Чому українці про одних окупантів не згадують, а іншим проходу не дають?

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем no_coment, 25 тра 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. koleso19

koleso19 Active Member

Відповідь: Чому українці про одних окупантів не згадують, а іншим проходу не дають?

ой блин, обиделся ! за что? за правду? что не москали поляков выгнали? скажи, что не так! а какой у нас смелый народ я во время путча понял. старший черновол тут объяснял что все спокойно мол. а народ в трамваях место уступать военным начал. ох смелые мы! да если бы ебн в москве бучу не поднял, тут бы до сих пор обком керувал.
    да я посмотрю ты из черновцов - это город всю историю сдавался без боя! и заметь я не говорю, что это плохо - забота о своих гражданах всегда заслуживает уважения. но не надо себе придумывать героизм которого нет и в помине.

2. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: Чому українці про одних окупантів не згадують, а іншим проходу не дають?

У Львів совєти як прийшли, так потім і пішли, як і у Варшаву, Краків, Прагу, Ригу, Вільнюс, тільки задовго ті квартиранти були у Львові, а так взагалі одне й те ж саме - окупація. Що Колесо, очі округляються коли це слово бачиш?

• Подобається Подобається x 1
  3. koleso19

koleso19 Active Member

тоже глаза выкатил. нет аргументов - вот и начинаешь пургу гнать! да сейчас пол-украины кто в россии, кто в европе на заработках свои центы зарабатывает. и причем пенсию им придется платить украине. по лиссабону львовяне ходят и кричат "слава украине!" или может не кричат? как думаешь?

4. Salata

Salata Well-Known Member

Сегодня просто день какой-то, здравые посты со всех сторон. Про Колыму только перебор, ну так не в Талергоф отвезли, на Колыме была возможность прожить, а с "северными", говорят, и неплохо жили, потому многие до сих пор и живут...

Так может и вырастут в стране люди, способные государственно мыслить, а не амбары делить...

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

книжка пише - що не так... самі тікали перед загрозою окупації Польщі Німеччиною...

6. vasili

vasili Well-Known Member

41-піхотний полк(мій прадіт Гуцуляк Іоніка) крайовий буковинський страшно бив донських козаків 15-16, Дєнікін навіть у мемуарах згадував страшних гуцулів у червоних гачях шо на півд фронті через сучаву на Семигород не пустили москалят, трохи покалічили тоді буковину, але більше Галичини ніхто не постраждав у 1 св війні. На рахунок

Ти колесо зрозумій шо ти говориш? Туфту на яку я не видусь...Історію почитай Січові стрільці 1914-54, конкретно буковинську, тоді базлань, але фільтруй і краник прикручуй.

7. Danilo

Danilo Well-Known Member

Салата. Уявіть собі що Вас не питаючи не попереджаючи сьогодні ввечері посадять у таварняк і повезуть туди, де ви ніколи не були, і з собою не можна ніц взяти, а далі пофантазуйте, вже не маю часу.

8. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Юначе,
    По-перше, попрошу не "тикати". Раз.
    По-друге, я не маю жодної підстави співати осанну тій "державі", в якій я народився.
    А народився я чисто випадково - дід НЕ ПОМЕР у засланні. Не "бандерівець". Наполовину росіянин.

Будете згадувати "безкоштовну вищу освіту" ?
    Спасібо таваріщу сталіну - моєму батькові (сину репресованого) "дозволили" вступити до медінституту завдяки тому, що він повернувся живий з WW2.
    Всі ті совєти, російські імперії - то все швидкоплинна піна. Подобається вам хлюпатися у позавчорашній піні - на здоров"я.

Нагадує анекдот: сидить дядечко біля канави і пускає по воді галоші. Підходить старенький лікар, який того дядечка колись лікував. Лагідно запитує:
    - Кораблики пускаємо ?
    - Ти шо, самашечий ? Хіба не бачиш, що галоші ?

• Подобається Подобається x 3
  9. koleso19

koleso19 Active Member

как-то лет двадцать назад мне попалась самиздатовская книжка про "подвиги" сечевиков. запомнилась такая фраза (недословно) : "в тому бою стрільці зазнали значних втрат: 5 було вбито, 6 - поранено, 50 - потрапили в полон!" вот и все их подвиги!

10. afterstep

дійсно, хлопці марно під кулі не лізли, і своїх атакуючих ззаду кулеметами не "подбодряли".
    Інша справа - батальон НКВС в Золочівських горах два десятки хлопців ловив... І цілком нормальне було - вдале для батальону - співвідношення по втратах - один батальон проти двох загиблих лісовиків ;)

• Подобається Подобається x 3
  11. vasili

vasili Well-Known Member

1 Скіке маєте літ?
    2.Чи ви гадаєтє шо саміздатівська річ без назви і автора викличуть в темі фурор?
    3 Який би бій не був але під чиїм керівництвом було б цікавіше?

12. Salata

Salata Well-Known Member

Я не говорю, что это был праздник. Было государство и были люди, стремившиеся его развалить. Им мешали. Были люди, пострадавшие вообще случайно, но по теме ветки - Талергоф ни у кого не болит, а оттуда не возвращались...

Таких примеров множество, государство строить - не огород сажать, что одному хорошо, то может всем быть плохо.

13. vasili

vasili Well-Known Member

Якраз підсвідомо з самого початку і до кінця, погано...

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

Адже Ви намагаєтесь відбілювати, виправдовувати терор власного народу та всіх окупованих народів якимись високими цілями будівництва держави? Чи я Вас не вірно зрозумів? Що до "случайно", подивіться на дії демократичних країн, коли таки дійсно випадково громадяни потрапляють у халепу. Нещодавно Путін зробив подібний до Сталіна крок з грузинами, дякувати Богу все вчасно припинили.
    Ви знаєте, я зараз 10 хвилин подивився концерт у форматі AVI, відомої ірландської групи, напевно бачили як вони танцюють на металевих підборах. І гадаю собі: "файно танцюють, на інструментах грають, весело так живуть люди, радіють життю", атмосфера на концерті вражає. Був і в СРСР ансамбль Моісєєва, навіть краще танцювали, хоча такого шоу не робили ніколи. І виконавці напевно не були такі щасливі, свобідні, вільні. Якось все було інакше, штучно, чи що, розумієте?" Тоді на гастролях за ними напевно стежили, що б не повтікали.

15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ага! (офтоп):
    - Що таке Малий театр ?
    - Це Большой театр після загрангастролів !

16. vasili

vasili Well-Known Member

За 70 років з гарних чистеньких міст де дороги підмітали трояндами, де книгарень було більше ніж каварень, де завше чути було музику Шуберта - москалі зробили гармидер, від якого вже ніколи, ніколи ми не очухаємось.

17. koleso19

koleso19 Active Member

1.лет мне уж, слава богу, хватает
    2.эту книжонку носили руховские агитаторы, тебе они ближе, может найдешь.
    3. честно говоря не понял, что ты хотел спросить.
    - я спрошу может у кого из знакомых книжка сохранилась
    хотя думаю, что и в других изданиях о сечевиках подобный эпизод отмечен.

18. Danilo

Danilo Well-Known Member

Що до теми гілки, то мені більше до вподоби Шопен, та Моцарт, ніж Шостакович.:)

19. afterstep

вони то зробили за неповних перших 2 - з вересня 39 по липень 41

20. vasili

vasili Well-Known Member

Власне ви відмахались. Хто ваші "знакомых" не вже рухівці?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)