Что хорошего/плохого было в СССР...почему было?

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем bayard, 1 тра 2011.

?

Вспоминаете ли вы о СССР?

1. Положительно

8,5%
  2. Отрицательно

15,3%
  3. Были положительные моменты, но больше отрицательных

27,1%
  4. Были отрицательные, но больше положительного

11,9%
  5. Кое-что из СССР перенес бы в современную Украину

20,3%
  6. Нужно обо всем забыть и начать все с нуля

11,9%
  7. Нельзя так жить дальше и нужно полность воссоздать советское прошлое

0 голосів
    0,0%
  8. Мне все равно

5,1%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Мої батьки самі будували будинок, бо живуть у невеликому містечку на ЗУ, так досі серед документів лежить папка з квитанціями, різними довідками, накладними, ... виписаними на купівлю будівельних матеріалів, та на виписку послуг грузових машин для доставки тих матеріалів до місця будівництва. Коли я питала, для чого то зберігати, пояснили - щоб підтвердити що матеріали не крадені, і одержані згідно вимог того часу, бо могли перевіряти.
    Питання, чому перевіряли (один із способів тиску на людей, які пробували бути незалежні від системи), коли держава не могла належно забезпечити потреб населення у будівельних матеріалах

2. Невский берег

Невский берег Well-Known Member

"Мой батька" - это Ваши личные впечатления. Себе их и оставьте.

А вот то, что Украина, якобы под "гнетом России" в СССР, была самостоятельным членом ООН (так эта республика котировалась в мире!), русофобы почему-то забывают сказать. СА-мо-сто-я-тель-ным! таким же субъектом международного права, как сам СССР.

3. TesTanya

Так, як жили мої батьки - жила більшість інтелігенції в союзі, з усіма проблемами....
    Це радянська пропаганда, придуманий обєкт гордості, щоб відвернути незадоволення таким невмілим управлінням, коли навіть найнеобхідніші речі не можна було купити.
    Людина має гідно жити, а не гордитись своєю дотичністю до міфічних здобутків.

4. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Bzdura. ПНР была страной с очень ограниченным суверенитетом.

5. FCKL

FCKL Well-Known Member

смішно смішно

6. FourA

FourA Дуже важлива персона

Зато сейчас Ржечь Посполита стала страной с неограниченным суверенитетом!
    Ну разве ограниченным размерами кармана пиджака...

7. Forpost

Forpost Стоїк

то москалям пояснювати ,що проти вітру плювати,бо вони плоть от плоті, я би сказав навіть крайня плоть системи,їх система мільйонами знищувала , а вони до сих пір кажуть "шо так нада біло" бідні люде

8. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Ну от поки воно в мене не в ігнорі, суто так, заради розваги, прокоментую: Польша, як треба бути кожній країні, суверенна країна польської нації.
    Польша має пресловутий ВВП на душу населення більше ніж та нафтогазова Росія, і ще більше середній заробіток середьої людини. Люди живуть значно краще, ніж ті росіяни, і значно краще, ніж за радянської Польші.
    Питання - що мав на увазі наш трольок ? Хтось зрозумів ? %-)

9. forester

forester Well-Known Member

А ещё Украина имела собственную комунистическую партию - так сильно она стремилась к социализму. К слову, в России коммунисты организовали собственную партию только в начале 93-ого года.

10. FourA

Хлопчэ, та чого ж ты чекаеш?
    Та я тильки й бажаю, щоб буты в твоему игнори!
    Баба с воза - кобыле легче!
    И дерьма меньше будет!
    А твои благоглупости про суверенную страну - которой должна быть каждая страна - да ещё польской нации - заслуживают разве что улыбки.Особенно бредовые выдумки про нацию.
    Вот преамбула Конституции Польши:
    Уразумел - про польскую нацию ни слова нет!
    Это в твоей голове б -о-о-ольшой сдвиг на национальной почве, видать!

11. Forpost

Forpost Стоїк

КПЗУ? та ви її вистріляли ще в 39-тім році

12. forester

forester Well-Known Member

Да вас послушаешь, так вы вообще никогда и ни где не при чём. Дети-то на Украине рождались тоже в результате чьего-то вмешательства со стороны?

13. FourA

Обижаете, шановный пан!
    Нас тогда ещё на свете не было!

14. Mokbo

Mokbo Well-Known Member

Выходит,что Ваши батьки не крали?Значится Филипп брешет,что все воровали стройматериалы?

15. TesTanya

По перше - наскільки розумію, крадіжки могли бути зі сторони тих, хто працював на виробництвах будматеріалів, чи де їх безпосередньо використовували;
    По друге, кого як виховували, в того і такі моральні засади...

16. Mokbo

Mokbo Well-Known Member

:good::good::good:И ето есть правильно!!!!Если батьки Филиппа крали...так он так и думает,что все крали!!!!

17. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Мушу погодитись з Філіппом. Майже всі крали. Пояснення просте. попит значно перевищував пропозицію. І щоб його (попит) задовільнити в умовах тотального дефіциту люди крали. Хоча вони так не вважали. Бо "всьо у нас калхозноє - всьо вакруг майо". тобто сам совок та кацапський окупаційний менталітет примушував красти навіть прибалтів.

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Зальотний нахаба, що ти тут розкомандувався?
    Та ти що!? Це ж треба, а я тоді й не помітив цю "самостоятєльность". П.Шелест теж.
    Яку Москва в 30-х роках знищила. Йдеться про Шумського, Скрипника...
    Та в вас ніколи комуністів не було, були лиш сурогатні більшовики.

19. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Накажи!:)
    Наконец то признали!:rolleyes:

20. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Та вас вже доля наказала ізгойством на стику цивілізованих Європ та Азій.

а де твій аватар? :)