Відповідь: Цигун і християнство Олю, я мабуть вперше з Вами не зовсім згідний. Я також вперше почув слово "цигун". Я спочатку подумав, що Консультант поміняв свій нік на новий і цигун - це його призвіще. Але я вже десь 25 років роблю вправи йогів. І рахую себе християнином (Бог буде судити чи я добрий християнин чи не дуже). Ці вправи мені допомагають підтримувати добрий настрій і добре здоровя (фізичне і ментальне). Справжні йоги використовують ці вправи як і дихання, дієту, норми поведінки і інше до самовдосконалення і так би мовити переходу до статусу надлюдини (і є інформація, що вони можуть зайти в цьому дуже далеко). Але йога як філософія чи релігія мене не цікавить. Бачите, багато релігій є... Мій перукар є з походження курд і мені він розповідав, що в його країні є багато вогнепоклонників. Я ж вогонь використовую, щоб приготувати їжу. Вірю, що якась група людей поклоняються воді, а це мені не перешкоджає щоранку мати душ. Є сонцепоклонники і інші поклонники... То що, ми мусимо відмовитися від тих речей повністю? І коли ці речі, ці вправи допомагають мені бути кращою людиною, навіть кращим християнином то чому я маю від них відмовлятися?
Відповідь: Цигун і християнство Але вогонь i воду, на вiдмiну вiд бойових мистецтв сходу, придумали не тi, що їм поклоняються. Додано через 7 хвилин Якщо хто займається схiдними практиками чи бойовим мистецтвом, не вникаючи в їх фiлософiю, то вiн робить всього лиш фiзичнi вправи. Але без фiлософiї недосяжнi вершини. Додано через 7 хвилин Якщо хто займається схiдними практиками чи бойовим мистецтвом, не вникаючи в їх фiлософiю, то вiн робить всього лиш фiзичнi вправи. Але без фiлософiї недосяжнi вершини. Додано через 12 хвилин I що значить розвиток iндивiда? Якщо це розвиток своїх якостей, то проситься притча про таланти, якщо ж це розвиток егоїзму, то я проти. Додано через 21 хвилину Знайти iдею i кинути її мiж християн для "полiтики: подiляй i володарюй"- це просто. Куди важче сказати те, що нас об'єднує. Цiкаво, чому IСУС сказав: "не бiйся, мале стадо"? Може, воно й справдi стане малим...
Відповідь: Цигун і християнство Так ніхто і не прогуглив, щоби довідатися, що говорять про це компетентні люди? Ось тут люди дискутують на цю тему, як і ми. http://www.evangelie.ru/forum/t13332.html Почитайте. Христианство и Цигун совместимы? Практика цигун и христианство категорически несовместимы. Практикуя цигун вы развиваете не столько енергетику, сколько сенсорику и вследствие этого становитель более чувствительны к влияниям "тонкого мира". Поэтому раньше или позже у вас состоится контакт с духом в христианстве называемом бесом. Цигун не является оздоровительной практикой, но является практикой духовной подменяющей духовность в христианском понимании развитием экстрасенсорики. Если вас интересуют безвредные для христианина восточные практики, то это может быть комплексная растяжка на базе хатха-йоги (без пранаямы) или начальные психофизические комплексы тайцзы цюань (без проведения энергетики).
Відповідь: Цигун і християнство Стоп, стоп! Это ЖЕ по-москальски написано!!!! СВИДОМЫЕ - НЕ ЧИТАЙТЕ!!!
http://www.cofe.ru/blagovest/ubb/noncgi/Forum1/HTML/000485.html Педро, не обманюйтеся. Йога і є частина їхньої релігії. От Вам ще цитати людей, що стикнулися з цим! Я спеціально взяла православні сайти, щоби не думали, що я тут протестантів рекламую. Але я повністю поділяю точку зору православних і католицьких віруючих в цьому питанні. Я, когда занималась шейпингом, решила самостоятельно узнать о йоге побольше, чтоб не тянуться на всяких простых позах, а сразу засесть во что-нибудь эдакое, и Господь попустил мне в моих поисках наткнуться на форум йогов, котрые уже продвинулись в бесконечное далеко, когда я там почитала их сообщения, у меня волосы дыбом встали. Кто-то там по спирали времени закручивается. Кто-то видит нечто. Кто-то решив омолодиться, медетировал и у него выросли новые зубы и в итоге он попал в псих.больницу с тяжёлым расстройством. Предупреждалось того, кто тоже по спирали двигался куда-то, что это может закончиться псих.клиникой. И множество подобного. А приводимые фотографии, для назидания новичков, в которых стояли йоги- мастера, говорю очень серьёзно, были просто пугающие и даже несколько безобразные (не сами люди, а общий вид человека, находящегося в таком состоянии). Если йога в своем "совершенном" виде даёт такой плод, то как она может дать плоды добрые. ПО ПЛОДАМ ИХ УЗНАЕТЕ ИХ. Додано через 2 хвилини Полковнику, зранку випивати шкідливо! То Вам і йоги, і цигуни навіть скажуть!
Відповідь: Цигун і християнство Читаю і диву дивуюсь... Надворі сонце світить, пташки співають, все кругом цвіте, а люди замість того, щоб насолоджуватись цією красою, ходять зашугані теорією середньовіччя, сповненою різним мракобіссям та іншим непотребом. Бачу в декого мозги настільки засмічені різним непотребом, що крім рабської філософії і особистої недієздатності, нічого сприймати не можуть. Мене тішить те, чим я живу і отримую насолоду від самого процесу життя, який включає в себе роботунад собою і любов доь всього і всіх. що мене оточує. Я не збираюсь думати про різних вурдалаків, я думаю лише про Бога, про Його Всемогутність. Все, що оточує мене, в тому числі й Божественна Єнергія, що пеленає Всесвіт, все належить Богові. Я дякую Йому, що дав мені вміння відчувати ЇЇ, та насолоджуватись Нею. Більшість з Вас говорить лише про воду, тому що не знаєте смаку нектару. Я не суджу Вас, але мені просто смішно з Ваших квадратних очей на невідомі Вам речі...
Відповідь: Цигун і християнство Консультанте, нема ніяких квадратних очей. Може Мих не чув слова цигун. Я вже давно про це знала і чула. І ще одне. Вам смішно з нас, а мені сумно за Вас. Людина, яка ніби знає Живого Бога, потребує ще енергії від інших богів? Ну нехай ті, хто коло християнства лише ходять неподалік. НЕ ОБМАНЮЙТЕСЯ, коли кажете, що не вникаєте в релігійну сутність всього того. Ви не вникаєте, а воно само рано, чи пізно вникне у Вас. Все! Припиняю дискусії на цю тему, але не тому, що мені нема що сказати, а тому, що я не настільки сильна, щоби боротися проти різних злих духів. А з багатьох розповідей людей, що заплутувалися колись в цьому, чула, що хто починає проти них поставати і другим очі відкривати, то вони цілими легіонами протистають проти таких людей. Є священники, багато літератури, то нехай хто хоче, сам знаходить істину! А хто думає, що вже її знайшов, то що ж? Жнива покажуть!
Відповідь: Цигун і християнство 30 % моїх занять становлять різноманітні фізичні тренування і 70 % духовно-практична християнська робота. " Бо вправа тілесна мало корисна, а благочестя корисне на все, бо має обітницю життя теперішнього і майбутнього"- 1-ше посл. ап. Павла до Тимофія 4.8. " Цурайся нечистих та бабських байок, а вправляйся в благочесті"- 1-ше посл. ап. Павла до Тимофія 4.7. Що я і роблю... І взагалі, пані Олю, звідки Вам відомо від яких богів я бере енергію. чи які боги мені дають її... . Я поважаю Будду, Магомета, і всіх інших, я яких вірять люди мирні люди, але приклоняюсь лише перед Ісусом Христом і вірю в Нього. Відносно мене сумувати не потрібно, в кожного свій шлях... Я щасливий, тому що багатьом допоміг в житті, значить живу недаремно і завдяки результату маю підстави вважати свій шлях правильним. Красиві слова і високі гасла для мене не показник... Додано через 1 годину 39 хвилин " Є різниця між служителями, та Господь той же Самий. Є різниця між діями, але Бог той же Самий. що в усіх робить усе. І кожному дається виявлення Духа на користь"- 1-ше посл. ап. Павла до Коринтян. 12. 5-6.
Відповідь: Цигун і християнство тю, а що їм пранаяма злого зробила? чудові дихальні вправи. Асматиків ставлять на ноги тіко так. Я розумію, концентрації і медитації - то вже інші матерії. А пранаяма? Вдихніть повітря, затримайте і поганяйте груди-живіт, туди-сюди - от вам і пранаяма. Вправа з дитячого садочку. що в ній "несумісного з християнством"? Хіба автор допису щось із чмось переплутав... Додано через 4 хвилини А це взагалі маячня людини, котра понятя не має про йогу. Хоча, зараз стали популярними школи (термін вискочив з голови), коли фактично непідготовлених людей починають одразу в енергетику ганяти - але то з розряду криміналу. До духовних пратик в йозі переходять тільки після освоєння фізичних. А користь фізичних йогівських практик доведена століттями
Відповідь: Цигун і християнство Так як пані Оля давала вже лінк на вікідепідію візьму ще одну цитату звідти : Отже людина, котра володіє усіма цими ци(енергіями) досягає самовдосконалення. Власне, якщо людина володіє людською ци, то вона має змогу впливати на свій організм та самопочуття, тобто самолікуватись. Не ображайтесь шановні, але пан Мих пише про справжнє християнство, а не про ту цукерку, котру вам годують. Те, що ви тут в нас маєте свободу і ту так, ті хто в місті. Наприклад знаю, що в селі в моїх знайомих священик забороняв дивитись "Код Да Вінчі", дивився кіно як на мене нічого страшного в ньому немає, але церкві видніше ніж мені поганину. В біблії чітко про те що Христос то є шлях і інших шляхів нема. Але цигун це теж певний шлях пізнання вищого духовного. Ось де суперечність.
Відповідь: Цигун і християнство з власного досвіду, нічого там страшного нема, - дуже лякає тільки відсутність плину часу. й неможливість себе ідентифікувати. напевно, це і є відчуття вічності. якщо так, то вічна душа має кожен раз дуже хотіти знову втілитись в матеріальну оболонку за будь яку ціну. Додано через 16 хвилин бідне те село й бідний той чоловік, що придумав собі, що має право бути священником. пан Мих працює над собою й знайшов опору для себе в християнстві. але не в справжньому. в Петровому. "Христиане-евреи, ставшие (в скором времени) меньшинством в секте, получили название «эвйоним» - «нищие», а потом и совсем исчезли... Началась самостоятельная история христианства." але це вже тема іншої гілки, - хоч й все в цьому світі переплетено.
Відповідь: Цигун і християнство Згоден з Олею, Михом,Jaguar. Просто сам через захоплення східними практиками пройшов: йога, пранаяма (енергія ци - це щось типу прани?), згодом буддистські медитації, мені видавалось, що маю здібності "лікувати", допомагати людям, відчуваючи те, чого інші не відчувають... Але, коли повернувся до Христа, це все пройшло,всі окультні "здібності",все минуло, як і заробітки від "лікування" людей, ну, так сказати, "нетрадиційними" методами.
Відповідь: Цигун і християнство Ось випадок, про який я прочитала в хр. часописі: "Джил прийшла до мене, просячи про духовний провід. Вона брала участь у русі Cursillo, де поглиблювалось її молитовне життя. Проте вона відчувала певний неспокій. Була причетна до практик трансцедентальної медитації протягом 8 років. Отримала багато молитовних мантр. - - - - - - - - - Допомагав їй молитвою залишити цей стан. Після цього я звершив над нею Єлеопомазання. Не пройшло і хвилини, як вона почала крутити головою, роблячи великі кола. - - - - - - - - - Після цього вона міцно вхопила мою долоню, скакала вверх-вниз на кріслі, а я продовжував молитву...." Тяжко все це описувати. Люди, не будьте такі довірливі!!!
Відповідь: Цигун і християнство SatYr, що Ви знаєте про справжнє християнство, Ви ж не християнин? Доречі, був у селі, то спитав священика, чи можна дивитися "Код да Вінчі". Він мені сказав: "Дивися, якщо хочеш, але там нічого доброго немає". А той священик, що заборонив, то правильно зробив. Нема чого брехні дивитися. І Церквою твір теж заборонений. Так точно, ХРИСТОС - єдиний шлях до спасіння. А інший "певний шлях" - теж шлях, до пекла, наприклад. І ось тут суперечності немає. Якщо Ви часу не відчуваєте, то ще не значить, що його немає. Ви у сні час відчуваєте? Бо я щось не дуже. Ранком встав, то й зовсім не здається, що ціла ніч пройшла. Той чоловік не придумав собі,- його висвятили священики. А хто бідний- все буде ясно...
Відповідь: Цигун і християнство Цікаво як трактувати ритуальні поклони на початку і в кінці тренувать. Що там в християнстві кажуть про поклоніння ідолам? Просто цікаво для себе то знати.
Відповідь: Цигун і християнство тю, а Ви коли з людиною вітаєтеся, голову схиляти не маєте звички? то теж ідолопокльонство, чи може просто засвічення поваги?
Відповідь: Цигун і християнство :radist: Миху, коли Вам видіння усякі показуються, то психічний розлад, чи ні ? тоді ми з Вами однаково трохи того.. ку-ку...... :radist: та й думається, не ми одні... а якщо серйозно , - то що було, то було. при здоровій психіці та міцних нервах. все решта - секрет.
Відповідь: Цигун і християнство Шановний, ви написали то якось схоже на : якщо ти не наркоман чи алкоголік, то не знаєш що то таке. Ну ось бачите, зразу видко християнин(не знаю чи до кінця справжній, але риси проглядаються). Все що не Ісус - Сатана, пекло і тд.