Будь-ласка, розберіться в тому, що є різниця в цифровому телебаченні, яке надають провайдери по кабелю і цифровому телебаченню, яке вільно транслюється в просторі через антену. В ближньому майбутньому Україна переходитиме від звичайного телебачення, що передається хвилями від ретранслятора, до цифрового телебачення, яке теж ловитиме звичайна антена. Різниця в тому, що цифрове - це просто передача від передавача до одержувача двійкового коду, який вже дешифратором пристрою споживача перетворюється в картинку, звук, телетекст і т.п
Так власне в тому і виникла проблема. Було звичайне єдине телебачення, потім з"явилося ефірне, потім країна оголосила про перехід на цифру, потім кабельне перейшло на цифру, потім країна почала транслювати кілька каналів, які я не можу знайти.
Не морочте собі мізки - і ефірне телебачення, і кабельне існує у цифровому форматі. Ефір передають так як і аналоговий ефір - безкоштовно, на антенку. Кабель передає по кабелю і передбачає набагато ширший вибір каналів. Для цифрового телебачення, як для ефірного, так і для кабельного, необхідно купувати декодер, який перекодовує сигнал у звичний для телевізора формат. Хіба що у вас новенький телек, який вже має вбудований декодер... В даній ситуації різниця між ефіром і кабелем не змінилась - кабель надає дуже широкий вибір каналів. Деякі кабельники також пропонують брати декодер в оренду, щоб громадянам не доводилося одразу викидати немалу суму на обладнання.
ну, декодери теж різні можуть бути, а значить і ціни на них. Тим паче завжди можна купити підпільного девайса на риночку
ну, з підпільними девайсами самі бавтеся, але потім не жалійтеся на форумі, що цифрове телебачення лайно, бо якість погана, і взагалі у вас через той тюнер півкімнати згоріло. Найпростіший тюнер обійдеться десь у діапазоні 400 грн. Якщо брати з різними наворотами типу запису трансляцій чи ще чого, то треба нашкребти десь 1500-2000 грн. Так що рядовому обивателю краще вже взяти в оренду.
якось воно так немало коштує. Ну нехай, так чи інакше рано чи піщно, а вся країна перейде на цифру, тому хай вже буде. А що пропонують зараз оператори по каналах?
ну, то вже залежить від пакетів. Загалом я сиджу на Воля-кабуль, тому про них можу розказати. Хоча по суті краще зайди собі на сайтик та подивися. http://www.volia-lviv.com/tv/price По суті зверни увагу, що соціяльний пакет та соціяльний цифровий пакет по ціні не відрізняються, але останній має вдвічі більше каналів. В цьому полягає різниця Загалом я собі взяв базовий пакет за 45 грн, дивлюся Діскавері разом з мали Щасливі обоє
файна фірмочка з трішки заплутаними тарифними планами. Найбільша проблема - покриття. це весь район покриття. Особливо цікаве покриття на залізничній колії Тим не менше ціни можуть бути як вищі, так і нижчі в порівнянні з Волею. Хто хоче собі 10 каналів за 10 грн, то можна іти в Діалект. Хто хоче більше, то краще до Волі. Діалект за 16 каналів просить 35 грн, а Воля за 37 каналів - 23 грн. Не тре бути супер-економістом, щоб порахувати. Але то далеко не всі. Є ще ж і кабельники аналогові. От Криптон, наприклад. Ну, але по суті аналог то вже все-таки вчорашній день.
невесело. Відверто кажучи я тут просто задумався над самою програмою впровадження цифрового мовлення до 2015 року. Якщо врахувати, що в нас на весь Львів лише півтора кабельника з цифрою, а ефірне мовлення пропонує лише 3 непостійних канали, то перспектива якась не дуже райдужна...
Канали постійні. Пакет каналів не постійний. Що по суті не додає оптимізму. Так чи інакше, це тільки тест. А з 2012 роком у нас дійсно можуть виникнути проблеми. Після впровадження ефірного мовлення має пройти ще деякий час, щоб більшість населення придбала тюнери. Коли аналоговий сигнал пропаде, то почнеться шквал попиту на ці девайси. Виникає наступне питання, чи буде готовою до того пропозиція? Чи знову буде дефіцит?
більшість каналів які пропонують кабельні оператори, транслюються відкрито з кількох сателітів.При бажанні можна поставити тарілку (тюнер,який приймає MPEG4 коштує в районі 180 мериканських гривень і ціни на них тихенько падають),заплативши один раз маєш спокій
враховуючи нашу вітчизняну любов до різних факапів при підготовці до таких важливих речей, як Євро, то якось трішки страшно стає. Маємо всі шанси не виконати умови проведення чемпіонату... Залишається сподіватись на кабельників? Їм теж важлива лише вигода...
Ну, кабельне телебачення, то далеко не єдина умова проведення Євро, якої ми можемо не виконати Але загалом згоден. А чим погана вигода? На відміну від держави, кабельники працюють Їм потрібні клієнти, а отже потрібне покриття. А Львову теж потрібне місто під покриттям цифри. Хай навіть приватної. То що тут поганого? Більше того, потім і ефірне мовлення ввести буде легше, коли в усіх вже будуть тюнери на руках.
є маленьке АЛЕ - він мав на увазі безкоштовне телебачення. Тобто звичайну палену тарілку. Щось в тому є, брати розкодований тюнер, який окрім 10 цікавих каналів показує 100 арабських якось нецікаво.
мені більш цікаво ЩО саме показують. На тарілці так чи інакше за найкращі канали потрібно платити постійно. Ну, буде в мене 5-6 музичних каналів - я собі не для того телевізор купував, щоб умзику слухати. Новини також можуть бути, якісь фільмики елементарні, але таких каналів як Діскавері, наприклад, на тарілці розблокованих не знайдеш.