в цьому плані мені пригадується аналогічна ситуація у Києві - там також 2 місяці попереджали про перехід на цифрове мовлення, але коли перехід відбувся, то всі почали лаятися, забувши, що причиною тому є власна неуважність. на 1 дешеві тарілки наваіть на дощик реагують як кажуть москалі "а шо дєлать?" Краще вже відразу орієнтуватись на нові технології. Аналоговий ящик сьогодні то як кінь замість транспортного засобу - рух є, але щось не те А так і підтримка нормальна, і пульт лишній не валяється і багато інших переваг.
НЕ знаю хто про які ціни говорить, але перед Новим Роком друг купив тарілку з чотиривихідними головками і три тюнери. Вартість всього разом до 200 у.о. Ніякий дощик ні сніжок не заважав. Перебоїв нема. Сигнал постійно нормальний. Три роки назад я сестрі і двом її друзям поставив звичайні тарілки (з бюджетним набором всього іншого) по 460 грн кожний набір включаючи кабелі. Тепер задзвонив до тих хто продає, сказали вартість набору приблизно такого плану 510-550 грн. За три роки було два рази пропадання сигналу від налипання снігу на параболу. Так що хто там і що там продає за 1500 грн боячись дощу мені невідомо. Тому твердження рахую неправдивим і невідомо звідки взятим. краще, але ще потрібно мати за що. Тому що такі "аналогові коники", я думаю, стоять ще в 99% квартир. Та і до моменту як у нас реально нормалізується цифрове ТВ стандарти можуть 10 раз помінятися, і цей вбудований тюнер не буде нормально працювати. Я вже маю одного ґрата з цифровим тюнером якого шкода викинути а толку з нього мало. Тратити час і гроші на його переобладнання поки що лінь. Можливо колись дійдуть руки
Сперечатись не буду, моя інформація могла втратити відповідність за рік. Хоча ніколи б не подумав, що ціни впали аж настільки сильно... Про "коники" я мав на увазі саме придбання нового телевізора, а не вже наявні. Якщо вже знайти гроші на ящик, от краще ще підшкребти і купити вже з тюнером. ІМХО, звичайно!
в мене знайомі в Брюховичах якось жалілись на подібні проблеми, але з певними особливостями. У них 2 тюнери, один дорожчий, другий дешевший, різного виробника, по-різному прошиті. Прикіл в тому, що дорогий глючить страшно, а дешевий працює нормально От і вгадай спробуй. А з приводу тарілочок, то теж як потрафить - в Брюховичах, у приватному секторі, при відсутності завад сигнал жахливий від найменшого дощику. Довелося купувати тарілку за 800+ гривень. Тепер страждає лише при грозах, але тоді і так треба вимикати телевізор, щоб блискавкою не лупануло.
Ну от я і купував знайомим тарілку та 2 тюнери... Рік тому обійшлося 1500 грн,тому що вказані тарілки за 400-500 грн зливали картинку разом з дощем. Навіть густий туман впливав. Добре, що з тюнерами не мудрував - 2 однакові, від одного виробника. Але прошивати їх треба кожні 6 місяців, а це не зовсім законно. Тому власне собі і не ставив тарілку...
Якщо купувати однотипні тюнери, то слід звернути увагу на ті, що мають USB вхід. Бачив такі в продажі за ціною від 650 грн. Мало того, що можна записувати цікаві передачі на флешку, то їх можна перепрошивати з флешки. На базарах є люди, які записують перепрошивку на флешку. І це коштує дешевше, ніж перепрошивка тюнера. Тоді не треба тягати з собою тюнерів і плюс до того за ту саму плату можна перепрошити всі свої тюнери. А якщо ще домовитися із сусідами, знайомими, співробітниками, щоби купити одинакові тюнери, то буде взагалі супер!...
Locke, дякую за пораду - до ЮСБ не приглядався. Вам би, хлопці, в бізнес податися - такі підприємливі, аж заздрісно! Кудись пропала панянка з Рясного. Цікаво, як вони зреагували на перехід на цифру?
я з Рясного. З панянкою Даною не погоджуся - мене двічі попереджував робот, потім телефонував хлопчина з контакт-центру. Ввічливо все розповів і аж ніяк не примушував. Я не виключаю, що пані Дана натрапила на окремий випадок (їй не пощастило), але підганяти під це всю компанію мені б логіка не дозволила. А говорити про неочікуваний та примусовий перехід після тих численних листів, плакатів, буклетів, наметів і іншої купи всього всякого в мене язик не повертається.
куда там за пів ціни? прошивка на радіобазарі коштує 15-20 грн. НЕма дуже на чому економити перепрошити з однотипного тюнера на тюнер простіше простого. Смисл брати/переплачувати тоді з ЮСБ? І прошивка з флешки не зовсім просто робиться
цікаво, я чув лише про акції типу безкоштовної оренди тюнера і тому подібне, але не чув про такий шквал повідомлень...
Я не пропала,просто в цю тему не заглядала. Я особисто відмовилася від послуг Волі, домовилися про встановлення сателітарки, на два телевізори- два тюнера, до третього буде підводка, але без тюнера, тобто дивитися можна буде але те саме що і в кімнаті, це буде на компі, в кухні і в кімнаті будуть тюнери, вся ця радість мені обійдеться в 1250грн разом з роботою. Akacija напевно ми з вами в різних кутах Рясного живемо, мене не попереджав робот, мені ніхто не телефонував аж до останнього тижня лютого. А де саме в Рясному намет стояв? Буклети від Волі були - вони постійно їх дають, якщо я не викинула то знайду - там було дуже мило написано щось типу такого- " У разі вибору переходу на цифру ви отримаєте понад 100 каналів супер-пупер якості і т.п" і не було - вас відключать. Але то лірика, я свій вибір наразі зробила. Появиться в Рясному інший оператор , я перегляну своє рішення. Ще один штрих до портрету Волі, подруга мала від Волі і кабельне і інтернет, за кабельне вона платила місяць в місяць, за нет на місяць наперед - так от в понеділок їй відключили і кабельне і нет, вона також ставить зараз сателітарку, гроші за нет повернути їй ніяк не можуть, кажуть- підключіться до цифри і ми вам ті гроші зарахуємо як аванс, вона просить дати можливість той місяць нету використати за призначенням- тобто мати місяць інтернету а цифри їй не треба, зараз це питання вирішується
хм... не варто бути генієм математики, щоб зважити: можна було купити 2 тюнера (з розводкою на комп) і ще залишились би гроші на третій. Виникає запитання: а чи дійсно проблема фінансова? А наповнення на кабельному Вас влаштовує? Арабські чи Голандські канали, в той час як якісне все закодовано...
мені здається, що питання навіть не в наповненні, а в його направленості. Якщо пані Дана сказала, що їй не потрібні музичні канали, то близько 20% каналів з сателітки вона дивитись не буде. Загалом, якщо мені не зраджує пам"ять, то варті уваги на тарілці лише перші 20 каналів. ІМХО, якщо вже обирати цифру, де можна дивитись 20 каналів, то я проголосую за кабель, де затесались дорогі канали на зразок Діскавері...
Alex Kulko, Mikolaj. Насправді акції проводяться паралельно. До кінця березня давали в оренду тюнер за 1 грн, а до кінця травня підключатимуть за 1 грн. Дана З приводу кінця Рясного не знаю, але нелогічно, щоб автовидзвін провадився вибірково. В останній тиждень лютого мені телефонували вже останній раз. Намети я бачила на вул. Шевченка (2шт) та Величковського (1шт). Може ще де були - я не надто люблю гуляти по району. На плакатах було написано, що компанія повністю переходить на цифрове мовлення. Що ще потрібно? Чи ви вважаєте, що при написанні "Компанія ВОЛЯ Вас відключить від аналогового ТБ" у Вас склалися б позитивні враження? Вам оператор кривий попався і то Вам не сподобалось. Іншого оператора будете чекати ще довго - якщо врахувати що у Львові їх всього півтора, то навряд чи Ви когось дочекаєтесь. А про жіночку знайому раджу розповідати тоді, коли питання буде вирішено. Є проблема - на неї потрібен час. Ви ж доросла людина, а таких речей не розумієте.
так, налагодити роботу такої великої компанії то не голубці завертати. (згадав про вигляд голубців на блозі пані Дани і залив слиною клавіатуру ) Коли проблема виникає з товаром, то потрібно поїхати в магазин, подати заявку, зачекати поки комісія розгляне заяву, а потім аж винесе рішення. Нерідко все це займає кілька тижнів. Чим послуга не такий же товар?
Думаю, далі скаржитися на Волю не варто. Така вона є і щоб не псувати нерви, якщо не подобається, просто взяти і відключити - тільки це є суттєвим, а балаканина які вони погані їм пофігу скорше за все. Вони діють в своїх фінансових інтересах і добре все усвідомлюють. Конкуренція це великий плюс для користувача і саме вона визначить фаворитів на цьому ринку. Мені цікаво: хтось вже користується цифровим телебаченням не від Волі а від антени безкоштовним? Поділіться враженнями.
Окрім того що я маю хоббі кулінарію, я щей бухгалтер і свої гроші рахую дуже добре. Я купую сателітарку і раз в 6 місяців перепрошивку за 20гр, тобто за рік я витрачаю 1250+20+20=1290грн. І маю на вибір ті канали які я люблю. З Волею я купую два тюнера 400*2=800, і кожного місяця по двійному тарифу "Соціальний пакет 37каналів" -30грн*2=60грн*12 місяців=720грн.Так звичайно якщо я зараз підключаюся то до кінця травня я буду платити за один а не за два тюнера- тобто мінус 90грн. в загальному за рік мені цифра з обмеженою кількістю каналів обійдеться в 1430грн, надалі наступного року я плачу два рази в рік за перепрошивку 40гр, і за цифру 720 при умові що ціна не зміниться. І це при тому що розрахунок я робила на дешевий пакет, пакет "Україна і світ" мені обійшлася би 62грн*2тюнера*12місяців=1488грн в рік!!! І ви мені буде казати за економію? А можна я буду розповідати тоді коли я захочу? Ви вважаєте нормально відключити абонента при 100% предоплаті? Як ви самі писали Воля задовго наперед знала що буде перехід, то можна було продумати такі моменти, а не вирішувати авралом. Як завжди все у нас робиться через одне місце.