Чому така ненависть до євреїв?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Levko, 20 лис 2011.

1. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Кем?! "Гоями"?

2. Levko

Levko Well-Known Member

А хто по-вашому? Ким став Авраам після свого покликання?
    Але питання в іншому, чому їх євреїв так ненавидять?

• Подобається Подобається x 1
  3. Полковник

Полковник миється в бані

Я у Вас и спрашиваю.
    Т.е. у парня был дом, был отец, были родственники и он не был евреем.
    Потом его позвали - и он стал евреем?
    Почему?

• Подобається Подобається x 2
  4. серега-очкарик

Выбачьте,вырвалось

---------- Додано в 23:38 ---------- Попередній допис був написаний в 23:36 ----------

Авраамом первозванным :)

5. Ravin

Ravin Well-Known Member

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

• Подобається Подобається x 4
  7. Levko

Levko Well-Known Member

Десь так і сталося як ви і написали. Так говорить Писання.

Мені здається, що причина ненависті до євреїв є духовна саме.
    Євреї- Божий народ. Диявол ненавидить і протистоїть проти Бога і всього, що є Божим.

8. серега-очкарик

Ну наконец-то! Долго же вы тянули кота за подробности

• Подобається Подобається x 4
  9. Levko

Levko Well-Known Member

А ще що цікаво, що євреїв практично вигнали з Церкви!
    Я це тільки недавно відкрив для себе і почав тільки усвідомлювати що відбулося насправді в 1-му-2-му ст.н.е.
    Христос- врейський равин, Месія (Єшуа Машіах) прийшов до своїх же євреїв "заблудлих овечок дому Ізраїлевого", щоб вмерти за їх гріхи і подарувати їм спасіння. Спочатку Церква Христова складалася виключно з євреїв. Пізніше по заповіді Христа ці християни-євреї пішли і проповідували Благу звістку по всьому світові, тобто за межами єврейського народу, серед язичників. Язичники ставали християнами, наповняли Церкву. Поступово ці християни-язичники витіснили з Церкви християн-євреїв.о_О І протягом багатьох століть вхід в Церкву євреям був практично закритий. Умудрилися навіть Писання перекрутити під це. Єврей міг прийняти Ісуса, народитися згори, але стати членом Церкви не міг. Повинен був зректися своєї національності!о_О Абсурд просто!
    Слава Богу, що зараз почала відбуватися переоцінка цього всього. Утворюється багато єврейських месіанських общин, котрі зберігаючи свій національний колорит, славлять і поклоняються Месії Ісусу Христу!

10. серега-очкарик

Типа "рейдерский захват"?

11. Levko

Levko Well-Known Member

Не знаю чи "рейдерський" і чи "захват", але відкинення євреїв з Церкви відбулося, нажаль...

12. vov66

vov66 Well-Known Member

Трохи не так... Прийшов до юдеїв - "заблудлих овечок дому Ізраїлевого", а насправді Ісус не був юдеєм!

13. Saszko

Saszko Well-Known Member

п. Левко, перевірте те, про що пишете, тоді з чистою совістю пишіть. Євреїв вигнали з Церкви і закрили їм доступ. Гевалт!!! :crazy:
    Нє, ну бо так не можна.
    Те що Ви написали — нехарашо. М'яко кажучи. Це можна тут в інтернеті добре перевірити. Є сайти єврейські, християнські, загальноісторичні і тематичні на будь-який смак.
    Але тут би ще вказали джерело, яке надихнуло Вас це написати. Це було би чесно як для дискусії. Очевидно, що це конкретна книжка/стаття, або серія книг/статей одного штибу.

А щодо теми, то можна погодитись з тим, що діє заздрість; з тим, що часто вони були в гіршомі становищі і були незахищені, а невігласи і просто лихі люди завжди прагнуть копнути таких; деколи влада потурала (там вже якісь свої політичні нюанси яких я не знаю); не скидаю, що і іхня поведінка могла була провокативною. Вони дуже солідарні, в них кругова порука — це чеснота (кожен єврей переживає за одноплемінника, в ідеалі), в такому випадку, коли один з них зробить лихе, це поширюють на всіх не розбираючись, як звиклє (так каже Ромко).
    Взагалі, це стандартно — обирати когось для знущань. Така доля була не лише у євреїв.
    Цікаво, шо зараз так не є.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Може слова "вигнали" і "закрили доступ"трохи зажорсткі, але суть не міняється.
    Поспілкуйтеся, будь-ласка, з православними християнами, і відчуєте тоді ту ненависть до євреїв, тоді зрозумієте чи правильно я пишу. І ще спитайте їх на рахунок того як вони трактують і як в Російському Синодальному перекладі Біблії перекладений уривок з Писання Рим.11:17*
    А чули колядки, в котрих з ненавистю говориться про жидів. Я навіть сам знаю такі, колядував колись. Уже не кажу про, здавалося такі "невинні" різдвяні вертепи, в яких роль жида є об"єктом суцільних насмішок...
    Сумно це все...

---------- Додано в 16:46 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

Можете назвати народ, котрий мав гіршу долю, від євреїв? Можете назвати народ, котрого ненавиділи і знищували лише за приналежність до певної національності?

15. Полковник

Полковник миється в бані

Вот он я.
    Спилкуйтесь.
    Как мне выразить ненависть к евреям, что бы не подвести Вас?

16. Saszko

Saszko Well-Known Member

п.Левку, що Ви прочитали, дайте пряму відповідь.
    "Поспілкуйтесь з православними" — не спригуйте. Мені це ні до чого. Це взагалі не до мого питання.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Слава Богу, що ви не такий!
    Перепрошую, якщо образив вас особисто.

18. Saszko

Saszko Well-Known Member

Я Вас прошу, облиште. Звідки я можу?! Бог може, а я певно, що не моужу, і не збираюся судити чужі сльози.

19. Levko

Levko Well-Known Member

От власне, і я вас прошу облиште. Облиште закривати очі на те як все безневинно і що все добре, що нічого поганого не відбулося з єврейським народом...

Чув про одного чоловіка, араба, антисеміта. Одного разу цей араб котрий застав як його сусід б"є його малого сина, за те що той щось поганого зробив. І як тільки він побачив, як сісід карає його малого сина, то в ньому щось зірвалося всередині, він був готовий на все лише б зупинити і захистити свою дитину. І як тільки він уже був готовий побігти і це зробити, Дух Святий, зупинив його і показав, що те саме Бог відчуває, коли хтось глумиться над Його народом. Після того той араб покаявся перед Богом у своєму антисемітизмі і присвятив своє життя захисту євреїв.
    Нам потрібно зрозуміти і бути обережним у ставленні і висловлюванні проти цієї нації, проти Богом обраного народу!

20. Saszko

Saszko Well-Known Member

З якої книжки/статті Ви прочитали те, що виклали в пості 29?
    Вже два рази Ви не відповіли. В мене є надія?
    Хоча вже стає нецікаво.

а де твій аватар? :)