Чудо

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 29 сер 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, не згоден. Єдине, що тут є - це зображення жінки. А от кого саме нам не відомо.

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Даяно, а чому б Вам не навести для прикладу цю цитату:

– Это чудо явилось для укрепления православной веры, чтобы люди не разочаровывались в ней, чтобы не сомневались, что есть на свете Бог! Уже есть много свидетельств того, что этот лик исцеляет. Кроме того, люди получают все, что просят у нее, даже если это не связано с исцелением, ...

а не ту, що Ви навели? Чому між двома варіантами вибору, Ви вибрали лише той, який Вам по душі, а не той, якого дотримується більшість?

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

А ви знаєте, ЩО (хто) саме там зображено і що іменно для цього воно появилось, і що це дійсно не схожість, а зображення людини??? Я не знаю, тому і не наводила цього, а навела не здогадки а факт,- як на цьому швиденько почали заробляти гроші. Ось причина мого варіанту вибору цитати.

4. Ярик

Ярик Well-Known Member

В чому заключається чудо, в тому що люди бачать те чого нема, ви знаєте скільки чудес бачуть наркомани.
    І напевно тому що бачать ці чуда і залишаються наркоманами, щоб дальше бачити чуда

5. консультант

Це, що на цьому швиденько почали заробляти гроші - це зовсім інше питання...
    А що Ви пропонуєте робити з тими грішми, що люди офірують? Закопувати, щоб не брати, чи як? А Ви не думали, що людина, яка офірує від щирого серця, чисто психологічно заспокоює себе і цим допомагає собі. Невже Ви не вірите, що Бог бачить цю, хоч примітивну, але щирість і допоможе цій людині, тому що це крик душі, а не результат аналізу мозку... Даяно, не так все просто і примітивно, як Вам чомусь здається, на жаль...

• Подобається Подобається x 1
  6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Вихід є: викупити монополію на власність у того хлопця і зарабляти самим: "Благочинный Машевско-Чутовского округа протоиерей Анатолий добавляет, что церковь пытается выкупить у Руслана территорию, но пока только идут торги."
    Я вірю в інше, - що Бог не схвалює бізнес на вірі : "– Первое время Руслан забирал все деньги себе, но потом районный патриархат взял это под контроль. Сейчас Руслан забирает 30 процентов."

7. консультант

От тут, Даяно. я зрозумів, що жартуєте. Я ж знаю, що Ви не така...:)
    Це проблема тих людей, що роблять бізнес на чуді, а не тих, хто вірить в чудо. Віра в чудо укріплює віру в Божу Всемогутність, а не сприяє появі залежності від мамони.
    Люди, які в серці з Богом, при появі чуда можуть віддати останню копічину і тим укріплять свою віру, навіть якщо всі ми знаємо, що Богові ці гроші не потрібні. Йому потрібні чисті почуття сповнені Любов"ю і більш нічого.

8. Даяна

Даяна Well-Known Member

:haha: (я мала на увазі тих, хто веде торги за ту грушку). Звичайно жартувала, але факт є фактом.
    Погоджуюсь, хоча є різниця між "бачити чудо" і "вірити в чудо", до того ж гроші тут з боку тих, що хочуть в це вірити (при тому, що невідомо - що саме там є) - елемент фетишизму і ідолопоклонства.

Останнє редагування: 25 лип 2009
  9. Ярик

Ярик Well-Known Member

:good: :good: :good:

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зображення на дереві.
    Як до цього ставитися?

От думка Даяни і Ярика нічим не відрізняються від фанатиків, що свято вірять. Зазомбованість вона є шкідливою зі всіх сторін, бо невіра у зображення на дереві - це теж віра. Бо можна насміхатися з когось і не підозрювати, що зображення правдиве, бо не всім дано бачити. Якщо говорити про духовність і бачення, то дві людини стоячи поряд можуть бачити різне. Тому не варто кидатися висновками і думати про свою непомильність....

11. Ярик

Ярик Well-Known Member

Суть віри в тому, щоб вірити, вірити в щось вище, сильніше, і невідоме.
    А люди схильні вірити в те, що бачать.
    Як можна не вірити в Бога, але повірити в якесь дуже сумнівне зображення на дереві, камні і тд. і тп.
    І як можна вірити в Бога, та ще вірити в те, що він, чи ще щось, чи хтось зявився на дереві , камні і тд. і тп.
    Не можна побачити те, що ніколи не зявиться, нам людям.
    Ніхто не бачив ні Бога, ні Богородицю, але багато вірять. Вони вірять в те , що є щось вище, невідоме, що їм допоможе. А не в те, що їм допоможе вигадане зображення на дереві чи ...
    А ті що бачать на деревах чи ... , вони вірять в зображення, що вони бачать, чи хтось інший бачить . Вони не вірять в Бога, а тільки в щось дивне, те що не можливо зрозуміти, а дивного там нічого нема.
    Це просто фантазія людей, не більше

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

звідки ви знаєте, вірить людина в Бога, чи ні? Не припускаєте, що вірюча людина може помилятися?

Бог може все.

То є чисто ваша думка, ваша уява речей і не більше. Насправді все по-іншому, повірте.

Ну то ви загнули явно.

далеко не всі вірять у зображення.
    знову загнули.
    звідки ви можете знати наскільки люди вірять і наскільки хтось не вірить? Ви знаєте людські серця?:)

я вірю, що ви того не можете знати.

:haha:

13. Даяна

Даяна Well-Known Member

:haha:
    Ви помилково слово "фантазія" замінили словом "духовність". Це речення природніше звучить так: "Якщо говорити про фантазію, то дві людини стоячи поряд, можуть бачити різне, - хто жінку, хто млин, хто деревну текстуру, яка чимось щось приблизно нагадує".
    У цьому явищі я побачила два моменти:
    Зображення дійсно трохи нагадує силует людини, але ця схожість користі не принесла :
    1. Це явище стало предметом торгів і заробітків на чиїйсь вірі.
    2. Віра у те, що у цьому випадку деревна структура є божественним чудом, стала предметом фетишизму і ідолопоклонства.
    Ні те, ні інше Богом не може бути схвалене а тому від Нього ймовірно іти не може.
    Можливо у цьому і є мета подібних явищ, а можливо - просто плід уяви на основі схожості до певних зображень.
    Тому погоджуюсь, що "Зазомбованість є шкідливою".

14. Ярик

Ярик Well-Known Member

Ось дуже відоме фото в інтернеті.
    Мабуть теж богоявлення.
    Тільки не зрозуміло чому без одягу. Напевно так спішили нам зявитись , що забули вдітись.
    Присвячується всім, що вірять в зображення на деревах чи ще на чомусь.

15. Даяна

Даяна Well-Known Member

Подібних "чуд" є багато, хоча у наведеному вами фото крім великої схожості з жіночою постаттю здається є елементи фотошопу.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Даяно, ви ніколи не бачили чуда, тому ви не можете судити, фантазія то чи ні.
    Для вас фантазія те, що ви не бачили. От і все.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

як ви думаєте, крім вас таке ще в голову кому-небудь прийшло?

18. Ярик

Ярик Well-Known Member

Так я згідний, що без фотошопу не обійшлось, але хтось це побачив.
    От тільки я не думаю, що це дерево приписували до богоявлення.
    Дивно чому :)

19. Ярик

Ярик Well-Known Member

Якщо вірити в те, що богоявлення можливе на деревах, то чому на одному так, а на другому ні

20. Ярик

Ярик Well-Known Member

Я теж сфотографував дерево яке дуже схоже на жінку, але на жаль в даний момент не можу його викласти, воно в мене на старому компі.
    От тільки мені і в голову не приходило, що це могло бути якесь чудо
    Обовязково викладу

а де твій аватар? :)