Чому українці про одних окупантів не згадують, а іншим проходу не дають?

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем no_coment, 25 тра 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. шахрай

шахрай Well-Known Member

Відповідь: Чому українці про одних окупантів не згадують, а іншим проходу не дають?

Певно,одне з небагатьох позитивних речей,що зробила совєцька влада в Україні так це те,що більшовики зібрали докупи всі країнські землі.
    І то в результаті домовленностей з німецькими нацистами,хоча тоді майже нічого не робилося демократичним шляхом

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Чому українці про одних окупантів не згадують, а іншим проходу не дають?

Чому легенди? Я особисто знав людей, які воювали у цьому з"єднанні, допомагали партизанам... Чи живі вони зараз - не знаю. Тому що було це ще в дитинстві, друга половина 60-х минулого століття. Тому і прошу, щоб теж відповіли, спираючись на ОЧЕВИДЦІВ. А якщо для Вас це - лише легенда, то що я маю думати про УПА? Вкотре підкреслюю - жителі ЗУ виросли на одній історії, а жителі СУ, ЦУ, ПУ - на іншій. Будемо чубитись? Доводити свою "сермяжную" правду? Куди це приведе? Вас намагалися "поломати через коліно" - не вийшло. Зараз ви нас хочете "переломати через коліно". Маєте надію на успіх? Не можу побажати удачі. Просто сумно...

3. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Вообще Ромко, вы мне нравитесь. Прямо отвечаете. :)
    Я так себе представляю. ТВ, выступает Тягнибок. Его тезисы, а сзади 2 картинки, одна с картой Украины, меняющая территорию в зависимости от его тезисов, вторая с истинными историческими фактами, противоречащим его "тезисам". Гарантирую успех и высокий рейтинг.

Вы мне про Фому, а я вам по Ярему. Да и 30-40 гг не одно и тоже, что 70-80гг.

Не можете прямо ответить. Наличие множества ссылок лишь имитация ответа. И у вас правда перемешана с неправдой, принижая правду. Я уж говорил, где неправда. Повторить ? Попробуйте коротко ответить.

Моя версия ответа. На ЗУ прошло то же самое, что раньше в СССР, но:
    На ЗУ не было Голодомора и не было применения хим. оружия против Повстанческой Армии. В СССР это было. Кроме того террор на остальной части СССР был 2 поколения, до 50-х годов, а на ЗУ одно.

И еще вопрос. С точки зрения формальной логики, если а=b=c, то c=a, или если НКВД = москали=русские, где вы згідний, как и Влодек, означает русские = НКВД

Тут у меня вопрос. Либо вы что-то не то имели в виду и извинитесь, либо скоро русских будете судить за НКВД. Прояснить можете ?

Додано через 11 хвилин
    А чего не ответить ? Вы что потом воевали что ли после 1945 ?

Моя версия ответа. Демократизация началась в СССР и Горбачев из Москвы освободил Восточную Европу, потом объединил Германию, а потом и Россия освободилась в июне 1991, а Украина думала аж до ГКЧП, августа 1991, когда группа 236 под руководством Мороза провозгласила суверенитет.
    Так что спасибо Москве, откуда пришел ветер свободы и русским. :dance:

• Подобається Подобається x 1
  4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

бачите, про з'єднання Ковпака = є й інші дані - не тільки "червоні партизани". Але - "очевидців" надати вам не можу ;)
    --
    Але мене зацікавило інше питання: хто кого зараз ламає? Безвідносно до безглуздих заяв та постанов президента, а суто на цьому форумі, - це ми прийшли на східноукраїнський форум доводити, що ваші діди - бандити?
    --
    Я вже мовчу про "радикалізм" антиупівських гасел - тут в свою чергу ви отримали такі самі радикальні висловлювання про бандитів з РА та НКВД. Про дійсно бандитів - передові загони часто себе поводили, як ординці ;)
    --
    Так хто кого тут на львівському форумі ламає? І хто радикально та однозначно висловлюється - УПА фашисти? І хто - УПА морив голодом, розстрілювали і навіть не хоронили - складали рядами та заливали вапном - місцевих жителів? УПА конвоювали ешелони в Сибір?
    --
    Остаточно - багато люду загинуло в війну. Сотнями - від рук УПА, тисячами - в братовбивчій різанині з поляками - ще вчора односельцями, а вночі - ворогами-вбивцями...
    І мільйони - від чиїх рук? Не підкажете?
    А заодно - коли в тій же Москві, в повоєнний час, теж молодих вчительок, лікарок та комуністів вбивали, і не менше, ніж в ЗУ - то було нормально... А як тут - то УПА винне?
    До речі, - люд, що поїхав по війні на східнянщину на відбудову - то теж були вороги-бандерівці? Адже більшість з них мали в родині вояків УПА?
    --
    А в Ковпака, до речі, і перед радянською владою "рильце в пушку" було.... І від "лісових" колись добряче отримав...

• Подобається Подобається x 6
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Якщо чесно,я вже втомився тлумачити одне і те ж десятки разів.Ще раз спробую пояснити свою точку бачення і позицію.
    Мова йде про нашу історію 1939 - 1945рр і дальше.
    1.Радянський Союз по домовленості з Німеччиною захопив Західну Україну
    " 23 серпня 1939 р. Молотов і Ріббентроп підписали пакт про ненапад між СРСР і Німеччиною терміном на 10 років. Водночас було підписано і таємний протокол, який містив положення стосовно українських земель: «У разі територіально-політичного перерозподілу областей, які входять до Польської держави, межа сфер інтересів Німеччини і СРСР буде приблизно проходити по лінії рік Нареву, Вісли і Сяну». Пакт Молотова-Ріббентропа, а також таємний протокол до нього явно демонстрували акт безпрецедентного поділу Європи на «сфери інтересів» двох тоталітарних режимів — СРСР і фашистської Німеччини. З боку московського керівництва саме територіальний виграні, розподіл сфер впливу, поширення сталінської диктатури на нові території і було основною метою радянсько-німецького пакту. Згідно з таємним протоколом західноукраїнські та західнобілоруські землі опинялися під контролем СРСР. Інша територія Польщі опинялася у сфері інтересів Німеччини. Слід зазначити, що деякі історики вважають секретний протокол новим поділом Польщі. Таємний протокол означав згоду керівництва фашистської Німеччини на приєднання до СРСР (а не до України) споконвічних українських земель, а сталінське керівництво не заперечувало проти загарбання Німеччиною території Польщі."
    http://www.readbookz.com/book/170/5273.html
    2.Окупація Західної України Радянським Союзом супроводжувалась нечуваними для нашого краю звірствами.
    " большевики встигли зарекомендувати себе в краю як середньовічні дикуни, репресувавши лише за півроку 10% населення (за підрахунками дослідників, совєтська влада примудрилася тут замордувати людей у 3-4 рази більше, ніж нацисти у своїй зоні окупації колишньої польської держави). Ще раніше доходили страхітливі чутки про Голодомор на східних землях, організований большевицькою Москвою, повірити яким було неможливо, не переконавшись на власні очі. Саме так вчинив уродженець Рівненщини Тарас Боровець, нелегально перетнувши совєтсько-польський кордон і під враженням побаченого написавши пізніше п'ять томів твору під назвою "Людоїди".
    http://oun-upa.org.ua/history/
    1939—1941 рр. — Широкомасштабні репресії органів ДКВС проти українців західних областей. Масові депортації українського населення у віддалені райони СРСР.
    http://www.litopys.org.ua/pivtorak/pivt15.htm
    3.НКВД,які проводили репресії були російськомовними.
    ІМХО До росіян я ніколи претензій не висловлював.навіть до нащадків тих НКВДистів(діти за батьків не відповідають)
    Але мене дуже ображає,коли,не знаючи реальної історії,паплюжать УПА,наших героїв,мову,звичаї,не намагаючись щось осмислити починають кидатися радянськими гаслами(з Вами хоч можна подискутувати).
    Російський народ,як і український,як і інші народи СРСР стали жертвою диявольського експерименту під назвою "комунізм".Поширення тієї ідеї йшло з Росії(не станете заперечувати?).
    А люди є люди.Дійсно,немає поганих народів,є погані люди,як в Україні,так і в Росії,так і будь де.

• Подобається Подобається x 5
  6. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Теперь слишком много. Так что уникального на ЗУ ? Вот эта ссылка
    http://www.readbookz.com/book/170/5273.html
    более или мненее объективна.

Есть народ, потерявший около 50%. Знаете ?

За это спасибо. А правда и есть правда, ее не преувеличивать или преуменьшать не надо. Тем более, что поссорить. НАдо понять и не повторять.
    УПА, не уникально. Восстание Антонова, те же причины, нарушение уклада крестьян.

А вообще попробуйте не цитировать, а своими словами отвечать. Надоели эти цитатчики. Это просто означает, что не освоили и не поняли материал и тем более не проанализировали. Этим ведь можно манипулировать, чтобы поссорить. Мыслящего самостоятельного человека трудно обмануть на мякине.

7. Romko

Так переконливіше.Коли свїми словами відповідав,закидували,що немає лінків і цитат.[​IMG]

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А ще краще поговорити з очевидцями і почути їхню думку. На жаль, їх вже не так багато лишилося. Мені колись пощасливилося переговорити з сотнями очевидців тих подій в Галичині і на Волині.
    Всі вони одностайно говорили, що німецька окупація на ЗУ була набагато мягша від російської. Мені погано робилося, коли вони розповідали, як ті звірі(пробачте мені, тварини, я вас не хотів ображати) в Львові катували наших людей так що стогін було чути 24 години на добу, коли катували і вбивали жінок, дітей а то і немовлят, коли в Луцьку текла ріка крові від тодішньої тюрми в напрямку замку Любарта.
    І що, присутнім тут на ЛФ таваріщям невідомо зовсім про це? Невинні ангелочки! Полковника запитайте, він не може про це не знати, хоч я впевнений, ніколи про це не розповість.
    А що лінки? Та ще й з таких джерел, як КГБ, МВД, .ru і т.д.
    Це вже й не смішно...

• Подобається Подобається x 3
  9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповім тільки на цю частину посту, тому що про інше уже неодноразово казав. Я не маю на увазі ЛФ, коли кажу про намір "поламати через коліно", Я маю на увазі політику держави, яка повністю будується під диктовку бачення історії жителями ЗУ. А щодо "ви прийшли на форум", проблем не бачу. Це можна легко виправити.

10. no_coment

no_coment Well-Known Member

Пан ПЕДРО! Ви дійсно вважаєте, що їснують хоч найменші приводи розділяти окупацію на "м'яку" та "тверду" :ireful1: ?
    Напевно, що Вам не відома взагалі ніяка історія власної держави за вийнятком тієї, що розповів вам ваш вуйко або дід, або ту, що репрезентує пан Тягнибок!
    Якщо вважати загибель кожного п'ятого мешканця Білорусії - м'якою німецькою окупацією, то ви мене вибачте! Дясятки спалених сіл разом з мешканціми - дітьми та жінками, Хатинь, Освенцим (та ще з десяток подібних "закладів"), газові камери, гето,...? ....... Ви просто мене шокуєте! Ганьба вам, та таким як ви :ireful1: ! Як можна так зневажати нещасну долю власного народу!

Можливо ви мали на увазі німецьку окупацію на теренах західної України, (яка хлібом-сіллю зустрічала окупацію власних земель з надією, що "добрий" окупант залишить її українцям "за так"), тоді то інша справа!
    Да і воювали ваші любимці-бандерівці за... Карпатську Україну, а не за всю неньку Україну - неділиму та соборну! Іншими словами за сепаратні ідеї! Да і самі поляки цих "ангелочків" вояків ОУН-УПА інакше як бандитами не називали! Чи поляки теж були агентами НКВД?

Мої "коріння" (по маминій лінії) йдуть з Полтавщини. На превеликий жаль нема вже на цьому світі моєї бабці (а дід загинув на фронті) ось вона б вам розповіла про "ніжну" німецьку окупацію, про знущання над жінками та старшими людьми, про те як українці вантажили вагони навіть власним черноземом який вивозили "визволителі" у Німеччину, та десятки ешелонів молодих рабів, що були загнанні на "заводи Крупа", і багато усього іншого - не менш жахливого!

Цікаво мені б було побачити тих вашіх "свідків-недобитків"?

11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ну ТАК... Ромко тепер має "бухтіти про те, як космічні кораблі бороздять океани Всесвіту..." ? :)
    Купіть си абонемент в бібліотеку, походіть на семінари...

Най з Богом спочиває. З Вашого посту непойнятно:
    А чим німецькі "визволителі" відрідняються від російських? Тільки терміном окупації (визволення?)...

• Подобається Подобається x 2
  12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось пошукайте полтавського форуму і там розповідайте свої казочки.
    Я їх читав за недоброї памяті СССР.
    А на недобитків повинні звернути увагу модератори. Для мене це образа, що якийсь проклятий комуняка ображає мій народ.

13. no_coment

Пан левандівка, Ви, ще раз почитайте те, що виділив "жирним" з посту мого візаві! Я КАТЕГОРИЧНО проти термінів "м'якої окупації", що нібито була притаманна німцям.
    По-перше тому, що такою вона (німецька) не була!
    По-друге тому, що "мєнт" він і в Африці- мєнт! Тому "добрих" ментів - не буває! Окупант - він і є окупант, тому, що його ніхто не звав, а він приперся!
    По-третє. Для мене ВСІ окупанти України лишаються ОКУПАНТАМИ. саме тому я започаткував цю гілку, щоб звернути увагу всіх на те, що Україна потерпала від усіх "непрошених" з якого б краю вони до неї не вдерлися!

А такого роду відповіді саме і вказують на те, що не існує в нас єдиного розуміння того, що всі окупанти нашіх земель нічого доброго нам небажали по-суті! А завжди діяли за принципом розділяй та пануй!

Додано через 3 хвилини
    Ну, дуже ввічлива особа, хоч до рани прикладай та у школі викладай :clapping: !

14. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ци ви, Степаничу, в причинно-наслідковому зв'язку кобилу перед паровозом поставили....
    Це політики використали якесь бачення, і ніхто їм не диктує - самі вар'ята грають. Під свій сценарій.
    --
    Але мене не перестає дивувати "затурканість" східноукраїнських земель, коли тим, що їдуть до Львова - на повному сер'озі дають напучування - говори тільки українською, бо поб'ють...
    Ну, і періодично про автомати згадують....
    --
    А лайно, що зараз "волевиявленням" на горі опинилося - не досить того, що некероване - ще й вдало використовує зашореність та комплекси Великої України ;) Вами керувати легше, коли ви ворога бачите - ви за СРСР звикли до вічної боротьби з ворогами. От вам і підсунули ворогів - УПА та українізацію...

Додано через 1 хвилину
    Російські не розуміли цінності чорнозему та не вивозили його ешелонами. Надавали перевагу пограбуванням церков та музеїв.

• Подобається Подобається x 3
  15. Salata

Salata Well-Known Member

Да, еще они не понимали ценности волос и костей.

16. Romko

Та ще й не економили на солярі і гашеному вапні...

17. sslonn

sslonn Well-Known Member

ДядькИ-тьотькИ зі Сходу... Вам перш ніж торочити про історію України - вартувало б вивчити для початку історію свого власного роду... звідки ваші бабці-прабабці, якщо з тих місць - а це переважна меншість - то порозпитуйте в них, як воно було тоді;)
    А про звірства Совєтів можу ще один факт з життя на вести:

У мене бабця росіянка, її дідо був офіцером у царскій армії, за шо його було репресовано, але суть не втому... перед тим як репресували, їм добрі люди порадили втікти... вони виїхали до Грозного (це в Чечні хто не знає)...
    Так от бабця розказувала, що на їхніх очах, за одну ніч з грозного вивезли ВСІХ ЧЕЧЕНЦІВ:moskali:
    Думаю так само вивезли кримських татар... ну, що у нас тут відбувалось тут вже неодноразово казалось...

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Та ні! В них гасло "Істчо нарожають!". тому костей і волосся не збирали, а розкидалися...

Додано через 4 хвилини
    В Біблії про Моісея дуже розмито подано матеріал. А де ж брати інші підручники совєцьким євреям? А татарам?
    Отож...

19. no_coment

І знов, "за рибу - гроші" - http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=78056&postcount=1

20. Romko

Все правильно з точністю до навпаки.Чомусь саме донецьких,луганських і інших дуже хвилює УПА(я так розумію,це в них УПА вирізали родини,у них розстрілювали по тюрмах тисячі жертв).

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)