Чому така ненависть до євреїв?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Levko, 20 лис 2011.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Погроми тому що своєї голови не мали. ТАК, жид тримав шинок, але хто гнав туди ґоя? Ніхто! Добровільно пішов, всі гроші пропив а хто винен? Єврей!

Те що Махно, Хмельницький і Петлюра робили страшні погроми на євреїв це відомо, але я їх в тому не оправдовую. Це так само як потім москалі робили погроми в українських селах і виселяли вагонами, тільки тому що українці були віруючі. А що завинили ті бідні жіночки, якщо тільки один на ціле село був «поганим». А діти?

Прикриватись тим що від них тільки зло можна, але ви навчіться чогось від них. Ні не красти і не обдурювати, але для прикладу шанувати жінку як кожен ортодоксальний єврей навчений. Так, у них там також багато проблем в їх сім’ях, бо диявол не спить. Але котрий з християн починає свою неділю, бо у євреїв це шаваш, з подячної молитви за свою жінку. Рідко таке є, а ось такого варто б навчитись. Бо жінка, це також дар Божий, а не просто мантелепа в бігудях.:)))

Щодо того що євреїв вигнали з церкви, то це ви трошки загнули Левку. Просто їм було важко прийняти що спасіння прийшло не лише до вибраного народу але й до всіх інших, тобто греків і римлян. Тому і стався розкол, і не захотіли прийняти пожертви від Павла. Але потім Петро таки прийняв що Ісус прийшов до всіх, і Ісус не вибирав чи ти єврей чи ні, бо зцілював як поган так і євреїв.

• Подобається Подобається x 2
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ви обережні тільки тоді, коли бачите пейси?

3. Real

Real Well-Known Member

Ні, але коли я бачу пейси, я стаю більш обережним: добра годі чекати, а решта... я не знаю... :)

4. Un.Known

Отак і виробляються стереотипи...

5. - вроде как, это очевидно :) Как ещё могут возникать стереотипы... Наверное, Вы придали слову "стереотип" негативный окрас, и хотели сказать, что так возникают неверные стереотипы? В этой связи вопрос: у свидомых евреев (в частности, ортодоксов) действительно считается нормальным кинуть ("использовать") гоя или нет? И это записано в священной книге, полное следование заповедям которой ортодоксы подчёркивают своей особой одеждой, видом и т.д.? Тут все сходятся, шо таки да (я-то не знаю). А если "да", надо предупреждать остальных людей, чтобы учитывали, а не стыдить их! :)

6. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Мэр Хайфы с женой гуляли по городу. Вдруг из строящегося здания кто-то окликнул супругу мэра:

– Сарра! Как у тебя дела?

– Слава Б-гу!

Идут они дальше, и мэр спросил: кто это был?

– Однокурсник Хаим, когда-то мы думали пожениться, – ответила жена.

– Вышла бы за него и была бы женой какого-то строителя, – сказал мэр, – а так стала женой мэра.

– Если бы я вышла за него – мэром Хайфы был бы он.

• Подобається Подобається x 5
  7. - да, с женой-еврейкой (наверное) на форумах не позависаешь.

• Подобається Подобається x 1
  8. Real

Real Well-Known Member

Ви з того, що я писав, тільки пейси помітили?

9. Un.Known

Ні.

Але якби замість пейсів було б біле волосся - Ви б почали підозрювати у нечистих помислах всіх блондинок?

10. Real

Real Well-Known Member

Можливо, але до сих пір жодна з блондинок зі мною так себе не поводила ;)

11. Un.Known

Отож.

Ми все оцінюємо на рівні ВЛАСНОГО досвіду.

(Мене жодний єврей не обдурив).

12. Real

Real Well-Known Member

Яка свіжа думка! :scratch_one-s_head: :mocking: Ви раніше не знали, що власний досвід важить для людини набагато більше, ніж теоретичні знання, що прийшли ззовні?!

13. Un.Known

Знала.

Про це Вам і нагадувала. :)

14. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Власне. Якби той єврей дав би в подяку 20 баксів, то Реал би почав любити їх? Безглуздо.
    Але так є. По мені знайомі поляки будують враження про українців. Тому мені особисто дуже важливо бути перш за все хорошим прикладом українки. Бо відчуваю, що лише цим і можу допомогти Україні. Звісно, це все ж буде суб'єктивно, бо серед українців, як і серед представників кожної іншої нації трапляються різні люди. Але ж світ починається з кожного з нас..

Висновок: Реал, якщо Вас надурив єврей, то значить, що він - нечесна (погана) людина, а не поганий єврей.

Ось у мого знайомого власник будинку - єврей, який постійно піднімав квартплату необґрунтовано. Через це сім'я знайомого була змушена покинути квартиру, в яку роками вкладали гроші. Звісно, вони терпіти не можуть євреїв. Але чи якби власником того будинку був поляк, то не робив би так само? Дуже часто зустрічалась з ситуаціями, в яких поляки дурили. Але чомусь легше побачити скалку в оці іншого..

• Подобається Подобається x 3
  15. - да не, не в "нечистых", просто у блондинок обдурить лицо противоположного пола и "использовать" его считается нормой. А те не возражают, наоборот, в очередь становятся - и мобильники протягивают, и 10 баксов не спрашивают, а тоже протянуть норовят...

Однако, Вы и сравнили, ортодокса с пейсами и бородёнкой и - блондинку! :)

А вот интересно, когда встретятся ортодокс и блондинка, кто кого круче использует? :mocking:

• Подобається Подобається x 1
  16. Levko

Levko Well-Known Member

Для чого вам джерело? Щоб сказати яке це джерело погане?
    Ви ж всеодно не є згідні з цим?
    Краще уже вважайте наведене вище - моєю власною думкою...

До речі, п.Saszko, таке слово як "вихрест" ви чули?

17. Real

Real Well-Known Member

Але досить прибутково! :mocking: В кінці-кінців я йому нічого поганого не зробив. Чи став він думати про всіх гоїв добре після цього? ;)
    Висновок у тім, що ви неуважно читали цю гілку. Бо про використання гоїв і про тору тут вже лунало. Боюсь, що він НОРМАЛЬНИЙ єврей, але хтів би помилитися.

18. vov66

vov66 Well-Known Member

ОТНОШЕНИЕ К СОБСТВЕННОСТИ НЕЕВРЕЕВ И ДЕЛОВЫМ ОТНОШЕНИЯМ С НИМИ

19. Real

Real Well-Known Member

Ви мені нагадували про стереотипи. Стереотипи і висновки на основі власного досвіду - дещо різні речі. :)

20. Saszko

Saszko Well-Known Member

Киньте джерело мені в приват. Для мого загального розвитку.
    А незгодний я тому, що це об'єктивно неправда. Питання є дуже складним і потребує окремого від цієї теми обговорення. Необхідно розуміти що таке юдаїзм, хоч би поверхово знати історію єврейства в Європі, взаємовідносини єврейства і Церкви, ставлення юдеїв до християнства і до Христа.
    В інтернеті є досить єврейський сайтів, де Ви можете знайти інформацію, яка дасть можливість мати уявлення, що таке юдаїзм. Тільки не ходіть по антисемітських сайтах, бо буде мінімум неприємно.

а де твій аватар? :)