Та ж вроді і первосвященники, і Пілат старші за нього за віком були. Та й Марія, його мати... Чи вони не божі творіння?
Иисус не сотворен. Он рожден. Это принципиальное отличие. Вот фрагмент из Символа веры: Верую ..... ....И во единаго Господа Иисуса Христа, Сына Божия, Единороднаго, Иже от Отца рожденнаго прежде всех век; Света от Света, Бога истинна от Бога истинна, рожденна, несотворенна, единосущна Отцу, Имже вся быша...... [OFFTOP]Всё. Схожу с дистанции: [/OFFTOP]
от бачте, Ви вірете у те, що люде придумали а я вірю у те, що є насправді у Біблії написано чітко і зрозуміло, що Ісуса було створено першим перед усім решта
справа в тому що ортодоксальна церква вважає, що він народжений від Марії і оманливо вводить це в Символ віри [OFFTOP]як читаю це словосполучення, мені постійно художній твір згадується автора Алви Сессіл Бессі[/OFFTOP],а Він Единороджений від Бога і через Нього створено все
проше пана: звідки люде знали, що Ісус є той, кого очікували? з ознак а що це були за ознаки і хто їх описав? та де, куме
То не є добре питанням на питання відповідати. Ви ж постійно до Біблії апелюєте, але цього разу я шось не бачу чіткої відповіді... Я не можу згадати те місце в Біблії, де написано, що Христа створено... А Ви стверджували, що це саме так і є... То я чекаю...
просто спрямовую до потрібної думки добре, скажу прямо: в Біблії описано дії та слова пророків, які описали, що має прийти Месія (Спаситель), описали як Його впізнати... Михея 5:1 а ти, Віфлеєме-Єфрате, хоч малий ти у тисячах Юди, із тебе вийде Той, що буде Владика в Ізраїлі, і віддавна постання Його, від днів віковічних. прямо сказано, що Той, хто прийде -- віддавна *** Колосян 1:15 Він (Христос) є образом невидимого бога, роджений перш усякого творива чітко і однозначно сказано, що Ісуса було: 1. створено 2. народжено першим і ще раз підтверджено, що Бога ніхто не бачив, тобто Ісус -- не є Бог у тому розумінні, яке вкладають парафіяни католицько-православної релігії *** про трійцю навіть не буду починати
Ага!!! Так все-таки рожденный!!! И после этого Вы плавно добавляете: )) На каком основании? Где цитата, что его "створено"? Вы правда не понимаете разницу? Или не умеете признавать ошибки?
мде роджено перед всім творивом -- це шо Бог був вагітний та народив сина? а "усе твориво" -- це що? може те, що було створено після земного народження Ісуса? пан Ортодокс, ну нашо Ви дурака включаєте? чи оці "святі отці", не розуміючи суті Біблії, понапридумували якихось дурниць, що самі заплуталися і геть людей заплутали?
Ну хто включає - це ще питання... От незручна цитата! Ну як тільки не перекручуєте зміст, але слово "роджено" все одно заважає своєю очевидністю... Для Вас розуміння слова "роджено" недосяжне? Вважаєте що Бог може родити тільки згідно алгоритму, вказаному у підручнику по біології? Пестик і тичинку хоч не будете шукати? Христос - Бог, Він сам Творець. Його не створено. Він народився ще до того як було створено час. Від Марії Він втілився. Ви б хоч тезисно ознайомились з догматикою. Вважаєте, що вони були дурнішими за піндостанських виробників релігійного фастфуду? Ви хоч одного читали? Чи "Рабінович по тєлєфону напєл..." ? ))) Якщо Ви не розумієте, то це ще не означає, що усі зависли!
я не правильнои выразился не таинство крещения проводить второй раз а повторить соответствующие молитвы. далее. священнику категорически запрещается выполнять таинства если человек находится в безсознательном состоянии. можно ли проводить таинство крещения, если перед крестом младенец? у него еще зубки не выросли? что и требовалось доказать у церкви НЕТ четкого мнения по этому вопросу. хотите так - хотите эдак.
Другое дело. Полностью согласен. Не вижу проблемы. Имхо - это четкое мнение, допускающее два [OFFTOP](отнюдь не взаимоисключающих) [/OFFTOP]варианта.