А хто по-вашому? Ким став Авраам після свого покликання? Але питання в іншому, чому їх євреїв так ненавидять? Перепрошую, а чому на ти? Ми хіба з вами знайомі?
Я у Вас и спрашиваю. Т.е. у парня был дом, был отец, были родственники и он не был евреем. Потом его позвали - и он стал евреем? Почему?
Выбачьте,вырвалось ---------- Додано в 23:38 ---------- Попередній допис був написаний в 23:36 ---------- Авраамом первозванным
Десь так і сталося як ви і написали. Так говорить Писання. Мені здається, що причина ненависті до євреїв є духовна саме. Євреї- Божий народ. Диявол ненавидить і протистоїть проти Бога і всього, що є Божим.
А ще що цікаво, що євреїв практично вигнали з Церкви! Я це тільки недавно відкрив для себе і почав тільки усвідомлювати що відбулося насправді в 1-му-2-му ст.н.е. Христос- врейський равин, Месія (Єшуа Машіах) прийшов до своїх же євреїв "заблудлих овечок дому Ізраїлевого", щоб вмерти за їх гріхи і подарувати їм спасіння. Спочатку Церква Христова складалася виключно з євреїв. Пізніше по заповіді Христа ці християни-євреї пішли і проповідували Благу звістку по всьому світові, тобто за межами єврейського народу, серед язичників. Язичники ставали християнами, наповняли Церкву. Поступово ці християни-язичники витіснили з Церкви християн-євреїв. І протягом багатьох століть вхід в Церкву євреям був практично закритий. Умудрилися навіть Писання перекрутити під це. Єврей міг прийняти Ісуса, народитися згори, але стати членом Церкви не міг. Повинен був зректися своєї національності! Абсурд просто! Слава Богу, що зараз почала відбуватися переоцінка цього всього. Утворюється багато єврейських месіанських общин, котрі зберігаючи свій національний колорит, славлять і поклоняються Месії Ісусу Христу!
Трохи не так... Прийшов до юдеїв - "заблудлих овечок дому Ізраїлевого", а насправді Ісус не був юдеєм! Евтропий, историк IV в., приводит донесение проконсула Иудеи Публия Лентула римскому сенату. Документ свидетельствует: «…этот человек высок ростом, важен и имеет наружность, полную достоинства, так что внушает взирающим на него в одно и то же время страх и любовь. Волосы у него на голове гладкие, темноватого цвета (каштановые), падают с плеч прядями и разделены пробором посреди, по обычаю назареев. Лоб у него открытый и гладкий, на лице нет пятен и морщин, цвет лица слегка красноватый. Борода рыжая и густая, не длинная, но раздваивается. Глаза голубые и необыкновенно блестящие... Речь его обдуманная, верная и сдержанная. Это прекраснейший из земнородных». Описание св. Иоанна Дамаскина: «Христос был высок и строен, имел прекрасные глаза, прямой нос, вьющиеся волосы, черную бороду; голову, склоненную несколько вперед…». Свидетельства едины в том, что выражение лица у Иисуса было полно удивительного достоинства и благородства. Нет причины не верить евангелистам в том, что Иисус делал в день большие переходы - почти в тридцать километров, Это говорит о том, что он был физически сильным и здоровым человеком. Профессия строителя, плотника способствовала развитию его силы. Многолетние исследования в прошлом столетии Туринской Плащаницы множества ученых, как христиан, так и ученых-атеистов из СССР, доказали, что Плащаница имеет возраст около 2000 лет, и на ней сохранилось негативное изображение высокого мужчины европейской наружности. (Плащаница - это особая ткань, в которую заворачивают покойников при погребении у иудеев и у мусульман). Исследования Плащаницы подтверждают вышеописанный облик Иешуа из Назарета. Доклад Роберта Баклина, судебно-медицинского эксперта: «…анатомическая структура абсолютно верна… Перед нами изображение тела белого человека, его рост был 180 сантиметров, вес около 77 килограммов. Видны подтеки крови из многочисленных ран...».
п. Левко, перевірте те, про що пишете, тоді з чистою совістю пишіть. Євреїв вигнали з Церкви і закрили їм доступ. Гевалт!!! Нє, ну бо так не можна. Те що Ви написали — нехарашо. М'яко кажучи. Це можна тут в інтернеті добре перевірити. Є сайти єврейські, християнські, загальноісторичні і тематичні на будь-який смак. Але тут би ще вказали джерело, яке надихнуло Вас це написати. Це було би чесно як для дискусії. Очевидно, що це конкретна книжка/стаття, або серія книг/статей одного штибу. А щодо теми, то можна погодитись з тим, що діє заздрість; з тим, що часто вони були в гіршомі становищі і були незахищені, а невігласи і просто лихі люди завжди прагнуть копнути таких; деколи влада потурала (там вже якісь свої політичні нюанси яких я не знаю); не скидаю, що і іхня поведінка могла була провокативною. Вони дуже солідарні, в них кругова порука — це чеснота (кожен єврей переживає за одноплемінника, в ідеалі), в такому випадку, коли один з них зробить лихе, це поширюють на всіх не розбираючись, як звиклє (так каже Ромко). Взагалі, це стандартно — обирати когось для знущань. Така доля була не лише у євреїв. Цікаво, шо зараз так не є.
Може слова "вигнали" і "закрили доступ"трохи зажорсткі, але суть не міняється. Поспілкуйтеся, будь-ласка, з православними християнами, і відчуєте тоді ту ненависть до євреїв, тоді зрозумієте чи правильно я пишу. І ще спитайте їх на рахунок того як вони трактують і як в Російському Синодальному перекладі Біблії перекладений уривок з Писання Рим.11:17* А чули колядки, в котрих з ненавистю говориться про жидів. Я навіть сам знаю такі, колядував колись. Уже не кажу про, здавалося такі "невинні" різдвяні вертепи, в яких роль жида є об"єктом суцільних насмішок... Сумно це все... ---------- Додано в 16:46 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ---------- Можете назвати народ, котрий мав гіршу долю, від євреїв? Можете назвати народ, котрого ненавиділи і знищували лише за приналежність до певної національності?
п.Левку, що Ви прочитали, дайте пряму відповідь. "Поспілкуйтесь з православними" — не спригуйте. Мені це ні до чого. Це взагалі не до мого питання.
Я Вас прошу, облиште. Звідки я можу?! Бог може, а я певно, що не моужу, і не збираюся судити чужі сльози.
От власне, і я вас прошу облиште. Облиште закривати очі на те як все безневинно і що все добре, що нічого поганого не відбулося з єврейським народом... Чув про одного чоловіка, араба, антисеміта. Одного разу цей араб котрий застав як його сусід б"є його малого сина, за те що той щось поганого зробив. І як тільки він побачив, як сісід карає його малого сина, то в ньому щось зірвалося всередині, він був готовий на все лише б зупинити і захистити свою дитину. І як тільки він уже був готовий побігти і це зробити, Дух Святий, зупинив його і показав, що те саме Бог відчуває, коли хтось глумиться над Його народом. Після того той араб покаявся перед Богом у своєму антисемітизмі і присвятив своє життя захисту євреїв. Нам потрібно зрозуміти і бути обережним у ставленні і висловлюванні проти цієї нації, проти Богом обраного народу!
З якої книжки/статті Ви прочитали те, що виклали в пості 29? Вже два рази Ви не відповіли. В мене є надія? Хоча вже стає нецікаво.