Відповідь: Чудо Мені пригадується випадок, коли це було, мабуть на страстному тижні (здається, в четвер), ми з друзями і подругами гуляли в ресторані, „пили горілку, пили наливку”, закінчували портвейном, танцювали, і з нами був один товариш, він не відмовився йти з нами, але просто сидів, не торкаючись страв і алкоголю і не танцюючи, казав:”Зараз піст”... На мене, і на інших, але згодом, це справило враження, коли часом зустрічаємось, то часто згадуєм це, і це було сильніше, ніж будь-яка найкраща проповідь, в Києві на майдані Незалежності тоді було так багато проповідників – і „білого братства”, і „харизматів”, і „свідків”, і „кришнаїтів”... На всі смаки... Але їхні проповіді сприймались просто як слова... Для мене ця подія була впевному розумінні "чудом"
коли ми пиячили в одному товаристві, один чоловік відмовлявся їсти "скоромне" та вживати горівку, він вживав тільки пісне... він також сказав, що "зара піст" і "немона так"... і мене вразило .. згодом те, що я дізнався: у нього була виразка шлунку через нервову роботу..... і це "одкровення" ще більше мене переконало у показушності КП-релігії....
І зовсім це не показуха. Алкоголіка ніщо не стримає, щоб випити, навіть загроза смерті. Видно людина захворіла і зробила висновок, що грішити в піст не варто.
тобто все-таки виразка була головною чи "піст"?... чи якщо виразка, то можна казати, що це "набожність", бо "в піст немона"?...
Ви ж програміс Пупер. Якщо у людини виразка, то не обовязково вона поститиме через виразку, хоча й не виключено. Тут може бути дві причини.
Лицемірством тут і пахнути не може, будь-кому це зрозуміло, що виразка була причиною для висноків, які породили віру.
Взагалі тема про чудо –це μυστικος – про таємне, інше буття, що ніби відблиск, проявляється в цьому світі, сприймають не всі і неодинаково (просто різні рівні сприйняття, як каже Мавка...). Для кого виразка з неперетравленням їжі для підтвердження показушності традиційної релігії , для кого Знак...Якщо б ця подія не мала свого релігійно-містичного підтексту, вона б і не запам”яталась... А взагалі, правильність будь-якої релігії, в тому числі і свідків Єгови, неможливо довести логічними доказами, все одно це сприймається не більше як гіпотеза.
"наслєдствєнно, напрімєр"? ваші успіхи у вивченні російської мови вражають!.. а щодо питання, яке я задав -- відповідь буде?!..
Кожна виразка має свої причина. Одна із основних - це захворювання нервової системи, внаслідок чого ослаблюється імунна система та порушуються фізіологічні процеси та гомеостаз, зокрема: підвищується або понижується кислотність, з 12-ти палої кишки закидається жовч, гіпотонія шлунка, запальні процеси внаслідок механічного, чи хімічного подразнення та інші, про які я може й не знаю. Нерегулярне харчування не беру до уваги, бо вовки теж харчуються нерегулярно, але ще ні один вовк на виразку не захворів, тому що постійно перебуває в русі. Чудо виздоровлення наступає тоді, коли людина в першу чергу заспокоїться, щоб відновився процес саморегуляції та гомеостаз, а потім прийме всі необхідні для цього міри.
На правах оффтопу: Тут можливо і є доля правди, але от сучасна медицина спростовує. 2 дохтори (Robin Warren і Barry Marshall) отримали Нобелівську премію за дослідження, які підтверджують що гостра їжа (незалежно від кількості) в практичній більшості випадків не має нічого спільного з появою виразки. Тутка є хороший сюжет на цю тему (анґельською)