В нашій країні в таких питаннях можна подітися і масу місць Саме тому у мене величезні сумніви, що до 2012 року буде нормальне цифрове ефірне телебачення.
я би перефразував. Не до просування а до методів просування і всього що буде супроводжувати тоє просування
Але ж вони не дыють якось не законно....вони просто по-тихеньку витысняють старе на впроваджують нове. Хыба то погано?
Цікава інформація! Тобто, я так зрозуміла, у більшості населення супутникове телебачення і тільки у невеликого відсотка цифрове, а ще в меншого залишилося ефірне?!
Привіт! нещодавно перейшла на цифрове телебачення, замахалась з пультамі та з,іноді, глючним сигналом, але загалом задоволена! Можно дивитися ті канали, які саме я хочу! У кого які думки з цього приводу. А то я так подивилась по гілці, то думки розходяться...
Невеличка ремарка: На сьогодні супутникове телебачення веде мовлення у цифрових стандартах DVB-S та DVS-S2.
Я поки що майже задоволений всім! подивимось, що далі буде! ---------- Додано в 13:04 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ---------- ну те що, аналоговий сигнал невдовзі пропаде, то я в тому не сумніваюсь, але чи скоро, то вже інше питання. у будь-якому випадку до 2012 року може все не встигнуть, а більшість так точно. [
у принципі я з цим згодна, бо вже зараз помітно, як активно цифрове телебачення входить в наші домівки. Може не завжди досить якісно і ціна не завжди відповідаї тій якості, якої б нам хотілося, але ж це тільки почато....ну...мені так здається.....
А що там його тягнути? Головне, щоб на ліцензії грошей хватило, а на жилізо гроші знайдуть... Цього року віддаємо частоту 12-го каналу полякам. В 2015-му багато буде телевізорів біля смітників. (якщо приставок не куплять). Знову ж таки.
з приводу технологій, можемо і новенький Соні розглянути, який окрім цифрового модуля має ще й жорсткий диск для запису на 600 Гб. То може одразу Соньку будемо купувати?
не думаю, що це гарний варіант - основна проблема впровадження цифрового телебачення в Україні носить саме фінансовий характер. Тому купувати телевізор з цифровим модулем замість тюнера на старий то далеко не вирішення проблеми.
Дозволю собі написати спочатку. Щоб побачити класну цифрову картинку (ну хоча би на 720 стрічок) необхідно мати екран, що його покаже і сигнал, що на нього подається. Старі телевізори (і не дуже) сумнівно витягнуть 400 стрічок та 700 стовбців (не дотягуючи до VGA) - отже будь-які приставки до них - даремно витрачені кошти. Далі. Якщо Ви щасливий власник трубчастого телевізора, що має зерно від 0,25 або LCD із матрецею хоча б 1366x720, то є шанси побавитись. Кинути на такий тєлік сигнал HD-ready і насолоджуватись картинкою. І це при умові, що в телевізора є хоча б 3-х компонентний вхід, не говорячи вже про HDMI, що для такої якості сигналу є нормою. І накінець, лише щасливчики ТВ із фул ШД можуть насолоджуватись повністю цифровою картинкою якщо мають джерело сигналу (обов'язково) по кабелю HDMI - Блю-рей програвач, Ресівер із входом DVB-S2 та HDMI чи доманій комп в якості HTPC (теж з цифровим виходом). Це по жилізу. По наповненю, то крім блюрей дисків, яких напевно раз-два і "опчьолся" лише супутникова трансляція в форматі HD та інтернет де можна тягати BD ріпи! На супутниках все покодовано і потрібні карточки доступу. Офіційні дорого (від 70грн в місяць здається) і шарінг - дешевше (від 5 баксів в місяць). Маючи швидкий безлімітний інтернет можна тягати фільми і насолоджуватись. Лишилось тільки ефірне телебачення в мпегу 4, що є (і певно буде) тим самим сигналом мпег 2 що йде потоком через супутники у форматі FTA) Тому назвати це цифрою - язик не повертається. Отже я б ішов (вже йду) таким шляхом: Перше TV - з матрицею хоча б 1366 на 720 (краще зразу 1920х1080) HDMI тут само собою зрозумілий. Друге - джерело сигналу - тюнер із картою DVB-S2 (плюс сателітка) та шарінг, кому впадло тратитись на офіційні карточки. Або HTPC та інтернет-безлім, хто любить фільми і решта по барабану. Кабельне телебачення HD - то мулька, якщо у Вас немає карти DVB-C з підтримкою mpeg-4 або h264, та CAM -модуля, про який на Волі-кабель не всі самі знають. А пропонують вони приставки лише з ??? аналоговим виходом ??? Тому робіть висновки самі. (до того ж сигнал фони не створюють в форматі HD а лише перетрансльовують, здебільшого в форматі FTA) Усім приємного перегляду і надії, що ми доженемо Німеччину по технічній базі і кожне місто отримає свій канал в форматі HD... ---------- Додано в 21:01 ---------- Попередній допис був написаний в 20:55 ---------- Мені подобаються соньки, але тратитись на жорсткі диски, які нічим не загрузиш - то марнотратство. Хіба Ви фан TV і телевізійну програму знаєте на тиждень вперед (якщо побажаєте щось записати поки Вас не буде). Тюнер можна взяти в межах 200 у.о. (достатньо оптікума, чи такого ж ортона).
А чому не гарний варіанте?: купуєшь собі модний телевізор з вбуудованим тюнером і не морочиш собі мозги, а те шо головна проблема цифрового телебачення це фінансова сторона, то це вже не повинно турбувати. Ну хіба що,якщо старий телевізор не прийме нового навороченого тюнер