Як 5:14. Чи хворіє хто з вас? Хай покличе пресвітерів Церкви, і над ним хай помоляться, намастивши його оливою в Господнє Ім'я, 15. і молитва віри вздоровить недужого, і Господь його підійме, а коли він гріхи був учинив, то вони йому простяться. По Біблії якщо людина захворіла, то має просити пресвітера (тобто рукоположеного священника) помолитися за неї безпосередньо в її присутності і після молитви священник має намастити хворого оливою (по церковному єлеєм) в ім’я Господа. Єлей служить провідником вищої сили, яка не тільки оздоровлює тіло, але й душу через прощення гріхів.
Уточніть,якої саме церкви? Греко-католицької,католицької,православної,протестантської? ---------- Додано в 16:40 ---------- Попередній допис був написаний в 16:35 ---------- Над Зоряною молились(і моляться) в багатьох церквах і костелах. Але оздоровлення не сталось.. Недостатність віри? Мабуть,не було в світі людини.яка б так просила Господа про цілковите оздоровлення моєї дитини. Це й давало мені силу. Та чуда не сталось. Може справа в іншому? Мабуть,я надто грішний,щоб він прислухався до моїх молитв...
Над Зоряною молились(і моляться) в багатьох церквах і костелах. А також,люди інших віросповідань в синагогах і мечетях. Але оздоровлення не сталось.. Недостатність віри? Цих людей,що молились? Чи моєї? Мабуть,не було в світі людини.яка б так просила Господа про цілковите оздоровлення моєї дитини. Це й давало мені силу. Та чуда не сталось. Може справа в іншому? Мабуть,я надто грішний,щоб Він прислухався до моїх молитв...
Знаєте, Ромко, коли я бачу ваш біль, то не знаходжу слів щоб якось вас потішити. Можу лише разом з вами помовчати.
По Біблії є також і це: Мар.16:17 А тих, хто ввірує, супроводити будуть ознаки такі: у Ім'я Моє демонів будуть вигонити, говоритимуть мовами новими, братимуть змій; а коли смертодійне що вип'ють, не буде їм шкодити; кластимуть руки на хворих, і добре їм буде( "і ті зцілюватимуться" інший переклад)!
Тобто однаковим... Можуть і пресвітири, а може і кожен, хто увірує... От ви, наприклад, молитеся за свою дитину, коли вона захворіє, чи відразу кличете пресвітера з церкви?
Сказано: "Ваша віра вас спасла". В того інваліда з короткою ногою віри, як кіт наплакав, тому і сміється після сеансу, а не дивується. Та кобіта просто реально володіє миттєвим гіпнозом і я більш ніж впевнений, що через день, від сили два, той чоловік повернеться в попередній стан. На таких "чудотворців" я мав можливість надивитись навчаючись в Києві та Москві. ---------- Додано в 19:48 ---------- Попередній допис був написаний в 19:42 ---------- От, Левку Ви цитуєте Біблію і тут же "шиєте бурки" з екстрасенсів. Екстрасенс - це всього-навсього лиш назва, можливо доречна, можливо недоречна, а хто стоїть за тою назвою відомо тільки Богові, а не таким, як Ви, пане Левку. Тому не судіть і судимі не будете. Бог всіх нас розсудить і кожен отримає своє, в тому числі підлабузники, неправдомовці, злорадники, підступні наклепники та інша наволоч і підлота... .
Йдеться про людей з Тернополя, які їздять по Україні і моляться. Ніби й добру справу роблять, але в потребі я звернусь не до них, а до священника. Вважаю, що в справі проповідування спасіння має бути такий самий лад як і на підприємстві, яке має своїх штатних навчених працівників, а не перехожих з вулиці, які виконують свої доручення, а не що попало. Якщо люди проповідують і зцілюють в ім’я Христа, вони мають бути воцерковленими, перевіреними, "повними віри та Духа Святого" і мати благословіння церкви на таку діяльність. Бог є Богом ладу, а не хаосу.
Звідки ви взяли, що ці люди не "воцерковлені, не перевірені, не повні Духа Святого і не мають благословіння церкви на таку діяльність"...? Я особисто знайомий з ними і можу сказати, що всі ці речі є у їхньому житті... Вас просто спокушає те, що ці люди не в рясах... Перших учнів Ісуса також спокушало те, що хтось, хто з ними не ходить виганяє демонів, і робить чуда Ісусовим Іменем, але Ісус заспокоїв їх, кажучи, щоб вони не забороняли нікому робити чуда і виганяти демонів, котрі це роблять Його Ім"ям. Бо немає людини, котра би Іменем Ісуса зробила чудо, а потім могла би лихословити Його: Мар.9:38 Обізвався до нього Іван: Учителю, ми бачили одного чоловіка, який з нами не ходить, що виганяє Ім'ям Твоїм демонів; і ми заборонили йому, бо він із нами не ходить. Мар.9:39 А Ісус відказав: Не забороняйте йому, бо немає такого, що Ім'ям Моїм чудо зробив би, і зміг би небаром лихословити Мене. Але, Олено, ми говорили про інше трохи. Ви стверджували і приводили цитати, що тільки пресвітери можуть молитися за хворих. Я говорив і приводив цитати, що це може робити кожен християнин. То як ви ставитеся до цього?
З ваших слів: . Ні. Я молюся за багатьох людей, але по Україні не їжджу, бо скрізь є церкви, віруючі і священники.
Мдя... Цікава дискусія у нас вийшла, Олено... Ось стислий зміст розмови: Олена: Написано, що за хворих може молитися тільки пресвітер(священник). Левко: І написано, що кожен віруючий може також молитися за хворих. Ви, наприклад, молитеся за зцілення своїх дітей? Олена:----- Левко: Ви молитеся за своїх дітей, коли захворіють? Олена: Так я молюся за людей. Левко: Ви ж казали, що тільки пресвітери(священники) мають право молитися за хворих? Олена: Хіба Біблія мною написана? І як зрозуміти останню вашу відповідь?
Ну раз "Я" каже, то тре вірити, нє? "Я" все знає. Ой, Левко, Левко... ---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний в 00:36 ---------- Цікава... молитися можна за кожного, навіть за тих, хто вже не в цьому світі, але бути цілителем може не кожен. Тому християни не самі лікували, а зверталися до апостолів про зцілення, про що ми читаємо у Письмі.
В Біблії написано про просвітерів і це не моя вигадка. Ось ще розповідь, коли Ісус посилав апостолів на проповідь. Мар.6:7. І, закликавши Дванадцятьох, зачав їх по двох посилати, і владу їм дав над нечистими духами. 12. І вийшли вони, і проповідували, щоб каялися. 13. І багато вигонили демонів, і оливою хворих багато намащували і вздоровляли. Але ви говорите що ваші знайомі мають дар зцілювати і що вони перевірені церквою. Ви маєте докази? Тобто чи є у вас імена і адреси певної кількості зцілених людей, заключення лікаря до і після зцілення, свідчення близьких і рідних через місяць, рік, 3 роки після зцілення?