Чому так важко падають мури догм і стереотипів?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Окультист, 25 гру 2008.

?

Чому важко відмовитися від загальноприйнятого (зокрема у релігії)?

1. Через страх перед новим.

17,6%
  2. Через страх перед осудом суспільства.

8,8%
  3. Через страх "небесної кари".

8,8%
  4. Я можу критикувати і аналізувати все без остраху.

64,7%
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

На мій погляд, ви ідеалізуєте ситуацію. Християном можна стати, зробивши вольове рішення, а стати добрим християнином - потрібний тривалий час. Так само і для церкви.

2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Але ж не шукають істину. А намагаються монополізувати її. Протистоять... Ось що пригнічує...

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не може, бо людина є людина. Якщо людина не буде сама собі нагадувати про Бога та віру, не практикувати віру, то за пару років від слів: "я вірю у серці" залишаться лише порожні слова. Така людська природа і від того нема ради. Релігія - не є видумка лише людини. Прочитайте Старий Завіт. Вказівки Бога як організувати релігію там вказано дуже чітко. Тому, відмова від релігії - то є дорога від Бога, самообман і не більше.

4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Для того щоб радити щось іншим слід перевірити чи ви самі дотримуєтесь цієї ради.
    Для хритстиян були вказівки щодо ікон, церковної ієрархії, непогрішимості та усього іншого що існує в сучасній церкві ?

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ваше питання дивне, бо хіба для християн були вказівки читати Вартову Башту, вказівки що до самопризначення у число 144 000?

Але ж мова йде не про те, а про те, що релігія потрібна, що Сам Бог дав ізраїлю релігію. Якщо б релігія була непотрібна, Бог би її не давав.

• Подобається Подобається x 2
  6. Сергій аспірант

І ця релігія повинна відповідати нормам встановлених Богом.
    а що ми спостерігаємо? Можна зрозуміти відмінності в розумінні білії. Але коли вцеркву проникли вчення які є або язичеського або філософського походження то це вже зовсім інша річ.
    До речі Вартову Башту не ставлять на рівні з Біблією.

7. poetka

poetka Дуже важлива персона

Я погоджуюсь.....................
    Але на що перетворилась релігія і якою вона дійшла до нас через віки.............І чи варто покладатись на неї всім серцем?Питання мабуть залишиться відкритим і я повтрюсь чесної релігії в уособленні тих персон,чи патріархів,які нині нею прикриваються немає.Ні свідки з культивованим підходом до вибору віруючих ,ні католики,ні православні,І.Т.Д. не здатні викликати максимальну довіру,а тим паче безкорисливо,на рівні духовної чистоти,без марнославства доносити слово Бога.
    Ми живемо не в часи Ісуса,а в часи де править на землі сатана..............І все Що так оманливо тепер називається релігія----то вже не та релігія,яку нам заповів Господь.Я не атеїст,а просто зважую факти невігластва з боку священослужителів і дивуюсь людям,які приміром священника називають батюшка,Отець,цілують руку,а де та рука була перед цим?Сарказм сарказмом,а факти фактами...............А брудні історії Ватикану,педофілія з боку "почесних св"ященників"------------хіба це не лице релігії сучасників..................??????????????????

• Подобається Подобається x 5
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

То є ваша субєктивна думка і не більше, чисто ваш погляд. Якщо звернутися до історії Старого Завіту, то ви побачите, що й у ті часи були війни. Ізраїльтяни також всупереч нашим уявленням про гуманність виганяли місцевих і вселялись на землі обитуванні. Де справедливість? А думаєте у ті часи не було таких, які казали: куди котиться юдаїзм? У що перетворилася наша віра? І тоді також утворювалися правильні та ще "правильніші". Проте всі чекали месію, про якого говорили пророки. І до кого прийшов Спаситель? Прийшов до юдеїв, до своїх. Всі події відбуваються в стосунку з традиційною юдейською релігією, попри те, що багато хто у тій спільноті, як ми бачимо відійшов від правдивої віри.

От ви пишите:

Зрівняйте наш час з початком появи перших християн і церкви. Ісус збирає 12 апостолів, але один з них зраджує самого Господа. Апостол Петро відрікається тричі від Ісуса, а Тома не вірить, що перед Ісус. Що ж ви хочете від сучасної церкви і від історії церкви? Ідеальності? Ну вибачте, але ми ще не в раю. Ми живемо у реальному світі, де діють сили добра і зла і вони діють на кожного, яку посаду б він/вона не займали. Ви кажете, що є багато людей у традиційній церкві, що не відповідають моральним якостям провадирів у церкві. Згоден, але це не новина, почитайте уважно Новий Завіт, там про це сказано, що серед своїх повстануть ті, які говоритимуть єресь і багатьох зведуть. Тому, нічого дивного нема у тому. Наприкінці віків буде "дуже весело", бо час приходить.

9. Locke

Locke невиправний реаліст

Тут ви відійшли від теми мого допису. Я цим своїм дописом намагався дати вам відповідь на ваше питання:
    А виявляється - може. Бо на протязі всього часу існування релігії завжди було щось нове, і як я приводив приклади, часто одне абсолютно протирічило іншому.

• Подобається Подобається x 3
  10. Сергій аспірант

Згоден з вашим аргументом. Але чомусь свідків Єгови ви активно критикуєте

---------- Додано в 17:29 ---------- Попередній допис був написаний в 17:19 ----------

Найгірше те що такі люди залишаються в церкві. Якщо священника злапають на чомусь то його переведуть віддалену парафію.
    Згадайте показову серію репортажів ТСН- В Бога за пазухою.

а де твій аватар? :)