Так. Равін ортодоксальний єврей. Доречі у євреїв є свої поділи на етнічні групи. І вони між собою не дуже любляться також Є ашкеназі - це ті що прийшли з Європи а саме України і Польщі. Частина з них це хасиди (саме ті що ви називаєте ортодоксальні) - це ті які прийшли з України і дотримуються вчення і приписів Любавічеслького ребе (Житомирська область). Є євреї сефарди, це фихідні з Португалії і Іспанії. А є і мізрахи, це ті які вийшли з Північної Африки і Азії. Доречі кажуть що саме в Африку було вивезено Ковчег Заповіту. Бо він передавався по батьківській лінії спадкоємцю сину, а як ми знаємо цар Соломон не мав синів від своїх жінок в Ізраїлі. Але він мав відносини з відомою Африканською королевою Савською і саме від Соломона вона народила сина. І коли вона через 18 років послала свого сина в Ізраїль щоб той засвідчив свої повагу царю Соломону, цар відправив його додому з дорогим подарунком - Ковчег Заповіту.
Дайте будь ласка ссилку на нього, якшо є можливість. Або хоча б ім'я. Все набагато складніше. Любавічський ребе не з України. Любавичські хасиди це одні з багатьох течій у хасидизмі. Ашкеназ — це Німеччина, ашкеназі — це вихідці з Німеччини. Тепер виходить є власне німецькі, європейські ашкеназі, а є ашкеназі з колишньої Речі Посполитої, котрі прибули до неї в Середні Віки.
Точно, з Росії Ну просто в нас в Нью Йорку саме його послідовників найбільше. Хасидських євреїв. Але ви мені не будете заперечувати що саме хасидів називаютьс ортодоксальними. Принаймі у нас так кажуть, що якщо ортодоксальний то хасид. Не лише. Це колись вони були в більшості там але потім маса перебралась в Польщу, і в Україну. В Ізраїлі називають євреїв ашкеназі саме європейських, а не лишень німецьких. Надіюсь що Україна ще в Східній Європі :girl_wink: Rabbi Yakov Spivak - http://www.jewishradionetwork.net/newschedule.html
У Вас є дані, що єврейські погроми були викликані приступом масового алкогольного синдрому? Чи Ви у такий завуальований спосіб хочите перевести тему на рейки "у всіх проблемах гоїв винен алкоголь", а не гої вони такі собі мученики весь час?
Ні, я хочу сказати те, що я вже сказала - не варто перекладати наслідки власної слабості на інших. Ви за що мучитесь?
ну, тут я з Вами погоджуюсь, але до чого тут це? Ви вважаєте євреїв сильними, гоїв слабкими, і в цьому була суть єврейських погромів? Щось Вас стримує від відвертих фраз, такє враження. як не силився, не зрозумів сенсу.... алкоголю не вживаю!
Цікаво, що Вас до такої думки привело? Аби було зрозуміло - я не вважаю жодну націю кращою чи гіршою, ніж будь-яка інша. Мушу сказати, що я силилась над Вашою фразою
такий висновок я зробив з ваших фраз у контексті єврейских погромів. Ви щось пишите, але я не розумію що саме Ви хочете сказати... Я писав про погроми, вони траплялися на різних територіях, у різні часи. Від Вас особисто я почув, що можливі причини у слабкості гоїв, та у алкоголізмі. Чи я щось вигадав? Я звісно не поділяю такий погляд на основні причини, вони, на мій погляд, набагато глибші і комплесніше. Вибачте, якшо не вірно Вас зрозумів. Буду вдячнпий, якщо Ви поясните Ваш варінт причин.
Я такого ніде в цій темі не вичитала. Може треба окуляри вбрати? Євреї інакші, бо так вже історично склалось. Думаю тут трошки пояснюється в чому справа. Завжди погроми євреїв були спричинені лишень з економічних причин і аж ніяк не з релігійних. Джерело
Не згідна. Можливо, економічні причини - заздрість вмінню вести справи і була на першому місці, але не була єдиною. Релігія раніш дуже багато значила. Українці воювали з турками, з поляками (католиками), захищаючи власну віру. Кожен народ мав свою одну віру. Люди не люблять тих, хто відрізняється. А євреї мають дуже відмінну культуру. Я це побачила в Умані. Вони приїзджають з-за кордону, а поводяться тут, як хазяї. Українців змалку вчать не виділятися, голову високо не піднімати, а вони регочуть, танцюють, як на власному подвір"ї. Ще приклад: бабця мені розказувала, як перед війною працювала в Києві на фабриці. Було там трохи євреїв. Якось молода єврейка з нею заговорила, то старий єврей прийшов і заборонив їй. Звідки візьметься любов?
Гм. Мали б бути? Чи кожна людина має всім перейматись? Я особисто вважаю, що так звана біла раса, до котрої я належу, занадто переоцінює свою расОвість, спихає на інших свої невдачі (як писала вище), а ще - заздрить. Дуже заздрить.
Нє, ну цікаво ж, погодьтесь: жили-жили люди разом, потім одна группа комуніздить другу.... І так у різних місцях... Мають жеж бути якісь загальні підгрунтя для цього Списувати на те, що та, друга група, просто невдачна можна звісно, але на мій погляд це наівно
але ж економічні причини тісно пов"язані з релігійними основами, бо ніяка інша релігія окрім юдаїзму не вважає за нормальне використати людину, що належить іншій релігії, у свої економічних цілях. Чи я помиляюсь?