Чому українці про одних окупантів не згадують, а іншим проходу не дають?

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем no_coment, 25 тра 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: Чому українці про одних окупантів не згадують, а іншим проходу не дають?

у цьому випадку - ви не за адресою ;)
    те, що в мене всі дописи емоційні - я знаю. Суть від того міняється мало ;)
    --
    А от те, що на ЗУ вже давно питання з УПА перестало бути болючим, і навіть новомодне побиття тягнибокоподібними моральними потворами ветеранів ВВВ - припинилося (з переїздом того "радикалорагулізму" до Києва).
    Все - у нас - мир і злагода ;)
    --
    Але ось тут на форум прийшли дописувачі, які нам повідомляють, що ми не в курсі. Що насправді - жостке протистояння, і вони прийшли до нас с пересторогою "лішь би нє било вайни".
    Ну, і заодно таке пекуче для львів'ян мовне питання - чому львів'яни ще його не розв'язали? що за утиски російської мови, га?
    --
    Ну, і відповідно, всі пробудилися і почали шукати - де утиски російської мови? а де меморіальні таблички "тут була убита російськомовна вчительнка"?
    --
    Зате на Миру 1 (символічно, правда? - такий був совіцький мир!) - пам'ятний знак - там було закатовано купу невинного народу....

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Чому українці про одних окупантів не згадують, а іншим проходу не дають?

Афтере,
    я от подумав: по пунктам відповідати, чи ні? Вирішив - загалом!;) Особисто я переконаний, що в історії потрібно шукати моменти, які призводять до порозуміння сьогодні. А не те, що роз"єднує.

3. afterstep

та я не проти - навпаки, за ;)
    але в цю полеміку вв'язався, бо щось надто однобоко та чорно (без біло-) висвітлюється історія нашими східними сусідами ;)
    --
    Вони пробачили понад 10 мільйонів заморених голодом (у 30-і) українців злочинному режиму - але ніяк не можуть пробачити кілька невинно вбитих армією УПА вчительок ;) певно, в школі погано вчилися - і так помстилися за погані оцінки ;)
    --
    Вже не кажучи про те, що таки певно слід розділяти УПА, "лісових хлопців" - як окремі загони без цетрального проводу - та банди мародерів ;)
    --
    А банди мародерів - то було в кращих традиціях інтернаціоналізму ;) - там і русскоязичних вистачало, і іншої потолочі ;)
    ==
    Чи то я щось не так зрозумів - і галичани вимагають засудити УПА за звірства на Галичині, а вся решта Україна вимагає визнати УПА героями, бо не знає, які та звіртства на Галичині коїла?

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Не забувайте,що були провокатори.
    " Москва стягла до регіону, за підрахунками підпілля, 585 тис. війська, переважно НКВД, що на кілька порядків перевищувало сили повстанців. Силами цього контингенту було проведено в цей період 15 562 операцій проти ОУН-УПА), терор "істрєбітєльних батальйонів" (вже на 1 квітня 1946 р. їх діяло 3 593 із загальною кількістю їх особового складу 63 000 осіб, а з часом число ще зросло), депортація населення (при депортаціях було встановлено кримінальну відповідальність за повернення до рідних осель, а місцем народження при заміні паспортів вказувався пункт депортації), середньовічні публічні катування, застосування принципу колективної відповідальності... - такими були традиційні большевицькі методи боротьби, і вже не тільки з повстанцями, а з усім народом. Доходили до маскараду з перевдяганням у "бандерівців" (метод, оцінений і успішно засвоєний також і поляками), випалювання лісів, часом разом з прилеглими селами (саме тоді було знищено усі соснові ліси на Ковельщині), затруєнням озер і криниць і поширенням на чорному ринку отруйних протитифозних уколів, пошукуваних повстанцями. Не кажучи вже про застосування заборонених розривних куль, розстріли полонених і профанацію могил загиблих. Вже в 1945 р. на території Західної України діяло 156 фальшивих "загонів УПА" у складі 1783 осіб. Всі ці заходи призвели до значного скорочення складу УПА і змусили командування частково вивести війська з України, а решті наказати відійти у глибоке підпілля, ще частина командних кадрів отримала завдання легалізуватися і укорінитися у комуністичних структурах."
    http://oun-upa.org.ua/documents/sov_02.html
    http://oun-upa.org.ua/documents/sov_02.html

5. afterstep

це - несуттєво ;)
    більшість України вважає, що УПА - кати.
    Для того, щоб не гальмувати подальшу розбудову Радянської України - галичанам слід визнати, що так - УПА кати.
    Заодно - хоч і не обов'язково - пробачити НКВД їхню надмірну старанність при винищенні катів - ну, самі розумієте: як ліс "катюшами" рубають - то хто там буде ешелони на Сибір рахував?

6. Степаныч

Ну навіщо пересмикувати! Я вже писав неодноразово, що сім"я мого діда (не був ні комуністом, ні НКВДістом) жорстоко постраждала від УПА. Бабуся розповідала, дід помер задовго до мого народження. Але я не маю ненависті до УПА. Час такий був. Так і НКВД. Різні були люди і там, і там.

7. afterstep

Степаничу - то би мало обох сторін стосуватися?
    --
    Давайте: згоден, не будемо пересмикувати.
    Переконайте, наприклад, Чорнобильця - не пересмикувати. Не подавати означення так, що відразу проглядається - раз українське - значить, націоналізм - на даний момент латентна фаза фашизму - і т.д.
    Можемо почати з цього?
    --
    А у всеукраїнському масштабі - достатньо заспокоїти навіжених, щоб дали тим дідам по Хрещатику пройти. Від того земля розколеться? - ні. Чи "справжні громадяни СРСР" спати не зможуть? - зможуть.
    _-
    Давайте почнемо з цього - що галичани з батогами по Україні не їздять, і нікого не примушують вчити українську мову. Невігластво кожного - то його особиста справа.
    То давайте не будемо галичан в "насильственной украинизации, вызывающей справедливый протест" саме означених совєцькіх громадян - не будемо звинувачувати?
    --
    Отак для початку - можна? чи вже аж надто некеровані люди на східнянщині проживають? от якщо без Вітренко - то як багато?

Додано через 3 хвилини
    а ось вам і приклад східноукраїнського бажання порозумітися... http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=148608&postcount=1512
    як накажете на таке реагувати?

• Подобається Подобається x 4
  8. Степаныч

Не мало стосуватися, а стосується, ІМХО.
    Думаю, Чорнобилець дещо інше має на увазі. Як на мене... Але краще нехай сам розповість.
    Погоджуюсь повністю. Але, знаючи тих дідусів, ... їм не можна дати ради. А якщо молодь - придурки.
    Афтере,
    ну знову згоден! Але ж маргінали є і там, і тут.
    По закону. І ніяк інакше!

• Подобається Подобається x 1
  9. OldMan

OldMan Well-Known Member

А если не пройдут - то что, земля расколется?
    Почему надо настаивать на действиях, которые несомненно будоражат общество? Зачем? Простой вопрос.
    Не ездят. Но и возмущение на Азарова "Чому він не розмовляє українскою" тоже не от схидняков исходят.
    А никак.
    Если Вы думаете, что дружная команда веслувальників во главе с Данилой - образец толерантности высказываний, то Вы ошибаетесь.

10. Степаныч

В данном случае поддержу Афтера. ЭТО НУЖНО ИМ И ИХ ДЕТЯМ.
    Дело не в "западенцах", ИМХО. А в том, что их используют.
    Данила - лидер маргиналов! Это не оскорбление, это констатация факта!

11. OldMan

OldMan Well-Known Member

Я понимаю. Даже более того - это нужно и Украине, коль скоро мы строим новую страну, то негоже отказываться от её истории.
    Но насколько это нужно сейчас? Именно сейчас? И кому это выгодно? Именно выгодно, а не нужно.

Додано через 1 хвилину
    Мне неинтересно. Я в Украине живу.

12. Степаныч

Ну вот тут как раз нужно четко разделить: кому нужно, а кому выгодно. Т.е. опять возвращаемся к тому, что используют. И одних, и других.

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Можна погодитися, або не погодитися з ТАКим трактуванням.
    Але щоб 100%-во запобігти образам,
    ще раз пропоную не вживати персоналізації!
    Принаймні, з негативними оцінками.
    Давайте на "Данилів/ОЛД_Менів" обговорювати, а маргіналів/окупантів. :)

14. Степаныч

Прошу пробачити! Був неправий! Чесно!

А видалити мона?

15. afterstep

не за адресою. Я теж не розумію доцільності того маршу.
    Як на мене - достатньо визнати УПА воюючою стороною, відповідно - вояків УПА шанувати як ветеранів. Тих вояків, що не були засуджені за кримінал, безперечно ;)
    --
    Окремий респект - "обществу", що "будоражиться". Якщо то "общество" згодне визнати, що "враги народа" взірця 37-го та подальших періодів, відомих як "культ особи Сталіна" - були невинно постраждалі люди - тобто оббріхані "представниками влади на місцях" - то чому то ж "общество" вірить іншій частині брехні - про бандитів УПА?
    --

не пам'ятаю, чи ми при зустрічі встигли того питання торкнутися ;)
    Невдоволення Азаровим - не через його мову спілкування. А через ті маразматичні закони (зокрема, по ПДВ), що той Азаров пробував запровадити.
    І можу вам натякнути на ще одне "джерело", звідки виникає невдоволення "языком общения Азарова" - агітгрупа ПР. Кращої реклами на російськомовних територіх, ніж розпустити чутку, що Азарова не люблять за мову - трудно придумати.
    --
    А не люблять того "шельму" по "дєлам его". Є в мене один знайомий - москаль до мозку кісток. Принципово тільки російською спілкується. Фінансист, бувший самбіст - десь рівня призера України.
    При ньому згадати Азарова - і стає не просто страшно ;)

ви мене відносите до тої команди?
    --
    мені теж багато радикальних висловлювань Данила - не подобаються ;) але я вже переконався, що Данилові щось довести важко ;) - Данило - то своєрідний символ форуму ;)

• Подобається Подобається x 2
  16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Можна. Але я не про конкретну фразу, на яку, сподіваюся Данило не образиться, а про принцип спілкування в Салуні.
    Тому, поки користувач Данило не протестує, думаю, ці пости принесуть більше спокою, ніж збурення.

17. Danilo

Danilo Well-Known Member

Так, але неприємний осад лишиться.

Так, батько Степанича, він тут якось розповідав. Може не все розповів, то вже його особиста справа.

Додано через 29 хвилин
    Вже вкотре підтверджуєте прихильність до типової пихатої психології москаля: "Я тут живу, значіт могу разговарівать на русскам язике, і все должни меня понімать і переходіть на общепанятний язик. Азаров - умніца, не то что ваш пензеник." Ну чим не окупант?:D

Додано через 36 хвилин
    Важко, але можливо. Згодом, якщо Ви дійсно переконливі я усвідомлюю та погоджуюсь. А іноді одразу визнаю, на відміну від більшості на форумі, яка ніколи не визнає свою кривду.

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А справді? Аж тепер я побачив слово Данєцк! А то Ви так захищаєте тут інтереси одної іноземної держави, іноземну мову і 5-ту колону цієї держави в Україні, що я хотів Вас ставити в приклад, яким повинен бути справжній патріот іноземної держави. А тут такий сюрприз!!!

19. Городецький

Городецький Well-Known Member

Саме Вам, afterstep'е, я пропоную плюнути на то. Слиною. Не в монітор, звісно. :)

20. afterstep

до речі - пора протерти ;) дякую за нагадування - до того ж в мене для цього спеціальні серветки є ;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)