Чудо

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 29 сер 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Чудо

А треба? Це догма? Не догма. То й не треба казати, кому в це вірити, кому ні, а чому раптом ставитися обережно. Це все цілковито індивідуальна справа. А може то диявол навмисне спокушає до ідолопоклонства: нащо вам Бог, вірте у чуда, от які незбагненні...
    І чим цікаво ?

Про спокушування.
    22 І, набік відвівши Його, Петро став Йому докоряти й казати: Змилуйся, Господи, такого Тобі хай не буде!
    23 А Він обернувся й промовив Петрові: Відступися від Мене, сатано, ти спокуса Мені, бо думаєш не про Боже, а про людське!
    (Матв.16:22,23)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шо треба?

Додано через 46 секунд
    яка догма?

Додано через 1 хвилину
    хто каже?

Додано через 2 хвилини
    а чому необережно?

Додано через 3 хвилини
    може, а хто каже - ні? тому і тре бути обережним.

Додано через 5 хвилин
    цікаво тим, що наприклад, і в Люрді свого часу теж були скептики і ті, що насміхалися й кепкували.....

3. Liliyah Romanova

Ну і?
    Мені так шкода Марії бідної. Зробили з неї мало не богиню...
    Четверта особа Божа практично. А скільки тих її "явлінь" від диявола йде... І люди вірять. У кожне вірять. Ну, то й добре. Раз така віра, то нехай. Яка різниця, чому вклонитися, якщо то чудо.

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як у СЄ....у вас вийшло....

Додано через 1 хвилину
    Її явлення явно не від диявола, то Ви вже перегнули.

Додано через 3 хвилини
    ну... то ви самі придумали....

5. Liliyah Romanova

А ви про марійні секти не чули? Звідки вони взялися? Не з надмірного культу Марії?
    Та певно! Диявол може приймати і образ Марії, і образ Христа. Он, до Ісуса приступив через Петра. Я вам навмисне навела цитати.
    Тому пустельники завжди гнали від себе явління Христа чи Марії, казали "відійди, сатано", бо то він їх до гріха гордині спокушав.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Завжди?

7. Liliyah Romanova

Практично завжди. Людина може впасти у гордість, якщо подумає "мені явився сам Христос чи сама Богородиця". Треба бути дуже сильним духово, та і так, не так то легко.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

О! зНАЧИТЬ НЕЗАВЖДИ!

я собі просто так на хвилю уявив, справжнє явління.... і пустельник його проганяє.....

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мушу тут Миху з вами не погодитись. В цьому ви помиляєтесь. Якби все було таке чисте і невинне то не було б проблем з тими марійськими сектами і розколу в церквах.:no:

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я читаю те, що бачу. А бачу наступне: "Її явлення від диявола" Я так собі подумав, що раз її, то вже не від диявола. Хоча... звичайно диявол може так підступати, але то не значить, що 99% є саме так. Такої статистики взагалі нема. А начастіше такі явлення є людям досконалим, щоб випробувати на гордість... то відоме явище. Тому я й кажу неможна якесь чудо або підносити, або насміхатися і відноситися до цього обережно. Саме так робить церква...

11. Liliyah Romanova

Дурниць вам захтілося...
    Пустельник прожене в кожному випадку. Але, правдивому, не скаже "відійди, сатано", а "відійди, Господи, я недостойний".

Додано через 1 хвилину
    А тепер подивіться дослівно, без ваших перекручень:
    її "явління".
    Бачите, що вам хочеться?
    Не конче.
    Церква радше старається ігнорувати. І ставиться не обережно, а дуже скептично.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

ух! молодець пустельник... безполковий.... от тільки історії є різні про ці випадки....

Додано через 2 хвилини
    так скептично, чи ігнорувати?

Додано через 5 хвилин
    пишіть чітко, тоді й не захочеться. Я може ви так і думали, а тепер хочете думку повернути?

13. Liliyah Romanova

Добре, трактуйте собі, як бажаєте. Мені байдуже.
    Головне, що я собі знаю.

14. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Миху, і ще раз вам повторю - стережіться своїх очей, та не довіряйте їм :)
    ще античним філософам було відомо, що очі розум в оману вводять :)
    вам як кулко на камені, що вилискує - то вже "чудо, бо по теорії ймовірності...."
    Миху, визнайте - крім назви "теорія ймовірності" - ви більше ніц в тому не тямите.
    Природі якраз кулка притаманні, і при влучанні блискавки в скелю -найімовірніше утвориться пляма з округлими формами.
    Природа - не люди, квадратами не будує (за винятком кристалічних порід - але там інші принципи).
    І от слід від блискавки з поплавленими на краях камінцями (і власне то й вилискує при попаданні світла під певним кутом) - і видається вам чудом, і ореолом.
    ==
    Правда, враховуючи те, що ви в такому поважному віці й далі всерйоз вірите в відьом (та казки) - то не здивуюся, якщо ви вперто стверджуватимете, що блискавки - то винятково божі стріли :)
    ну, і грім - то гуркіт колісниці, бо небо так само гидко забруковано, як львівські вулиці, і та бричка зі стрільцем - страшно гуркоче...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шо? Зовсім не довіряти? Чи частково?

16. afterstep

у вас дійсно складний випадок - і я б таки вам порадив, навіть бачучи "зелений" на світлофорі - бути обережним :)
    ==
    бо може статися чудо - хтось не зауважить червоний :)
    від ДТП гинуть в тисячі разів частіше, ніж калічіють від щеплень :) а травмуються - і поготів :)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

лікар?

18. afterstep

Миху, знаючи вашу нелюбов до аптек, а також враховуючи вашу нелюбов до цукру... Глянув ваш профіль - ніби понад 40-к?
    ==
    Як там в приказці - як до 30-ти Бог не дасть, то вже в аптеці не купиш?
    ==
    Напевно таки мушу в свому профілі написати нагадування - "Для Миха. Не лікар. Згідно диплому - фізик"

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

а так просто поговорити, без накакування в кишеню не вмієте?

Додано через 1 хвилину
    значить дружина - лікар.

20. afterstep

та не маю кишенькового голуба, та й не накакування це - просто константація факту.... Воно знаєте як трудно пробивати шкуру бегемота очеретинкою, особливо якщо на тій шкурі кількарічна броня присохлого всякого й різного....
    ==
    воно ж якби ви хоч мінімально реченнями читати вміли - а то за комами й суті допису часто не бачите, і сторінка за сторінкою офтопите будь-яким чином, розділові знаки обговорюючи.... Аби тільки на питання не відповісти:)

Додано через 1 хвилину
    Миху, я не ханжа - в круг підозрюваних дозволяю вам включити й коханку. Також рекомендую розширити коло - до ближчих родичів до 3-го коліна, до бувших співробітників, до однокласників і просто до колєг по пиятиці :)
    До речі, якщо любите скарбезні анекдоти - рекомендую попиячити з психіатрами або гінекологами.

а де твій аватар? :)