язаних з вірою в Бога та захисту від різної нечисті за рахунок цієї віри. Для того Бог дав людині розум і право вибору, щоб вчилась і зробивши висновки, приймала рішення. Набагато легше, підкувавшись теоретично, виступити перед публікою на сцені і одночасно з проповідуванням обливати своїх сестер та братів різним брудом і вішаючи лапшу на вуха, заробляти моральні дивіденти в наївної публіки. Одні закликають, що переливати крові - гріх, другі бояться зачіпитись за шось їм незрозуміле, дивлячись на все упереджено і в кінцевому рахунку самі пролітають, як фанера над Парижом. Все казатиму, хто б і що не казав :" Не пословах судитиму вас, а по ділах ваших..." Деякі "пастори" теж на сцені зцілюють людей, їм нібито можна, бо вони від Бога, а всі решта, крм них цілителі, від сатани... Те що церква /духовенство/ погано відноситься до цього, то вона і до багато чого відноситься погано, в тому числі і до голубих, наркоманів, злодіїв і їм подібних, то чому серед священників так багато збоченців...? Хто їм дав право міряти всіх під одну мірку...? Якщо я їм рис, ношу китайський одяг та взуття, користуюсь побутовою технікою китайського виробництва, то що значить я сповідую чужу релігію. В будь-якій науці є своє раціональне та ірраціональне зерно, залежно який його внутрішній зміст Для мене карате, цигун, тай-цзи-цюань - це система занять, яка відіграє в мене важливу роль в процесі фізичного самовдосконалення і носить зовнішній зміст, фізичний. Молитви в стані медитації носить внутрішній зміст - духовний, що являється основою. Під час служби в армії ми вивчали прийоми самозахисту, де входили елементи з східних одноборств, тощо я мав відмовитись, бо це не личить християнину...? Дехто боїться слова "медитація", як чорт ладану. Медитацыя походить выд латинського слова "meditor" - розмірковувати. Навіть, якщо взяти походження древньоіндійського значення, воноозначає-"сприймати реальність, такою, як вона є". То що поганого в тому коли людина розслабившись, розмірковує про Бога і звертається до Нього в молитві...? Не нам судити їх. Ніколи не зможу сказати щось всупереч їм, тому що це люди готові на самопожертву і ім"я Боже, я знаю їх. Інтернет - добра справа, але там пишуть, як слова Істини, так і все, що кому в голову встріле. Шевченко казав:" Чужого навчайтесь і свого не цурайтесь"... А те, що ви згадали за волхвів та провидців, то згадайте ше й за книжників та первосвященників, які кричали, щоб розп"яти Ісуса Христа...
Відповідь: Цигун і християнство Ну якщо моя власна думка суд, тоді я їх засуджую. Але, власне, люди на двох, чи трьох, чи більше стільцях сидять і гріють дупу. Якщо що займаються наприклад конг-фу, а якщо що ревні християни. Ну от ви згадали золоті слова. Але що для нас є рідним, а що є чужорідним. Ви займаєтесь чужоземними практиками, сповідуєте чужоземну релігію(ці висновки я роблю з ваших слів) і не потрібно ображатись якщо що. Читання це добре і сповідування, але образи і закиди в інший бік нікому не личить, хоча в християнський культурі безліч епітетів для засудження усього не такого. За то я тут не згадував, певно хто інший. ЗІ: Цей світ такий різнобарвний і цікавий завдяки безлічі культур, кожна з яких містить хоч краплину раціональності і духовності.
Відповідь: Цигун і християнство Я вибачаюсь, SatYr, це вас не стосується. Відповідь вам тільки перший абзац, все решта - відповідь Калиниченку.
Відповідь: Цигун і християнство Про китайські практики я небагато знаю, але, якщо , наприклад, взяти хатха-йогу, то вона невіддільна від загальної системи йога, в неї входять вчення про всесвітню енергію – прана, вчення про чакри, тобто енергетичні центри всередині людини, в систему хатха-йоги входять асани(часто вони взяті з язичницьких індійських ритуалів), але обов”язково з зосередженям на певних чакрах, дихальні вправи – пранаяма( їх метою є накопичення в організмі енергії прана), вправи з концентрації уваги, візуалізації, і, звичайно, медитації, які в корені відрізняються від християнських медитацій (в католицизмі це дійсно роздуми над певними подіями з Євангелії – читав духовні вправи засновника єзуїтів), і є бездумним повторенням мантр, які часто є іменами індійських богів( початкуючим йогам вчителі про це не говорять). Навіть коли людина займається хатха-йогою просто для оздоровлення, все одно в ній мимоволі формується індуїстська релігійна свідомість. Мені чомусь здається, що китайські практики цигуну теж мають свою філософську і релігійну складову, і людина, що займається цигуном, теж проникається своєрідною далекосхідною релігією-філософією.:ninja: А щодо того, що „не по словах, а по ділах”, то діла – вони різні бувають, і не всі діла узгоджуються з Божою волею, „хіба ми не Ім'ям Твоїм пророкували, хіба не Ім'ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім'ям Твоїм чуда великі творили?”.
Відповідь: Цигун і християнство Мене абсолютно не цікавлять питання чакр, прани, свесвітньої енергії, а тим більше мантр. Мені вистачає того, що я знаю, що є Бог і він все наповняє, в тому числі і повітря. Навіщо мені мантри, якщо я маю молитви. Елементи самозахисту я вивчав і буду вивчати, тому шо віра без діл мертва і черезмірна надія на Боже Милосердя - важкий грі, хула проти Святого Духа. Від дитиньства по теперішній день я не блудив і не блуджу. а йду цілеспрямовано туди. куди вважаю за потрібне. Те що ви написали цитату з Біблії, я міг би й написати цитату про дари від Святого Духа, про молитву праведного, але не бачу в цьому сенсу. І зрештою... В кінці-кінців - це якась дурня взагалі... Чому я маю оправдовуватись перед кимось ? Добре кажуть:" Вік живи, вік учись". Власне в тому і різниця між віруючою людиною та невіруючою. Невіруюча людина рве і метає, намагаючись щось комусь доказати, а віруюча просто намагається жити з Богом і дотримуватись Божих Законів та християнської моралі, ні перед ким не оправдовуючись, лише перед Богом. Тому то узагальнюючи все до тепер мною написане, мені смішно з самого себе:D. Який все таки я не мудрий, що вліз в чергову болтовню, але поряд з тим щиросердечно дякую вам, Калиниченко, за те, що допомогли мені зрозуміти це. Нарешті з піднятими руками та білим прапором перейду в глибоке підпілля і віддихну...
Відповідь: Цигун і християнство Хіба поклон на початку тренування це вітання? Який зміст поклонів на початку тренування? Знавці, просвітіть суть явища.
Відповідь: Цигун і християнство Поклін вчителя перед тренуванням - знак поваги до мужності учнів. який обрали цей шлях. Поклін вчителя після тренування - знак подяки і поваги до учнів за їх терпіння та наполегливість. Поклін учнів перед тренуванням - знак поваги до вчителя та його майстерності і вияв бажання навчатись. Поклін після тренування - знак подяки вчителю за навчання. Поклін перед поєдинком - знак поваги до суперника. Після поєдинку - подяка за поєдинок і знак опваги Я давно в полоні Божої Благодаті !
Відповідь: Цигун і християнство Ви вважаєте, що дарів Святого Духа недостатньо, потрібні ще древні людські практики, які не мають нічого спільного з Християнством? Те, що ви робите гарні справи -добре, але якою силою? Як ви можете це знати напевно, якщо користуєтесь різними джерелами духовного зросту? Крім того, як я зрозуміла, ви ще й на тому заробляєте, хоча потрібно: даром отримав-даром віддай. Господи, спаси і сохрани!
Відповідь: Цигун і християнство а шо таке воля? від чого свобода? Додано через 2 хвилини важко заперечити, якщо воно так, а якщо не так? Лиш би про чування не забути, щоб не проспати.