Чорне Море Забруднене? Де ми плануємо відпочивати літом

Тема у розділі 'Подорожі Україною', створена користувачем Pand@, 14 бер 2008.

1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

У нас знайомий побудував там базу, може то його?:)

Це через те , завод в Красноперекопську чи Армянську не працює і викидів немає.А колись ми часто там спостерігали райдужне небо..синьо-жовто-зелено-рожеве:)То таку веселку завод анілінових барвників частенько показував.

Ви мене заінтригували:)Обов"язково заїдемо тудияк до бабці будемо їхати...всього 40 км від неї.

• Подобається Подобається x 3
  2. Оля

Оля Старожилка форуму

власник живе в Херсоні, але сам з Закарпаття, звати Ігор.

3. Alias

Значить не він.Того Віталій звати.Там зараз багато наших(з нашого міста)будують.

4. syavych

syavych копач

Скоро літо, а гілка мовчить...

Треба трохи розрухати :) Почну з свого "ступору":
    Хотів малу трохи на море вивезти, воду страшно любить. Але корінь всіх проблем з вибором місця - її алергія.
    Пансіонати/санаторії (я про Крим) відпадають - там і дорослому важко харчуватись. Квартири: + за можливість самому харчоватись; - відсутність власного пляжу (на міські ходити то для екстремалів, а не малих дітей).
    Не Крим (по кишені мабуть хіба турки): + сервіс явно не кримський, власний пляж; +/- харчування по шведському столу (можна вибирати, але чи є шо вибрати для алергіка?), переліт (+ чи - не знаю як перенесла б мала); - стандартні путівки трохи таки недешеві, а чекати горящі... можна і весь сезон прочекати.
    Отака-то ситуація. Прохання до тих хто був в турків описати приблизний раціон (хоча то ще й від готелю залежить), або може хтось чув про хорошу базу відпочинку в Криму з кухнею в номері і власним (або нормальним) пляжем?

5. От отеля, конечно, зависит в первую очередь. Ниже 5 звезд - только конкретика по каждому, и только по отзывам знакомых, трясите с них максимально подробно воспоминания про каждое блюдо и делайте для себя выводы, не забывая, что повара могут и поменять... Если ***** all inclusive, то скорее всего и аллергику найдется что поесть - там обязательно диетический стол из простых отварных продуктов бывает (рис, филе индейки, горошек, цветная капуста, стручковая фасоль, паста без специй и т.д.) - для младшего брал там что-то иногда, как правило каждый день на этом столе одно и то же - так что, лучше при покупке тура предупредить агентство о своих требованиях, вполне возможно есть отели с расширенным диетическим столом. Но скорее всего в отеле хорошего уровня на обед и на ужин и так удастся найти что-то для себя, если не слишком уж широк список противопоказаний - как правило там несколько видов мясных блюд, пара рыбных, куча паст, салатов, блюд из печеных овощей, фрукты и (важно!) обычно есть столик, где повар нарежет выбранные Вами свежие целые овощи, а Вы сами их заправите... Завтраки почти везде одинаковы - яйца во всех видах (варёные, глазунья, омлеты и т.д.), сосиски, печеные овощи, стандартная "гостиничная" колбаса трёх (+/-) видов, сыры, брынзы, паста, мюсли, хлопья, холодное/горячее молоко, пара видов каши, тосты, много-много выпечки и разных местных сладостей... На что аллергия-то?

• Подобається Подобається x 2
  6. syavych

syavych копач

Так от з сніданком якраз найбільше проблем - алергія на усе молочне (молоко, сири, і т.д., крім кисломолочного), курячий білок (і курятина, і яйця), цитрусові, какао (та й переважно всі солодощі). На решту видів м'яса, овочі, рис, картоплю, макаронні вироби, вівсянку реакція нормальна...
    Короче тєжко. Певні далі буду в Криму приват.сектор з нормальним пляжем шукати.

П.С. Був ще варіант приват.сектору в Болгарії, але авіапереліт на 3 туші в дві сторони тягне на весь відпочинок в 5* в турків :sad:

7. Kasia

Kasia Well-Known Member

скільки нарахували? бо я теж планую до Болгарії

8. syavych

syavych копач

У Варну в кінці серпня-початок вересня:
    $360 - на людину в 2 сторони, ітого у моєму випадку $1080

9. Kasia

Kasia Well-Known Member

нічого собі. ми точно авто поїдемо тоді. дякую

10. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

а я хочу на місяць поїхати на Арабатську стрілку...може в когось є там знайомі, які можуть здати в оренду квартиру з 00, кухнею...бо буду відпочивати з маленькою дитиною

11. syavych

syavych копач

А шо там файного на тій стрілці? Вроді кажуть комарі по вечорах достають? Чи то як де попаде?

12. Cifalius

syavych, це найтепліше море...тим більше, що дитині буде 7-м місяців...я взагалі хочу її вивезти на Азов:)

13. Alias

Арабатська стрілка-тепле, мілке море, для дітей і батьків дуже добре.Комарі є:)наші знайомі кожне літо там відпочивають.

14. Cifalius

Alias а знайомі на базу їздять?

15. syavych

syavych копач

А як же загартовування? ;)
    Во-во, мені (точніше малій) то тоже не подобається

16. Alias

Вони вже давно , років 10 їздять на Арабатку.Живуть в будиночку, готують самі істи, всі зручності на вілиці.там де вони відпочивають-людей мало, тиша, за малу не переживали . бо море мілке і від будиночка до моря зовсім близенько.Вони люди заможні. але чомусь їздять тільки туди.Кажуть, що повністю відпочивають від міста, цивілізації:)Здається. там навіть ніяких "злачних" місць немає. або далеченько.
    У нас родичі в Генічеську живуть..от тільки немає змоги туди вибраться..а так хочеться..
    Ще в Скадовську непогано, Залізний Порт хвалять ..

17. Ірена

Ірена Well-Known Member

ми були в турків 3 рази. бачили багато сімей із малесенькими дітьми. якщо вибирати готейль сімейного типу - для дітей буде все включно із дитячим харчуванням.
    а так звично, на сніданки дають багато різних каш + молоко+соки, різні фрукти та овочі, на обід - гарніри різного гатунку (макарони, картопля, рис) м"ясо курки, телятина та перш істрави (правда вони гострі), а також стандартно безмір фрукті вта овочів, зелені.
    на вечерю - знову ж таки каші, пудинги, солодке, фрукти. молоко є завжди і соки є завжди. прісні печеньки, снеки...
    добре їхати не на початку літа (не такий різновид фруктів) а десь під завісу. вибирати готель не нижче 4* і користуватися рекомендаціями людей. що там були. (є готелі ближчі до 3* , а є, що до 5*, а в ціні можуть бути однакові.
    ось і все. виникатимуть питання - пишіть:)

• Подобається Подобається x 1
  18. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Ну в Скадовську дійсно переважає кількість відпочиваючих з маленькими дітьми...адже там не відкрите море, а лиман....водичка тепла...практично немає хвиль....Я там відпочивала декілька разів....
    Щодо мінусів: все побережжя в водоростях (знаю що то корисно, але ходити по тому не дуже приємно), багато медуз...

Я от зі своїм відпочинком практично визначилася....Тиждень у Трускавці....тиждень У Мішкольц-Тапольце (то мені море заміняє..) і десь жовтень-листопад Єгипет....бо зимою я там вже була, хочеться поїхати осінню....і ще між тим коліжанка запрошує на автомобільне турне всією Україною....
    Думаю, я заслужила на такий відпочинок після такого важкого року, який у мене був....

Останнє редагування: 24 кві 2009
    • Подобається Подобається x 2
  19. Alias

Лиман?Натусь, то ти десь не там була:))Там звичайне море, я там у таборі відпочивала, та й так їздили, бо недалеко від бабці (а ще там є гарна бабка-травник)
    на самому пляжі немає водорослів-пісочок..і море тепле-тепле, а йти далеко-далеко поки буде нормальна глибина:))
    Ось навіть карту знайшла Херсонської обл.спеціально.Лиман знаходиться ближче до Каланчака.Він так і називається _Каланчацький лиман, але то далеченько від Скадовька

• Подобається Подобається x 1
  20. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Ірусь....може не лиман, а якась затока...але точно не відкрите море...бо до відкритого моря ми їздили на о. Джарилгач.....
    П.С.: хіба Скадовськ такий великий, що ми відпочивали на різних його побережжях....

а де твій аватар? :)