Чому така ненависть до євреїв?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Levko, 20 лис 2011.

1. vov66

vov66 Well-Known Member

Велика юдейська революція 1917 року... Це давно підтверджений факт.
    Дещо про помсту

• Подобається Подобається x 2
  2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Так. Равін ортодоксальний єврей.

Доречі у євреїв є свої поділи на етнічні групи. І вони між собою не дуже любляться також :)))

Є ашкеназі - це ті що прийшли з Європи а саме України і Польщі. Частина з них це хасиди (саме ті що ви називаєте ортодоксальні) - це ті які прийшли з України і дотримуються вчення і приписів Любавічеслького ребе (Житомирська область).
    Є євреї сефарди, це фихідні з Португалії і Іспанії.
    А є і мізрахи, це ті які вийшли з Північної Африки і Азії.

Доречі кажуть що саме в Африку було вивезено Ковчег Заповіту. Бо він передавався по батьківській лінії спадкоємцю сину, а як ми знаємо цар Соломон не мав синів від своїх жінок в Ізраїлі. Але він мав відносини з відомою Африканською королевою Савською і саме від Соломона вона народила сина. І коли вона через 18 років послала свого сина в Ізраїль щоб той засвідчив свої повагу царю Соломону, цар відправив його додому з дорогим подарунком - Ковчег Заповіту.

• Подобається Подобається x 1
  3. Saszko

Saszko Well-Known Member

Дайте будь ласка ссилку на нього, якшо є можливість. Або хоча б ім'я.

4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Точно, з Росії :) Ну просто в нас в Нью Йорку саме його послідовників найбільше. Хасидських євреїв.
    Але ви мені не будете заперечувати що саме хасидів називаютьс ортодоксальними. Принаймі у нас так кажуть, що якщо ортодоксальний то хасид.

Не лише. Це колись вони були в більшості там але потім маса перебралась в Польщу, і в Україну. В Ізраїлі називають євреїв ашкеназі саме європейських, а не лишень німецьких.
    Надіюсь що Україна ще в Східній Європі :girl_wink:

5. Real

Real Well-Known Member

Тобто Ви вважаєте , що у всьому винні гої? Я правильно зрозумів?

6. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

У власному пияцтві, наприклад.

7. Real

Real Well-Known Member

У Вас є дані, що єврейські погроми були викликані приступом масового алкогольного синдрому? Чи Ви у такий завуальований спосіб хочите перевести тему на рейки "у всіх проблемах гоїв винен алкоголь", а не гої вони такі собі мученики весь час? ;)

8. Un.Known

Ні, я хочу сказати те, що я вже сказала - не варто перекладати наслідки власної слабості на інших.
    Ви за що мучитесь?

9. Real

Real Well-Known Member

ну, тут я з Вами погоджуюсь, але до чого тут це? Ви вважаєте євреїв сильними, гоїв слабкими, і в цьому була суть єврейських погромів? Щось Вас стримує від відвертих фраз, такє враження. :)
    як не силився, не зрозумів сенсу.... алкоголю не вживаю! ;)

10. Un.Known

Цікаво, що Вас до такої думки привело?

Аби було зрозуміло - я не вважаю жодну націю кращою чи гіршою, ніж будь-яка інша.
    Мушу сказати, що я силилась над Вашою фразою

11. Real

Real Well-Known Member

такий висновок я зробив з ваших фраз у контексті єврейских погромів.
    Ви щось пишите, але я не розумію що саме Ви хочете сказати... Я писав про погроми, вони траплялися на різних територіях, у різні часи. Від Вас особисто я почув, що можливі причини у слабкості гоїв, та у алкоголізмі. Чи я щось вигадав? Я звісно не поділяю такий погляд на основні причини, вони, на мій погляд, набагато глибші і комплесніше.
    Вибачте, якшо не вірно Вас зрозумів. Буду вдячнпий, якщо Ви поясните Ваш варінт причин.

12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я такого ніде в цій темі не вичитала. Може треба окуляри вбрати? :)))

Євреї інакші, бо так вже історично склалось.

Думаю тут трошки пояснюється в чому справа. Завжди погроми євреїв були спричинені лишень з економічних причин і аж ніяк не з релігійних.

Джерело

13. Un.Known

Хочу сказати наступне
    Ага. :)

Я погроми взагалі не обговорювала.

14. Lents

Lents Well-Known Member

Не згідна. Можливо, економічні причини - заздрість вмінню вести справи і була на першому місці, але не була єдиною. Релігія раніш дуже багато значила. Українці воювали з турками, з поляками (католиками), захищаючи власну віру. Кожен народ мав свою одну віру.
    Люди не люблять тих, хто відрізняється.
    А євреї мають дуже відмінну культуру. Я це побачила в Умані. Вони приїзджають з-за кордону, а поводяться тут, як хазяї. Українців змалку вчать не виділятися, голову високо не піднімати, а вони регочуть, танцюють, як на власному подвір"ї.
    Ще приклад: бабця мені розказувала, як перед війною працювала в Києві на фабриці. Було там трохи євреїв. Якось молода єврейка з нею заговорила, то старий єврей прийшов і заборонив їй. Звідки візьметься любов?

15. Real

Real Well-Known Member

і версій у Вас немає? ;)

16. Un.Known

Гм. Мали б бути?

Чи кожна людина має всім перейматись?

Я особисто вважаю, що так звана біла раса, до котрої я належу, занадто переоцінює свою расОвість, спихає на інших свої невдачі (як писала вище), а ще - заздрить. Дуже заздрить.

17. Real

Real Well-Known Member

Нє, ну цікаво ж, погодьтесь: жили-жили люди разом, потім одна группа комуніздить другу.... :) І так у різних місцях... Мають жеж бути якісь загальні підгрунтя для цього ;) Списувати на те, що та, друга група, просто невдачна можна звісно, але на мій погляд це наівно ;)

18. Un.Known

Хай буде. :) Я якось не маю бажання Вас переконувати.

19. Real

Real Well-Known Member

але ж економічні причини тісно пов"язані з релігійними основами, бо ніяка інша релігія окрім юдаїзму не вважає за нормальне використати людину, що належить іншій релігії, у свої економічних цілях. Чи я помиляюсь?

20. Un.Known

І це дає право неєвреям вбивати євреїв?

а де твій аватар? :)