Даяно, а чому б Вам не навести для прикладу цю цитату: – Это чудо явилось для укрепления православной веры, чтобы люди не разочаровывались в ней, чтобы не сомневались, что есть на свете Бог! Уже есть много свидетельств того, что этот лик исцеляет. Кроме того, люди получают все, что просят у нее, даже если это не связано с исцелением, ... а не ту, що Ви навели? Чому між двома варіантами вибору, Ви вибрали лише той, який Вам по душі, а не той, якого дотримується більшість?
А ви знаєте, ЩО (хто) саме там зображено і що іменно для цього воно появилось, і що це дійсно не схожість, а зображення людини??? Я не знаю, тому і не наводила цього, а навела не здогадки а факт,- як на цьому швиденько почали заробляти гроші. Ось причина мого варіанту вибору цитати.
В чому заключається чудо, в тому що люди бачать те чого нема, ви знаєте скільки чудес бачуть наркомани. І напевно тому що бачать ці чуда і залишаються наркоманами, щоб дальше бачити чуда
Це, що на цьому швиденько почали заробляти гроші - це зовсім інше питання... А що Ви пропонуєте робити з тими грішми, що люди офірують? Закопувати, щоб не брати, чи як? А Ви не думали, що людина, яка офірує від щирого серця, чисто психологічно заспокоює себе і цим допомагає собі. Невже Ви не вірите, що Бог бачить цю, хоч примітивну, але щирість і допоможе цій людині, тому що це крик душі, а не результат аналізу мозку... Даяно, не так все просто і примітивно, як Вам чомусь здається, на жаль...
Вихід є: викупити монополію на власність у того хлопця і зарабляти самим: "Благочинный Машевско-Чутовского округа протоиерей Анатолий добавляет, что церковь пытается выкупить у Руслана территорию, но пока только идут торги." Я вірю в інше, - що Бог не схвалює бізнес на вірі : "– Первое время Руслан забирал все деньги себе, но потом районный патриархат взял это под контроль. Сейчас Руслан забирает 30 процентов."
От тут, Даяно. я зрозумів, що жартуєте. Я ж знаю, що Ви не така... Це проблема тих людей, що роблять бізнес на чуді, а не тих, хто вірить в чудо. Віра в чудо укріплює віру в Божу Всемогутність, а не сприяє появі залежності від мамони. Люди, які в серці з Богом, при появі чуда можуть віддати останню копічину і тим укріплять свою віру, навіть якщо всі ми знаємо, що Богові ці гроші не потрібні. Йому потрібні чисті почуття сповнені Любов"ю і більш нічого.
(я мала на увазі тих, хто веде торги за ту грушку). Звичайно жартувала, але факт є фактом. Погоджуюсь, хоча є різниця між "бачити чудо" і "вірити в чудо", до того ж гроші тут з боку тих, що хочуть в це вірити (при тому, що невідомо - що саме там є) - елемент фетишизму і ідолопоклонства.
Зображення на дереві. Як до цього ставитися? От думка Даяни і Ярика нічим не відрізняються від фанатиків, що свято вірять. Зазомбованість вона є шкідливою зі всіх сторін, бо невіра у зображення на дереві - це теж віра. Бо можна насміхатися з когось і не підозрювати, що зображення правдиве, бо не всім дано бачити. Якщо говорити про духовність і бачення, то дві людини стоячи поряд можуть бачити різне. Тому не варто кидатися висновками і думати про свою непомильність....
Суть віри в тому, щоб вірити, вірити в щось вище, сильніше, і невідоме. А люди схильні вірити в те, що бачать. Як можна не вірити в Бога, але повірити в якесь дуже сумнівне зображення на дереві, камні і тд. і тп. І як можна вірити в Бога, та ще вірити в те, що він, чи ще щось, чи хтось зявився на дереві , камні і тд. і тп. Не можна побачити те, що ніколи не зявиться, нам людям. Ніхто не бачив ні Бога, ні Богородицю, але багато вірять. Вони вірять в те , що є щось вище, невідоме, що їм допоможе. А не в те, що їм допоможе вигадане зображення на дереві чи ... А ті що бачать на деревах чи ... , вони вірять в зображення, що вони бачать, чи хтось інший бачить . Вони не вірять в Бога, а тільки в щось дивне, те що не можливо зрозуміти, а дивного там нічого нема. Це просто фантазія людей, не більше
звідки ви знаєте, вірить людина в Бога, чи ні? Не припускаєте, що вірюча людина може помилятися? Бог може все. То є чисто ваша думка, ваша уява речей і не більше. Насправді все по-іншому, повірте. Ну то ви загнули явно. далеко не всі вірять у зображення. знову загнули. звідки ви можете знати наскільки люди вірять і наскільки хтось не вірить? Ви знаєте людські серця? я вірю, що ви того не можете знати.
Ви помилково слово "фантазія" замінили словом "духовність". Це речення природніше звучить так: "Якщо говорити про фантазію, то дві людини стоячи поряд, можуть бачити різне, - хто жінку, хто млин, хто деревну текстуру, яка чимось щось приблизно нагадує". У цьому явищі я побачила два моменти: Зображення дійсно трохи нагадує силует людини, але ця схожість користі не принесла : 1. Це явище стало предметом торгів і заробітків на чиїйсь вірі. 2. Віра у те, що у цьому випадку деревна структура є божественним чудом, стала предметом фетишизму і ідолопоклонства. Ні те, ні інше Богом не може бути схвалене а тому від Нього ймовірно іти не може. Можливо у цьому і є мета подібних явищ, а можливо - просто плід уяви на основі схожості до певних зображень. Тому погоджуюсь, що "Зазомбованість є шкідливою".
Ось дуже відоме фото в інтернеті. Мабуть теж богоявлення. Тільки не зрозуміло чому без одягу. Напевно так спішили нам зявитись , що забули вдітись. Присвячується всім, що вірять в зображення на деревах чи ще на чомусь.
Подібних "чуд" є багато, хоча у наведеному вами фото крім великої схожості з жіночою постаттю здається є елементи фотошопу.
Даяно, ви ніколи не бачили чуда, тому ви не можете судити, фантазія то чи ні. Для вас фантазія те, що ви не бачили. От і все.
Так я згідний, що без фотошопу не обійшлось, але хтось це побачив. От тільки я не думаю, що це дерево приписували до богоявлення. Дивно чому
Я теж сфотографував дерево яке дуже схоже на жінку, але на жаль в даний момент не можу його викласти, воно в мене на старому компі. От тільки мені і в голову не приходило, що це могло бути якесь чудо Обовязково викладу