Чому така ненависть до євреїв?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Levko, 20 лис 2011.

1. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Послухайте уважно пісню В.Висоцького "Антисеміти". Там чудово віттворено психологію пересічного громадянина...

• Подобається Подобається x 2
  2. zherech

zherech Well-Known Member

Лично у меня ненависти к евреям нет. Умный народ,и своим всегда стараются помочь,в отличии от многих украинцев и русских.

• Подобається Подобається x 1
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

в том то и корень ... что своим, это хорошо в Израиле а когда в Украине один еврей тащит за собой остальных и в конце концов у руля предприятия, массмедиа, банка, области, страны оказываются одни евреи ... одна из причин почему Адик преисполнился праведного гнева ...

4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Чому ви не називаєте їх нацятами?

sent from my Galaxy SIII

5. artobstrel

,,,?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Щоб розуміти відношення до євреїв, потрібно просто глянути в історію.

А історія євреїв не починається з моменту, коли їх згадано в Біблії, а значно раніше.

Після всесвітнього потопу багато суші опинилось під водою. Багато різного народу емігрувало по всьому світі, шукаючи сушу. Одним з таких пристанищ виявилася північна Африка з і сторони Середземного моря.
    І сталося так, що коли всі лакомі куски земель були вже захоплені, евреям вже не залишилося місця. Тому вони влилися єгипетські володіння - країну фараонів. Спочатку було ніби все гаразд, народи вживалися мирно, але з часом серед єгиптян росла кількість невдоволених. Чому? Тому що євреї не сіяли, не орали, а всякими хитрощами проникали на кервні посади єгипетської держави. З часом це так загострилося, що один з фараонів дав наказ: хто єврей - той чорноробочий і не більше. Так євреї потрапили у неволю і по суті стали рабами в єгипетській державі. І це тривало довго, поки Бог не вирішив визволити їх, зробивши з них вибраним народом.
    Як бачимо, нічого з тих часів не змінилося. Євреї якими були тоді, такі є зараз, тому нема чого дивуватися.

7. І.Павлович

А хто заважає іншим народам бути такими відносно співбратів? В армії я бачив, як представники східних народів трималися один одного не дивлячись на призов, а росіяни і українці чморили своїх.

8. artobstrel

Мих, от ваших припущений Библия воспламенится, какие другие народы? окромя Ноя никто не выжил если верить Библии, какая эмиграция? в Египте они стали рабами благодаря деятельности праведного Иосифа, который их середшных и научил прийти к фараону и сказать "мы рабы твои" .... где были Евреи пока захватывались "кусочки" ? .... эх ....

9. І.Павлович

Цікаво, чому ні грецька, ні римська міфології не згадують євреїв? Чи , може, я помиляюсь?

10. artobstrel

скорее всего что во время мифообразования евреи не были так сказать народом в полном смысле этого слова, не было "земли еврейской" куда мог Геракл пойти плюхи раздавать, другое дело в исторических документах, там скорее всего есть, хотя опять же малозначительность их в геополитическом смысле не способствовала упоминанию ...

11. zherech

zherech Well-Known Member

С этим,я не спорю. Но факт остается фактом. Друг другу они помагают,в отличии от тех же эмигрантов из РФ или Украины другой национальности.

12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Що ви там куме не оповідайте, як ви їх не ображайте, але вони свого тримаються і не бояться йти проти течії. Я в суботу возилась з мужем в серце їхнього поселення в Бруклині. То скажу вам, що нашим треба повчитись. Прийшов сабат - все! Всі рівними рядами, як один - все позакривали, район вимер, бо всі пішли на молитву і святий день святкувати. А прийшов дню кінець - все відкрилось і гуляємо і бавимось до раня.
    Ґешефт це у них на першому місці, і ніде правди діти. Але не всі вони тільки ґешефтом заробляють, і наші жінки ніколи б не погодились дотримуватись тих правил яких дотримуються єврейські жінки. Та де. Та ніколи. Я говорю власне про глибоко-релігійних, які дотримуються всіх правил, а не таких які сало їдять і себе євреями називають.

13. І.Павлович

Кажучи про євреїв, можна провести паралель з росіянами. І ті, і інші формувалися на віросповіданні. Але на сьогоднішній день єврей і росіянин це , густо-часто, лише національність і традиції. У мене є знайомий єврей. Він атеїст, як і я, та це не заважає йому бути євреєм не будучи іудеєм. Свого часу ми із ним під горілочку не один кілограм сала з"їли...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ні разу не бачив, єврея, щоб щось таскав... шось ви вигадуєте.

15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Єврей в розумінні нація? Та він просто москаль. :))) Таких тут багато. Всі рівними рядами за Барачика голосували.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Що ви маєте на увазі "значно раніше"?

В Писанні сказано, що Господь заключив заповіт з Авраамом (Буття 15). Саме з цього моменту і почалася історія єврейства, а не значно раніше, як ви кажете...

17. Hyligan

Hyligan Іронічний

Не хочу нічого стверджувати, але можливо є і об'єктивні причини ненависті...

• Подобається Подобається x 3
  18. Demian

Demian Member

тому що вони хитрі і підступні, яким талмуд велить обманювати і навіть можна вбивати псів, оскільки є лише одна нація людей - євреї.

А їх талмуд це не що інше як ідеологія нацизму який поставлений в ранг релігії.

Вони впродовж століть слідували цій мудрій книжці і зколотили собі непогані статки.

Займалися в основному кредитуванням і споюванням простого люду.

А коли дорвалися до влади в 17 році почали на всю котушку відриватися на гоях, які недостойні з ними дихати одним повітрям, почався червоний терор та нищення віри православної, яку вони презирали.

Вцілому є об"єктивні причини недолюблювати жидів, проте як зазвичай за горстку духовних і світськи х лідерів розплачується весь народ.

Хоча Голокост це може бути боже провидіння і розплата за буремні 20ті?

19. artobstrel

еще бы ... "або москль або жЫд" ... :)

перечитайте еще раз, может на второй дойдет что я сказал ...

как и Ветхий завет .... а некоторые считают это "Словом Божьим ..."

20. Demian

Demian Member

а де твій аватар? :)